انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 215
بازدید دیروز : 361
بازدید هفته : 576
بازدید ماه : 1615
بازدید کل : 124144
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

استفاده از سلول های بنیادی برای درمان ماکولا

محققان ژاپنی در حال راه اندازی مرکز آزمایش سلول های IPS برای بیماری های چشمی غیرقابل درمان هستند. این اقدام آزمایش سلول های بنیادی جنینی را به چالش می کشد.
به گزارش بنیان به نقل از  the-scientistبیماری چشمی استحاله ماکولا که به علت کهولت سن رخ می دهد(AMD) از جمله بیماری های غیرقابل درمان چشم تلقی می شود که موجب کوری در افراد مسن می گردد.
در حال حاضر، دو کارآزمایی جدید در جریان است. یک مورد با استفاده از سلو ل های بنیادی جنینی انسانی( hESCs ) و دیگری که تبدیل سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) از سلول های پوست بزرگسالان انجام می شود.

این روش درمانی برای 10 تا 15 درصد از افراد مسن تر بالای 65 سال مبتلا به خشکی AMD امیدوار کننده است. آزمایش های موازی باید به دانشمندان اجازه دهد پتانسیل درمانی دو نوع سلول های بنیادی را با یکدیگر مقایسه کنند.

بنا به گفته Suzanne Ildstad، مدیر موسسه درمان سلولی دانشگاه هلوئیزویل در کنتاکی است که در این آزمایش مشارکت نداشته است ، مشکل استفاده از سلول های بنیادی جنینی این است که آنها به قدری ابتدایی هستند که زمانی که بخواهید آنها را وادار به تمایز کنید، آنها می توانند به تراتوم که باعث رشد تومور می شوند تبدیل شوند.

وی افزود: من فکر نمی کنم که  سلول های iPS هنوز به طور کامل شناخته شده اند  و فکر می کنم تعداد زیادی از سوالات ناشناخته در زمینه استفاده از این سلول ها در زمینه سلول درمانی هنوز بدون پاسخ باقی مانده  است.

بیماری AMD می تواند به افراد بالای 40 سال آسیب برساند و با ایجاد لکه های سیاه در مرکز بینایی آنها به تدریج موجب نابینایی شود.

AMD ماکولا را تخريب مي کند. ماکولا قسمت حساس به نور شبکيه است که مسوول ديد مستقيم و واضحي است که در اعمالي چون خواندن، تشخيص چهره ها، تماشاي تلويزيون و رانندگي مورد نياز است.

هنگامي که سلول هاي ماکولا تخريب شد يک نقطه کور در مرکزميدان بينايي ايجاد خواهد شد اما ديد محيطي بدون تغيير باقي مي ماند.

 بيماران دچار AMD مي گويند "مانند اين است که يک سوراخ در ميدان بينايي شما وجود دارد. شما مستقيم را خيلي خوب نخواهيد ديد اما لبه هاي ميدان بينايي را واضح خواهيد ديد."

استفاده از سلول های بنیادی برای درمان ماکولا

*تغذیه‌ی سالم برای چشمان س

الم تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری چهارم www.pichak.net كليك كنيد
چشم‌های ما پنجره‌ای به روی تمام زیبایی‌های جهان هستند پس لازم است برای حفظ سلامت آن‌ها تلاش کنیم. نتایج پژوهش‌های دانشگاه Tufts آمریکا که در سال 2007 و در The American Journal of Clinical Nutrition  به چاپ رسید نشان می‌دهد مصرف زیاد مواد غذایی که شاخص گلیسمی بالا دارند مثل غلات تصفیه شده خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری را بالا می‌برد. این بیماری عامل اصلی نابینایی در افراد سالخورده محسوب می‌شود.

توصیه می‌کنیم بروکلی یا سیب زمینی شیرین میل کنید. این مواد غذایی مفید سرشار از آنتی اکسیدان ها به ویژه بتاکاروتن و ویتامین C می‌باشد که خطر این بیماری را کاهش می‌دهند.


                  استفاده ازسلول های بنیادی پرتوان القایی برای درمان شبکیه  

گروهی ازدانشمندان Kobe برای انجام یک مطالعه بالینی با استفاده ازسلولهای بنیادی پرتوان القایی انسانی (IPS)، دربازسازی ازشبکیه انسان کسب اجازه کردند. به گزارش بنیان به نقل از ajw.asahi.com ، رهبراین پروژه Masayo Takahashi، درمرکز زیست شناسی تکوینی RIKEN درسان فرانسیسکو گفت که تیم او یک درخواست برای کسب اجازه از کمیته اخلاقی موسسه ملی تحقیقات RIKEN ثبت کرده و قصد دارد به زودی همین کار را برای کمیته اخلاقی بیمارستان مربوطه انجام دهد. طی سخنانی درهمایش بین المللی برنامه ریزی مجدد سلولی، Takahashi گفت که این محققان امیدوارند برنامه ای را تا پایان سال 2013 آغاز کنند. اگراین پروژه توسط کمیته مربوطه اخلاقی و دولت مرکزی ژاپن به تصویب برسد، اولین کاربرد بالینی فن آوری سلول های IPS خواهد بود که می تواند هر یک از سلول های مختلف بدن را تشکیل دهند. Takahashi گفت: این آزمایش بالینی بر روی شش فرد مبتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، اختلالی در بخش مرکزی شبکیه به نام ماکولا، انجام خواهد شد. او گفت که این دانشمندان درنظر دارند که صفحاتی از سلول های شبکیه ایجاد شده از سلولهای iPS را که ازسلولهای خود بیمار مشتق شده است به شبکیه چشم بیماران پیوند بزنند. این عمل جراحی در موسسه تحقیقات زیست پزشکی و بیمارستان Innovation ، در مجاورت این مرکز تحقیقات انجام می شود. کمیته اخلاقی RIKEN و بیمارستان IBRI خطرات ابتلا به سرطان و دیگر عوارض جانبی را در برنامه های کاربردی غربالگری مورد بررسی قرارخواهند داد. این آزمایشهای بالینی می تواند به محض تایید توسط کمیته اخلاقی مربوطه و دولت مرکزی آغاز شود. منبع:بنیان


                                   عجایبی که از ذکر «الله»کشف شد

یک پژوهشگر هلندی غیرمسلمان تحقیقی در دانشگاه آمستردام انجام داده و به این نتیجه رسیده که ذکر کلمه جلاله «الله» و تکرار آن موجب آرامش روحی می‌شود و استرس و نگرانی را از بدن انسان دور می‌کند. به گزارش فرهنگ نیوز ، گاه در زندگی با اخبار و حوادثی روبرو می‌شویم که معجزه نیست اما حکایت از یک حقیقت است اینکه خداوند هزار و چهارصد سال پیش از وقایعی خبر داده که بشر با تمام علم و تکنولوژی اکنون به حقیقت آن دست یافته است شاید اندکی ما را از تجملات دنیا رهانیده و به ذات مقدس الهی نزدیکتر نماید. یک پژوهشگر هلندی غیر مسلمان تحقیقی در دانشگاه آمستردام انجام داده و به این نتیجه رسید که ذکر کلمه جلاله " الله " و تکرار آن نیز صدای این لفظ موجب آرامش روحی می‌شود و استرس و نگرانی را از بدن انسان دور می‌نماید این پژوهشگر غیر مسلمان هلندی طی گفتگویی در این باره گفت: پس از انجام تحقیقاتی سه ساله که بر روی تعداد زیادی از مسلمانان که قرآن می خواندند و یا کلمه " الله " را می‌شنیدند به این نتیجه رسیدم که ذکر کلمه جلاله " الله " و تکرار آن و حتی شنیدن آن موجب آرامش روحی شده و استرس و نگرانی را از بدن انسان دور و نیز به تنفس انسان نظم و ترتیب می‌دهد. وی در ادامه افزود: بسیاری از این مسلمانان که بر روی آنان تحقیق می‌کردم از بیماری‌های مختلف روحی و روانی رنج می‌بردند من حتی در تحقیقاتم از افراد غیر مسلمان نیز استفاده نمودم و آنان را مجبور به خواندن قرآن و گفتن ذکر " الله " کردم و نتیجه مجددا تکرار شد خودم نیز از این نتیجه به شدت غافلگیر شدم زیرا تاثیر آن بر روی افسرده، ناامید و نگران تاثیری چشمگیر و عجیب بود. این پژوهشگر هلندی همچنین گفت: از نظر پزشکی برایم ثابت شده که حرف الف که کلمه " الله " با آن شروع می‌شود از بخش بالایی سینه انسان خارج شده و موجب تنظیم تنفس می‌شود به ویژه اگر تکرار شود؛ و این تنظیم تنفس به انسان آرامش روحی می‌دهد. حرف لام که حرف دوم الله است نیز موجب برخورد سطح زبان با سطح فوقانی دهان می‌شود تکرار شدن این حرکت در کله الله که تشدید دارد نیز در تنظیم و ترتیب تنفس تاثیرگزار است. اما حرف‌های حرکتی به ریه می‌دهد و بر دستگاه تنفسی و در نتیجه قلب تاثیر بسیار خوبی دارد و موجب تنظیم ضربان قلب می‌شود. گفتنی است: شاید اکنون با انجام این تحقیق علمی اندکی بیشتر از خواب غفلت رها شده و متوجه شویم که آنچه را که خدا به ما توصیه نموده نه تنها فقط به عنوان یک تکلیف بلکه بیشتر به دلیل تاثیر مثبت آن بر سلامت جسم و روح خودمان بوده است. به راستی که قرآن کریم در آیه کریمه می‌فرماید: " الذین آمنو و تطمئن قلوبهم بذکر الله الا بذکر الله تطمئن القلوب" منبع: باشگاه خبرنگاران کد مطلب: 89829 شبیه ترین افراد به پیامبر (ص) ک


                                    "مگس‌پران" چشم عارضه‌ای شایع 

سلامت نیوز: یک فوق‌تخصص چشم، تأکید کرد: سایه‎های مزاحم را اصطلاحاً "مگس‌پران" چشم می‌گویند که معمولاً با حرکت چشم، مگس‌پران هم حرکت می‌کند، اما چون جهت حرکت آن در خلاف جهت حرکت چشم است نمی‎توان آن را با چشم تعقیب کرد. دکتر محمد فاتحی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره "مگس‌پران" چشم، گفت: مگس‌پران در حقیقت سایه کدورت‌های موجود در مایع زجاجیه چشم است که روی شبکه می‌افتد و به صورت یک سایه تیره دیده می‌شود. این کدورت‌ها ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته‌های زجاجیه، جمع شدن سلول‌های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشد. وی در ادامه در رابطه با علل ایجاد این عارضه، اظهار کرد: مگس‌پران عارضه شایعی است و با افزایش سن، شیوع آن افزایش می‌یابد، طوری که بیش از 60 تا 70 درصد افراد بالای 60 سال مگس‌پران را تجربه کرده‌اند. وی افزود: رشته‎های موجود در زجاجیه در کودکان و جوانان معمولاً بسیار ظریف است و دیده نمی‌شود، اما با بالا رفتن سن این رشته‌ها ضخیم‌تر می‌شود و در بعضی قسمت‌ها به هم می‌چسبند و باعث ایجاد کدورت می‌شوند که سایه این کدورت بر روی شبکیه به صورت مگس‌پران احساس می‎شود. در بسیاری از افراد مسن بخشی از رشته‌های محیطی زجاجیه که به شبکیه متصل است از جای خود کنده می‌شود و به داخل بخش مرکزی زجاجیه می‌افتد، این حالت را «جداشدگی خلفی زجاجیه» می‌نامند که شایع‌ترین علت مگس‌پران است. فاتحی اظهار کرد: در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، می‎تواند به دلیل وجود خونریزی در داخل زجاجیه رخ بدهد. افراد بالای 60 سال، افراد نزدیک‌بین، افرادی هستند که سابقه جراحی چشم دارند افرادی که سابقه التهاب چشم دارند، بیشترین افرادی هستند که در معرض ابتلا به این عارضه هستند. فوق‌تخصص چشم، یادآور شد: بسیاری از افراد مدت‎ها مگس‌پران داشته و هیچ مشکلی پیدا نکرده‎اند. مگس‌پرانی که سال‎های سال وجود داشته و تغییر خاصی پیدا نکرده است، معمولاً خطری ندارد اما بروز مگس‌پران جدید می‎تواند ناشی از مشکلات جدی چشمی باشد. دکتر فاتحی با اشاره به این که بروز عارضه "مگس‌پران" خطرناک نبوده و نیازی به درمان ندارد، افزود: در اکثر موارد پس از چند ماه، مگس‌پران به تدریج کوچک می‌شود و فرد نیز عادت می‌کند اما در مواردی که مگس‌پران با سوراخ یا پاره‌گی پرده شبکیه همراه باشد، ممکن است نیاز به اقدامات درمانی مثل لیزر یا عمل جراحی برای جلوگیری از پارگی پرده شبکیه وجود داشته باشد. از طرفی مگس‌پران قدیمی که سالها وجود داشته و تغییر خاصی پیدا نکرده است، معمولاً بی‎خطر است.


تجهيزات چشم پزشكي

با توجه به پيشرفت روز افزون فناوري و تأثير آن در رشته‌هاي مختلف از جمله پزشكي و اهميت تجهيزات پزشكي در اين حوزه، نقش انكار ناپذير علم مهندسي پزشكي در افزايش كيفيت پيشگيري،  تشخيص و درمان بيماري  ها، امري ضروري و اجتناب ناپذير است.با توجه به ارزش بالاي مادي و سرمايه اي تجهيزات پزشكي و نقش حياتي آن در سلامت بيماران، فرايند خريد، نصب و راه اندازي، آموزش، كاليبراسيون، نگهداري، تعمير و ... اين تجهيزات از حساسيت بسيار بالايي در مقايسه با ساير تجهيزات برخوردار است. در اين جا با توجه به نقش برجسته سلامت چشم در افراد جامعه و اهميت تجهيزات مرتبط با چشم، به بررسي دستگاه ها و تجهيزات در زمينه چشم پزشكي و بيناييسنجي پرداخته ايم.

بـا استفـاده از امكـانـات و تجهيزات پيشرفته امكـان ارزيـابـي بسيار ...



 

 

 
«چشم‌ها، پنجره‌اي به روح يا حداقل به ذهن افراد هستند.» اين نتايج مطالعه‌اي است كه به تازگي در حيطه علوم روان‌شناسي به چاپ رسيده است. در واقع اندازه‌گيري قطر مردمك چشم كه در پاسخ به نور اندازه‌اش تغيير مي‌كند، مي‌تواند نشان ‌دهد فرد به چه چيزي توجه نشان مي‌دهد و به اين ترتيب پاپيلومتري در سايكولوژي اجتماعي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همان‌طور كه اندازه مردمك در پاسخ به نور تغيير مي‌كند، مشابه آن نيز در پاسخ به محرك‌هاي سايكولوژيكال رخ مي‌دهد. وقتي فردي چيزي را مي‌بيند كه مي‌خواهد به آن توجه بيشتري نشان ‌دهد، مردمك گشاد مي‌شود. مشخص نيست چرا اين اتفاق مي‌افتد اما يك ايده آن است كه بزرگ‌شدن حوزه ديد به نفع اكتشاف بصري عمل مي‌كند. به گزارش سپید، در هر صورت دانشمندان روان‌شناختي مي‌توانند از اين حقيقت استفاده كنند كه پهن‌بودن مردمك چشم افراد وقتي رخ مي‌دهد كه آنها به چيزي علاقه نشان مي‌دهند و اندازه‌گيري قطر مردمك مي‌تواند در مطالعه‌هاي مختلف مفيد باشد.


 

 
 
 

در کتاب های پزشکی پنج لایه قرنیه چشم انسان تشریح شده است، اما این اطلاعات با کشف یک لایه جدید توسط دانشمندان، نیاز به بازنویسی مجدد دارد. پروفسور «هارمیندر دوآ» از محققان دانشگاه ناتینگهام موفق به کشف لایه ششم در قرنیه چشم انسان شده است. این لایه جدید به نام محققی که آن را کشف کرده است، به لایه «دوآ» (Dua) نامگذاری شده است. لایه دوآ بسیار نازک و حدود 15 میکرون است که از دانه شن نیز کوچکتر است و بخش کوچکی از قرنیه را تشکیل می‌دهد. این لایه از طریق میکروسکوپ الکترونی پس از تزریق حباب های ریز هوا به قرنیه اهدایی برای جداسازی لایه های آن کشف شد.
پروفسور «دوآ» تأکید می کند: این لایه جدید و متمایز در عمق بافت قرنیه کشف شده است و با کمک این لایه می توان اعمال جراحی چشم را با ایمنی بیشتر و راحتی بیماران انجام داد. از دیدگاه بالینی بسیاری از بیماری هایی که پشت قرنیه چشم را تحت تأثیر قرار می دهند، ناشی از پارگی این لایه جدید است و جراحان چشم می توانند با تزریق حباب در اطراف لایه دوآ، قدرت قرنیه چشم را اندازه گیری کنند. نتایج کشف لایه ششم قرنیه در مجله Ophthalmology‌ منتشر شده است.

منبع: ایسنا



کوسه

قطره چشم تولید شده از ماده شیمیایی موجود در کبد کوسه می‌تواند از نابینایی مرتبط با افزایش سن پیشگیری کند.

به گزارش مجله اینترنتی قلم19 از ایسنا، «اسکولامین» (squalamine) یک نوع آنتی بیوتیک آمینوایترول در کبد کوسه است که از ابتلای حیوان به عفونت پیشگیری می کند.

درحالی که استفاده از «اسکولامین» در درمان سرطان در فاز اولیه تحقیق قرار دارد، آزمایشات بالینی استفاده از این ترکیب برای پیشگیری از نابینایی با پیشرفت های چشمگیری همراه بوده است.

رشد غیر طبیعی عروق خون یکی از عواملی است که به رشد تومورهای سرطانی کمک می کند؛ همچنین عروق خونی ناخواسته در پشت چشم یکی از دلایل اصلی نابینایی در دژنراسیون ماکولار وابسته به سن (AMD) است.

این بیماری پس از 50 سالگی آغاز و رشد ناخواسته عروق خونی بر روی ماکولا در پشت چشم باعث می‌شود که فرد در تشخیص چهره، خواندن یا دیدن تلویزیون با مشکل مواجه شود.

در حال حاضر بیماران نیازمند تزریق ماهانه درون چشم هستند، اما محققان امیدوارند که از ترکیب اسکولامین به صورت قطره چشمی برای استفاده روزانه توسط بیماران بهره ببرند.

نسخه سنتز شده اسکولامین می تواند به عنوان روش درمانی برای AMD مورد استفاده قرار بگیرد؛ این ترکیب با مسدود کردن فاکتورهای رشد تولید شده توسط بدن از رشد غیر طبیعی عروق خونی جلوگیری می کند.

استفاده از این ترکیب بر روی 250 بیمار با مشکل AMD نشان می دهد، رشد عروق ناخواسته تا یک سوم کاهش یافته است.

شرکت داروسازی OHR Pharmaceutical‌ قصد دارد ترکیب اسکولامین استخراج شده از کبد کوسه را به صورت قطره چشمی تولید و تا یک تا دو سال آینده به بازار عرضه کند.

نتایج تحقیق محققان دانشگاه ایندیانا در مجله Retina منتشر شده است.


                                    خشکی چشم ; تهدیدی جدی برای بینایی !

برای حفظ و بقای سلامت چشم ها، تولید و تخلیه مداوم اشک اهمیت بسزائی دارد. اشک چشم را مرطوب کرده، به ترمیم زخم کمک می کند و از چشم در برابر عفونت محافظت می کند. در افرادی که مبتلا به خشکی چشم هستند، تولید اشک چشم کمتر است و یا اشک کیفیت مطلوبی ندارد و در نتیجه اشک قادر نیست سطح چشم را لغزنده، نرم و راحت نگه دارد. لایه اشکی اشکی که روی چشم را فرش می کند از سه لایه تشکیل شده است: یک لایه خارجی (سطحی) یا لایه چربی ( لیپیدی) که از تبخیر سریع اشک جلوگیری کرده و کمک می کند تا اشک روی چشم بماند؛ یک لایه میانی (لایه آبکی) که قرنیه و ملتحمه را تغذیه می کند؛ و یک لایه عمقی (لایه موسینی) که کمک می کند تا لایه آبکی اشک در سطح چشم پخش شود و چشم مرطوب شود. زمانی که ما پا به سن می گذاریم، معمولا چشممان اشک کمتری تولید می کند. از طرفی، در بعصی موارد چربی و موسینی که توسط چشم تولید می شود، کیفیت پائینی دارد و اشک نمی تواند به اندازه کافی روی چشم بماند تا چشم را لغزنده و مرطوب نگهدارد. تولید اشک تولید اشک از دو منبع کاملا متفاوت انجام می شود. یکی تولید و ترشح آهسته و مداوم اشک از غدد کوچک فرعی اشک که به آن ترشح پایه اشک می گوئیم و مسئول نرم و مرطوب کردن سطح چشم است. راه دیگر، ترشح مقادیر زیاد اشک از غده اصلی اشک در پاسخ به تحرک شدن چشم که به آن ترشح رفلکسی می گو ئیم؛ مثلا زمانی که چیزی در چشم می افتد و یا فرد گریه میکند. ترشح اشک به روش دوم چون سریعا از چشم خارج می شود، تأثیرچندانی در مرطوب کردن چشم ندارد. در کسانی که خشکی چشم دارند، ترشح پایه اشک کاهش یافته است و ممکن است به علت خشکی چشم فرد دچار اشکریزش رفلکسی شود. علائم خشکی چشم معمولا علامت اصلی خشکی چشم احساس خراش یا شن ریزه در چشم شبیه افتادن جسم خارجی در چشم است. سایرعلائم می تواند بصورت سوزن سوزن شدن یا سوزش چشم، اشکریزش شدید که بدنبال خشکی شدید چشم اتفاق می افتد، و درد و قرمزی چشم باشد. گاهی اوقات افراد مبتلا به خشکی چشم احساس سنگینی پلک، یا تاری، تغییر و کاهش بینائی دارند اما از بین رفتن بینائی شایع نیست. علل خشکی چشم خشکی چشم در زنان بخصوص پس از یائسگی شایع تر است. با کمال تعجب در بعضی افراد مبتلا به خشکی چشم، اشکریزش وجود دارد. دلیل آن این است که در این افراد چشم موسین و چربی کمتری ترشح می کند. در نتیجه اشک قادر نخواهد بود که مدت زیادی در چشم باقی بماند تا چشم را مرطوب نگهدارد. خشکی چشم ممکن است در آب و هوای خشک و همچنین بدلیل استفاده از داروهای آنتی هیستامین، ضد احتقان های بینی، آرامبخش و ضد افسردگی ایجاد شود. بنابراین بیماران باید لیست داروهایی را که مصرف می کنند به پزشک معالج اطلاع دهند زیرا ممکن است بعضی از این داروها خشکی چشم را تشدید کنند. افراد مبتلا به خشکی چشم، مستعد عوارض جانبی قطره های چشمی هستند. به عنوان مثال ماده نگهدارنده در قطره های اشک مصنوعی نیز می تواند چشم را تحریک کند. به همین علت، گاهی اوقات لازم است که از قطره های اشک مصنوعی فاقد ماده نگهدارنده اسستفاده کنیم. افرادی که مبتلا به بیماری های بافت همبند نظیر روماتیسم مفصلی هستند، ممکن است دچار خشکی چشم شوند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که گاهی اوقات خشکی چشم علامتی از "سندروم شوگرن" است. سندروم شوگرن بیماریی است که غدد مرطوب کننده نظیر غدد اشکی و بزاقی را درگیر می کند لذا دهان فرد نیز خشک است. با معاینه فیزیکی کامل ممکن است بتوانیم بیماری زمینه ای را تشخیص دهیم. درمان خشکی چشم استفاده ازقطره های اشک مصنوعی که سطح چشم را لغزنده می کنند، اساس درمان خشکی چشم می باشد. پماد های استریل چشمی ممکن است شب موقع خواب برای جلوگیری از خشکی چشم استفاده شوند. استفاده از مرطوب کننده های هوا، زدن عینک های با محافظ جانبی در هوای آزاد، و اجتناب از باد و هوای خشک ممکن است باعث بهبود علائم شود. در موارد شدید خشکی چشم، بستن موقت یا دائمی مجاری خروجی اشک ممکن است مفید باشد. درمان های جدید خشکی چشم استفاده از داروهای افزایش دهنده تولید و ترشح اشک نیز در سال های اخیر مطرح شده است. قطره چشمی سایکلوسپورین Cyclosporine eye drops ، در خشکی چشم ناشی از بیماری های بافت همبند نظیر سندروم شوگرن و روماتیسم مفصلی موثر است که بزودی وارد بازار خواهد شد. بر اساس گزارشات علمی پیلوکارپین خوراکی Oral Salagan (Pilocarpine) باعث افزایش ترشحات بدن و ترشح اشک می شود. دارو دیگری بنام HydroEye™ که ترکیبی از اسید های چرب امگا – 6 ، موسین، و کوفاکتورهای مغذی است که علت اصلی خشکی چشم را درمان می کند. این ترکیب قدرتمند و مفید از خشکی چشم و تحلیل غدد اشکی جلوگیری می کند و باعث ترشح مناسب اشک و بهبود ساختمان و عملکرد غدد اشکی ، سلول های گابلت ملتحمه و تولید موسین می شود. انتهاي خبر/ قدس آنلاين / کد خبر: 131852


جدیدترین تکنیک های درمانی استرابیسم (انحرافات چشمی) در سمینار تخصصی چشم پزشکی بیمارستان تخصص چشم پزشکی خاتم الانیاء مشهد 30و 31 خرداد در هتل پردیسان ارائه می شود.

دکتر موسوی، رئیس بیمارستان تخصصی چشم پزشکی خاتم الانیاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: این سمینار با هدف ارائه جدیدترین تکنیک های درمانی انحرافات چشمی برگزار می شود در این سمینار از تمامی چشم پزشکان سطح کشور دعوت به عمل آمده است.
 
وی گفت: انحرافات چشمی یکی از شایع ترین بیماری های بیماری های چشم پزشکی در کودکان است که علل متفاوتی دارد ولی بیشتر انحرافات به دلیل زمینه های ژنتیکی و مادرزادی بروز می کند.
 

مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: درمان در این افراد هم به صورت جراحی و هم غیر جراحی کاربرد دارد.


غذای چشم ماهی تن/عکس 

 

 


هر روز دنیای اطراف خود را می بینیم، با آن ارتباط برقرار می کنیم و از داشتن چشمانی بینا لذت می بریم اما آیا همه چیز را در مورد این چشم ها می دانید و با دانستنی های جالب آن آشنا هستید؟

به گزارش ملیت به نقل از افکارنیوز، چشم عضوی از بدن است که به هر حال همه اعضای بدن ما مهم هستند و نبود آن ها می تواند باعث بروز مشکلات بسیاری شود. در مورد چشم چیزهای خاصی می دانیم اما دانستنی هایی هستند که در مورد چشم کمتر گفته می شوند ولی بهتر است آن ها را بدانید.

** آب درون چشم

یکی از ساده ترین مواردی که در مورد چشم همه میدانیم خیس شدن آن در مواقعی است که بر اثر محیط مردمک چشم خشک شده است. اما این نکته را شاید ندانید که آب درون چشم بسیار متفاوت تر از آنجه فکر می کنیم است. این اب از سه ماده مختلف که شامل، چربی ، یک ماده مخاطی خاص و آب هستند تشکیل شده است. این سه ماده دقیقا به همان مقدار خاص که باید با هم ترکیب شوند. این سه ماده را مغز با توجه به میزان خشکی چشم با هم ترکیب می کند.

** با چشم نمی بینیم

همیشه می گویم ما با نگاه کردن و با کمک چشم هایمان است که می توانیم دنیای اطراف خود را ببینیم ولی این نکته غلط است! همه انسان ها با استفاده از مغزشان است که می توانند دنیای اطراف را ببینند. اطلاعات دنیای اطراف ما با استفاده از چشم ها به رابط های عصبی و سپس به مغز می رسد. در این بخش ناحیه گرافیکی مغز تصویر را پردازش می کند و ما می توانیم آن را ببینیم و ضعیف شدن جشم هم دقیقا همینچاست که نمی تواند سیگنال های درست را ارسال کند.

** چند بار پلک میزنید؟

میزان پلک زدن و سرعت آن همیشه یکی از مواردی بوده است که انسان ها به دنبال شمارش آن بوده اند. دانشمندان چندی پیش به این نتیجه رسیده اند که انسان ها می توانند در طول روز بیش از ۱۵ هزار بار پلک بزنند. این بدین معنی است که حتی قوی ترین دستگاه ها و برف پاک کن های امروزی نیز نمی توانند به این میزان رسیده و دچار هیچ مشکلی نشوند.

** چشم هم رشد می کند؟

تمامی اعضای بدن رشد خود را تا یک سن خاصی ادامه می دهند اما چشم ها دقیقا تا ۷ سالگی رشد می کنند. در حالی که اعضایی مانند بینی و گوش تا پایان عمر ردش خود را ادامه می دهند. یکی از دلایل درمان های زود هنگام نیز به همین علت است چرا که چشم ها قبل از ۷ سالگی می توانند به راحتی درمان شوند اما پس از آن کمی زمان و مراقبت های بیشتری نیاز دارند.


مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اقدام به ارائه خدمات ژنتیکی ،مشاوره ژنتیک، آزمایش ژنتیک مولکولی بیماری سیستیک فیبروزیس و خدمات تشخیصی مولکولی به خانواده های مبتلا به نابینایی مادرزادی میکند.
دکتر وحیدرضا یاسائی، رئیس مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران از ارایه خدمات جامع ژنتیک و مشاوره ای ژنتیک در این مرکز خبر داد و گفت: در این مرکز تحقیقاتی کلینیک های مختلف و طیف وسیعی از آزمایشات تشخیصی مولکولی پیشرفته برای شناسایی اختلالات کروموزومی، ناهنجاری های  مادرزادی، بیماری های تک ژنی، بیماری های عفونی و سرطان انجام می شود و  خدمات لازم را به مراجعان ارایه می دهند.
 
یاسائی با اشاره به فعالیتهای متعدد این مرکز تحقیقات اعلام کرد:کلینیک مشاوره ژنتیک (تشخیصی، قبل از ازدواج، قبل از بارداری، قبل از تولد و ...) در این مرکز راه اندازی شده است و همچنین  آزمایش ژنتیک مولکولی بیماری سیستیک فیبروزیس و  خدمات تشخیصی مولکولی به خانواده های مبتلا به نابینایی مادرزادی ( مرتبط با اختلالات شبکیه) NCRNA و  بررسی مولکولی ژنهای KRASو BRAFبر روی نمونه های بافتی تازه و پارافینه در این مرکز انجام می شود.
 
وی خاطر نشان کرد:  علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات  و  تعیین وقت با شماره تلفن 22433585 - 021 تماس حاصل نمایند./ح

 
کشف عضوی جدید در بدن انسان!
 
 
 
محققان دانشگاه ناتینگهام بخش جدیدی را در چشم انسان کشف کرده‌اند که اگرچه تنها 15 میکرون ضخامت دارد، اما کشف آن باعث می‌شود تا جراحی چشم آسان‌تر و امن‌تر شودسرویس علمی خبرنو؛

جدیدترین بخش اضافه شده به آناتومی بدن انسان تنها 15 میکرون ضخامت دارد، اما کشف آن باعث می‌شود تا جراحی چشم آسان‌تر و امن‌تر شود. دکتر هارمیندر دوا، استاد دانشگاه ناتینگهام اخیرا لایه جدیدی در قرنیه چشم انسان کشف کرده است و آن را لایه دوا (Dua's Layer) نامیده است.ایه دوا پشت قرنیه قرار می‌گیرد، که پیش از این گمان می‌شد تنها دارای 5 لایه است. دوا و همکارانش با تزریق هوا به درون قرینه چشم‌های اهدایی و اسکن هر لایه با میکروسکوپ الکترونی این عضو جدید بدن انسان را کشف کرده‌اند.این محققان عقیده دارند که بروز پارگی در این لایه جدید مسئول ایجاد بیماری آب‌آوری قرنیه است؛ اختلالی که منجر به جمع شدن مایع در قرنیه چشم می‌شود. به گفته دوا، افزایش دانش پزشکان درباره این لایه جدید می‌تواند برای بیمارانی که تحت عمل پیوند قرنیه و کاشت قرنیه قرار می‌گیرند، دستاوردهای مهمی داشته باشد.پرفسور دوا می‌گوید: «این کشف مهمی است که باعث می‌شود مجبور شویم کتاب‌های درسی چشم پزشکی را از نو بازنویسی کنیم. از نقطه نظر کلینیکی، بیماری‌های زیادی وجود دارند که پشت قرینه را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ و متخصصان بالینی سراسر دنیا از ین پس می‌کوشند تا آنها را به وجود، غیبت یا پارگی لایه جدید نسبت دهند.»


نتیجه این مطالعه در شماره اخیر مجله Ophthalmology به چاپ رسیده است.


برگرفته از :سایت حامیان دکتر روحانی


 
کاهش وضوح بینایی یکی از علائم قوز قرنیه است

 

قوز قرنیه، قرنیه برآمده و مخروطی‌شکل و به اصطلاح کله‌قند است این مساله روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تاثیر می‌گذارد و سبب کاهش وضوح بینایی می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از برنا، محمدعلی جوادی متخصص بیماری‌های چشم با بیان این مطلب اظهار داشت: قوز قرنیه بیماری‌ای است که در آن، قرنیه نازک شده و شکل آن تغییر می‌کند. کراتوکونوس ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد، ولی در 90 درصد موارد، در هر دو چشم دیده می‌شود. همچنین به طور مرتب شماره چشم تغییر و افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: شیوع قوز قرنیه در کشورهای آمریکایی یک نفر در هر 200 نفر است، اما در ایران 30 برابر بیشتر شیوع دارد و معمولا در نوجوانان طی 13 تا 15 سالگی تظاهر پیدا می‌کند. این بیماری بعد از 30 یا 35 سالگی کند و بعد از 45 سال متوقف می‌شود.

‌استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اصلاح دید در مراحل ابتدایی بیماری با عینک و سپس با لنز تماسی ممکن خواهد بود. متخصصان در زمان پیشرفت بیماری از لنز تماسی سخت نیز استفاده می‌کنند و چنانچه روند پیشرفت بیماری کم باشد، از حلقه‌های داخل چشم برای اصلاح دید بیمار استفاده شده و در مراحل پیشرفته، پیوند قرنیه انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در مراحلی که ثابت شد بیماری پیش‌رونده است، با تاباندن اشعه ماورای بنفش به قرنیه و با استفاده از محلول ویتامین B2، می‌توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. در کشورمان چند سالی است که درمان این بیماری شروع شده است.

دکتر جوادی بیان داشت: این بیماری بیشتر جنبه ارثی دارد، ولی عامل آن معلوم نیست. همچنین در کسانی که دارای حساسیت فصلی و خارش چشم هستند مالش چشم می‌تواند باعث ایجاد قوز قرنیه شود.


 

درمان جدید نابینایی با تزریق دارو به درون چشم تایید شد

 

انگلیس درمان جدیدی را برای انسداد رگ شبکیه تائید کرده که یکی از رایج‌ترین دلایل از دست دادن بینایی است.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، این دارو از طریق تزریق مستقیم درون چشم در فرایندی هفت دقیقه‌ای اعمال می‌شود.

انسداد رگ شبکیه زمانی رخ می‌دهد که یک لخته خونی در رگی در شبکیه شکل گرفته و منجر به تورم ماکولا در وسط شبکیه می‌شود.

این بخش مسئول مشاهده رنگ و جزئیات است. در صورت عدم درمان، این تورم موسوم به تورم ماکولا می تواند به نابینایی منجر شود.

داروی جدید موسوم به ranibizumab که با نام Lucentis تجویز می‌شود، با توقف اثرات فاکتور رشد اندوتلیال عروقی عمل می‌کند. این امر از گشاد شدن عروق خونی و رشد رگهای جدید جلوگیری کرده و به چشم اجازه می‌دهد ترمیم یافته و از ترشح خون و خونابه جلوگیری کند.

مایع تولید شده بطور طبیعی جذب مجدد شده و تورم کاهش می‌یابد.

این فرآیند تزریق جدید که بطور روزانه انجام شده و حدود هفت دقیقه طول می‌کشد، عوارض جانبی سایر درمانها را ندارد.

یک سوزن 0.3 میلیمتری از طریق سفیدی چشم وارد زجاجیه، ماده ژله‌ای بین عدسی و شبکیه شده، دارو در آنجا آزاد می‌شود و به درون شبکیه نفوذ می‌کند.

بیماران پس از آن می‌توانند به خانه بروند اما باید برای سه روز از قطره‌های آنتی‌بیوتیک چشم به منظور جلوگیری از عفونت استفاده کنند. این درمان به دلیل امکان بروز مجدد شرایط باید تکرار شود.

 


اختلال دید رنگ و کور رنگی :

 
 

 

 

اگرچه اختلال ديد رنگ (کور رنگي) می تواند در اثر بيماری و بصورت اکتسابی حادث گردد ولی  تقريبا در غالب موارد ناشی از يک اختلال توارثی است و در بدو تولد وجود دارد. اين اختلال ژنتيکی چون غالبا وابسته به کروموزمهای جنسی است، در نتيجه ميزان بروز آن در زن و مرد متفاوت می باشد.  در خانواده فرد کور رنگ، افراد مونث معمولا بدون علامت هستند ولی می توانند حامل کروموزم معيوب باشند و به نسلهای بعدی آن را انتقال دهند. اما افراد مذکر علائم بيماری را نشان می دهند. در جامعه حدود ۸ درصد افراد مذکر و ۵/۰ درصد افراد مونث اختلال ديد رنگ دارند.

در شبکيه چشم انسان دو نوع سلول حساسه بنام سلولهای استوانه ای و سلولهای مخروطی وجود دارد. اين سلولها انرژی نورانی را تبديل به انرژی الکتريکی می کنند و آن را از طريق عصب بينايی به مغز مخابره می نمايند. سلولهای مخروطی هستند که در درک رنگها نقش بازی می کنند. سه نوع مختلف از سلولهای مخروطی وجود دارد که هر کدام از آنها به يک نوع رنگ اصلی (قرمز، سبز، و آبی) پاسخ می دهد. در يک فرد طبيعی هر سه نوع سلول مخروطی فعال هستند و بنابراين يک فرد طبيعی قادر به درک  هر سه نوع رنگ قرمز، سبز، و آبی و طبعا طيف کامل رنگها خواهد بود. 

در افرادی که اختلال ديد رنگ دارند، حداقل يک نوع از اين سه نوع سلول مخروطی، بصورت ناقص يا کامل کارايی نداشته و در نتيجه اين افراد در تشخيص بعضی از رنگها دچار مشکل می گردند.

برای سادگی درک مطلب، می توان چنين در نظر گرفت که تمام افرادی که اختلال ديد رنگ دارند به نوعی در تشخيص قسمت قرمز و يا سبز طيف رنگی اشکال دارند، چرا که افرادی که در ناحيه آبی طيف مشکل دارند، بسيار نادر هستند.

تشخيص اختلال ديد رنگ يا کور رنگی از طريق انجام تست های مختلف ميسر می باشد. از آنجايی که اينگونه اختلالات ديد رنگ عمدتا ارثی می باشند، درمان اساسی برای آن وجود ندارد، اما چند نکته را بايد در نظر داشت:

·         اين افراد از بقيه جهات کاملا سالم هستند و معمولا در زندگی روزمره و عادی هيچگاه دچار مشکل نمی گردند.

·         خيلی از افراد تصور می کنند که کسی کور رنگی دارد همه چيز را سياه و سفید می بيند در حالی که اين تصور غلطی است (بيماری که کوری رنگی هر سه نوع رنگ را باهم داشته باشد بسيار بسيار نادر است).

·         اين افراد معمولا در ناميدن رنگهای اصلی در اجسامی که ذاتا با يک رنگ خاص  هستند اشتباه نمی کنند. فقط بعضی مواقع در افتراق سبز از قرمز يا قرمز از مشکی در کنار يکديگر اشتباه می کنند. بعنوان مثال فردی با کور رنگی کامل ممکن  است جوراب سبز را با نوع قرمز آن اشتباه کند، يا کراوات قرمز را جای کراوات مشکی در مراسم عزاداری استفاده کند.  

·         بعضی از اين افراد ممکن است هيچگاه به مشکل اختلال ديد رنگ خود پی نبرند.

·         بسياری از افرادی که مشکل ديد رنگ دارند فقط هنگامی متوجه آن شده اند که به نحوی مورد آزمايش ديد رنگ قرار گرفته اند مثلا برای معاينات استخدامی در نيروهای نظامی،انتظامی، يا خلبانی.

·         همچنين بايد در نظر داشته باشيم که اين افراد نقص ديد رنگ خود را بخوبی جبران می کنند به نحوی که حتی در مواردی جزئياتی را می توانند ببينند که افراد با ديد رنگ طبيعی ممکن است به آن توجه نکنند، چرا که اين افراد بيشتر به شکل اجسام توجه دارند تا به رنگ آنها.   

استفاده از بعضی از فيلترها، عينکها، يا کنتاکت لنزهای رنگی مثلا فيلتر قرمز تا حدی می تواند مشکل اين افراد را در تشخيص بعضی از رنگهای نزديک به هم حل کند . 

 


                          ..::::آنالوگ‌هاي پروستاگلندين و افتادگي پلک ::::..  

نتايج به دست آمده از يک مطالعه نشان داده‌اند داروهاي مورد استفاده براي درمان گلوکوم ممکن است باعث افتادگي پلک و عوارض ديگري شوند که ديد فرد را مختل مي‌کند. به نظر مي‌رسد داروهاي متعلق به خانواده آنالوگ‌هاي پروستاگلندين که براي کاهش فشار داخل چشم تجويز مي‌شوند، باعث تاري ديد، خشکي و تغيير در رنگ چشم مي‌شوند. بنابراين، تجويز اين داروها بايد با احتياط صورت گيرد. در مطالعات قبلي روي دريافت‌کنندگان آنالوگ‌هاي پروستاگلندين، از دست رفتن چربي دور چشم گزارش شده بود. مطالعه مذکور توسط دکتر «مامتا شا» در دانشگاه پزشکي بوستون انجام شده است. 186 زن و 157 مرد در سال 2011 ميلادي در دوره‌هاي 7 ماهه درماني مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج ارتباطي ميان مصرف پروستاگلندين و افتادگي پلک فوقاني، ناهنجاري‌هاي عضلات دور چشم و مشکلات پلک تحتاني نشان دادند. منبع: سپید ۳۵۲


فتبارک الله احسن الخالقین

 چگونه می توان باور کرد که فضائی چنین کوچک بتواند جهانی به این بزرگی را در خود جای دهد؟  لئوناردو داوینچی 

ساختمان چشم انسان

قسمت هاي مختلف چشم انسان عبارتند از: پلک ها، ملتحمه، قرنيه، ليمبوس، صلبيه، عنبيه، مردمک، عدسي،اتاقک قدامي، مشيميه، فضاي خلفي و زجاجيه، شبکيه، عصب چشم و عضلات چشم. 

 

پلک ها: 

پلک ها؛ بافت هاي منحصر به فردي هستند که پوشش مخاطي متحرکي را تشکيل مي دهند که تمام سطح کره چشم را مي پوشاند . بنابراين پلکها خط مقدم دفاع سطح چشم در مقابل خشکي و آسيب ها مي باشند . اگر پلکهادچاراختلالات آناتوميک يا عملکردي باشند ،  اولين قدم درماني در جهت بهبود وضع سطح چشم، اصلاح فيزيولوژي نرمال پلک است.حدود 100 مژه در پلک بالا و 50 مژه در پلک پايين وجود دارد که دقيقا قدام به صفحه تارسي خارج شده و به سمت جلو خم مي شوند. مژه هاي فوقاني به سمت بالا و مژه هاي تحتاني به سمت پايين قوس برمي دارند که باعث گير انداختن و جلوگيري از ورود اجسام ريز به داخل سطح کره چشم مي شوند. 

 ملتحمه:

ملتحمه يك لايه شفاف محافظ است كه سطح داخلي پلك ها و روي سفيدي كره چشم را مي پوشاند.در واقع ملتحمه يك اپيتليوم مخاطي است كه از محل اتصال پوستي مخاطي لبه پلك تا ليمبوس قرنيه اي - صلبيه اي ادامه يافته است . مساحت ناحيه  ملتحمه بيشتر از سطح كره چشم و پلكهاست و باعث ايجاد چندين چين مي شود. چين ها در فورنيكس ها برجسته تربوده وبراي حركت كره چشم لازم هستند . در سمت داخل، فورنيكس وجود ندارد و چين ملتحمه ايجاد چين نيمه هلالي را مي كند.

 قرنيه: 

قرنيه(Cornea) راهي است كه از طريق آن اطلاعات بينايي از دنياي خارج وارد چشم  مي شود. بنابراين، يك بافت اپتيكي كاملا تخصص يافته است كه بايدشفافيت وتوانائي انكسار نور مرئي آن حفظ شده و در مقابل نيروهاي خارجي مثل خشكي،  تهاجم ميكروبي و آسيب وضربه ها مقاومت كند.قرنيه  بافتي است شفاف در جلوي چشم که در محل ليمبوس (حلقه دور قرنيه) به ملتحمه متصل مي‌شود. قطر افقي آن 75/11 و قطر عمودي 6/1? ميليمتر است. ضخامت آن از مرکز به محيط افزايش مي‌يابد (65/0- 52/0) ميليمتر. منابع تغذيه قرنيه ، عروق ليمبوس ، زلاليه و اشک است. قسمت سطحي قرنيه بيشتر اکسيژن خود را از اتمسفر مي‌گيرد. ساختمان يکنواخت ، بي‌آب بودن و بي‌رگ بودن عوامل شفافيت قرنيه مي‌باشد.اعمال جراحي ليزيک و يا ليزر براي تصحيح شماره عينک بر روي اين قسمت انجام مي گيرد. با انجام اين گونه اعمال جراحي، انحناي قرنيه تغيير و شماره چشم اصلاح مي گردد .

به گفته ديگر؛ قرنيه قسمت شفاف و شيشه مانند جلوي چشم مي‌باشد که مقطعي از يک کره يا يک جسم بيضوي منظم است که از وراي آن قسمت رنگي چشم يعني عنبيه ديده مي‌شود. در واقع رنگ چشم وابسته به عنبيه است که از فردي به فرد ديگر متفاوت مي‌باشد و قرنيه کاملا شفاف است. نور پس از عبور از قرنيه و عدسي چشم به شبکيه مي‌رسد تا در آنجا تصوير تشکيل گردد و پس از فعل و انفعالاتي، اطلاعات اين تصوير بصورت امواج الکتريکي-عصبي به مغز منتقل گردد و فعل بينايي کامل گردد. هر گونه اختلالي که در اين مسير بروز نمايد سبب کاهش بينايي مي‌شود. قرنيه اولين عنصر در اين مسير مي‌باشد و وجود يک قرنيه شفاف و با شکل هندسي منظم، لازمه اصلي بينايي است

 ليمبوس

ليمبوس محل آناتوميكي تبديل اپيتليوم اسكلرا و ملتحمه به قرنيه بوده و معتقدند كه محل سلولهاي  بنيادي اپي تليال قرنيه است. در ليمبوس، اپي تليوم مطبق منشوري ملتحمه به اپي تليوم مطبق سنگفرشي قرنيه و آستر مخاطي رگدار اپيتليوم ملتحمه به يك شبكه پرعروق ليمبال ختم مي شود. براي تامين غذا و اكسيژن سلولهاي بنيادي ليمبوس كه ميتوزفعال دارند، اين شبكه عروقي اهميت دارد. علاوه بر اين ليمبوس در تعيين حدود سلولهاي ملتحمه از سلولهاي قرنيه نقش دارد.

 صلبيه:

صلبيه قسمت سفيدي چشم است که درامتداد قرنيه ميباشد و تا پشت چشم و تاعصب بينايي ادامه مي يابد. در واقع صلبيه بافت نسبتاً محكمي است كه دورتا دور كره چشم به جز قرنيه را مي پوشاند

 عنبيه:

عنبيه بخش رنگي پشت قرنيه است كه رنگ چشم افراد را تعيين مي كند.عنبيه  به رنگهاي مختلف مانند آبي، سبز، قهوه‏اي، عسلي وغيره مي‏باشد.

 مردمک:مردمك، سوراخي است در وسط عنبيه  که مقدار نور وارد شده به چشم را تنظيم مي كند. وقتي چشم در محيط پر نور قرار مي گيرد مردمك تنگ مي شود تا مقدار نور كمتري وارد چشم شود؛ و بر عکس زماني که چشم در محيط كم نور قرار مي گيرد مردمك گشاد مي شود تا نور بيشتري وارد چشم شود.

 عدسي:

عدسي عضوي است محدب الطرفين ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر 9 ميليمتر و ضخامت 4 ميليمتر که ما بين مايع زلاليه و زجاجيه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شيارهاي بين جسم مژگاني اتصال دارد.عدسي در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روي شبکيه را انجام مي‌دهد.

در هنگام مطالعه، عدسي با تغيير انحنا خود اين امکان را ايجاد مي‌نمايد که بتوانيم اجسام نزديک را بخوبي ببينيم. اين قابليت از سن 45-40 سالگي به بعد، کاهش مي‌يابد و بنابراين پير چشمي عارض مي‌گردد، بدين معنا که براي ديد نزديک و مطالعه نياز به عينک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردي به نزديک نگاه مي‌کند، انقباض عضله سيلياري، کشش عدسي را کم مي‌کند و لذا عدسي کروي‌تر شده و قدرت انکساري بيشتري پيدا مي‌کند و تصوير جسم نزديک را بر شبکيه مي‌اندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس اين حالت اتفاق مي‌افتد. با پير شدن و کاهش حالت ارتجاعي عدسي ، قدرت تطابق آن کاهش مي‌يابد و فرد تار مي‌بيند.اين همان حالتي است كه به آن پير چشمي گفته مي شود.
آب مرواريد که يکي از شايعترين بيماريهاي چشم ميباشد که بعلت کدر شدن عدسي چشم اتفاق مي افتد.

اتاقک قدامي:

اتاقک قدامي فضاي كوچكي است كه بين قرنيه و عنبيه قرار دارد. در اين فضا مايعي به نام زلاليه جريان دارد.در چشم  مرتباً مقداري از مايع زلاليه توليد و ازطريق مجاري زاويه چشم خارج مي شود . اگر به هر دليلي تعادل بين توليد و خروج اين مايع به هم بخورد مقدار مايع زلاليه در چشم افزايش پيدا مي كند و فشار داخل كره چشم از حد طبيعي بيشتر مي شود. بالا رفتن فشار چشم به پرده شبكيه و عصب بينايي آسيب مي زند و باعث بيماري آب سياه يا گلوكوما مي شود.

 مشيميه:

مشيميه پرده نازك سياه رنگي است كه دور شبكيه را احاطه كرده است. اين پرده تعداد زيادي رگ هاي خوني دارد كه مواد غذايي را به بخش هايي از شبكيه مي رساند. به علاوه سلول هاي اين لايه حاوي تعداد زيادي رنگ دانه سياه ملانين است كه رنگ سياهي به اين بخش از چشم مي دهد. وجود رنگ سياه مانع از انعكاس نورهاي اضافي در داخل كره چشم مي شود و به تشكيل تصوير واضحتر كمك مي كند.

 فضاي خلفي و زجاجيه:

فضاي خلفي چشم كه محوطه پشت عدسي چشم است توسط زجاجيه که در واقع يک ماده ژله مانند شفاف است  پر مي‏شود. در بعضي شرايط مثل افزايش سن، ضربه به چشم، نزديک بيني متوسط تا شديد، ديابت و ....  ساختمان ژله مانند زجاجيه تغيير مي كند و در بعضي جاها حالت آبكي پيدا مي كند.اين تغييرات بصورت اشكال متحركي شبيه مو و يا بال مگس ( مگس ‏پران) در ميدان بينايي ديده مي شوند. خصوصا در موقع نگاه به يك زمينه سفيد و روشن اين اشکال بيشتر جلب توجه مي‏كند.

در صورتي که فردي به صورت حاد دچار مگس پران و يا احساس جرقه زدن (فلاشينگ) شود؛ بايد از نظر احتمال سوراخ شدگي شبکيه معاينه شود. 

شبکيه:

قسمت حساس به نور چشم است كه در پشت چشم ، مابين  زجاجيه و مشيميه قرار دارد و شامل مجموعه اي از سلولهاي حساس به نور و انواع مختلف نرونهاست. سلولهاي استوانه اي مسئول ديد سياه و سفيد هستند و سلولهاي مخروطي رنگها را تشخيص مي دهند. نرونهاي مياني شبكيه نيز سيگنالهاي بينايي رسيده را جمع آوري و اطلاعات را به عصب بينايي منتقل مي كنند.

شبكيه از ميليونها سلول اختصاصي فتورسپتور (گيرنده نور)بنام سلولهاي مخروطي و استوانه اي تشكيل شده است كه شعاعهاي نوري را به سيگنالهاي الكتريكي تبديل مي كنند و از طريق عصب بينايي به مغز منتقل مي كنند. سلولهاي استوانه اي توانايي ديد در نور كم و سلولهاي مخروطي توانايي ديد رنگها را به ما مي دهند .

ماكولا، كه در مركز شبكيه قرار دارد، محل تجمع بيشترين تعداد سلولهاي مخروطي است. فوآ، فرورفتگي كوچكي در مركز ماكولا، بيشترين سلول مخروطي را داراست. ماكولا مسئول ديد مركزي، ديد رنگها و تشخيص دقيق جزئيات است. سلولهاي استوانه اي درقسمت محيطي شبكيه (اطراف شبكيه) قرار دارند و امكان ديد در شب و ديدن حركت اشياء در اطراف را مي دهد . 

 لايه پيگمانته (رنگدانه دار) شبکيه مابين شبكيه و مشيميه قرار دارد و حاوي ملانوسيتهايي است كه مسئول رنگ سياه آن هستند. اين پيگمانها باعث مي شوند تمام نورها داخل چشم جذب شود وچشم مانند اتاق تاريك عكاسي عمل كند. 

عصب چشم:

عصب بينايي، در پشت شبكيه قراردارد كه سيگنالها را از سلولهاي فتورسپتور به مغز منتقل مي كند . اين عصب پيام هاي بينايي را  از شبکيه به مغز ارسال مي كند.در بعضي ازبيماريها مانند مولتيپل اسکلروزيس يا همان MS ، مسموميت با الکل متيليک (الکل چوب)، آب سياه و.... عصب بينايي آسيب مي بيند. 

عضلات چشم:

 

حركات كره چشم در هر چشم به وسيله 6 عضله خارج کره چشمي كه به اطراف كره چشم مي چسبد كنترل مي شود. اختلال حرکتي و يا عدم هماهنگي آن ها مي تواند به انحراف چشم يا لوچي منجر شود.


 
 
بیماری آب مروارید چیست؟
بیماری آب مروارید كدر شدن عدسی چشم است كه بصورت طبیعی شفاف می باشد. مانند پنجره ای كه بخار آب آن را تار كرده است، آب مروارید سبب تاری دید می شود.عرش نیوز ؛‌
بیماری آب مروارید كدر شدن عدسی چشم است كه بصورت طبیعی شفاف می باشد. مانند پنجره ای كه بخار آب آن را تار كرده است، آب مروارید سبب تاری دید می شود.عقاید اشتباهی که در مورد آب مروارید وجود دارند:-آب مروارید یک پرده بروی چشم نیست.
- آب مروارید به دلیل استفاده بیش از حد از چشم بوجود نمی آید.
- آب مروارید سرطان نیست.
-آب مروارید مسری نیست و از یك چشم به چشم دیگر سرایت نمی كند.
-آب مرواربد باعث كوری قابل برگشت نمی شود.برخی از علائم آب مروارید عبارتند از:
-تاری دید چشم كه بدون درد است.
-حساسیت به نور
-تغییرات مكرر نمره عینك
-دو بینی در یك چشم
-نیاز به نور بیشتر به هنگام مطالعه
-كاهش قدرت دید به هنگام شب
-محو شدن یا زرد شدن رنگها 

میزان و شكل كدر شدن عدسی در این بیماری متفاوت است. اگر كدر شدن عدسی نزدیك مركز عدسی نباشد ممكن است از وجود آن مطلع نباشید.
شایع ترین شكل آب مروارید به دلیل افزایش سن است. سایر عوامل بروز آب مرواریدعبارتند از:
-سابقه خانوادگی ابتلا به آب مروارید
-بیماری هایی مانند بیماری دیابت(قند)
-ضربه خوردن به چشم
-مصرف طولانی مدت از داروهایی مانند كورتن
-قرار گرفتن طولانی مدت و بدون عینک آفتابی مناسب در مقابل نور خورشید
-سابقه جراحی چشم 

معاینه دقیق چشم توسط  دکتر چشم پزشك مقدار و وسعت آب مروارید، و نیز هر گونه مشكل دیگری كه سبب كاهش دید یا ناراحتی می شود مشخص می گردد. گاهی عوامل دیگری علاوه بر آب مروارید مانند مشكلات پرده شبكیه و یا عصب بینایی سبب كاهش دید می شوند. اگر این مشكلات وجود داشته باشند، پس از عمل آب مروارید ممكن است دید كامل به دست نیاید. چنانکه این مشكلات شدید باشند، حتی عمل آب مروارید نیز ممكن است باعث بهبود در دید نشود. چشم پزشك میتواند به شما بگوید كه چقدر احتمال دارد این مشكلات در چشم شما وجود داشته باشد.
سرعت ایجاد آب مروارید در افراد مختلف متفاوت است و گاهی ممكن است بین دو چشم نیز متفاوت باشد. بیشتر آب مروارید هائی كه با افزایش سن به وجود می آیند در طول چند سال بتدریج ایجاد می شوند. سایر آب مرواریدها به ویژه در افراد جوان و یا در بیماران مبتلا به دیابت گاهی به سرعت و در طول چند ماه سبب كاهش دید می شود. بنابراین پیش بینی دقیق سرعت پیشرفت آب مروارید امكان پذیر نمی باشد.
تنها راه درمان آب مروارید، شیوه جراحی است. گاهی اگر علائم آب مروارید خفیف باشد تغییر نمره عینك ممكن است به طور موقت مشكلات شما را حل کند. هیچگونه دارو، روش تغذیه، ورزش یا وسائل نوری وجود ندارد كه باعث درمان یا جلوگیری از بروزآب مروارید شوند. دوری از نور خورشید ممكن است به جلوگیری یا كند شدن پیشرفت آب مروارید كمك نماید. عینكهای آفتابی كه نور ماورا بنفش را جذب می كنند یا عینكهای طبی با یك پوشش ضد اشعه ماورا بنفش سبب حفاظت چشم می شوند.
آب مروارید باعث می شود که عدسی چشم ضخیم و كدر شود. به همین دلیل نور نمی تواند از آن به آسانی عبور كند و سبب تاری دید می شود.
این عقیده كه آب مروارید بایستی جهت عمل “رسیده” باشد درست نمی باشد جراحی آب مروارید زمانیکه نیازهای بینایی شما آن را ایجاب كند می تواند انجام شود. شما باید ببینید كه آیا دید شما در حدی هست كه بدون هیچ ناراحتی كارهای روزمره خود را انجام دهید یا خیر؟ بدون خطر رانندگی كنید؟ به راحتی بخوانید و تلویزیون تماشا كنید؟ فعالیتهای روزانه مانند پخت و پز، خرید، كارهای منزل، خوردن داروهایتان را انجام دهید؟
بر اساس میزان مشكلاتتان، شما و چشم پزشكتان می توانید با هم تصمیم بگیرید كه چه زمان جراحی انجام شود.


 
     
 
6 ماده خوراكي براي سلامت جسم و روح شما

کارشناسان تغذیه همواره تاکید دارند که بدن انسان به مصرف مجموعه‌ای کامل از مواد خوراکی نیاز دارد تا به لحاظ جسمی و روانی سالم بماند و به زندگی ادامه دهد.

 

به گزارش بي باک به نقل از ایسنا، مواد خوراکی فرآوری شده اغلب حاوی مقادیر پایینی از مواد مغذی هستند و مصرف آن‌ها به دلیل از دست دادن بسیاری از ریزمغذی‌های حیاتی در حین عملیات فرآوری حتی می‌تواند برای بدن مضر باشد.
به گزارش سایت تخصصی ارگانیک، در این میان برخی از خوردنی‌ها هستند که می‌توانند تا حد امکان املاح و ریزمغذی‌های ضروری را به بدن برسانند که بهترین و مفیدترین آنها عبارتند از:
1- کلم پیچ: این ماده خوراکی جزء مغذی‌ترین خوردنی‌ها به حساب می‌آید که سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها،‌ فیبر خوراکی و آمینواسیدهاست. همچنین این ماده خوراکی به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ از التهاب و سرطان جلوگیری می‌کند و در عین حال بسیار خوشمزه و سالم است.
2- شاهدانه: شاهدانه داروخانه طبیعی در آشپزخانه شماست. این ماده خوراکی سرشار از پروتئین، فیبر خوراکی، اسیدهای چرب ضروری، آنتی اکسیدان‌ها، آمینواسیدها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این دانه زود هضم جزو موادی است که چندین خاصیت مفید برای بدن دارد و در عین حال مصرف آن راحت است.
3- شکلات: دانه‌های کاکائو سرشار از مواد مغذی هستند و دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند تمامی فوائد این دانه‌ کوچک را شناسایی کنند. وجود املاح معدنی، ویتامین‌ها و چندین نوع آنتی‌اکسیدان در این ماده خوراکی برای سلامت قلب و پوست فوق‌العاده سودمند است و نوعی مواد شیمیایی را در مغز آزاد می‌کند که به انسان احساس رضایت از زندگی می‌دهد.
4- بروکلی: برای داشتن دستگاه گوارشی سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان، مصرف این ماده خوراکی توصیه می‌شود که بسیار هم خوش طعم و خوشمزه است.
5- اسفناج: برای بهره بردن از فواید این ماده خوراکی از مصرف محصولات کنسرو شده آن بپرهیزید اما اسفناج تازه منبع غنی از پروتئین، انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر خوراکی است.
6- انواع توت‌ها: بر خلاف میوه‌های دیگر، انواع توت‌ها حاوی مواد قندی کمتری هستند و منابع غنی از ویتامین‌های مفید، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شوند.

آیا با نیازهای جنسی زنان آشنایی دارید؟ 18+


پژوهشگران آمريکايي اعلام کردند به منظور کمک به بيماران مبتلا به بيماري هاي چشمي و نابينايي ، روش آسان و موثري را براي ژن درماني و تزريق ژن به سلولهاي چشمي ابداع کرده اند .
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران ، روش جديد بر خلاف درمان هاي فعلي، تنها 15 دقيقه به طول مي انجامد و از لحاظ جراحي غير تهاجمي است . در اين روش دسترسي ژن هاي طبيعي به  سلولهاي کل شبکيه آسان تر خواهد شد . 
 
ديويد شافر مدير مرکز تحقيقات سلولهاي بنيادين برکلي دانشگاه کاليفرنيا اعلام کرد: «در نتيجه اين تحقيقات 14 ساله، ما ويروسي توليد کرده ايم که داخل مايع زجاجيه چشم تزريق مي شود و ژن هاي ناقل خود را به آن دسته از سلولهاي ظريف شبکيه که دسترسي به آنها بسيار دشوار است ، به گونه اي کاملا غير تهاجمي و ايمن حمل مي کند . »
 
وي افزود :‌ «‌ کل اين فرايند طي يک ربع انجام مي شود و بيمار مي تواند به خانه بازگردد. » 
شافر و اعضاي گروه تحقيقاتي وي در مطالعاتي که نتايج آن در نشريه علوم پيوندي منتشر شده است ، ميليون ها کد رمز جايگزين از " ويروس هاي متصل به آدنو "‌ (AAV) توليد کرده اند  . اين ويروس از نوع ويروس هاي بي ضرر است که مي تواند به محدوده وسيعي از سلولهاي ميزبان سرايت کند . 
 
اين ويروس ها پس از تزريق به زجاجيه چشم ، ژن هاي اصلاح کننده را به همه نواحي شبکيه منتقل مي کنند و بدين ترتيب سلولهاي شبکيه تقريبا فعاليت عادي خود را از سر مي گيرند.  
به گفته دانشمندان قابليت اين ويروس هاي مهندسي شده در رخنه به سلولهاي گيرنده نور، در چشمان ميمون ها نيز که از ساختاري مشابه چشم انسان برخوردارند،  به اثبات رسيده است .  

شافر پيش بيني کرد از اين ويروس ها بتوان در مبارزه با ژن هاي معيوبي که موجب مرگ سلولهاي شبکيه مي شوند استفاده کرد . اين شيوه در درمان عارضه از بين رفتن بينايي بر اثر کهولت سن نيز کاربرد خواهد داشت .


تن ماهی را جایگزین کپسول امگا ۳ کنید

با مصرف ماهی روغن آفتاب گردان، روغن ذرت و کانولا امگا ۳ مورد نیاز را به بدن تزریق کنید.

اسید چرب امگا 3 خانواده ای از اسیدهای اشباع نشده هستند که برای حفظ سلامتی بسیار ضروری می باشند

بینائی طبیعت، طبیعت نگاه

 

 آفرینش رمز و رازهای زیبای خود را دارد ، بهترین گزینه را برای هر نوع ابداع می کند، نگاه طبیعت از تطابق هم به زیبائی سود می جوید، هر پرسش از سوی ما گاه پاسخی در چند مجلد دارد ولی اکنون فقط می خواهم چند خطی از دشت و شهر بنویسم.

عقاب گفت: چشم من از بلندای آسمان جنبش جانور و جویدن جنبنده ای کوچک  را می بیند.

پلنگ گفت: این چشم من است که از دورها نخست شکار را برانداز می کند، آن گاه وجودم چون تیری از کمان زمان می جهد.

مگس گفت: چه می گویند! من حتی پشتم را نیز می توانم ببینم وگرنه این انسان دوپا نسل مرا نابود می کرد.

آهو گفت: من از دور دست دشت، گستره طبیعت را می نگرم، اگر خطری در کار نبود، مستانه می خرامم، همه از میدان دید خود گفتند اما چشمان من در کانون زیبائی، دشت و جنگل و دریاچه آرام را بازتاب می دهد، کسی که چشمانی چون من دارد به شکوه معصومیت معنا می بخشد، شاعران را عاشق و عاشقان را افسون می کند.

خفاش گفت: خوشا به حال خودم که چشمم از طبیعت دیگری است، رادار طبیعی من قوی تر از همه است.

موش کور گفت: دلم برای آدمهای نابینا می سوزد که باید با عصا راه بروند یا کسی آنها را هدایت کند.

خرگوش فقط گفت: از چشمان خود خوب نگهداری کنید، لبخندی رندانه زد و هویج خود را خورد.

مرد نابینا گفت: هنوز هم زیبائی پیراهن بنفش دخترکم را می بینم، لبخند مهربان مادرم را می بینم، آمیزه دریا و جنگل چشمان دختر همسایه ام را می نگرم که اکنون مادر فرزندان من است، نور نگاهم در دلم آشیانه کرده است، اگرچه حقیقت هم قابل انکار نیست... 

برنامه نویسی توانا گفت: تا چند سال دیگراحتمالا" می توانید بی چشم هم کارهای تان را به گونه ای قابل پذیرش انجام دهید ولی این چشمها هستند که بدون واژگان، ازافسون عشق و کیمیای مهر و نجابت و اصالت می گویند. 

 طنز پردازی گفت: نه طلا، نه مروارید و نه آب مروارید می خواهم، چشمانم را می خواهم تا جهان را بنگرم و لایه های خاکستری مغز و حافظه ام که دیده ها و انسان ها را، رندانه محک بزنند و ببیند انسان در کجای جهان ایستاده است و در چه راستائی گام برمی دارد، آیا می تواند امانت کیهانی و کرامت انسانی را نگاه دارد!
وزهم مدير صفحه چشم پزشکان جوان گفت: براین اندیشه ایم تا با حمایت و درایت پیش کسوتان فرهيخته و شرکت مستقیم چشم پزشکان جوان ،انجمن را به پایگاهی قوي و گستره ای وسیع برای تحقق تحقیق و پژوهش و جايگاهي براي ارتباطي موثر بين جامعه چشم پزشكان تبديل نماييم  و کوشش کنیم، تحقیقاتی میدانی، بررسیهائی آرمانی، تلاشهائی انسانی، اهتمامی غیر انتفاعی و صرفاً اقتضائی را گسترش دهیم تا آن چشم پزشکانی که می خواهند اندکی از وقت گران بهای خود راصرف اعتلاي چشم پزشكي کنند ما را یاری دهند، زیرا این کار تنها با همکاری تلاش و عشق شدنی است، اگرچه این كانون متعلق به چشم پزشکان جوان است، اما نگاه دوربین ما به همیاری پیران و حکیمان این رشته است، انتظار ما این است که نگویند این کارها را برای  جوانان بگذارید که جویای نامند، ما آردمان را بیخته، الک مان را آویخته ایم! 

درب این کانون باز و دستمان به سوی چشم  پزشکان جوان دراز است. این درایت و سخاوت شماست که پشتوانه ماست. از شما چشم پزشک جوان می خواهیم هم اکنون عضو این کانون و مهارتها و تجربتهای خود را با اعضای دیگر شریک شوید. 

پنجره ها که باز می شود نسیم دشت ها وزیدن می گیرد، در ها که باز می شود منتظر صدای پای دوستان هستیم.  

مدير صفحه چشم پزشکان جوان

دكتر فرهاد نجات


نهمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی «پیشرفت ها و نوآوری ها در چشم پزشکی« زمان:‌ 2 لغایت 4 بهمن ماه 1392

الفبای تفسیر CBC

آزمایش خونتان را تفسیر کنید


سلامت نیوز : اگر چه امروزه آزمایشهای بسیار دقیقی وجود دارند که می توانند مقدار میکروسکوپی جزییترین اجزای روی سلو لهای سرطانی را هم در بدن اندازه بگیرند و یا هر لحظه عناصر پروتئینی یا شیمیایی جدیدی معرفی می شوند که اندازه گیری آنها در خون یا دیگر مایعات بدن می تواند به پزشکان در تشخیص بیماریها کمک کند اما برای اغلب مردم و همچنین بسیاری از پزشکان، کلمه  »آزمایش « یادآور آزمایش کامل خون، یعنی همان آزمایش معروفی است که تعداد سلولهای اصلی خون طی آن اندازه گیری می شود...



نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که پهنای رگ‌های خونی موجود در شبکیه چشم می‌تواند تعیین کننده سلامت مغز باشدبه گزارش ایسنا، گروهی از پزشکان دانشگاه دوک در این مطالعه اظهار داشتند: افراد جوانی که در تست‌های هوش نمرات پایینی کسب می‌کنند، بیشتر در معرض وضعیت سلامتی نامناسب و طول عمر کوتاهتر هستند. «ایوان شالو» یکی از محققان این دانشگاه گفت: هدف از این مطالعه کشف پاسخ این سوال بود که آیا هوش می‌تواند نشان دهنده سلامت مغز باشد.برای بررسی ارتباط احتمالی بین هوش و سلامت مغز، پزشکان این دانشگاه از علم چشم پزشکی استفاده کردند. «شالو» و همکارانش از روش تصویربرداری دیجیتال شبکیه استفاده کردند تا شرایط عروقی مغز را با مشاهده رگ‌های خونی کوچک شبکیه که در پشت چشم قرار دارند، بررسی کنند.رگ‌های خونی شبکیه‌ با رگ‌های خونی مغز از نظر اندازه، ساختار و کارکرد شباهت دارد و می‌توانند راهی برای بررسی سلامت مغز در انسان باشد.به گزارش ایندین تایمز، در این بررسی مشخص شد که داشتن رگ‌های شبکیه‌ پهن‌تر با کسب نمره پایین‌تر در تست‌های ضریب هوشی ‌در سن 38 سالگی ارتباط دارد. به این ترتیب معلوم شد افرادی که رگ‌های شبکیه‌ای پهن‌تر دارند، بیشتر در معرض ابتلا به نارسایی‌هایی ذهنی و ادراکی هستند.


 

رژیم غذایی دیابتی‌ها

دیابت یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی جهان است که با افزایش قندخون مشخص می‌شود، اما با رعایت اصول تغذیه صحیح می‌توان زندگی شیرین را در کنار این بیماری شیرین سپری کرد.

 

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری- در حال حاضر بیش از ۲۵۰ میلیون انسان در جهان مبتلا به دیابت هستند. بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماری کلیوی، مشکلات چشمی، آسیب‌دیدگی اعصاب و عفونت‌های مکرر از عوارض دیابت است.

برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باید از اضافه وزن و چاقی جلوگیری کرد، به طور منظم و روزانه فعالیت ورزشی داشت و مصرف مواد قندی و چربی‌ها را کاهش داد.

یک فرد دیابتی با رعایت تغذیه صحیح، آموزش،‌ کنترل مرتب قند خون، فعالیت جسمانی، مصرف منظم داروها(قرص یا انسولین) می‌تواند زندگی سالم و با نشاطی داشته باشد.

باید توجه داشت که افراد دیابتی نیازهای تغذیه‌ای خاص خود را دارد و لازم است به کمک پزشک و مشاور تغذیه برنامه غذایی مناسب خود را تنظیم کنند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، رعایت دو اصل تعادل و تنوع را در تغذیه روزانه افراد دیابتی ضروری دانست و افزود: مصرف متنوع تمام گروه‌های غذایی در برنامه غذایی و استفاده از راهنمای غذایی دیابتی‌ها به این بیماران کمک می‌کند تا این دو اصل به خوبی رعایت شود.

عنایت الله کلیج اظهار داشت: راهنمای غذایی دیابتی‌ها، شامل تقسیم‌بندی موادغذایی و مقدار موردنیاز آن‌ها است.

وی ادامه داد: انواع نان و مواد نشاسته‌ای یکی از موادغذایی درج شده در این راهنما است که یک واحد از این گروه مساوی با یک برش نان به اندازه کف دست ترجیحا نان سنگک، بربری،‌ تافتون سبوس‌دار یا یک سوم لیوان برنج(۵-۴ قاشق غذاخوری) یا یک سوم لیوان ماکارونی پخته یا نصف لیوان لوبیا چیتی، عدس، نخود، لپه، یا یک عدد سیب زمینی کوچک یا نصف لیوان سبزی‌های نشاسته‌ای نظیر نخود سبز و ذرت است.

وی با بیان اینکه بیمار می‌تواند هر روز حداقل شش واحد از این گروه استفاده کند، تصریح کرد: این مطلب که دیابتی‌ها نباید مواد نشاسته‌ای مصرف کنند، اصلا صحیح نیست.

به گفته وی، مصرف روزانه حداقل سه واحد از ‌انواع سبزی‌های غیرنشاسته‌ای که یک واحد از این گروه مساوی با یک لیوان سبزی خام نظیر سبزی خوردن، کاهو و غیره یا نصف لیوان سبزی پخته نظیر هویج یا لوبیا سبز پخته، ‌قارچ پخته یا نصف لیوان آب گوجه فرنگی، آب هویج یا آب سایر سبزی‌ها است از موارد توصیه شده به بیماران دیابتی است.

کلیج همچنین مصرف متنوع حداقل دو واحد از انواع میوه‌ها که یک واحد از این گروه معادل با یک عدد میوه تازه کوچک نظیر سیب، پرتقال،‌ لیموشیرین، موز یا دو عدد نارنگی کوچک یا نصف گریپ فروت بزرگ یا یک و یک چهارم لیوان هندوانه یا یک لیوان طالبی یا یک و یک چهارم لیوان توت فرنگی یا ۱۷ حبه کوچک انگور یا ۱۲عدد گیلاس، چهار عدد زردآلو یا یک لیوان تمشک یا نصف انار بزرگ یا دو عدد انجیر متوسط یا سه عدد خرما یا یک چهارم لیوان میوه خشک نظیر انواع برگه، کشمش یا یک دوم لیوان آب میوه تازه و طبیعی را از دیگر موارد مذکور برشمرد.

وی افزود: باید مصرف روزانه حداقل دو واحد از شیر و فرآورده‌های آن که یک واحد از این گروه مساوی با یک لیوان شیر یا ماست کم‌چرب یا دو لیوان دوغ کم‌چرب است، در رژیم غذایی فرد دیابتی گنجانده شود.

کلیج تصریح کرد: مصرف روزانه حداقل دو واحد از انواع گوشت و جانشین‌های آن که یک واحد از این گروه معادل با ۳۰ گرم گوشت پخته شامل گوشت قرمز کم‌چربی، مرغ و ماهی، یا ۳۰ گرم پنیر معادل یک قوطی کبریت یا دو عدد سفیده تخم‌مرغ است، توصیه می‌شود.

به گفته وی،‌ انواع چربی‌ها که یک واحد چربی مساوی است با ۱ قاشق مرباخوری روغن، کره، سس مایونز، مارگارین یا ۶ عدد بادام یا ۱۰ عدد بادام زمینی یا ۱۰ عدد زیتون سبز یا ۲ عدد گردو یا ۱ قاشق غذاخوری دانه کنجد و انواع شیرینی‌ها که یک واحد شیرینی مساوی است با یک قاشق مرباخوری شکر، مربا، عسل یا ۳ عدد بیسکویت کوچک یا دو عدد بیسکوئیت سبوسدار از دیگر موارد توصیه شده در راهنمای تغذیه یک بیمار دیابتی است.

کلیج ادامه داد: مصرف مواد قندی و قندهای ساده مثل قند و شکر ، قند خون فرد را به سرعت بالا می برد.

وی با بیان اینکه، غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص اگر بیمار قرص یا انسولین مصرف می‌کند افزود: مصرف روزانه سه وعده اصلی و سه میان وعده و وعده‌های مکرر غذا با حجم کم برای بیماران دیابتی مناسب است.

کلیج ادامه داد: به این دسته از بیماران توصیه می‌شود از مواد غذایی فیبردار مثل سبزی و میوه بیشتر استفاده کنند و چون خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در این بیماران زیاد است، مصرف نمک را به حداقل برسانید، از غذاهای کنسرو شده، کمتر استفاده کنید و هر روز مایعات بدون شیرینی مانند آب به اندازه کافی بنوشید.

 

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه بیماران دیابتی باید مصرف چربی را به حداقل برسانند افزود: برای این بیماران مغزهای گردو، بادام در گروه چربی‌ها قرار دارند لذا به شرط پرهیز از زیاده‌روی در مصرف، باید این مواد مغذی را جایگزین چربی‌های ناسالم کرد.


دفع سموم روش جالب برای دفع سموم از بدن

چاپ فرستادن به ایمیل

اگر پاها را به مدت چند دقیقه درون محفظه ای از آب سرد قرار دهید تمام سموم بدنتان به یک باره از بدنتان دفع می شود به طوری که رنگ آب تیره می شود.

به گزارش مدیکال هلت نیوز؛ راه های ساده تری هم برای دفع سموم وجود دارد پدهای جدیدی روانه ی بازار شده اند که باید آن ها را یک شبانه روز به پاهایتان بچسبانید تا تمام سموم از بدنتان دفع شود.

گفتنی است؛ سموم هایی که در بدن جمع می شوند حاصل خوردن مواد غذایی، تنفس و ... است که به راحتی در بدن جمع می شوند و به راحتی هم می توان آن ها را از بدن دفع کرد.

تولید کنندگان محصولات سم زدایی ادعا می کنند که محصول هایشان به راحتی قادرند سموم را از بدن دفع کنند ولی سموم دائماً در بدن در حال وارد شدن هستند مادر فضایی زندگی می کنیم که سرشار از سمومی است که از راه های مختلفی وارد بدن می شوند. اولین راه تنفس است دیگری پوست و دستگاه گوارش و در نهایت از راه منافذ باز بدن مانند چشم ها.

گروهی دیگر از سم ها در مواد غذایی مصرفی ما وجود دارد و یا در اثر تماس با عوامل شیمیایی مانند عطرها و لوازم آرایشی و ترکیب های حاوی آزبست به بدن ما منتقل می شوند که بدن به طور طبیعی این سموم را خودش دفع می کند.

قراردادن پاها در آب قبل از خواب به روند طبیعی خارج شدن سم ها از بدن نیز کمک می کند.


خانواده‌ها خون بندناف کودک خود را ذخیره کنند

سلامت > خانواده- همشهری آنلاین:
بندناف که مملو از سلول‌های بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد. از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلولهای بنیادی استفاده کنند.

مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح اقدامات انجام شده در این مرکز پرداخته و آخرین آمار نمونه‌های ذخیره شده در دو بانک‌ عمومی و خصوصی خون بند ناف رویان، هزینه‌های ذخیره سازی، هزینه‌های نگهداری نمونه‌های خونی در بانک‌های خصوصی و شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف را اعلام کرد.

دکتر مرتضی ضرابی، به ارائه پیشینه‌ای در خصوص استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف در درمان بیماری‌ها پرداخت و عنوان کرد: به دنبال تحقیقاتی که در زمینه سلول‌های بنیادی انجام شد، دانشمندان همواره به دنبال این بودند که با توجه به موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اند به منابع استحصال و استخراج سلول‌های بنیادی نیز دسترسی پیدا کنند، در همین راستا دانشمندان منابع مختلفی را مورد بررسی قرار دادند که از جمله آنها می‌توان به استخراج سلول‌های بنیادی از مغز استخوان و خون بند ناف اشاره کرد.

وی با بیان اینکه خون بند ناف بیش از سایر منابع در دسترس بود گفت: بندناف که مملو از سلول‌های بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد. از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلولهای بنیادی استفاده کنند.

وی اضافه کرد: علیرغم اینکه سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان ده‌ها بیماری را دارند اما باید گفت در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌های خونی که منشا خونی دارند نظیر انواع سرطان‌های خون، کم‌خونی‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی به کار گرفته می‌شوند.

به گفته ضرابی، رویان در سال 1384 با همکاری سازمان گسترش اقدام به راه‌اندازی بانک خون بند ناف نمود.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر این موسسه دارای بانک خصوصی و بانک عمومی خون بند ناف است عنوان کرد: از همین رو خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند خود قرار دارند، می‌توانند خون بند ناف فرزندشان را پس از وضع حمل اهدا کنند.

وی درباره اهدای خون بندناف توضیح داد: زمانی که خانواده‌ها خون بندناف فرزندانشان را اهدا می‌کنند مالکیتی بر روی نمونه ندارند و همان‌گونه که سازمان انتقال خون نیز نمونه‌های ذخیره شده خود را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌دهد، ما نیز موظف هستیم این نمونه‌های ذخیره شده در بانک عمومی را به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار دهیم. دولت و خیرین از بانک‌های خون بند ناف عمومی حمایت می‌کنند.

ضرابی با بیان اینکه اما در بانک‌های خصوصی و خانوادگی نمونه‌ها برای خود خانواده نگهداری می‌شود، اظهار کرد: می‌توان این نمونه را تا زمانی که خانواده‌ها تمایل دارند در بانک نگهداری کرد.

وی اضافه کرد: استاندارد جهانی برای ذخیره‌سازی خون بند ناف بین 15 تا 20 سال است، اما از نظر علمی بهترین زمان برای استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف پنج سال اول نگهداری آن است.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه به اعلام آمار نمونه‌های ذخیره شده در این بانک پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از 7000 نمونه در بانک خون بندناف عمومی و بیش از 35هزار نمونه در بانک خون بند ناف خصوصی ذخیره شده است و بنا داریم این آمار را تا پایان امسال به حدود 45هزار نمونه برسانیم.

وی همچنین افزود: از نمونه‌های موجود در بانک خون بند ناف خصوصی تاکنون دو نمونه مورد استفاده قرار گرفته است که مربوط به بیماری‌های تالاسمی و سرطان خون بوده است. از نمونه‌های ذخیره شده در بانک خون بند ناف عمومی نیز یک نمونه مورد استفاده قرار گرفته است.

به گفته ضرابی، بیمارستان شریعتی به عنوان قطب‌ پیوند سلول‌های بنیادی موفق شده است حدود 35 پیوند را با موفقیت انجام دهد.

هزینه یک میلیون و 400هزار تومانی ذخیره‌سازی خون بندناف در بانک خصوصی

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه درباره هزینه‌های نگهداری نمونه‌های خونی در بانک‌های خصوصی گفت: هزینه ابتدایی ذخیره‌سازی نمونه خون بندناف حدود یک میلیون و 400هزار تومان است و پس از آن خانواده‌ها باید سالانه 100هزارتومان برای نگهداری این نمونه پرداخت کنند.

ضرابی در پاسخ به پرسشی درباره انصراف خانواده‌هایی که نمونه‌ بند ناف خون نوزاد خود را در بانک خصوصی ذخیره کردند توضیح داد: اگر خانواده‌ای از ادامه ذخیره و نگهداری نمونه خون بند ناف نوزاد خود انصراف دهد می‌تواند نمونه را به بانک خون بند ناف عمومی اهدا کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر رویان در 23 استان دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف دارد، گفت: چگونگی اهدای نمونه‌های خون بند ناف در پایگاه‌ اینترنتی بانک خون بند ناف ذکر شده است و علاوه بر این به مادر در بیمارستان اطلاعات لازم در این خصوص ارائه می‌شود تا در صورت تمایل خون بند ناف نوزاد خود را ذخیره و یا اهدا کند.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان ضمن تاکید بر اینکه البته باید از سلامت مادر برای اهدا مطمئن شویم عنوان کرد: اگر مادر سابقه ابتلا به برخی از بیماری‌ها و یا مصرف برخی داروها را داشته باشد با او قراردادی در زمینه نگهداری نمونه در بانک خصوصی بسته نخواهد شد. علاوه بر این هر نمونه‌ای قابلیت فریزشدن ندارد به عنوان مثال طبق استاندارد باید حداقل 600 میلیون سلول بنیادی در یک نمونه وجود داشته باشد تا بتوانیم آن را فریز و ذخیره کنیم.

شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف

ضرابی در ادامه شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف را به شرح زیر اعلام کرد: تهران در سال 91 حدود 4000نمونه، اصفهان 1200 نمونه، خراسان 1000نمونه، فارس 850 نمونه، خوزستان 500 نمونه و مازندران 470 نمونه را در بانک خون بندناف‌های خصوصی خود ذخیره و نگهداری کرده‌اند.

وی اضافه کرد: معمولا 45 درصد از نمونه‌های ذخیره شده متعلق به استان تهران است و 55 درصد مابقی به سایر شهرستان‌ها اختصاص دارد.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه به تبیین برنامه‌های آتی این مرکز پرداخت و گفت: توسعه فعالیت‌ شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان امکان ذخیره‌سازی سایر فرآورده‌ها نظیر پرده آمونیاتیک و سلول‌های بنیادی دیگری که می‌توان از بند ناف جدا کرد و ارتقای کیفی فعالیت‌ها از جمله برنامه‌های آتی این مرکز است که به صورت جدی دنبال خواهد شد.

وی اضافه کرد: همچنین در تلاش هستیم شرایط لازم را برای عضویت بانک خون بند رویان در شبکه جهانی خون بند ناف فراهم کنیم. در حال حاضر تنها بیمارستان شریعتی عضو شبکه جهانی خون بند ناف است.

راه اندازی دو شعبه برون‌مرزی بانک خون بند ناف در عمان و جمهوری آذربایجان

ضرابی در ادامه از توسعه شعب بانک خون بند ناف در خارج از کشور خبر داد و گفت: سال گذشته اولین شعبه برون‌مرزی بانک خون بند ناف در اربیل کردستان عراق افتتاح شد.

وی افزود: امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم شعب بانک خون بند ناف رویان را در کشورهای عمان و جمهوری آذربایجان نیز راه‌اندازی کنیم به هر حال اقبال خانواده‌های کشورهای همجوار به دلیل سنخیت‌های فرهنگی و دینی با کشور ایران در این زمینه بالاست.

انتقاد از وزارت بهداشت برای عدم حمایت کافی از گسترش مراکز پیوند

وی ضمن انتقاد از وزارت بهداشت برای عدم حمایت کافی از گسترش مراکز پیوند در کشور عنوان کرد: در حال حاضر تعداد مراکز پیوند در کشور بسیار اندک است.

ضرابی در پایان افزود: البته سال گذشته بیمارستان محک، بیمارستان طالقانی، مرکز طبی کودکان، بیمارستان منتصریه مشهد، بیمارستان شهدای اصفهان و چند مرکز دیگر در سایر استان‌ها مراکز پیوندی راه‌اندازی کردند اما هنوز تعداد این مراکز کافی نیست.


 

محققان شركت فناور «EnChroma» موفق به طراحي نوعي عينک براي جبران کوررنگي شدند. در حالي که بسياري از مردم تصور مي‌کنند کور رنگ بودن به معناي ديدن همه چيز با رنگ سياه و سفيد است، اما بايد بدانيم که کوررنگي هم نوعي بيماري بسيار نادر است. اکثر افرادي که به عنوان کوررنگ شناخته مي‌شوند، توانايي ديدن رنگ‌ها را دارند، اما در تشخيص بعضي از رنگ‌ها از جمله قرمز و سبز مشکل دارند.

محققان عينک آفتابي « CX» را طراحي کرده‌‌اند تا در اين موارد به اين افراد کمک کند، اين عينك با کاهش انتقال طول موج معين از نور، اجازه ديدن رنگ‌هاي قرمز و سبز را به افراد مي‌دهد.

اين عينک آفتابي داراي يک لنز اختصاصي است که نسبت به شيشه در برابر خراش، سخت‌تر و مقاوم‌تر است و به افراد براي تشخيص رنگي که نمي‌بينند، کمک مي‌کند.

عينک آفتابي «CX» از اواسط ماه آينده در دسترس قرار خواهد گرفت. انتظار مي‌رود که هزينه مجموعه کاملي از عينک، حداقل 800 دلار آمريکا و بهاي لنز به تنهايي 700 دلار باشد.

منبع: ایسنا


ساكنان كشورهاي جهان سوم بزودي مي‌توانند با عينك‌هاي جديد، شاهد نگاه جديدي به جهان باشند. عينك‌هاي «Eyejusters» به فرد اجازه مي‌دهد تا با چرخاندن يك شاخص در كنار دسته عينك تصاوير را با تمركز دلخواه مشاهده كند.

كاربر مي‌تواند شاخص قابل جابجايي را چرخانده تا زماني كه صحنه مورد نظر در نقطه تمركز مناسب قرار گيرد كه آن را به يك دستگاه آزمايش بينايي در يك عينك تبديل كرده است.

فناوري «عدسي لغزشي» مورد استفاده در اين عينك در حقيقت حالت اصلاح‌شده ايده‌اي است كه در دهه 1920 بوجود آمده بود. با لغزاندن يكي از عدسي‌ها بر روي عدسي ديگر، نسخه عدسي براي ارائه بينايي بهتر تغيير مي‌كند.

اين عينك‌ها بويژه براي كشورهايي مناسب بوده كه از چشم‌پزشك كافي براي تشخيص نمره چشم افراد برخوردار نيستند.

بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت، حدود 670 ميليون انسان از عينك مناسب نمره چشم خود برخوردار نيستند. اين عينك‌ها اكنون در سودان، اوگاندا، كامرون، موروكو و هند در دسترس قرار گرفته‌اند.

قيمت اين عينك‌ها در آمريكا 40 دلار تعيين شده و همچنين مي‌توان از آنها به عنوان عينك مطالعه نيز استفاده كرد.

منبع: ایسنا


همایش689- چهارمین همایش تحقیقات چشم پزشکی و علوم بینایی

 

 

برگزار کننده: انجمن چشم پزشکی ایران
زمان برگزاری: ۲۴ الی ۲۵ بهمن ۱۳۹۲
مکان برگزاری: تهران، مرکز همایش های رازی

سایت همایش

 

 


نظر دهید نظر

همایش649- نهمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات چشم برگزار کننده: مرکز تحقیقات و گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی زمان برگزاری: ۲ الی ۴ بهمن ۱۳۹۲ مکان برگزاری: تهران


استاتین درمانی خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش می‌دهد ::::..

یافته‌های پژوهشی جدید حاکی از آن است که ممکن است داروهای استاتین کاهش کلسترول خون و دیابت نوع دو، خطر ابتلا به آب مروارید وابسته به سن را افزایش دهد. محققان برای انجام این پژوهش، شش هزار و 400 نفر را طی سال‌های 2007 تا 2008 در درمانگاه بینایی سنجی دانشگاه واترلوي کانادا مورد بررسی قرار دادند. از این تعداد 452 نفر نیز به دیابت مبتلا بودند. 56 درصد از بیماران دیابتی و 16 درصد از غیر دیابتی‌های این پژوهش از داروهای استاتین استفاده می‌کردند.

پژوهشگران با در نظر گرفتن سایر مؤلفه‌های مداخله گر مانند جنسیت، سیگار کشیدن و فشار خون بالا متوجه شدند که دیابت و استاتین هرکدام به ترتیب با افزایش 82 و 57 درصدی خطر وقوع آب مروارید مرتبط بودند. این رابطه‌های درصدی در انواع متفاوت بیماری آب مروارید نیز تغییر می‌کرد.

بر اساس نتايج اين پژوهش، با وجود مصرف زیاد استاتین در بین بیماران دیابتی، به نظر می‌رسد این دو عامل خطر، مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند. با افزایش سن، خطر وقوع آب مروارید در بین بیماران دیابتی که استاتین مصرف می‌کنند، بسیار سریع‌تر از غیر دیابتی‌هایی اتفاق می‌افتد که استاتین مصرف نمی‌کنند.

به طور میانگین، آب مروارید در بیماران دیابتی که استاتین مصرف می‌کنند در مقایسه با غیر دیابتی‌هایی که استاتین مصرف نمی‌کنند، 5.6 سال زودتر بروز می‌کند.

پژوهش‌های صورت گرفته بر حیوانات نیز حاکی از آن است که استاتین درمانی طولانی مدت با دوز بالا، رابطه مستقیم و مشهودی با بروز آب مروارید دارد.

نویسندگان این پژوهش با تاکید بر نتایج این تحقیق تصریح كرده‌اند که نمی‌توان رابطه علت و معلولی را به این دو مؤلفه نسبت داد، اما رابطه این دو متغیر نیز از نظر زیستی پذیرفتنی و محتمل است.

بر اساس اين تحقيق، فواید استاتین درمانی در درمان بیماران دیابتی نوع دو شناخته شده است و احتمالا از افزایش خطر آب مروارید مهم‌تر است.

پژوهشگران مي‌گويند: نتایج حاصل از این تحقيق آگاهی از خطرهای درمانی دیابت نوع دو را افزایش می‌هد و ممکن است در پیشبرد ابداع روش‌های درمانی جایگزین استاتین درمانی که با افزایش خطر آب مروارید مرتبط نباشد، یاری رسان باشد.

بیماری دیابت نوع دو، عامل خطری برای بروز آب مروارید مرتبط با سن به شمار می‌آید. آب مروارید نیز مشکلی بینایی است که در اثر کدورت زجاجیه چشم رخ می‌دهد که در صورت عدم درمان بینایی چشم مختل خواهد شد. نتايج این پژوهش در مجله «Optometry and Vision Science» انجمن آمریکایی بینایی سنجی منتشر شده است.

منبع: ایسنا


 

تیمی از محققان اروپایی مدرسه پلی‌تکنیک فدرال لوازان در سوئیس، یک چشم مرکب مصنوعی طراحی کرده‌اند که با چشمان حشراتی مانند مگس میوه قابل مقایسه است. بینایی انسان از طریق دو چشم تک عدسی حاصل می‌شود که در تمییزدادن اشیا به خوبی عمل می‌کنند. با این حال، بسیاری از حیوانات به چشمان مرکب متکی‌اند که در آن هر چشم دارای عدسی‌های چندگانه است. چنین چشمانی شفافیت چشمان تک‌عدسی را ندارند، اما میدان دید بزرگ‌تر و زمان‌های واکنش سریع به حرکت را ارائه می‌دهند.

دانشمندان در تلاش برای تکثیر زمان‌های واکنش سریع مگس‌های میوه و دیگر حشرات و همچنین توانایی آن‌ها برای دیدن بخش اعظمی از جهان پیرامونشان بدون چرخاندن سر، چشمان مرکب مصنوعی را خلق کردند. تیم سوئیسی پیشرفت قابل توجهی را برای خلق چشمانی با اندازه مناسب و با طراحی دقیق برداشته است. در حشرات، سطح چشم از موزائیکی از واحدهای نوری بسیار کوچک موسوم به ommatidia تشکیل شده است.

برای خلق یک چشم مصنوعی ریز، محققان ommatidia مگس‌های میوه و دیگر گونه‌های بندپایان را تکثیر کردند. نسخه حاصل شامل سه لایه است: لایه‌ بیرونی از عدسی‌ها، لایه میانی از حسگرهای سبک، و برد مدار لایه میانی مرتجع. نتیجه حاصل یک چشم ترکیبی مصنوعی با میدان دید 180 درجه بوده که به اندازه‌ای کوچک است که می‌توان آن را بر روی یک نیکل قرار داد. دانشمندان این چشم را CurvACE نامیدند. چشم جدید با 150 فریم در هر ثانیه عمل می‌کند و قادر به عملکرد در محیط‌های دارای نور پایین و نور بالاست. گام بعدی تعبیه این چشم در ربات‌های پرنده ریز است.

فناوری ارائه‌شده دارای کاربردهای دیگری از جمله در لباس‌های هوشمند است است که برای ارتقا آرامش فرد، به هنگام حرکت وی، تغییر می‌کنند. کاربرد بالقوه دیگر این فناوری، در حسگرهای امنیتی یا حتی به عنوان ابزاری در ارائه تشخیص بافت برای پوست مصنوعی گزارش شده است. جزئیات این تحقیق در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

منبع: ایسنا


تحولی نوین در درمان بیماری‌های شبکیه چشم ۱۳۹۲/۰۳/۱۲ ۱۱:۵۹ نتایج اولیه تحقیقات محققان قطب چشم پزشکی جنوب شرق کشور، نوید یک موفقیت بزرگ در درمان نوین بیماری های شبکیه چشم را می‌دهد. به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سرپرست تیم تحقیقاتی و رئیس بیمارستان چشم پزشکی الزهرای زاهدان ضمن بیان این مطلب گفت: محققان مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی الزهرای زاهدان موفق شدند با روشی بسیار کم هزینه و بدون عوارض جانبی سایر درمان ها ، به درمان انواع مختلفی از بیماریهای شبکیه چشم از جمله بیماری های چشمی دیابتی، افراد سالخورده و نوزادان نارس بپردازند. دکتر علیرضا مالکی با اشاره به موفقیت آمیز بودن تحقیقات اخیر خود و همکارانش بر روی تعدادی از هموطنان دارای بیماری شبکیه چشم ادامه داد: در مدت زمان کوتاهی پس از انجام این درمان، آثار بهبود بیماری در بیماران مشاهده شد. وی در توضیح روش درمانی اخیر گفت: محققان در این روش، آنزیم پلاسمین را از خون بیمار جداسازی و به چشم تزریق می‌کنند. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: تاکنون جداسازی آنزیم از خون بیمار با همکاری واحد تحقیقات مرکز انتقال خون کشور انجام می‌شد که به زودی با تجهیز آزمایشگاه در مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی الزهرای زاهدان، تمامی مراحل در همین مرکز انجام می شود. دکتر مالکی با اشاره به روش های قبلی درمان بیماری های شبکیه چشم افزود: تاکنون این بیماری ها توسط عمل جراحی درمان می شد که هزینه های درمانی سنگین و در برخی موارد با عوارض جانبی همراه بود اما خوشبختانه این درمان نوین ، دارای کمترین عارضه جانبی و بسیار کم هزینه است. وی گفت: این روش نوین که تا پیش از این در اختیار تعداد کمی از کشورهای پیشرفته دنیا بوده است با اتمام مرحله تحقیقاتی، صرفه جویی ارزی زیادی را برای کشورمان به دنبال خواهد داشت. کدخبر :53447 سرویس: اجتماعی


محققان آمريكايي موفق به كشف روش جديدي براي تهيه نقشه بينايي در مغز بر اساس ساختار فردي مغز حتي براي افراد نابينا شدند. محققان دانشگاه پنسيلوانيا براي تهيه نقشه بينايي، از دستگاه اسكن رزونانس مغناطيسي عملكردي (fMRI) براي اندازه گيري فعاليت مغزي 25 داوطلب با ديد طبيعي استفاده كرده و موفق به شناسايي يك رابطه آماري دقيق بين ساختار چين خوردگي هاي مغز و نمايش بصري شدند. دكتر «جفري آگوئير» استاديار نورولوژي دانشگاه پنسيلوانيا و نويسنده ارشد اين تحقيق تأكيد مي كند: با اندازه گيري آناتومي مغز و استفاده از يك الگوريتم، مي توانيم نقشه بينايي هر فرد را بر روي سطح مغز بدقت پيش بيني و ترسيم كنيم. اين محقق خاطر نشان مي كند: در ابتدا به نظر مي رسد كه منطقه بصري مغز هر فرد داراي شكل و اندازه متفاوت است، اما اين تفاوت هاي فردي در آناتومي مغز با استفاده از الگوي رياضي جديد مورد استفاده كاملا از بين مي رود. در حال حاضر با استفاده از اين روش مي توان نحوه تغيير سازمان مغز در اثر از دست دادن بينايي را مورد بررسي و مطالعه قرار داد. اين دستاورد جديد، گام مهمي براي بازگرداندن قدرت بينايي با استفاده از دستگاه تحريك كننده سطح مغز محسوب مي شود. نتايج اين مطالعه در مجله Current Biology منتشر شده است. منبع: ایسنا


..:::: لنپایی در افراد پیر چشم ::::.. لنزی تماسی که در شب مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند نیاز به عینک مطالعه در میانسالی را از بین ببرد. این شیوه که محققان دانشگاه نیو ساوث ولز استرالیا آنرا شبیه به ارتودنسی دندان خوانده‌اند، شکل چشم را برای تصحیح بینایی بدون نیاز به عینک یا جراحی تغییر می‌دهد. این لنزها با فشار آرام بر روی چشم برای بازیابی آن به شکل چشم یک انسان با بینایی عادی کار می‌کند. از آنجایی که این لنزها در زمان خواب مورد استفاده هستند، کاربران نیازی به استفاده از عینک مطالعه در روز برای تصحیح بینایی نخواهند داشت. همچنین از آنجایی که این لنزها در طول روز به کار نمی‌روند، چشمها می‌توانند اکسیژن کافی را بدست بیاورند. بیشتر افراد میانسال کاهش بینایی مرتبط با سن بالا را در دید نزدیک تجربه می‌کنند. علائم رایج شامل دورتر نگه داشتن نوشته‌ها برای قرار دادن آنها در مرکز تمرکز بوده و بسیاری از افراد در این سنین نیازمند استفاده از عینکهای دو کانونی یا مطالعه هستند. اما این شیوه جدید موسوم به «هایپروپی ارتوکراتولوژی» یک جایگزین جدید را برای این شرایط ارائه می‌کند. پیرچشمی توسط فقدان انعطاف مرتبط با پیری در قرنیه چشم بوجود می‌آید. این در حالی است که این اصلاح دید موقتی است چرا که قرنیه به مرور زمان به شکل اولیه خود باز می گردد از این رو باید این لنزها را هر شب استفاده کرد. منبع: ایسنا


تاییدیه140- ژتريا سازمان غذا و داروي آمريکا در روزهاي اخير اوکريپلاسمين (ocriplasmin) با نام تجاري ژتريا (Jetrea) را به عنوان اولين داروي مورد قبول اين سازمان در درمان چسبندگي علامت‌دار ويتروماکولار مورد تاييد قرار داده است. چسبندگي علامت‌دار ويتروماکولار به وضعيتي گفته مي‌شود که در آن زجاجيه شروع به حرکت در مقابل ماکولا کرده است. همان‌طور که مي‌دانيد ماکولا بخشي از شبکيه است که مسوول بينايي شناخته مي‌شود. چنين وضعيتي مي‌تواند به تخريب ماکولا- به دنبال کشيدگي و فشردگي- بينجامد. ژتريا آنزيمي است که پروتئين‌هاي مسبب چسبندگي علامت‌دار ويتروماکولار را مي‌شکند. تخريب اين پروتئين‌ها باعث جداشدن بهتر زجاجيه و ماکولا مي‌شود و مي‌تواند خطر وقوع کشيدگي را کاهش دهد. درمان ديگر براي اين عارضه، جراحي است. با تاييد داروي اخير، گزينه درماني غيرجراحي براي غلبه بر چسبندگي علامت‌دار ويتروماکولار در اختيار متخصصان قرار مي‌گيرد. اثربخشي و ايمني ژتريا در 2 مطالعه باليني با شرکت 652 بيمار مبتلا به چسبندگي علامت‌دار ويتروماکولار مورد بررسي قرار گرفت. بيماران به طور کاملا تصادفي تحت درمان با تزريق تک دوز ژتريا به درون چشم يا تزريق دارونما قرار گرفتند. بيماران در 28 روز بعد از تزريق و سپس 6 ماه بعدي از لحاظ تظاهر هر گونه عارضه باليني بررسي شدند. شايع‌ترين عوارض گزارش‌شده به دنبال درمان با ژتريا عبارت بودند از خونريزي ملتحمه، درد چشم، مشاهده جرقه‌هاي نور، تاري ديد، ديد ناواضح، افت بينايي، ادم شبکيه و ماکولا. منبع: سپید ۳۲۵


..:::: انگشتر دوربيني نابينايان ساخته شد ::::.. محققان موسسه فناوري ماساچوست نوعي رابط پوشيدني موسوم به EyeRing طراحي كرده‌اند كه به افراد نابينا امكان اشاره كردن به يك شيء براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد آن را مي‌دهد. اين فناوري متشكل از يك حلقه انگشتري شكل، گوشي هوشمند و خروجي صداي گوشي است. كاربر با استفاده از يك حلقه مجهز به ميكرو دوربين كه بر روي انگشت اشاره‌ پوشيده شده، مي‌تواند توسط يك دگمه تعبيه شده بر روي آن به يك شيء اشاره كند. حلقه توسط دوربين از اين شي تصوير تهيه كرده و آن را جهت پردازش به صورت بي‌سيم به يك گوشي هوشمند (آندرويد) مي‌فرستد. برنامه نصب بر روي اين گوشي ماهيت آيتم (مانند اندازه، قيمت، رنگ يك تي‌شرت) را از طريق يك ماژول «متن به كلام» به هدست كاربر مخابره مي‌كند. طراحان اميدوارند كه بتوانند سيستم جديد را مجهز به قابليت‌هايي از جمله تهيه ويديوي زمان واقعي توسط دوربين، قدرت محاسباتي بالاتر و حسگرهاي افزوده مانند ميكروفون و ژيروسكوپ كرده و آن را در نمونه اوليه آتي EyeRing جاي دهند. منبع: ایسنا


..:::: اهداي بينايي به ميليون‌ها نابينا با پروتز شبكيه ::::.. دانشمندان با استفاده از كاشت پروتز شبكيه موفق شدند بينايي را به موش‌هاي نابينا بازگردانند. اين موفقيت مي‌تواند براي ميليون‌ها نابينا در سراسر جهان اميدواركننده باشد. بينايي اين موش‌ها به اندازه‌يي رضايتبخش بود كه قادر به تشخيص چهره يك نوزاد، بسياري از جزئيات يك صحنه در پارك و ردگيري يك تصوير متحرك بودند. دانشمندان از عينك‌هاي هاي‌تك مجهز به يك دوربين ريز و نه عمل جراحي استفاده كردند. شيلا نيرنبرگ، دانشمند عصب‌شناس از كالج پزشكي كرنل در نيويورك اميدوار است در آينده اين رويكرد را در مورد بيماران انساني به كار برد. نخستين كساني كه از اين تكنيك بهره مي‌برند، آن‌هايي هستند كه از انحطاط ماكولاي مرتبط با سن رنج مي‌برند. اين عارضه شايع‌ترين عامل نابينايي در سنين بالا است. دانشمندان پيشتر از تراشه‌هاي قابل كاشت براي بازيابي بينايي استفاده كرده‌اند اما دكتر نيرنبرگ معتقد است كه روش وي تصوير واضح‌تري را موجب مي‌شود و بينايي فرد را به وضعيت نرمال نزديك مي‌كند. هنگام مشاهده يك آيتم، نور بر روي سلول‌هاي موجود در شبكيه چشم (فيلم موجود در پشت چشم) مي‌افتد و پس از تبديل به سيگنال‌هاي الكتريكي براي پردازش به شكل تصوير به مغز فرستاده مي‌شود. در آن‌جا اين سيگنال‌ها براي يك الگو مانند اشيا مختلف رمزگذاري مي‌شوند. اين محققان بر روي كدگذاري دقيق اطلاعات در مغز نيز تمركز كرده‌اند. در انحطاط ماكولاي چشم سلول‌هاي شبكيه گيرنده نور مي‌ميرند و اين امر موجب مي‌شود كه اطلاعات كمتري به مغز ارسال شود و در نتيجه بينايي نيز از بين برود. تكنيك نيرنبرگ راهي فرعي براي ارسال مستقيم اطلاعات رمزگذاري شده به مغز است. نتيجه اين امر توليد تصاويري واضح‌تر از تصاوير ارائه شده در مقايسه با تصاوير توليد شده توسط ابزار موجود است كه صرفاً بر روي تجمع نور و ارسال داده به مغز تمركز مي‌كنند. آزمايشات بر روي موش‌ها نشان داده كه تكنيك مزبور بينايي نزديك به نرمال توليد كرده است. نيرنبرگ هم‌اكنون در حال درك كدگذاري براي چشم ميمون‌هاست. به اين دليل كه چشم انسان نيز به همان كد متكي است. نخستين آزمايشات بر روي انسان تا يك يا دو سال آينده صورت خواهند گرفت و در صورت ايمن بودن، تكنيك مزبور پنج تا هفت سال آينده معمول خواهد شد. وسيله مورد استفاده اين دانشمند،اطلاعات موجود در خط بينايي را گرفته و با استفاده از پردازشگر به اندازه يك گوشي موبايل آن را به كد مورد استفاده براي مغز تبديل مي‌كند. اين كد سپس توسط يك ميني‌پروژكتور موجود در عينك‌ها به جرقه‌هايي از نور تبديل مي‌شود. جرقه‌هاي نور به نوبه خود سلول‌هاي موجود در پشت شبكيه را فعال مي‌كنند. اين سلول‌ها اطلاعات كدگذاري شده در پالس‌هاي نور را به مغز مي‌فرستند. در اين شيوه همچنين يك جفت عدسي نيز براي ايجاد سلول‌هاي ارسال كننده داده حساس به جرقه‌هاي نور نياز است. اين نخستين ايمپلنت پروتز شبكيه است كه پتانسيل اهداي بينايي نرمال يا نزديك به نرمال را به فرد نابينا مي‌دهد. انحطاط ماكولاي چشم تاكنون بر 500 هزار انگليسي تاثير گذاشته و انتظار مي‌رود اين رقم تا 25 سال آينده سه برابر شود. جزئيات اين دستاورد علمي در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار يافت. منبع: ایسنا


..:::: حرکات چشم در مردان و زنان متفاوت است ::::.. تحقیقات محققان نشان داده که حرکات چشم در مردان و زنان با یکدیگر متفاوت است. بر اساس یک پژوهش جدید، محققان دریافتند مردان و زنان در شیوه نگاه به اجسام روش‌های متفاوتی دارند. بر اساس یافته‌های این محققان،‌ اگرچه حرکات چشم زنان کمتر از مردان است اما دید آنها طولانی‌تر و نگاهشان به مکان‌ها متنوع‌تر است. بزرگترین تفاوت در حرکات چشم هنگامی مشاهده شد که شرکت‌کنندگان تصاویری از مردم را مشاهده می‌کردند. محققان اظهار کردند: نگاه مردان و زنان متفاوت از یکدیگر بوده و تفسیر آنها از جهان نیز متفاوت است. برای مثال اگر به افراد بگوییم به چهره در عکسی نگاه کنند، مردان ارتباط چشمی مستقیم با چهره تصویر برقرار می‌کنند و این در حالی است که زنان نگاه خود را کمی رو به پایین و به سمت بینی و دهان چهره می‌اندازند. نتایج این پژوهش در مجله PLOS منتشر شده است.


..:::: تحول در درمان نابینایی با لنز تماسی مملو از سلول‌های بنیادی ::::.. دانشمندان دانشگاه شفیلد نوعی لنز تماسی جدید پر شده از سلولهای بنیادی را تولید کرده‌اند که می‌تواند بطور طبیعی اختلال بینایی را ترمیم کند. دانشمندان امیدوارند که این کاشت زیست تجزیه‌پذیر پر شده از سلولهای بنیادی که قابل تکثیر است، بتواند به التیام طبیعی چشم کمک کند. سلولهای بنیادی اجزای اصلی رشد بافت هستند که می توانند به تمام انواع مختلف سلولهای بدن تبدیل شوند. محققان اکنون امیدوارند که این شیوه بتواند به میلیونها انسان در سراسر جهان برای حفظ و ترمیم اختلال بینایی کمک کند. این فناوری برای درمان آسیبهای قرنیه یا همان لایه شفاف جلوی چشم طراحی شده که یکی از اصلی‌ترین مسبب‌های نابینایی در جهان است. با این کاشت جدید، محققان با تقلید از ویژگیهای ساختاری چشم توانسته‌اند یک شیوه جدید برای تولید غشاهای باریک و بسیار ظریف برای کمک به پیوند سلولهای بنیادی به چشم ایجاد کنند. آنها با استفاده از مجموعه‌ای از شیوه‌های پیچیده توانستند یک صفحه ماده زیست‌تجزیه‌پذیر تولید کنند که می‌تواند روی قرنیه قرار گیرد. این صفحه مملو از سلولهای بنیادی بوده که قادر به تکثیر هستند و به بدن اجازه می‌دهند تا بطور طبیعی چشم را ترمیم کند. درمان‌های استاندارد برای نابینایی قرنیه شامل کاشتهای قرنیه یا پیوند سلولهای بنیادی به چشم با استفاده از غشای انسانی اهدایی به عنوان ناقل موقت این سلولها به چشم هستند. اما برای برخی از بیماران این درمان پس از چند سال با شکست روبرو شده چرا که چشم‌های ترمیم یافته این سلول‌های بنیادی را که برای ترمیم قرنیه ضروری هستند، نگه نمی‌دارد. یکی از ویژگی‌های اساسی این صفحه جدید آن است که حاوی بسته‌های کوچک حاوی سلولهای بنیادی بوده که آنها را درون چشم نگه داشته و کنار هم قرار می‌دهد. به گفته محققان، ماده واقع در مرکز این صفحه از حلقه اطراف نازکتر بوده؛ از این رو با سرعت بیشتری تجزیه شده و به سلولهای بنیادی برای گسترش در سطح چشم و ترمیم قرنیه کمک خواهد کرد. بدون این ترمیم دائمی، بافت سفید و ضخیم زخم بر روی قرنیه شکل گرفته و باعث نابینایی جزئی یا کامل در بیمار می‌شود. به گفته دانشمندان یکی دیگر از مزایای این صفحه آن است که تجزیه‌پذیر بوده و ماده سازنده آن با ماده مورد استفاده در سازه‌های چشمی مشابه است؛ از این رو مشکل رد سیستم ایمنی وجود نخواهد داشت. آزمایشات نشان داده که غشاها از رشد سلول حمایت می‌کنند. در نتیجه انتظار می‌رود که کارآزمایی‌های بالینی در آینده نزدیک در هند آغاز شود چرا که این محققان با پژوهشگران موسسه چشم پراساد در حیدرآباد هند در حال همکاری هستند. این پژوهش در مجله Acta Biomaterialia منتشر شده است. منبع: ایسنا


..:::: کشف پروتئینی که ازتخریب شبکیه تحت القای نور جلوگیری می کند ::::.. این پروتئین ممکن است یک هدف درمانی جدید را برای هر دو بیماری ارثی تخریب شبکیه و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن ارائه دهد. تحقیقات به رهبری دکتر Minghao Jin ، چشم پزشک و استاد علوم اعصاب در مرکز علوم بهداشت LSU نیواورلئان ، منجر به کشف پروتئینی شده است که از تخریب سلول های گیرنده نور شبکیه ناشی از آسیب های نور محافظت می کند. این پروتئین ممکن است یک هدف درمانی جدید را برای هر دو بیماری ارثی تخریب شبکیه و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن ارائه دهد. این مقاله در مجله Neuroscience منتشر شده است. چرخه بینایی برای بازسازی رنگدانه های بینایی گیرنده نورضروری است. با این حال، چرخه های غیر طبیعی بینایی سبب تشکیل محصولات جانبی سمی شده که منجر به توسعه تخریب ماکولا مرتبط با سن (AMD) می شود که علت اصلی از دست دادن بینایی در افراد مسن است. مکانیسم تنظیم کننده سیکل های بینایی مشخص نیست بنابراین شناسایی و تعیین ویژگی آنزیم های تنظیم کننده چرخه بینایی برای درک این مکانیسم حیاتی است. RPE65 یک آنزیم کلیدی دخیل در چرخه بینایی است. جهش RPE65 سبب شروع زودرس از دست دادن بینایی، تخریب شبکیه، و بیماری های کور کننده چشم می شود. با وجود اهمیت این آنزیم، مکانیسم های تنظیم کننده عملکرد RPE65 ناشناخته است. برای شناسایی و توصیف مهار کننده های ناشناخته RPE65، دانشمندان پنج پروتئین کاندید را مورد آزمایش قرار دادند. با استفاده از غربالگری ژنی، تیم تحقیقاتی LSU کشف کرد که یکی از این پروتئین ها به نام پروتئین انتقال دهنده اسید چرب 4 (FATP4) ، تنظیم کننده منفی RPE65 است و آن را مهارمی کند. پروفسور Nicolas Bazan مدیر مرکز علوم بهداشت LSU نیواورلئان و نویسنده این مقاله اشاره کرد: "ما دریافتیم که FATP4 از سلول های گیرنده نوری شبکیه در برابرالقاء تخریب شبکیه ، محافظت می کند. به تازگی، جهش در ژن FATP4 انسانی در بیماران مبتلا به نوعی بیماری مغلوب خاص که همچنین دارای یکی از محصولات جانبی سمی مرتبط با چرخه غیر طبیعی بینایی هستند، شناسایی شده است. این محصول جانبی، به نام A2E، با بالا رفتن سن در سلول های اپیتلیالی رنگدانه شبکیه تجمع می یابد ، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا جهش FATP4 باعث اختلال بینایی مربوط به سن و تخریب شبکیه می شود، مورد نیاز است. دکتر Jinگفت: این یافته ها نشان می دهد که FATP4 ممکن است یک هدف درمانی برای بیماری وراثتی تخریب شبکیه ناشی از جهش RPE65 و AMD باشد. منبع: بنیان نیوز ب


..:::: بازگشت بينايي به موش‌ها از طريق تزريق چشمي ::::.. از دست دادن بينايي چشم به دلايل مختلف، توان انسان را در حس کردن پرتوهاي نور تحت تأثير قرار مي‌دهد و همين مسأله زندگي بيماران بسياري را در سراسر جهان با دشواري‌هاي زيادي مواجه ساخته است. خوشبختانه يافته‌هاي پژوهشي جديد روي موش‌هاي آزمايشگاهي نشان داده که در آينده نزديک مي‌توان اين دسته نابينايي‌ها را از طريق تزريق درون چشمي درمان کرد. به نوشته سايت «ياهو»، در تحقيق علمي تازه‌اي دانشمندان نوعي ماده شيميايي با نام «آکريلاميد آزوبنزن کوآترناري آمونيوم» (AAQ) را به چشم تعدادي موش آزمايشگاهي نابينا تزريق کردند. پيش‌تر «اِي. اِي. کيو.» به عنوان نوعي ماده مؤثر روي سلول هاي عصبي شناخته شده بود. زماني که دانشمندان ماده فوق را به صورت مستقيم به درون چشم موش‌هاي آزمايشگاهي تزريق کردند، اين جانداران مجددا توانايي حس کردن پرتوهاي نور را بازيافتند. اين پژوهشگران اميدوارند در نهايت مشخص کنند آيا ماده فوق در درمان بيماري‌هاي «رتينو پيگمنتوزا» در انسان‌ها قابل استفاده است يا خير. اما حتي اگر آزمايش‌هاي ياد شده دست آخر نشان دهند که ماده «اِي. اِي. کيو.» روي انسان‌ها نيز مشابه موش‌ها عمل مي‌کند، تزريق منظم راه حل مناسب درماني در انسان‌ها نخواهد بود، دليل اين امر هم تأثير ۲۴ ساعته ماده «اِي. اِي. کيو.» است که نيازمند تجديد تزريق بعد از طي اين زمان است. منبع: سپید ۳۱۵


..:::: بهبود بینایی افراد دیابتی با تکنولوژی سلول های بنیادی ::::.. دانشمندان دانشگاه Belfast Queen's به دنبال یک رویکرد جدید، به منظور کمک به درمان بینایی میلیون ها نفر از مبتلایان به دیابت ، با استفاده از سلولهای بنیادی بالغ هستند. در حال حاضر میلیون ها نفر از افراد دیابتی درسراسر جهان، در معرض خطر ازدست دادن بینایی خود به علت یک بیماری به نام رتینوپاتی دیابتی می باشند.این بیماری زمانی رخ می دهد که رگ های خونی در چشم ها به علت قند خون بالا مسدود می شوند.قطع جریان خون در شبکیه چشم باعث آسیب رسیدن به سلول های بینایی و اختلال دید می شود و سرانجام در صورت عدم درمان به موقع می تواند منجر به کوری شود. مطالعه روش جدید ترمیم آسیب های دیابتی توسط سلول های استروما،) که به اختصار (REDDSTAR) نام دارد، برگرفته از تحقیقات دانشمندان مرکز چشم و علوم عروق در دانشکده پزشکی Queen's می باشد. در این روش محققان سلول های بنیادی را از اهدا کنندگان جدا کرده و بعد از گسترش آنها در محیط کشت این سلول ها را به رگ های خونی آسیب دیده بیمار که نیاز به ترمیم دارند تزریق می کنند.این روش مخصوص بیماران مبتلا به دیابتی است که عروق شبکیه در آنها دچار آسیب شده است. در حال حاضرروش های درمانی اندکی برای کنترل پیشرفت عوارض بیماری دیابت در دسترس است وهمچنین هیچ درمانی برای بهبود همزمان میزان قند خون و عوارض دیابت وجود ندارد. پرفسور Alan Stitt مدیر مرکز چشم و علوم عروقی Queen's در مورد این پروژه گفت : جزئیات مطالعه بر روی روش (REDDSTAR)، شامل بررسی پتانسیل منحصر به فرد سلول های بنیادی برای ترویج ترمیم عروق خونی آسیب دیده در شبکیه چشم دربیماری دیابت می باشد.این موضوع می تواند تاثیر عمیقی بر روی بیماران داشته باشد، زیرا احیاء شبکیه آسیب دیده می تواند از رتینوپاتی دیابتی جلوگیری کند و ریسک از دست دادن بینایی را در این بیماران کاهش دهد.در حال حاضر، درمان های موجود برای رتینوپاتی دیابتی ،همیشه رضایت بخش نبوده است.این درمان ها بر روی مراحل پایانی بیماری تمرکز دارند و دارای عوارض جانبی زیادی هستند و قادر به درمان علل ریشه ای این بیماری نیستند.یک روش جدید جایگزین برای مهار این بیماری بازسازی عروق آسیب دیده شبکیه توسط سلول های بنیادی بالغ می باشد. این پژوهش که بر روی سلول های بنیادی بالغ خاصی که از مغز استخوان مشتق شده متمرکز شده است با حمایت شرکت Orbsen Therapeutics و بنیاد علوم ایرلند ارائه شده است. منبع: بنیان نیوز


..:::: ابداع فناوری که به نابینایان امکان دید می دهد ::::.. دانشمندان چشم بیونیکی ابداع کرده اند که با استفاده از آن نابینایان می توانند ببینند . این فناوری در سال 2011 برای استفاده در اروپا تاییدیه گرفته است. این فناوری به نام Argus II در نوع خود اولین است و در سال 2011 برای استفاده در اروپا تاییدیه گرفته است ولی برای کاربرد آن در آمریکا نیازبه تاییدییه سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) است. Argus II نتیجه 20 سال تحقیق علمی در خصوص اندام ظریف و عمدتا پیچیده چشم است. بیشترین کارآیی این فناوری برای بیمارانی خواهد بود که به شکل ارثی نابینایی دارند . در حال حاضر حدود 3000 نفر در آمریکا به یک بیماری چشمی که باعث از بین رفتن شبکیه می شود، مبتلا هستند. این فناوری از دو قسمت پیوند پروتز Argus II در داخل چشم و یک عینک تشکیل شده است. با جایگزینی یک سری الکترودها در داخل چشم ، پروتز Argus II نارسایی شبکیه را در انتقال اطلاعات در مورد نور و تاریکی جبران می کند و این اطلاعات را فورا به مغز منتقل می کند. قسمت دیگر Argus II از یک عینک تشکیل شده است. این عینک دارای دوربین هایی است که اطلاعات اشیای مقابل افراد را به رایانه کوچکی که بر روی عینک تعبیه شده است، منتقل می کند. اطلاعات به صورت بی سیم به پروتزی که در چشم کار گذاشته شده ، منتقل می شود و مغز با ارسال یک سری پالس های الکتریکی، به بیمار این امکان را می دهد که در نهایت نور، تاریکی و اشکال را ببیند. دکتر ˈمارک هومایونˈ از دانشکده پزشکی کک ˈیو.اس.سیˈ در مورد این فناوری گفت: اگر به ابداع این نوع فناوری برای سایر بخش های بدن ادامه دهیم و زبان جدید الکتریکی پالس ها به مغز و به چشم ها را بفهمیم ، می توانیم از آن برای سایر بخش های بدن نیز استفاده کنیم و بدین ترتیب جهان و نحوه ارتباطمان با آن تغییر می کند. با این وجود محققان می گویند که برخی کاربران Argus II می توانند حروفی به بلندی چند اینچ را تشخیص دهند. به گفته محققان اتکای این دستگاه به یک رایانه خارجی عامل مهمی برای موفقیت ها و کارآیی آتی آن به شمار می رود. به گفته آنها درآینده بیمارانی که زمانی نابینا بودند با استفاده از این وسیله می توانند رنگ های مختلف را تشخیص دهند. منبع: ایرنا


تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است