تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حمایت از بیماران چشمی آرپی و آدرس lpsk1348.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
<-PollItems->
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 31
بازدید هفته : 205
بازدید ماه : 1332
بازدید کل : 166668
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2
Alternative content
استفاده از عنبيه مصنوعي براي نخستين بار در كشور محقق شد
به گزارش گروه علمي ايرنا سيدحسن هاشمي با بيان اينكه عنبيه هاي مصنوعي مشابه عنبيه چشم سالم بيمار تهيه مي شود، اظهار داشت: پيش از اين عنبيه هاي آسيب ديده دوخته و يا پروتزهايي به جاي آن در چشم بيمار گذاشته مي شد كه غيرطبيعي بودن آن مشخص بود، اما اين عنبيه هاي مصنوعي تفاوتي با چشم سالم ندارد.
وي گفت: عنبيه مصنوعي براي افرادي كه به هر دليل عنبيه چشم خود را از دست داده اند، كاربرد دارد؛ به عنوان نمونه در افرادي كه به صورت مادرزادي فاقد عنبيه هستند و يا به عللي همچون ضربه و اعمال جراحي عنبيه آنها آسيب ديده باشد.
رييس هيات مديره انجمن علمي چشم پزشكي ايران ادامه داد: براي استفاده از عنبيه مصنوعي از چشم سالم بيمار عكس برداري و عنبيه مصنوعي هم رنگ عنبيه سالم بيمار و از ماده اي به نام سيليكون توسط دستگاه هايي ساخته مي شود.
هاشمي در مورد مزيت بكارگيري اين روش در مقايسه با روش هاي قديمي گفت: به دليل اينكه تمام زوايا و جزئيات عنبيه سالم فرد بيمار بر روي عنبيه مصنوعي طراحي و اجرا مي شود، ديگر تفاوتي بين دو چشم تشخيص داده نخواهد شد.
عنبيه بخش رنگي پشت قرنيه است كه رنگ چشم افراد را تعيين مي كند و ممكن است به رنگ هاي مختلف مانند آبي، سبز، قهوه اي و عسلي باشد.
دکتر پائولو ربولا (Paolo Rebulla) مدیر مرکز طب انتقال خون ایتالیا و محقق سلول های بنیادی در گفتگو با بنیان اظهار داشت: از نظر اقدامات کلینیکی پیوند سلول های بنیادی ایران تفاوت زیادی با دیگر کشورها ندارند و در سطح بالایی است. برای مثال ایران در حد اروپا، آمریکا، استرالیا، فرانسه، ایتالیا و ... است و تصور می کنم که این کشور توانایی دارد پیوند سلول های بنیادی را درحد بسیار بسیار عالی انجام دهد.
دکتر ربولا ارزش سلول های بنیادی موجود در خون بندناف را بسیار بالا دانست و گفت: در 90 وبسایت درباره ارزش های نگهداری خون بندناف بحث شده است.
این محقق سلول درمانی با بیان اینکه بیش از 70 یا 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف قابل درمان است بیان داشت: طی بررسی های به عمل آمده پیوند از مغز استخوان در مقایسه با پیوند با خون بندناف نتایج مشابه و موفقیت آمیزی داشته اند.
وی افزود: از مشاهده فعالیت های مرکز پیوند ایران بسیار هیجان زده شده ام زیرا نتایج این عمل جراحی نیز بسیار نزدیک به نتایج بین المللی است.
این پژوهشگر سلول های بنیادی خون بندناف همچنین عنوان داشت: مهمترین نکنته ای که سبب پیشرفت ایران می شود و درحال حاضرنه تنها برای ایران بلکه برای تمام کشورها نقطه ضعف محسوب می شود ارتباطات بین المللی محدود است زیرا ارتباط بین مراکز پزشکی و کشورهای دنیا کم است.
وی تاکید کرد: هرچه ارتباطات بیشتر شود پیشرفت علم هم بیشتر خواهد بود.
ربولا موقعیت ایران در زمینه پیوند سلول های بنیادی را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: در مرکز پیوند شریعتی سالانه 400 عمل پیوند صورت می گیرد که در مقایسه با مرکز پیوند ایتالیا که سالانه 50 عمل پیوند انجام می دهد بسیار چشمگیر و فوق العاده است.
عضو انجمن هماتولوژی اروپا اضافه کرد: با توجه به تفاوت های قومیتی که در ایران است و بر اساس تصمیمات بین المللی برای گسترش بانک های عمومی خون بندناف و جمع آوری نمونه های بیشتر از اهداکنندگان متفاوت، باید از بانک های عمومی خون بندناف در ایران نیز حمایت شود.
وی تصریح کرد : استفاده از سلول های بنیادی خون بندناف برای افرادی که دچار بیماری هستند و نیاز به پیوند دارند و دهنده مناسب برای آنها یافت نمی شود کاربردی و در عین حال غیرتهاجمی و کم هزینه است.
تولید ملانوسیت ها از سلول های بنیادی پرتوان القایی انسان
ملانوسیت های اپیدرم، سلولهای تولید کننده رنگدانه هستند که از تاج عصبی (NC)، جمعیتی از سلول های بنیادی موقت جنینی ایجاد شده از حاشیه پشتی صفحه عصبی جنین مهره داران، پدید می آیند. تولید ملانوسیت ها شامل فرآیندهای سلولی پیچیده بسیاری از جمله تخصص یافتگی سرنوشت، تکثیر، مهاجرت و تمایزمی باشد. تکوین نابجا ملانوسیت ها و هموستاز آغازگربسیاری از اختلالات رنگدانه ای مانند زالی، پی بالدیسم، ویتیلیگو، هیپرپلازی، و ملانوما است. بنابراین، درک تکوین و بیماری سلولهای ملانوسیت انسانی بسیار مهم است. برای این منظور، ایجاد روشی که مطالعه زیست شناسی ملانوسیت ویژه بیمار و مدل سازی بیماری آن را تسهیل کند، بسیاراهمیت دارد.
راهکار ساده برای تولید سلول های بنیادی
دانشمندان و محققان چینی راهی آسان و مطمئن برای تولید سلول های بنیادی ابداع کرده تا از آن برای تولید بافت ها و اندام ها در درمان بیماری ها استفاده شود.
محققان چینی با انتشار مقاله ای در مجله ساینس، شیوه تولید معجونی جدید از ترکیبات مولکولی کوچک را برای برنامه نویسی دوباره سلول های بدنی و تبدیل شدن آنها به حالت پرتوان با توانایی تشکیل سایر انواع سلول در بدن را شرح داده اند.
پیش از این، برای ایجاد این شرایط پرتوان انجام دستکاری های ژنتیکی ضروری بود که فرآیند پیچیده و دشوار جدید با التزامات بالینی محدودی را نیز به دنبال داشت.
«دنگ هونگ کوی» از دانشگاه «پکینگ» به عنوان یکی از محققان این پروژه گفت: استفاده از ترکیباتی به کوچکی مولکول یک روش کاملا جدید برای پرتوان کردن سلول های بنیادی است.
این محققان در مقاله خود که در مجله ساینس منتشر شده آورده اند که مولکول های کوچک دارای مزایای مختلفی هستند، آنها می توانند سلول های قابل نفوذ، غیر ایمنی زا و مقرون به صرفه بوده و به سادگی ترکیب شده، حفظ و استاندارد سازی بشوند.
آنها اظهار کردند: نتایج این تحقیقات فراهم کننده شرایطی برای مطلوب کردن استفاده از این سلول ها در پزشکی ترمیمی است، تا دیگر محققان مجبور به دستکاری ژنتیکی و شرایط دشوار دیگر برای رسیدن به این نوع سلول ها نباشند.
پزشکی ترمیمی شاخه ای از علم نوین پزشکی است که هدف آن ترمیم و احیای بافت یا اندام آسیب دیده یا از دست رفته است که باتوجه به نوع رویکرد و روش درمانی به انواع گوناگونی تقسیم می شود.(مهر)
هر چند علم پزشکی سالهاست ثابت کرده که ازدواج های فامیلی آتش زیر خاکستر هستند اما بر اساس باورهای غلط قومی و قبیله ای در برخی از نقاط کشور ازدواج موفق ازدواجی است که از فامیل باشد.
این تفکرات غلط با تکیه بر این باور که فامیل از یکدیگر شناخت کافی دارند و به قول خودشان اگر گوشت هم را بخورند استخوان یکدیگر را دور نمی اندازند منجر به بروز مشکلات متعدد از جمله تولد کودکان ناقص الخلقه شده که عمری را سربار جامعه خواهند بود.
طی سالهای اخیر هر چند مشاوره های ژنتیک موجب بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی مردم شده و نقش موثری را در پیشگیری از بروز معلولیت های ژنتیکی و مادرزادی به عهده داشته اما انجام جزیره ای این مشاوره ها توسط نهادهای متعدد این امر را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.
هنگامی که صحبت از مشاوره ژنتیک به میان می آید، ناخودآگاه ذهن ها به سمت ازدواج های فامیلی و تبعات پس از آن سوق می یابد، اگر چه تعریف و ماهیت مشاوره ژنتیک امروزه با ازدواج فامیلی پیوند خورده، اما با این همه این مشاوره علاوه بر حوزه ازدواج های فامیلی، سایر موارد اعم از نقص های مادر زادی، شکل و قیافه غیرطبیعی، ناشنوایی، سابقه عقب ماندگی ذهنی در خانواده یا بستگان نزدیک و ... را نیز شامل می شود.
انجام جزیزه ای مشاوره های ژنتیک نتیجه مثبتی در پی ندارد
معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر به مشکلات عدم انجام مشاوره های ژنتیک در جامعه اشاره کرد و گفت: سرطان، دیابت، بیماری های قلبی، ...
نویسنده جعفر
اگر ویندوزتان ، ویندوز xp هست قدم به قدم این کارا که میگم انجام بدهید و برویدجلو تا زمینه مشکی شود.
اول: کلیدهای آلت چپ و شیفت چپ و پرینت اسکرین را بزن (Left ALT +Left SHIFT + PRNT SCR ) . دوم: وقتی سه کلید را باهم زدی یه پیغام برات باز میشه. شما ok را بزن. می بینی یدفعه حالت صفحه تغییر میکنه و رنگها از سفید به سیاه تبدیل میشه. البته برای اینکه نتیجه را در این صفحه انجمن هم ببینین باید این صفحه را ببندی و دوباره باز کنی. سوم: خوب شاید الان بگی اندازه منوها و نوشته های ویندوز خیلی بزرگ و آزار دهنده شد. درسته؟؟ نگران نباش مراحل بعد را هم انجام بده تو اون هم حل کنم. البته اگر با اون سایر فونت بزرگ مشکلی نداری دیگه مراحل بعد را نمیخواد انجام بدی. برای برگشتن به حالت قبل هم دوبار همون سه کلید "آلت چپ و شیفت چپ و پرینت اسکرین" را باهمدیگر بزن. تا به حالت عادی بازگردی. چهارم: یکبار با زدن اون سه کلید به حالت معمولی برگردید و دوباره سه کلید را بزنید تا اون پیغام باز بشه. ایندفعه کلید Ok را نزنید و کلید Setting را بزنید. یک پنجره باز میشه که تب display اون در حالت نمایش هست. در همون بخش ابتدایی این پنجره نوشته شده High Contrast و سمت راست یک کلید Setting هست. اون کلید Setting را بزنید. یک پنجره دیگه باز میشه. که پایین اون صفحه نوشته Hight contrast Appearance Scheme که زیرش یک لیست هست. شما از این لیست میتونید یک تم دیگر برای حالت های کنتراست انتخاب کنید. در حالت پیشفرض تم سیاه با اندازه فونت "large" انتخاب شده است. اگر میخواهید اندازه متنها طبیعی شود از این لیست گزینه "High Contrast Black " را انتخاب کنید. توجه کنید دقیقا گزینه ای که نوشتم را انتخاب کنید بدون هیچ پسوند دیگری. و سپس Ok بزنید. پنجم: حالا اگر یه بار دیگه سه کلید را بزنید و ok کنید می بینیند که صفحه بصورت سفید در سیاه در میاد و اندازه فونتها هم معمولی هست و زیاد بزرگ نیست. (توجه کنید که اون تنظیمات که گفتم برید بخش Setting را فقط یکبار انجام باید بدید.) در آینده تنها کاری که شما باید بکنید اینه که اون سه کلید را بزنید و Ok کنید (یا بجای ok کلید enter بزنید).
آنچه درباره خواص زعفران جهت بینایی اتان نشنیده اید!
سلامت نیوز: گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است. این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند. در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.
براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.
موافقت ژاپن با آزمايش سلولهاي بنيادين کشت شده در آزمايشگاه بر روي انسان
تهران / واحد مرکزی خبر/ علمی 1392/04/28
وزارت بهداشت ژاپن روز جمعه موافقت خود را با آغاز آزمایشهای کلینیکی پزشکی ترمیمی بر روی انسان با استفاده از سلولهای بنیادین کشت شده در آزمایشگاه اعلام کرد.
از ماه گذشته میلادی که یک کمیسیون کارشناسی تشکیل شده توسط دولت ژاپن، پروژه آزمایشی پیشنهادی «بنیاد تحقیقات علوم بهداشتی و نوآوری» موسوم به ایبری Ibri را تایید کرد، انتظار می رفت که دولت ژاپن با آغاز آزمایشهای کلینیکی پزشکی ترمیمی بر روی انسان موافقت کند. ایبری یک مرکز درمانی است که در منطقه کوبه Kobe در غرب ژاپن واقع شده است.
محققان و پزشکان در این مرحله با انجام چنین آزمایشهایی بر روی بیماران تلاش می کنند نوعی بیماری بصری موسوم به « دژنراسیون ماکولا» یا همان تخریب لکه زرد را درمان کنند.
این بیماری اولین عامل کوری افراد بالای 55 سال در کشورهای صنعتی جهان معرفی شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، پزشکان و محققان در این پروژه، سلولهای شبکیه چشم بیمار را در آزمایشگاه کشت می کنند و سپس آنها را در داخل چشم بیمار قرار می دهند. سلولهای بنیادین تولید شده به روش آزمایشگاهی، از سلول های بنیادین بالغی درست می شوند که به حالت تقریبا جنینی بازگردانده شده اند.
رزماری و پیشگیری از بیماریهای چشم
سلامت نیوز : محققان آمریکایی براساس تحقیقات تازه خود دریافتند که گیاه رزماری چه بسا میتواند از بیماریهای چشمیپیشگیری کند.به گزارش یونایتدپرس، محققان آمریکایی دریافتند: در گیاه رزماری مادهای وجود دارد که میتوان از آن برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای شبکیه چشم از جمله ضعف ماهیچه چشم مرتبط با بالارفتن سن استفاده کرد.استوارت لپبتون و همکارانش در انستیتوی تحقیقات پزشکی Sanford-Burnham گفتند: ماده موسوم به carnosic acid سلامت چشم را بهبود میبخشد.تیم تحقیقات دریافتند: این ماده به طور خاص برای شبکیه چشم مفید است و از آن در برابر ضعف و هرگونه آسیب دیدن محافظت میکند.محققان تحقیقات خود را روی گروهی از جوندگان انجام دادند و دریافتند: پوسته خارجی چشم جوندگانی که ماده carnosic acid به آن تزریق شد، ضخیم باقی ماند؛ امری که اشاره میکند چشم محافظت شده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ رزماری گیاه بومیمنطقه مدیترانه است و گل و برگهای این گیاه بوی تندی شبیه به کافور دارد. رزماری علاوه بر کاربرد دارویی، در پخت و پز نیز استفاده میشود.این گیاه منبع عالی ویتامین E است و با رادیکالهای آزاد مقابله میکند و روغن طبیعی آن مجرای تنفسی را باز میکند.با مالیدن پودر رزماری روی بدن، بوی ایجاد شده از باکتری و قارچ از بین میرود و قبل از تمیزکردن زخم، قرار دادن برگهای تازه روی قسمت مورد نظر مانع از عفونیشدن آن میشود. دم کرده آن به طور طبیعی خستگی مفرط را برطرف میکند و رزماری تاثیر ضداسپاسمیدارد و ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند.آنتیاکسیدان آن مانع از تشدید بیماری آرتریت میشود و برای پیشگیری از بروز آب مروارید، نوشین دم کرده رزماری به طور مرتب مفید است.
هر شش ماه باید برای بررسی وضعیت چشمانتان به پزشک مراجعه کنید.
کمبود خواب، حساسیت، خستگی چشم، ورم ملتحمه، گریه از حد، خستگی و عدم رسیدن کافی اکسیژن به قرنیه و آلودگی علل این مشکل می باشند که با علائمی مانند احساس سنگینی در چشم، سوزش و قرمزی چشم خود را نشان می دهند.
در اینجا چند مورد درمان خانگی برای رفع خستگی چشم ذکر می کنیم اما از این موضوع غافل نباشید که هر شش ماه باید برای بررسی وضعیت چشمانتان به پزشک مراجعه کنید:
۱. یکی از ساده ترین راهها این است که دو قاشق را داخل فریزر بگذارید.بعد از اینکه سرد شدند آنها را زیر چشمان خود قرار دهید تا پف چشمانتان کم شود.توجه داشته باشید که قاشقها یخ نشوند!
۲. روش موثر دیگر این است که تکه ای از پنبه را به صورت گلوله ای در یک استکان چای بیندازید و بعد از چند ثانیه آنها را روی پلک چشمانتان چند دقیقه ای قرار دهید.
۳. از قرار دادن تکه های خیار بر روی پلک چشم جهت کاهش پف کردگی استفاده کنید.
۴. روش موثر دیگر این است که به طور مرتب چشمان خود را با آب سرد بشویید. این عمل باعث آرامش چشم می شود و هرگونه خستگی را برطرف می کند.
۵. گلوله های پنبه ای را داخل یک فنجان شیر خنک بیندازید و سپس آنها را روی پلک چشم قرار دهید.
۶. در یک فنجان آب، چند قطره روغن اسطوخودوس بریزید و سپس گلوله پنبه را در آن بخیسانید و بعد آن را روی پلک چشمتان بگذارید.
۷. یک توت فرنگی را که در فریزر بوده به مدت چند دقیقه روی پلکتان قرار دهید.برای رفع خستگی بسیار موثر است.
۸. در دو فنجان آب جوشیده، مقدار کمی اسید بوریک بریزید.بعد از سرد شدن از آن برای شستن چشم استفاده نمایید.
بـیــست و سومین کنــگــره سـالیـانه انـجـمـن چـشـم پـزشـکی
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مسعود ناصریپور در در رابطه با جزئیات برگزاری این کنگره با بیان اینکه کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران همه ساله با همکاری یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر درشهر تهران برگزار میشود گفت: امسال گروه و مرکز تحقیقات چشم دانشگاه تهران همکار انجمن چشم پزشکی برای برگزاری این کنگره خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه به روز رسانی دانش چشم پزشکان کشورو اجرای آموزشهای مداوم که گذراندن آنها را وزارت بهداشت بر همه پزشکان تکلیف کرده است از عمده ترین اهداف این کنگره است یادآور شد : این کنگره در چهار روز (6-9 آبانماه) برگزار میشود وبررسی موضوعات شایع و مبتلابه جامعه چشم پزشکی را دربر گرفته و همچنین معرفی دستاوردهای تازه چشم پزشکی را مورد توجه قرار میدهد.
دبیر اجرایی این کنگره ادامه داد: علاوه بر موارد فوق در روز پیش کنگره( ششم آبانماه) پنج گروه فوق تخصصی شبکیه، قرنیه، استرابیسم، آکولوپلاستیک و گلوکوم به ارائه برنامههای علمی تخصصی گروه خود خواهند پرداخت.
وی بر ضرورت تعامل با جامعه جهانی چشم پزشکی و استفاده از تجربیات و نقطه نظرات متخصصان برجسته دنیا با پزشکان ایرانی تاکید کرد و گفت: در تلاش هستیم این بستر در کنگره بیست و سوم فراهم شود به همین خاطر از چشم پزشکان برجسته ایران و جهان برای حضور در کنگره دعوت به عمل آوردهایم.
ناصریپور با بیان اینکه همه چشم پزشکان می توانند در این کنگره شرکت و امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده را کسب کنند، عنوان کرد: فراخوان ارسال مقالات به کنگره از تاریخ اول اردیبهشت آغاز شده است و تا تاریخ15 مرداد ماه ادامه دارد.
وی در پایان با بیان اینکه 29 کارگاه و 11 سمپوزیوم و 12 سخنرانی اصلی و تعداد قابل توجهی مقالات آزاد با موضوعات مختلف برای کنگره پیش رو تدارک دیده شده است خاطرنشان کرد: از دیگر موضوعات جالب توجه کنگره امسال میتوان به برگزاری فوتو فستیوال و فیلم فستیوال چشم پزشکی اشاره نمود.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن 66917617 تماس حاصل فرمایند.
بازسازي شبکه چشم شدند.
به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران پزشکان موفق به بازسازي شبکه چشم شدند.
پزشکان در مرکز تحقيقاتي بارسلونا با استفاده پيوند سلول هاي بنيادي مغز استخوان با عنبيه چشم سبب بهبودي ان شدند.
محققان اظهار داشتند: براي اولين بار تزريق سلولهاي بنيادي مغز استخوان به شبکيه چشم موش هاي آسيب ديده متوجه بهبود شرايط شبکيه چشم و افزايش قدرت ديد در بين موش هايي که مشکل داشتند شد.
پزشکان معتقدند: اين کشف نه تنها در بهبود سيستم شبکه اي چشم موثر بلکه باعث بهبود سيستم شبکه عصبي خواهد بود.
مسئول تيم تحقيق ميگويد: با انجام آزمايشات روي انسان ها به نتايج مطلوب مورد نظر رسيده و از آن براي بهبود سيستم عصبي استفاده خواهند کرد.
به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress؛ تحقیقات جدید بر اهمیت آزمایشات منظم برای گلوکوم که یک بیماری تحلیل برنده عصب بینایی است، تاکید دارد. گلوکوم یکی از علل اصلی کوری غیر قابل برگشت در سراسر جهان است. شروع گلوکوم با تاخیر در تشخیص این بیماری مرتبط است. یک تیم تحقیقاتی مستقر در بیمارستان Hotel Dieu به رهبری Sanjay Sharma ، استاد چشم پزشکی و اپیدمیولوژی دانشگاه Queen ، با بررسی 50 مقاله مروری ، از دستورالعمل های چشم پزشکی آکادمی آمریکا درخصوص انجام غربالگری پشتیبانی کرد. دکتر Sharma می گوید: "مشکل واقعی مبتلایان به گلوکوم با تاثیر بر حاشیه دوردید شروع می شود. بنابراین بیشتر بیماران تا زمانی که این بیماری پیشرفت نکند و شروع به تخریب دید مرکزی نکند، از آن اطلاعی ندارند. "نزدیک به نیمی ازموارد گلوکوم تشخیص داده نشده باقی می مانند و نیمی دیگر از افراد در مراحل بسیار پیشرفته بیماری مبتلا به آن تشخیص داده می شوند. "این فرکانس غربالگری بر اساس عوامل خطری مانند سابقه خانوادگی، قومی و سن پیشرفت صورت گرفت. این مطالعه بر اهمیت آزمایشات منظم برای افراد بیش از سن 40 سالگی تاکید می کند. شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به گلوکوم به طور بالقوه می تواند منجر به تشخیص اولیه و جلوگیری از نقص غیر قابل برگشت بینایی شود. او می گوید:" داده های موجود، از معاینه چشم به عنوان دقیق ترین راه برای تشخیص گلوکوم حمایت می کند. به همین دلیل بسیار مهم است که پزشکان خانواده بیماران خود را در سنین بیش از 40 سالگی به انجام غربالگری ترغیب کنند. "این تحقیق در مجله American Medical Association منتشر شده است.
آستیگماتیسم؛ نقصیکه باید درمان شود
سلامت نیوز : با اینکه آستیگماتیسم نقصی خفیف و قابل درمان در چشم محسوب میشود، اما در صورت درمان نشدن، عوارضی به همراه خواهد داشت. اما این عوارض چیست؟ دکتر سیدرفیع حسینی، متخصص چشم در پاسخ به این پرسش میگوید: در صورت درمان نشدن آستیگماتیسم، مشکلات متعددی برای فرد، مانند خستگی چشم، سردردهای مداوم و تاریدید ایجاد میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ آستیگماتیسم نوعی اختلال شایع انکساری چشم است و زمانی به وجود می آید که سطح قرنیه یا عدسی چشم، شکل نامنظمی پیدا کند.
هنگامی که این ناهنجاری و انحنای غیرطبیعی در سطح قرنیه و عدسی چشم رخ دهد، چشم دیگر قادر به تمرکز صحیح نور بر شبکیه نیست، در نتیجه تصویر واضحی از اشیا و افراد دیده نمی شود. به همین علت تاری دید و نداشتن وضوح بینایی از مشکلات شایع در افراد مبتلا به آستیگماتیسم محسوب می شود.
چرا دچار آستیگماتیسم می شویم؟
آستیگماتیسم هنگامی به وجود می آید که انحنای لایه خارجی و شفاف جلوی چشم یعنی انحنای قرنیه یا عدسی چشم در دوطرف آن با هم متفاوت است. به این ترتیب سطح قرنیه یا عدسی در بعضی نواحی مسطح تر یا منحنی تر از نواحی دیگر است که تاری دید ایجاد می کند.
دکتر حسینی در گفت وگو با «جام جم» تاکید می کند: اگر درجه آستیگماتیسم چشم فردی بالا باشد و در کاری که انجام دهد، اختلال ایجاد کند یا اگر کیفیت بینایی اش رضایت بخش نباشد، باید برای معاینه به متخصص چشم مراجعه کند.
نقصی که به ارث می رسد
اما چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آستیگماتیسم چشمی هستند؟ طبق تحقیقات مشخص شده است بیشتر افراد مبتلا به آستیگماتیسم، این مشکل را به ارث برده اند. یعنی چشم پزشکان معتقدند در اغلب موارد آستیگماتیسم ریشه ارثی داشته و معمولا از هنگام تولد وجود دارد، علاوه بر آن صدمات وارده بر قرنیه نیز می تواند به آستیگماتیسم بویژه از نوع نامنظم منجر شود.
دکتر حسینی در این ارتباط توضیح می دهد: افراد دارای نمره های بالای آستیگماتیسم اغلب از تاری دید و تغییرشکل یافتگی تصویر اشیا شکایت دارند؛ هر چند مبتلایان به درجات خفیف آستیگماتیسم اغلب مشکل بینایی نداشته و ممکن است تنها از خستگی و احساس ناراحتی در چشم ها و سردرد شکایت داشته باشند، اما نکته مهم اینجاست که در افراد مبتلا به آستیگماتیسم، سطح قرنیه مانند توپ بسکتبال است، یعنی به عبارت دیگر دارای سطحی ناصاف است.
در حالی که قرنیه افراد با بینایی طبیعی مانند توپ فوتبال، صاف است. بر اثر این ناصافی ها، عدسی چشم و قرنیه قادر به تمرکز نور روی یک نقطه مشخص از شبکیه چشم نیست و در نتیجه تصاویر، تار دیده می شود.
این متخصص چشم اضافه می کند: البته اگر فردی دچار آسیب چشمی شود یا تحت عمل جراحی چشم قرار گیرد نیز ممکن است دچار آستیگماتیسم شود. همچنین ممکن است همراه با بیماری قوزقرنیه، دوبینی و آستیگماتیسم نیز به وجود آید. در قوزقرنیه، قرنیه فرد نازک تر می شود و حالت مخروطی شکل پیدا می کند. خوشبختانه بروز این بیماری در افراد بسیار کم است. البته مشکل بینایی بیمار مبتلا به قوزقرنیه با استفاده از عینک بر طرف نخواهد شد و در این حالت، استفاده از لنزهای تماسی برای این فرد بسیار مناسب است، اما باید در نظر گرفت که در آینده این بیمار نیاز به عمل جراحی پیوند قرنیه خواهد داشت.
نزدیک بینی و دوربینی
نکته مهمی که متخصصان چشم بر آن تاکید می کنند آن است که مبتلایان به آستیگماتیسم معمولا از مشکل نزدیک بینی یا دوربینی چشم هم رنج می برند.در بیماری نزدیک بینی و دوربینی نوعی عیب انکساری چشم وجود دارد که طی آن، چشم فرد قادر به تمرکز نورهای بازتاب شده از اشیای مختلف نیست.
در نتیجه فردی که مبتلا به آستیگماتیسم و نزدیک بینی یا دوربینی است، می تواند با مراجعه به اپتومتریست ، از عینک و لنز مخصوص برای رفع عیوب انکساری چشم خود استفاده کند.
به چشم هایتان زیاد فشار نیاورید
دکتر حسینی تاکید می کند: با توجه به این که هنوز محققان به علت قطعی مشکل آستیگماتیسم پی نبرده اند و مواردی که در ابتلا موثر تشخیص داده شده است، فقط شانس ابتلا به آن را بالا می برد.
آنچه قطعی و مسلم است این که مشکل آستیگماتیسم با گذشت زمان بدتر می شود و فرد مبتلا باید بر اساس تجویز پزشک، از عینک مخصوص یا لنز تماسی استفاده کند.از سوی دیگر افرادی که دچار مشکل آستیگماتیسم هستند، از فشار بیش از حد به چشم های خود باید به طور جدی خودداری کنند، مثلا برای مدت زمان طولانی با رایانه کار نکنند.
معاینه چشم؛ هر سه تا پنج سال
متخصصان چشم تاکید می کنند که انجام معاینات منظم چشم، راه مناسبی برای شناسایی تغییرات سطح بینایی است تا در صورت لزوم عینک یا لنز تماسی برای شخص تجویز شود یا شماره آن تصحیح شود.یک فرد بزرگسال سالم باید تا پنجاه سالگی هر سه تا پنج سال یک بار معاینه چشم انجام دهد و پس از پنجاه سالگی فواصل معاینات کمتر شود.
اگر شخصی دچار مشکلات انکساری مانند آستیگماتیسم باشد، هر دو سال یک بار یا به هر تعدادی که اپتومتریست (کارشناس بینایی سنجی) توصیه می کند،باید مراجعه داشته باشد. در صورت لزوم برای درمان آستیگماتیسم، روش جراحی، استفاده از عینک و لنز تماسی پیشنهاد می شود حتی آستیگماتیسم در برخی شرایط با لیزیک قابل اصلاح است و درمان های جدیدی نیز به وسیله لنزهای جدید و دستگاه های لیزیک برای اصلاح آستیگمات بالا وجود دارد.
نکاتی که نباید فراموش کنید
دکتر حسینی توصیه می کند: در صورتی که آستیگماتیسم دارید و برای درمان آن از لنزهای تماسی استفاده می کنید، حتما دستورالعمل های لازم را برای تمیز نگه داشتن و نگهداری صحیح از لنزها رعایت کنید و بیش از حد مجاز از لنز استفاده نکنید. در هوای آلوده کمتر از لنز استفاده کنید، زیرا لنز، آلودگی های هوا را جذب می کند و بیماری ها و ناراحتی های چشمی را به وجود می آورد.
به گزارش پیمانه به نقل از ایسنا رسانههای «تركیه» از تولد یك بره مرده با سر انسان در یكی از روستاهای این كشور خبر داده و اعلام كردند:
وقوع چنین رویدادی یك واقعه عجیب و در عین حال بیسابقه است. درگزارش یكی از روزنامههای « تركیه » آمده است كه هفته گذشته یك بره از یك گوسفند در یكی از روستاهای « ایزمیر » به دنیا آمد، اما زنده نماند. نكته جالب در تولد این بره مرده آن است كه این حیوان صورت انسان دارد و باعث شد تا دامپزشكی كه مسوولیت به دنیا آوردن آن را داشته باشد به شدت شوكه شود.
«ارهانالی بول» ـ دامپزشك مسوول ـدر مصاحبهای با رسانههای دولتی تركیه، خاطر نشان كرد: من برای زنده نگهداشتن مادر مجبور به عمل شدم. من پیش از این گوساله دو سر و چهار چشم و حتی پنج پا هم دیده بودم، اما تولد این بره با سر انسان بسیار غیرقابل باور است.
وی یادآور شد: من احتمال میدهم كه به دلیل ازدیاد و انباشت ویتامین A در بدن گوسفند مادر، این بره به چنین وضعی به دنیا آمده باشد.
گفتنی است، سال گذشته نیز در «زیمباوه» چنین برهای به دنیا آمد و حتی چند ساعت نیز زنده ماند، اما به شدت باعث ترس و وحشت مردم روستایی شده بود.
فرماندار استان «ازمیر» نیز اضافه كرد: تولد این بره مرده با سر انسان بسیار دلهرهآور و ترسناك است. تا به حال چنین چیزی را ندیده بودم، انگار كه سر انسان بر روی بدن برهای باشد.
بررسي وضعيت سلامت چشم ها هر ۶ ماه يك بار لازم است
دكتر ابراهيم جعفرزاده پور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگارعلمي ايرنا اظهار داشت: به طوركلي دفعات لازم براي مراجعه به چشم پزشك و معاينه چشم ها به سطح خطري بستگي دارد كه براي افراد تعريف مي شود. براين اساس افرادي كه تحت درمان خاصي نيستند و خطر خاصي نيز از نظر ژنتيكي براي آنها وجود ندارد، با توجه به سن ، تعداد دفعات لازم براي مراجعه آنها به چشم پزشك تغيير خواهد كرد.
وي يادآور شد : افرادي كه بر اساس طبقه بندي سازمان بهداشت جهاني جوان هستند و در محدوده سني ۱۸ تا ۴۵ سال زندگي خود به سرمي برند، لازم است كه هر ۶ تا ۸ ماه يك بار تحت معاينات چشم پزشكي قرار گيرند.
جعفرزاده پور گفت: افراد ميانسال كه بيشتر آنها با خطر ابتلا به آب مرواريد و آب سياه مواجه هستند، بايد هر ۴ ماه يك بار به چشم پزشك مراجعه كنند.
اين اپتومتريست در مورد افراد مسن نيز توضيح داد: اين دسته از افراد كه در دهه هفتم به بعد زندگي خود قرار دارند، بايد مراجعه بيشتري به چشم پزشك داشته باشند تا اگر مشكلات چشمي براي آنها وجود داشته باشد، برطرف شود.
وي همچنين گفت : نوزاداني كه در ماه هاي اول زندگي به سر مي برند با توجه به اين كه در چه شرايطي متولد شده اند، بايد مراقبت هاي چشم پزشكي براي آنها انجام شود.
جعفرزاده پور ادامه داد: نوزادي كه پس از تولد چند روز در داخل دستگاه انكوباتور قرار داده شده است، به دليل فشار اكسيژني كه براي حفظ حيات نوزاد، در آن دستگاه وجود دارد، ممكن است عوارض چشمي براي نوزاد ايجاد شود؛ بنابراين نوزاد پس از خارج شدن از اين دستگاه بايد تحت بررسي هاي چشم پزشكي قرار گيرد و بررسي هاي دوره اي چشم پزشكي نيز بايد براي او انجام شود.
مسوول بخش اپتومتري بيمارستان چشم پزشكي نور با بيان اينكه كودكاني كه برخي افراد خانواده آنها دچار تنبلي و يا انحرافات چشمي هستند، نيز با خطر ابتلا به اختلالات چشمي مواجه هستند، گفت: اين دسته از كودكان نيز بايد در سنين زير ۲ تا ۳ سالگي مورد بررسي هاي چشمي قرار گيرند.
چشم پزشکان برجسته ایران و جهان در تهران گردهم می آیند
سلامت نیوز : دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران، از حضور چشم پزشکان برجسته ایران و جهان در کنگره بیست و سوم به منظور استفاده از تجربیات موفق در عرصه چشم پزشکی، خبر داد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ دکتر مسعود ناصریپور در توضیح جزئیات برگزاری این کنگره گفت: کنگره فوق همه ساله با همکاری یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر درشهر تهران برگزار میشود که امسال گروه و مرکز تحقیقات چشم دانشگاه تهران همکار انجمن چشم پزشکی برای برگزاری این کنگره خواهند بود و عمدهترین هدفی که این همایش دنبال میکند به روز رسانی دانش چشم پزشکان کشور و اجرای آموزشهای مداوم است که گذراندن آنها را وزارت بهداشت بر همه پزشکان تکلیف کرده است. وی افزود: این کنگره طی روزهای 6 تا 9 آبان ماه امسال برگزار میشود و بررسی موضوعات شایع و مبتلا به جامعه چشم پزشکی را دربر گرفته و همچنین معرفی دستاوردهای تازه چشم پزشکی را مورد توجه قرار میدهد. علاوه بر این در روز پیش کنگره (ششم آبان) پنج گروه فوق تخصصی شبکیه، قرنیه، استرابیسم، آکولوپلاستیک و گلوکوم به ارائه برنامههای علمی تخصصی گروه خود خواهند پرداخت. دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران بر ضرورت تعامل با جامعه جهانی چشم پزشکی و استفاده از تجربیات و نقطه نظرات متخصصان برجسته دنیا با پزشکان ایرانی تاکید کرد و گفت: در تلاش هستیم این بستر در کنگره بیست و سوم فراهم شود به همین خاطر از چشم پزشکان برجسته ایران و جهان برای حضور در کنگره دعوت به عمل آوردهایم. ناصریپور با بیان اینکه همه چشم پزشکان می توانند در این کنگره شرکت و امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده را کسب کنند، عنوان کرد: فراخوان ارسال مقالات به کنگره از تاریخ اول اردیبهشت آغاز شده است و تا 15 مرداد ادامه دارد. وی همچنین ادامه داد: 29 کارگاه و 11 سمپوزیوم و 12 سخنرانی اصلی و تعداد قابل توجهی مقالات آزاد با موضوعات مختلف برای کنگره پیش رو تدارک دیده شده است. از دیگر موضوعات جالب توجه کنگره امسال می توان به برگزاری فوتو فستیوال و فیلم فستیوال چشم پزشکی اشاره نمود
عینکی برای همه چشمها!
به گزارش افکارنیوز، قدرت و نعمت بینایی چیزی نیست که بخواهیم آن را به راحتی از دست بدهیم به همین علت باید همیشه مراقب آن باشیم و با مشاهده هر مشکلی سریعا آن را برطرف کنیم.
ضعیف شدن یکی از متداول ترین مشکلاتی است که برای هر انسانی و در هر سنی ممکن است به وجود آید اما مشکلی است که با مراقبت های ویژه و درمان های مختلف به راحتی از بین می رود. استفاده از عینک های طبی بهترین و راحت ترین روش برای دزمان ضعیفی چشمان است.
نمره هر عینکی با توجه به ضعیف بودن چشمان انتخاب می شود و ممکن است طی سال های مختلف نمره و شماره عینک عوض شود. در این زمان شما مجبور هستید تا عینک خود را تغییر دهید و این نیاز به صرف زمان و هزینه دارد.
"گودوین هارتشورن" طراحی است که مشکل تعویض عینک را با طرحی انقلابی بهبود بخشیده است. طرح او برای همه انسان ها قابل استفاده است و کمک بسیاری به مردمانی می کند که به امکانات پزشکی دسترسی ندارند.
عینک هایی که "هارتشورن" طراحی کرده است "دید بچه ها" نامگذاری شده است. این عینک به صورت هوشمند کار می کند و میتواند شماره چشم را بدست آورده و قطر و حالت شیشه را با شماره چشم هماهنگ کند. این عینک همیشه درحال به روز شدن است و شیشه های آن دقیقا متناسب با شماره چشم تنظیم میشوند.
با توجه به امکانات خاص این عینک دیگر نیازی به مراجعه به پزشک نیست چرا که عینک خودش به دکتر شما تبدیل می شود همچنین هزینه خرید و تعویض عینک برای همیشه از بین می رود. این عینک تا به حال برنده جوایز بسیاری از کمیسیون های چشم پزشکی در دنیا شده است.
|
به گزارش افکارنیوز، هرمز شمس رئیس انجمن چشم پزشکی گفت: در واقع آب مروارید بیماری است که به علت کهولت سن و در برخي مواقع در اثر ضربه و دیگر بیماریهایی مانند دیابت یا عوامل ژنتیکی در چشم فرد بیمار بروز می کند.
وی در خصوص علائم آب مروارید اظهار داشت: آب مروارید باعث کاهش دید انسان می شود و در بعضی موارد افرادی که مبتلا به آب مروارید شده اند در حین رانندگی نور مستقیم به چشمشان می تابد نور پخش می شود و عدسی چشم آنها سفید و کدر می شود.
وی بیان کرد: استفاده نکردن از عینک های آفتابی UV دار و کاهش آنتی اکسیدان ها در بدن از عوامل اصلی این بیماری به حساب می آیند.
وی اذعان داشت: جراحی اصلی ترین راه برای درمان آب مروارید است در واقع لنز طبیعی چشم را جدا کرده و لنز مصنوعی جایگزین آن می کنند.
قانون- ابزار جایگزینی حسی vOICe که مغز را برای تبدیل صدا به تصویر آموزش میدهد، میتواند به عنوان جانشینی برای درمانهای تهاجمی در افراد نابینا و کمبینا مورد استفاده قرار بگیرد.
به گزارش افکارنیوز، محققان در آزمایشی به بررسی واکنش داوطلبان چشمبسته به آزمایش چشم با استفاده از این دستگاه پرداختند.
آنها از داوطلبان خواستند تا یک آزمایش چشم استاندارد را که در آن باید حرف E را در جهات مختلف تشخیص داد، انجام دهند.
محققان دریافتند که حتی این داوطلبان بینا که با کاربرد دستگاه آشنایی نداشتند نیز توانستند بهترین عملکرد ممکن را نشان دهند.
برای اینکه بدانید چه کسانی مجاز به روزه گرفتن نیستند بهتر است به توصیه های یک فوق تخصص شبکیه توجه کنید.
باشگاه خبرنگاران
دکتر شمس متخصص چشم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: افراد باید توجه داشته باشند که برخی بیماری های چشمی مجاز به روزه گرفتن نیستند و برخی دیگر با مشورت پزشک می توانند روزه بگیرند.
وی افزود: در افراد مبتلا به التهاب چشمی روزه گرفتن باعث تشدید بیماری شده و وضعیت التهاب را بدتر خواهد کرد.
بنابراین به افراد مبتلا به بیماری های التهابی چشم که همراه با قرمزی تورم پلک ها و جاری شدن اشک است توصیه می شود روزه نگیرند.بنابراین به افراد مبتلا به بیماری های التهابی چشم که همراه با قرمزی تورم پلک ها و جاری شدن اشک است توصیه می شود روزه نگیرند.
*افراد مبتلا به نازکی شبکیه چشم روزه نگیرند
شمس در ادامه تصریح کرد: بیماران مبتلا به نازکی شبکیه چشم که بیشتر در افراد نزدیک بین دیده می شود در اثر کم شدن آب بدن به دنبال روزه گرفتن دچار نازک شدن زجاجیه چشم شده و ممکن است دچار پارگی و به دنبال آن کاهش قوای بینایی می شوند.
شمس همچنین در مورد جراحی های چشمی گفت: افرادی که یک ماه از جراحی چشمشان مثل جراحی آب مروارید گذشته است می توانند روزه بگیرند.
پژوهش پنج ساله محققین دانشگاه سیدنی نشان میدهد که کودکان زیر شش سال باید در هفته حداقل 10 ساعت را بیرون از خانه و زیر نور آفتاب بگذرانند تا خطر ابتلا به نزدیک بینی در آنها کاهش پیدا کند.
به گزارش مهرخانه، پروفسور کاترین رز، اپتومتریست و سرپرست این پژوهش، میگوید: قرارگیری مستقیم در معرض نور خورشید در سنین پایین، از رشد بسیار سریع و بیضی شدن کره چشم جلوگیری میکند.
این پژوهشگران خاطرنشان ساختند که پیشگیری از نزدیکبینی برای سلامت چشم در آینده اهمیت دارد، زیرا حتی سطوح پایین این بیماری میتواند خطر ابتلا به آب مروارید و آب سیاه در بزرگسالی را افزایش دهد.
طبق این پژوهش که در مجله چشم پزشکی آمریکا به چاپ رسید، در کشورهایی که موفقیت های دانشگاهی در سنین پایین از اهمیت بسیاری برخوردار است، نزدیکبینی از همهگیری بالایی برخوردار بوده و میزان نزدیکبینی کودکان و نوجوانان در کشورهایی نظیر سنگاپور، تایوان و کره هم اکنون بین 80 تا 90 درصد است. از این رو، پروفسور رز توصیه میکند که مدارس کلاسها را به فضای بیرون منتقل سازند تا کودکان حتماً در معرض نور خورشید قرار گیرند.
نسرین علیزاده در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان شمالی، افزود: بطور کلی آن دسته از مواد غذایی که حاوی ویتامین "A" هستند در افزایش قدرت بینایی روز و شب موثر هستند.
وی با اشاره به اینکه ویتامین "A" حاوی دو دسته منبع حیوانی و گیاهی هستند، ادامه داد: منابع حیوانی ویتامین "A" بطور معمول کاربرد بهتری در مقایسه با منابع گیاهی این ویتامین در بدن دارند.
علیزاده منابع حیوانی ویتامین "A" را شامل جگر، زرده تخم مرغ، کره، شیر پرچرب بیان کرد.
وی اظهار داشت: البته مصرف شیر پرچربی به علت آن که موجب افزایش چربیهای نامطلوب خون و لطمه زدن به سلامت قلب و عروق میشود توصیه نمیشود.
این مقام مسوول اظهار کرد: منابع گیاهی این ویتامین که پیشساز ویتامین یا کاروتنوئید نامیده میشود شامل میوههایی همچون طالبی، زردآلو، هلو، آلو و سبزیهای دارای برگ تیره هستند.
نتایج یک پژوهش استرالیایی نشان میدهد که مواد غذایی حاوی گلوسید به خصوص آن دسته که دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند به سلامتی به خصوص سلامتی چشمها آسیب میزنند.
محققان استرالیایی معتقدند که رابطهای بین مصرف گلوسیدها با شاخص گلیسمی بالا و وضعیت رگهای خونی دور شبکیهی چشم وجود دارد.
برای رسیدن به این نتایج آنها روی 2353 کودک حدود دوازده سال بررسیهایی انجام دادند. آنها بعد از تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیدند شریانهای کوچک مربوط به شبکیهی بچههایی که نوشابه یا مواد غذایی شیرین زیادی در برنامهی غذایی خود دارند تنگتر و منقبضتر از حد نرمال است.
محققان معتقدند که این تغییرات به وجود آمده در عروق به خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مربوط میشود و باید به کودکان کم سن و سال کمک کرد تا مواد غذایی سالمتر و بهتری مصرف کنند. در واقع لازم است که به خانوادهها و کودکان آموزش داده شود تا مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مصرف کنند.
متخصصان برای اینکه تأثیر مواد مغذی را روی قند خون بررسی کنند از معیاری به نام شاخص گلیسمی بهره میبرند. شاخص گلیسمی در مقیاسی بین 0 تا 100 سنجیده میشود که تأثیر 50 گرم از یک مادهی غذایی را روی میزان قند خون نشان میدهد.
سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنیهای شیرین و گازدار صنعتی، اسپاگتی و غیره شاخص گلیسمی بالایی دارند یعنی با سرعت بیشتر قند خون را بالا میبرند.
آیا می دانستید کلم بروکلی.....
کلم براکلی به صورت خام و پخته مصرف میشود، اما بهترین شیوه مصرفی آن به صورت .... بخار پز شده، با حرارت ملایم پخته شده یا به صورت خام به عنوان جزئی از سالاد است. با این شیوه از مصرف، مواد مغذی موجود در کلم براکلی حفظ میشود. این کلم با عنوان گیاه با هزاران خاصیت شهرت دارد. سرطان کلم براکلی ممکن است به عنوان داروی طبیعی برای بسیاری از انواع سرطانها به حساب بیاید که شامل سرطانهای پروستات، کلیه، ریهها، کبد، روده کوچک و بزرگ است. به ویژه برای سرطانهای سینه و رحم، چرا که کلم براکلی استروژن اضافی را از بدن خارج میکند. این اثر ناشی از حضور مواد آنتی کارسینوژن قوی در کلم براکلی است مانند: گلوکورافانین، دیندولیل متان، بتاکاروتن، سلنیوم، سولفورافان و ویتامینهای A،E و C. سم زدایی وجود ویتامینهای C، گوگرد و برخی از اسیدهای آمینه، کلم براکلی را سمزدای خوبی ساخته است. این ماده غذایی به حذف رادیکالهای آزاد و سمهایی مانند اسید اوریک از بدن کمک میکند، بنابراین عوارض ناشی از توکسینها مانند جوشها، خارش، بثورات، نقرس، ورم مفاصل، روماتیسم، سنگ کلیه و بیماریهای پوستی همچون اگزما از بدن دور میماند. اختلالات گوارشی کلم بروکلی از نظر محتوای فیبر بسیار غنی است، بطوری که میتواند عمده اختلالات رودهای را به واسطه درمان یبوست بهبود بخشد. فیبر حجم غذا را افزایش داده و باعث نگهداری آب در روده بزرگ شده که نتیجه آن تشکیل مدفوع نرم و درمان یبوست است. منیزیم موجود در کلم براکلی اسیدیته معده را بهبود بخشیده و از التهاب آن جلوگیری میکند که نتیجه آن هضم و در نهایت جذب بهتر مواد مغذی در روده است. مراقبت از پوست جوان ماندن پوست با آنتیاکسیدانهایی مانند بتا کاروتن، ویتامینهای C، E، B کمپلکس، A و اسیدهای چرب امگا-۳ و سولفورافان موجود در کلم براکلی تضمین میشود. بیماریهای قلبی کلم بروکلی بدلیل داشتن محتوای بسیار بالا از فیبر، اسیدهای چرب امگا-۳ و ویتامینهای آنتیاکسیدان به کاهش کلسترول بد خون (LDL) و همچنین عملکرد صحیح قلب و تنظیم فشارخون کمک میکند. مراقبت از چشم در درجه اول زاگزانتین و لوتئین و سپس بتاکاروتن، ویتامین A، فسفر، ویتامینهای C و E در کلم براکلی برای سلامت چشم بسیار مفید هستند. این مواد باعث محافظت چشم در برابر بیماری تخریب ماکولار، آب مروارید و اشعه UV میشوند. ایمنی بدن مواد موجب ایجاد رنگ سبز بروکلی، بتاکاروتن، ویتامینها و مواد معدنی به خصوص سلنیوم، روی، فسفر و مس موجود در کلم براکلی، تقویت کننده ایمنی بدن هستند و آن را از عفونتهای مختلف محافظت میکنند. سلامت استخوان کلم بروکلی از نظر کلسیم بسیار غنی است (۴۷ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم). کلسیم و دیگر مواد مغذی آن مانند منیزیم، روی و فسفر به خصوص برای کودکان، سالمندان و زنان باردار و شیرده بسیار مفید است. به این دلیل که این افراد بیشتر از سایرین در معرض خطر پوکی استخوان، ضعف استخوانها و دندانها و همچنین کمبود کلسیم قرار دارند. مقاومت به انسولین یک ماده معدنی مهم به نام کروم در کلم بروکلی یافت میشود که به عملکرد مناسب انسولین در بدن در جهت تنظیم قند خون کمک میکند و در نتیجه در بهبودی بیماران دیابتی تاثیر بسزایی دارد. کم خونی کمخونی عمدتاً به کمبود ذخایر آهن بدن و پروتئینهای ویژهای مربوط میشود. کلم بروکلی منبع خوبی از هر دو این مواد مغذی است، بنابراین میتواند در بهبود کمخونی موثر باشد. انرژی ۳۴ کیلو کالری کربوهیدرات ۶۴/۶ گرم قند ۷/۱ گرم فیبر ۶/۲ گرم چربی ۳۷/۰ گرم پروتئین ۸۲/۲ گرم آب ۳/۸۹ گرم ویتامین A 31 میکروگرم بتاکاروتن ۳۶۱ میکروگرم لوتئین و زاگزانتین ۱۱۲۱ میکروگرم ویتامین B1 071/0 میلی گرم ویتامین B2 117/0 میلی گرم ویتامین B3 639/0 میلی گرم ویتامین B5 573/0 میلی گرم ویتامین B6 175/0 میلی گرم فولات ۶۳ میکرو گرم ویتامین C 2/89 میلی گرم ویتامین E 78/0 میلی گرم ویتامین K 6/101 میکروگرم کلسیم ۴۷ میلی گرم آهن ۷۳/۰ میلی گرم منیزیم ۲۱ میلی گرم فسفر ۶۶ میلی گرم پتاسیم ۳۱۶ میلی گرم روی ۴۱/۰ میلی گرم منبع: زیبا شو
رئیس پژوهشگاه رویان، از اجرای بیش از 40 کارآزمایی بالینی در زمینه سلول درمانی خبر داد و گفت: خوشبختانه از یکی دو سال اخیر که وارد کارآزمایی بالینی در زمینه کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماری های استخوانی و مفاصل شدیم، نتایج خوبی را شاهد بودیم که می تواند در درمان بسیاری از بیماری های استخوانی به کار برده شود.
دکتر گورابی با اشاره به کاربرد سلول درمانی در بیماری های استخوانی تصریح کرد: این روش، در بسیاری از بیماری های ارتوپدی، مانند جوش نخوردن استخوان ها، استئوآتریت زانو و در مواردی که بر اثر تومور، بخش عمده ای از استخوان نابود می شود و بخش وسیعی از استخوان خالی می ماند، کاربرد دارد.
معضلات ارائه خدمات سلول درمانی به بیماران
رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به توسعه کارآزماییهای بالینی در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در بیماریهای استخوان، گفت: از این کارآزماییها نتایج مطلوبی را بدست آوردیم ولی در خصوص ارائه خدمات دو راه در پیش رو داشتیم.
وی افزود: برای ارائه خدمات یا باید پژوهشگاه رویان را مجهز میکردیم تا به بیماران خدمات لازم در این زمینه ارائه میشد که متاسفانه تاکنون این کار برای ما میسر نشده است؛ چراکه زمان هایی برای دو سال آینده برای بیماران نیازمند تنظیم میشد.
دکتر گورابی راه دوم را آشنا کردن متخصصان دیگر مراکز علمی درمانی با روش های سلول درمانی برای درمان بیماران استخوانی دانست و تصریح کرد: در این راستا باید بتوانیم همه متخصصان مراکز بالینی کشور را که در زمینه ارتوپدی فعال هستند، با این روش ها آشنا کنیم.
به گفته وی، در این صورت پژوهشگاه رویان میتوانست با تولید سلولهای بنیادی مورد نیاز و با در اختیار قرار دادن این سلولها به مراکز، سطح خدمات درمانی با این روش را توسعه دهد.
دکتر گورابی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه رویان به دنبال راهکار دوم است، تصریح کرد: در این باره همایشی برگزار شد تا متخصصان با این روش آشنا شوند. زمانی که متخصصان با این روش نوین آشنا شوند میتوان برای برخی از بیماریها که راه علاجی وجود ندارد از این روش ها استفاده کنند.
همکاری پژوهشگاه رویان با نهادهای علمی برای توسعه روش های سلولی
رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به پتانسیل های علمی کشور برای توسعه روش های سلول درمانی در کشور، گفت: در حال حاضر ظرفیتهای علمی خوبی در انجمنهای علمی کشور وجود دارد از این رو پژوهشگاه رویان میتواند با هم افزایی با این نهادها برای گسترش و کاربردی کردن سلولهای بنیادی و سلول درمانی در درمان بیماری های استخوان و مفاصل گام های موثری بردارد.
دکتر گورابی از امضای تفاهم نامهای با انجمن اتوپدی ایران هم خبر داد و گفت: این تفاهم نامه زمینه مناسبی برای گسترش این شاخه از علم ایجاد میکند.
انجام کارآزمایی های بالینی با مراکز علمی
وی افزود: کارآزماییهای بالینی در زمینه سلولهای بنیادی و سلول درمانی پژوهشگاه رویان با همکاری مراکز درمانی وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام شده است و به غیر از زمینه های ناباروری، بیشتر کارآزماییهای بالینی در زمینه سلولهای بنیادی با کمک مراکز علمی بالینی صورت گرفت که به نتایج خوبی هم دست یافتیم.
دکتر گورابی با اشاره به برخی از این کارآزمایی ها، افزود: کارآزمایی های بالینی سلول درمانی در زمینه کبد با مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات پیوند کبد شیراز صورت گرفت.
به گفته وی کارآزمایی های بالینی در زمینه چشم نیز با همکاری مرکز تحقیقات چشم دانشگاه شهید بهشتی اجرایی شد.
کار طاقت فرسای تهیه زمین برای بیمارستان
رئیس پژوهشگاه رویان افزود: ایده راه اندازی بیمارستان سلول درمانی در سال 88 مطرح و با دستور رئیس جمهور قرار شد زمینی برای ساخت این بیمارستان در اختیار پژوهشگاه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تهیه این زمین، به یک کار طاقت فرسا تبدیل شده است، تصریح کرد: از سال 88 پیگیر تهیه این زمین هستیم، اما تا کنون به نتیجه ای نرسیدهایم.
بر اساس نتایج تحقیقی که در امریکا منتشر شد، پس از بارها شکست، بالاخره دانشمندان موفق شدند با بازسازی سلول های پوست انسان سلول های بنیادی بسازند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سلول های بنیادی تنها سلول هایی هستند که توانایی تبدیل شدن به انواع سلول های دیگر و تکثیر شدن را دارند. از آنها میتوان در تولید سلول ها و نهایتاً بافتهای مختلف دیگر استفاده کرد.
استفاده از این سلول ها در ترمیم بافتهای آسیبدیده در حال گسترش است.
دکتر شکری میتالیپوف، از دانشگاه علوم اورگان - واقع در شمال غربی امریکا - در حالی از فنآوری جدید خود خبر می دهد که پیشتر نیز موفقیتی چشم گیر در این زمینه به دست آورده است. او به همراه گروه همکارانش در سال 2007 توانستند با بازسازی پوست میمون، از آن سلول بنیادی بسازند.
این محققان در آزمایش اخیر خود به شیوه ای سنتی در آزمایشات ژنتیک دست زدند: گرفتن هسته سلول های حاوی دی ان ای پوست و انتقال آن به سلول تخمک خالی از محتوای ژنتیکی. بدین ترتیب، هسته سلول بالغ با تخمک آمیخته شده و سلول بنیادی می سازد.
به گفته دکتر میتالیپوف، که نتایج تحقیقش را در مجله امریکایی "سلول" منتشر کرده است، سلول های بنیادی تولید شده با این روش قابلیت تبدیل شدن به سلولهای عصبی، کبدی و قلبی را دارند.
ویژگی دیگر روش جدید در تولید سلول های بنیادی این است که بدن بیمارانی که میزبان این گونه سلول هاست، آنها را پس نمی زند. چرا که برای مداوای فرد بیمار، از سلولهای پوست خود او استفاده می شود.
رئیس این گروه تحقیق در ادامه با اذعان به این که هنوز مراحل بسیاری باقی مانده است تا استفاده درمانی از روش جدید تکمیل شود، خاطر نشان کرد این پیشرفت گامی مهم در ساخت سلول های بنیادی مورد استفاده در پزشکی ترمیمی به شمار می آید.
مزیت دیگر این روش در آن است که دیگر نیاز نیست برای تهیه سلول های بنیادی از جنین انسانی استفاده کرد.
نخستین پیوند چشم به روش سلول های بنیادین، روی کودکی 4 ساله در بیمارستان محک با موفقیت صورت گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر هدایتی، رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک گفت: معصومه یلمی، بیمار 4 ساله از روستایی در شهرستان بروجن، با تومور چشمی و درگیری در سه نقطه مغز، مایه مغزی نخاعی و مغز استخوان، کاندید پیوند سلول های بنیادی شد.
وی گفت: درمان اولیه ابتدا با تزریق داخل نخاعی و در 6 نوبت با مصرف داروی جدید انجام گرفت و بافت مغز دوباره ارزیابی شد.
هدایتی تصریح کرد: معصومه 4 ساله 20 آبان در بخش پیوند بستری، و دوم آذر سلول های بنیادی به روش محیطی به وی پیوند زده شد.
رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک گفت: پیش از پیوند، سه روز پیاپی همه سلول های بنیادی خونساز مغز استخوان از بین برده، و سلول های بنیادی جدید به آن پیوند زده شد و امروز پس از 19 روز این کودک آماده ترخیص است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور والدین بیماران مبتلا به سرطان چشم با تأخیر زیادی برای درمان اقدام میکنند در حالی که اگر در روزهای نخست با دیدن نشانه های این بیماری به پزشک مراجعه کنند میتوان با راههای ساده مانند لیزر، بیماری را درمان کرد.
هدایتی گفت: وجود لکه سفید در چشم، برقزدگی چشم هنگام شب، انحراف چشم، ریزش اشک و خیره شدن از نشانه های تومورهای چشمی در کودکان است.
وی در خصوص روشهای پیوند هم گفت: پیوند به روش اتولوگ از فرد بیمار به خودش تزریق میشود ، پیوند سنرژیک از دوقلوهای مشابه گرفته میشود ، و پیوند آلوژنیک از خون بند ناف و خانواده تامین میشود.
رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک افزود: سرطان های چشمی در کودکان زیر دو سال قابل تشخیص، و در دختران و پسران آمار ابتلا برابر است.
وی افزود: از سال 86 تا امروز 221 کودک به علت تومور چشمی به بیمارستان محک مراجعه کرده که این افراد میانگین سنی 21 ماهه داشته اند که 126 مورد پسر و 95 نفر دختر بوده است.
دکتر اقبالی گفت: از این تعداد، 201 مورد کودک به زندگی بازگشته و 20 کودک فوت کردهاند.
وی افزود: همچنین از این تعداد، دو مورد تخلیه هر دو چشم را در کودکان داشتهایم.
تحقيقات درمورد پيوند عصب بينايي با استفاده از سلول هاي بنيادي در ايران انجام مي شود
دكتر هوشنگ فقيهي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: اين كار تحقيقاتي هم اكنون به دست گروهي از متخصصان چشم پزشكي ايران و با همكاري يك گروه انگليسي در بيمارستان فارابي درحال انجام است. وي افزود : اين تحقيقات از ۳ ماه پيش آغاز شده و اكنون بر روي چند موش آزمايشگاهي درحال انجام است. متخصص چشم اظهار داشت: عصب هاي اين موش ها دريك عمل جراحي قطع شده است و سپس سلول هاي بنيادي كه از پياز بويايي موش ها گرفته شده بود، دوباره در آن قسمت از عصب كه قطع شده بود، تزريق شد. فقيهي ادامه داد: حدود ۶ ماه به عصب ها فرصت داده ، سپس عصب ها ازنظر بافت شناسي و سيستم ژنتيكي بررسي مي شود كه آيا سيستم عصبي در آن قسمتي كه قطع شده توانسته ترميم شود و دوباره رشد كند و يا اين كه اين ترميم صورت نگرفته است. وي با بيان اينكه اين اقدام در مورد ترميم سيستم عصبي قطع شده نخاع پيش از اين انجام شده است، افزود: در مورد نخاع عصب ها توانسته اند با استفاده از تزريق سلول هاي بنيادي ترميم و دوباره فعال شوند. اين متخصص چشم خاطرنشان كرد: اين كار تحقيقاتي نيز براي افرادي كه عصب بينايي آنها بر اثر بيماري آب سياه از كار افتاده است، درحال انجام است. فقيهي خاطرنشان كرد: در اين تحقيقات كه هم اكنون بر روي حيوانات درحال انجام است، با استفاده از پيوند سلول هاي بنيادي تلاش مي شود تا عصب هاي از كار افتاده دوباره ترميم و جريان سيستم عصبي دوباره به كار انداخته شود.
نابینایی مشکلی است که ممکن است برای هر کسی رخ دهد و این افراد معمولا از جامعه کمی دور می شوند چراکه توانایی ارتباط درست با آن را ندارند ولی برخی نیز دست از تلاش برنمی دارند و خود را جدا از مردم نمی دانند.
به گزارش “بوتیا”، “دنیل کیش” مرد ۴۷ ساله ای است که در همان دوران کودکی چشمانش را از دست داده است ولی روحیه و اعتماد به نفسش را هیچوقت از دست نداده و همیشه در تلاش بوده است او از جمله کسانی شناخته می شود که با توجه به معلولیتش دست به کارهای جالب می زند.
دنیل در همان بدو تولد دچار یک سرطان بسیار خاص شده است که مردمک چشمش را تحت تاثیر قرار داد. پزشکان نیز برای نجات جانش مجبور شدند در سن ۱۳ ماهگی چشم های او را در تخلیه کنند و این روزها از چشم های مصنوعی استفاده می کند.
او این روزها با استفاده از قدرت ذهن خود و البته از سیستمی به مانند خفاش ها استفاده می کند تا فعالیت های خود مانند دوچرخه سواری یا صخره نوردی را انجام دهد. او سیگنال هایی را برای روبروی خود با دهان می فرستد و از بازخورد آن ها می تواند در ذهنش تصویر سازی کند.
این روش بیشتر توسط خفاش ها استفاده می شود اما باعث شده است تا دنیل بتواند در زندگی بسیار پویا باشد. او این روش را از همان دوران کودکی آغاز کرده است و این روزها تماما کاربردی از آن استفاده می کند.
مانیتورها با چشم شما چه می کنند؟
انعکاس نور پنجره یا لامپ روی صفحه نمایشگر، سلامت چشمهای شما را تهدید میکند. با نگاه کردن منظم به نقاط مختلف اتاق به چشمهای خود استراحت بدهید. همچنین باید از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید. به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ قبل از هر چیزی با یک چشم پزشک درباره استفاده از عینکهای مخصوص کامپیوتر، مشکلات تقارب و شکست نور، قدرت بینایی و فاصله مناسب بین خودتان و نمایشگر صحبت کنید. آیا استفاده مداوم از نمایشگرها باعث بروز خستگی بینایی، آب سیاه، افزایش نمره عینک یا خشکی چشم میشود؟ این روزها کمتر خانهای را میتوان پیدا کرد که کامپیوتر به آن راه نیافته باشد؛ حتی بسیاری از مردم گونه قابل حمل این مظهر دنیای نوین را همه جا با خود به همراه میبرند. به این ترتیب زمان قرار گرفتن در مقابل مانیتور و چشم دوختن به آن نیز ...
چشم هم سکته میکند
رییس انجمن چشم پزشکی ایران دیابت و فشارخون را از جمله عوامل عمده تهدیدکننده سلامت چشم دانست و هشدار داد: فشارخون بالا باعث انسداد رگهای داخل چشمی شده و میتواند سکتههای چشمی را رقم بزند به گزارش سرویس علمی خبرنو؛ دکتر حسن هاشمی با بیان اینکه بیماری دیابت یا مرض قند میتواند باعث نابینایی شود، عنوان کرد: لازم است بیماران مراجعه دورهای به چشمپزشک را در برنامههای خود بگنجانند و مراقبتهای پیشگیرانه را جدی بگیرند. وی ادامه داد: هر بیمار دیابتی که قند خونش تحت کنترل است، باید هر شش ماه یکبار به متخصص چشم مراجعه کند، زیرا عوارض چشمی ناشی از دیابت حتی در صورت تحت کنترل بودن قند هم ممکن است به سراغ فرد بیاید. این فوق تخصص قرنیه تاکید کرد: احتمال ابتلا به رتینوپاتی دیابتی یا همان عوارض چشمی ناشی از دیابت پس ازگذشت هفت تا 10 سال از عمربیماری و بسته به نوع دیابت افزایش مییابد. هاشمی، تجویز برخی داروهای خوراکی، لیزردرمانی و تزریق داروهای جدید داخل چشمی را از جمله راهکارهای درمانی رتینوپاتی دیابتی دانست. وی در ادامه پرفشاری خون را نیز به عنوان یکی از عوامل عمده تهدیدکننده سلامت چشم معرفی کرد و گفت: ممکن است فشارخون بالا باعث خونریزی ناگهانی و انسداد رگهای داخل چشمی بشود. در واقع همانگونه که با انسداد رگهای قلب فرد دچار سکته میشود، این اتفاق در چشم هم میافتد و سکتههای چشمی را رقم میزند. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برخلاف دیابت، مراجعه به چشم پزشک در صورت ابتلا به پرفشاری خون از اهمیت کمتری برخوردار است، عنوان کرد: فشارخون بالا از جمله بیماریهای کلی و فراگیر بدن است. بنابراین لازم است تمام افراد جامعه مراقبتهای پیشگیرانهای نظیر اجتناب از مصرف نمک، استعمال دخانیات و دوری از استرس را سرلوحه رفتارهای خود قرار دهند. وی هشدار داد: خطر کوری ناگهانی، فرد مبتلا به پرفشاری خون را تهدید میکند.
آب مروارید و ناخنک چشم از عوارض نور شدید آفتاب بر روی چشم
یک فوق تخصص چشم، موثرترین راه اجتناب از عوارض نور آفتاب را پیشگیری با استفاده از عینکهای آفتابی مناسب دانست.
دکتر سید محمد قریشی در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: استفاده از عینکهایی که قابلیت جذب بالای 95 درصد اشعه UV را دارند بهترین انتخاب برای عینکهای آفتابی در فصل تابستان است.
وی افزود: اطمینان از کیفیت بر اساس ظاهر ممکن نیست و این کیفیت باید بر اساس دستگاههای تست UV آزمایش شود و علاوه بر شیشه باید به اندازه و شکل آن نیز دقت شود تا پوشش کاملی بر روی چشمها داشته باشد.
این فوق تخصص چشم به تاثیرات نور آفتاب بر چشم اشاره کرد و عنوان کرد: اشعه UV موجود در نور آفتاب آسیب زیادی به قرنیه و عدسیه وارد میکند و این آسیبها شامل آب مروارید، لکه زرد شبکیه و ناخنک چشم است.
قریشی با اشاره به طیف ماورای بنفش و آسیب نوری آن افزود: این طیف نور اگر کنترل نشود باعث کدورت عدسی چشم و بروز آب مروارید در چشم میشود.
وی در خصوص بروز اختلال در لکه زرد شبکیه گفت: اشعه ماورای بنفش با عبور از زجاجیه و ورود به بخشی حساس شبکیه موجب استحاله در لکه زرد شبکیه و کاهش دید میشود.
قریشی درباره مراقبتهای پس از عملهای جراحی چشم، گفت: شدت نور در فصل تابستان برای عملهایی نظیر لازک و PRK وغیره تاثیر چندانی بر مراقبتهای پس از عمل ندارد و این مراقبتها برای کاهش عوارض عملهای این چنینی در هر زمانی ضروری است.
وی در رابطه با استفاده از عینک آفتابی در مراقبتهای پس از عمل جراحی، گفت: در صورتی که محافظت از نور آفتاب به درستی اعمال نشود، موجب کدورت در قرنیه چشم و برگشت میزان ضعف چشم میشود.
این فوق تخصص چشم همچنین به مراقبتهای لازم در عمل PRK اشاره کرد و افزود: در این نوع عمل نیاز به مراقبتهای خاص در مدت زمان بیشتری احساس میشود که این مدت زمان حداقل شش ماه است.
ترشحات زرد رنگ چشم علامت چیست؟
ترشحات زردرنگ در گوشه داخلی چشم (قی چشم) به خودی خود آسیب رسان نبوده بلکه علامتی است که در مورد بیماریهای چشمی هشدار میدهد. ترشحات چشم بخشی از سیستم دفاعی بدن و در واقع یک علامت هشدار دهنده است. ترشحات چشم بخشی از سیستم دفاعی بدن و در واقع یک علامت هشدار دهنده است. دکتر جواهریان متخصص چشم پزشکی میگوید: قی کردن چشم که عموما با خارش و سوزش و ترشحات غلیظ در چشم همراه است، ممکن است قشری روی چشم بسازد که هنگام بیدار شدن، مانع بازشدن آن گردد. در صورتی که ترشحات گوشه چشم کم باشد مشکل خاصی نیست. متخصص چشم پزشکی معتقد است شستشوی چشمها با آب جوشیده ولرم و تمیز کردن آنها با پنبه تمیز کافی است. اما اگر همین ترشحات بی خطر با رعایت نکات بهداشتی، بیش از یک هفته طول بکشد حتما باید به پزشک مراجعه کرد. اگر ترشحات چشم به اندازهای باشد که پلکها را به هم بچسباند، این نشانه خوبی نیست و حکایت ازعفونت چشم دارد که باید جدی گرفته شود. دکتر جواهریان هشدار میدهد ترشح عفونی چشم مسری است و در صورت عدم رعایت بهداشت به چشم دیگر و یا به چشم سایر افراد خانواده منتقل میشود. اگر ترشحات چشم با درد، کاهش بینایی یا دوبینی و تاری چشم، التهاب چشم و ورم و قرمزی پلکها همراه باشد باید حتما توسط پزشک معاینه شود. علاوه بر اینها، اگر جسم خارجی وارد چشم شود یا مواد شیمیایی به چشم پاشیده شود، فقط پزشک میتواند برای رفع مشکل اقدام کند. منبع: همشهری
میوه های قرمز رنگ راز سلامتی چشمانتان
آنتی اکسیدان موجود در سبزیجات و انواع میوه های قرمز رنگ باعث کند شدن روند ابتلا به آب مروارید می شود. هرمز شمس رئیس انجمن چشم پزشکی در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران گفت: در واقع آب مروارید بیماری است که به علت کهولت سن و در برخي مواقع در اثر ضربه و دیگر بیماریهایی مانند دیابت یا عوامل ژنتیکی در چشم فرد بیمار بروز می کند. وی در خصوص علائم آب مروارید اظهار داشت: آب مروارید باعث کاهش دید انسان می شود و در بعضی موارد افرادی که مبتلا به آب مروارید شده اند در حین رانندگی نور مستقیم به چشمشان می تابد نور پخش می شود و عدسی چشم آنها سفید و کدر می شود. وی بیان کرد: استفاده نکردن از عینک های آفتابی UV دار و کاهش آنتی اکسیدان ها در بدن از عوامل اصلی این بیماری به حساب می آیند. وی اذعان داشت: جراحی اصلی ترین راه برای درمان آب مروارید است در واقع لنز طبیعی چشم را جدا کرده و لنز مصنوعی جایگزین آن می کنند.
کاهش 40 درصدی خطر سکته مغزی با کنترل فشار خون
یک فوق تخصص نفرلوژی عنوان کرد؛ کاهش 40 درصدی خطر سکته مغزی با کنترل فشار خون با کنترل فشار خون می توان خطر ابتلا به سکته مغزی تا 40 درصد کاهش می یابد. محمد رضا عباسی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: حدود 20 درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود بی اطلاع هستند و قریب به 30 درصد بقیه این افراد با وجود اطلاع دارویی مصرف نمی کنند و قریب نیمی از افراد تحت درمان نیز فشار خون کنترل شده ای ندارند. فشار خون بالا پس از دیابت قندی دومین عامل خطر بروز نارسایی پیشرفته کلیه است. وی گفت: با کنترل فشارخون خطر سکته مغزی به میزان 35 تا 40 درصد خطر انفارکتوس میرکارد 20 تا 25 درصد و خطر بروز نارسایی قلبی بیش از 50 درصد کاهش می یابد. عباسی تصریح کرد: اقداماتی مانند کاهش وزن ،کاهش مصرف نمک ، رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه تازه ، ترک سیگار و غیره موجب کنترل و پیشگیری از بروز فشار خون بالا شده و اثرات داروهای ضد فشار خون را نیز تقویت می کنند وبه تنهایی می توانند خطر حوادث قلبی عروقی را بکاهند. این فوق تخصص نفرولوژی تصریح کرد: در افراد با فشار خون درجه یک و بدون بیماری های همراه نظیر دیابت و بدون عوارض فشار خون بالا قبل از شروع درمان دارویی توصیه می شود یک دوره 3 تا 6 ماه اقدامات خاص انجام دهند و در صورت عدم کنترل فشار خون ضمن اقدامات خاص درمان دارویی نیز آغاز گردد.
زخمی بر قرنیه چشم
بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): بیماری ها:زخمی بر قرنیه چشم::.
سلامت نیوز : چشمها مانند یک دوربین عکاسی هستند که اصلیترین جزء آنها قرنیه است. قرنیه، بافتی شفاف و جلوترین سطح کره چشم است و چون مهمترین سطح انکساری چشم محسوب میشود، بروز هرگونه اشکالی در آن که معمولا به صورت زخم است، دید را بشدت دچار اختلال میکند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ البته دکتر فیروزه رحیمی چشم پزشک، فوق تخصص قرنیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به جام جم می گوید: قرنیه بافت محکمی دارد، بنابراین معمولا میکروب های محیط بدون این که خراشی در این عضو ایجاد شده باشد، نمی توانند زخم عفونی در آن به وجود آورند که اگر این طور بود در چشم همه ما باید زخم عفونی قرنیه وجود داشت، چون چشم باز است و در معرض میکروب های محیط قرار دارد. پلک ها، اولین محافظ قرنیه پلک ها از قرنیه محافظت می کنند و وقتی شیئی به چشم نزدیک می شود، اولین مکانیسم دفاعی این است که فرد چشم هایش را می بندد.دکتر رحیمی در این باره می گوید: می توان مهم ترین عامل حفاظتی از قرنیه را واکنش پلک زدن دانست، ولی از آنجا که قرنیه اولین سطح چشم و در معرض محیط بیرونی است، به هر حال احتمال صدمه آن وجود دارد. وی ادامه می دهد: اصابت اجسام برنده می تواند باعث پارگی قرنیه شود که یکی از اورژانس های چشم پزشکی است و این پارگی باید هرچه سریع تر ترمیم شود. گاهی هم اصابت اجسامی مانند وسایل آرایشی، شاخه درخت و ناخن در سطح قرنیه خراشی ایجاد می کند. قرنیه و 2 زخم دردسرساز این چشم پزشک توضیح می دهد: زخم های قرنیه در بیشتر موارد استریل است و عفونت به آنها اضافه نمی شود، بنابراین سطح قرنیه بعد از مدتی ترمیم خواهد شد، ولی گاهی به دلیل آلودگی محیط، روی زخم میکروب می نشیند و زخم عفونی ایجاد می شود که درمانش سخت تر است. پس به هر دلیلی قرنیه زخم شود، احتمال اضافه شدن میکروب به آن وجود دارد. لنزهای تماسی دلیل مهم ابتلا به زخم قرنیه یکی از عوامل زمینه ساز زخم قرنیه، استفاده از لنزهای تماسی است. دکتر رحیمی در این باره تاکید می کند: استفاده از لنزهایی که تاریخ مصر ف شان گذشته و خوابیدن با لنز، باعث می شود قرنیه با کمبود اکسیژن مواجه و دچار زخم شود و اگر عامل عفونت هم به دلیل رعایت نکردن بهداشت اضافه شود، زخم قرنیه عفونی خواهد شد. این فوق تخصص قرنیه می افزاید: با وجودی که یکی از شایع ترین علت ایجاد زخم عفونی قرنیه، لنزهای تماسی است، لنزهای تماسی اصلا مسئول اولیه ایجاد این زخم نیستند و اگر فرد استفاده کننده از این لنزها نکته های بهداشتی را رعایت نکند با لنز بخوابد و از لنز کهنه تاریخ مصرف گذشته استفاده کند، زمینه را برای ایجاد زخم قرنیه و اضافه شدن عامل عفونت مهیا خواهد کرد. خشکی چشم را هم جدی بگیرید به گفته دکتر رحیمی، بعضی بیماری های زمینه ای در چشم، شرایط ایجاد زخم قرنیه را فراهم می کنند. مثلا خشکی چشم شدید می تواند باعث ایجاد زخم استریل روی قرنیه شود که احتمال عفونی شدن آن وجود دارد، بنابراین کسانی که به هر دلیل دچار خشکی چشم هستند باید برای درمان اقدام کنند. زخم قرنیه درد دارد قرنیه از رشته های عصبی تشکیل شده و به نسبت سطحش شاید غنی ترین بافت های عصبی را دارد، بنابراین هرگونه زخم روی سطح آن درد شدیدی خواهد داشت.این چشم پزشک ادامه می دهد: وقتی زخم عفونی می شود، علاوه بر درد، کاهش دید هم اتفاق می افتد و چیزی نیست که فرد متوجه آن نشود. وی درباره علت کاهش دید بیان می کند: قرنیه اولین سطحی است که برای دیدن استفاده می کنیم و برای این که تصویر روی شبکیه بیفتد، باید از قرنیه عبور کند پس اگر سالم نباشد، تصویری روی شبکیه ایجاد نمی شود که بتوانیم آن را ببینیم. قرنیه محکم است؛ اما... قرنیه از نظر سلولی بافت محکمی دارد، بنابراین معمولا میکروب های محیط، بدون این که خراشی ایجاد شده باشد، نمی توانند زخم عفونی در آن به وجود آورند، اما دکتر رحیمی می گوید: متاسفانه گاهی، بعضی ویروس ها مثل ویروس تبخال یا آدنوویروس ها مستقیم و بدون این که قبلا در قرنیه خراشی ایجاد شده باشد، می توانند باعث بروز زخم قرنیه شوند. زخمی که درمان دارد درمان زخم عفونی قرنیه، ابتدا با گرفتن نمونه از زخم است تا میکروبی که روی آن وجود دارد، شناخته شود. بعد از تعیین نوع میکروب، مصرف آنتی بیوتیک مناسب شروع می شود.دکتر رحیمی با بیان این جمله ها ادامه می دهد: ترمیم زخم عفونی بسرعت ترمیم زخم استریل و تمیز نیست. البته در بسیاری موارد با درمان به موقع، زخم های عفونی هم کنترل می شود، ولی متاسفانه جای این زخم ها روی قرنیه باقی می ماند. وی می افزاید: گاهی به علت این که چنین زخم هایی به درمان مقاوم است، بعد از ترمیم از آنها لک باقی می ماند که دید را بشدت مختل می کند. حتی اگر زخم به موقع کنترل نشود، می تواند باعث سوراخ شدن قرنیه شود و در این صورت مداخله های جراحی نیاز است. البته این سوراخ موقت ترمیم می شود، ولی بعد فرد نیاز به پیوند قرنیه خواهد داشت تا برای حفظ کره چشم، زخم ها و لکه های قرنیه از بین بروند. زخم قرنیه شایع نیست حتما با خواندن آنچه تا اینجا گفته شد، کلی نگران شده اید که مبادا دچار این زخم شوید، ولی خبر خوب این که به گفته دکتر رحیمی، زخم قرنیه شایع نیست و همه مردم به آن مبتلا نمی شوند. خوشبختانه موارد ابتلا به آن بسیار کم است و پزشکان در مطب، هر روز با بیمار مبتلا به این زخم روبه رو نیستند، چون علاوه بر پلک ها مکانیسم های دفاعی دیگری مانند وجود اشک خوب هم از قرنیه محافظت می کند، ولی اگر سطح قرنیه از اشک محروم یا مکانیسم پلک زدن مختل باشد، قرنیه در معرض خطر زیادی قرار می گیرد. پیوند قرنیه دکتر رحیمی معتقد است: در مواردی که عامل عفونت آنقدر شدید و مخرب باشد که بافت قرنیه را با وجود درمان های آنتی بیوتیکی خراب کند و قرنیه سوراخ شود، فرد، به طور اورژانس داوطلب تعویض و پیوند قرنیه خواهد شد. او در ادامه می گوید: گاهی هم زخم عفونی کنترل و با آنتی بیوتیک درمان می شود، ولی از خود لک به جا می گذارد که وجود این لک مانع خوب دیدن فرد می شود. در این صورت دیگر شرایط اورژانسی نیست و در زمان مناسب پیوند قرنیه انجام می شود. زخم قرنیه شایع نیست، ولی با کمی توجه می توان درصد ابتلا به آن را پایین آورد. بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی)