این بیماری ها اغلب به دلیل پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشم ها ایجاد می شوند اما تحقیقات حاکی از آن است که مواد خوراکی حاوی ریزمغذی هایی موسوم به «لوتئین» و «زاگزانتین» می توانند احتمال ابتلا به بیماری های مزمن چشمی را کاهش دهند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا؛ریدرز دایجست اظهارکرد:در برخی مطالعات نیز آشکار شده است که رژیم غذایی حاوی ویتامین ث و ای، بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 می تواند از بیماری های چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند. برخی از خوردنی های مفید در این زمینه عبارتند از:
- کلم پیچ: کلم پیچ منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی است که مصرف آن برای مقابله با سرطان ضروری است. همچنین این سبزی حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن، لوتئین و زاگزانتین است.
- ذرت: این ماده خوراکی نیز حاوی لوتئین و زاگزانتین بوده و در درمان و پیشگیری از بیماری های مزمن چشمی موثر است.
- اسفناج: یک فنجان اسفناج حاوی 20.4 میلی گرم لوتئین و زاگزانتین است که مصرف آن به صورت پخته باعث می شود بدن لوئتین موجود در آن را بهتر جذب کند.
- بروکلی: این سبزی سرشار از فیبر خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ث و بتاکاروتن همچنین لوتئین و زاگزانتین است که برای سلامت چشم مفید هستند.
- تخم مرغ: یکی از سالم ترین مواد خوراکی برای شروع کردن روز مصرف تخم مرغ است. بنابراین مصرف این ماده خوراکی پروتئینی به دلیل دارا بودن لوتئین، ویتامین ای و اسیدهای چرب امگا 3 و دیگر مواد مغذی و ویتامین ها توصیه می شود.
- پرتقال: این میوه که حاوی ویتامین ث است به بهبود سلامت بافت های چشم کمک می کند. علاوه بر این، مصرف ویتامین ث باعث می شود تا دیگر آنتی اکسیدان ها همچون ویتامین ای در چشم ها تولید شوند.
...::::گیاهی با خواص دارویی چند منظوره::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازایسنا، همچنین برخی از پزشکان آلمانی و فرانسوی این گیاه را به عنوان دارویی موثر برای تصفیه خون تجویز میکنند.علاوه بر این از گیاه شاهتره میتوان برای درمان آکنه، بهبود عمل گوارش و هضم غذا، درمان اگزما، آشفتگی معده، درمان کیسه صفرا، عفونتهای باکتریایی و یبوست استفاده کرد.
همچنین پزشکان در مورد تاثیر گیاه شاهتره بر کاهش قندخون و مقابله با دیابت اظهار داشتند: آزمایش 15 روزه روی موشهای مبتلا به دیابت نشان داد که این گیاه میتواند در کاهش گلوکز خون و کلسترول موثر باشد.از عصاره گیاه شاهتره میتوان در کنترل علائم بیماری مزمن پوستی پسوریازیس نیز استفاده کرد.
همچنین از دیگر خواص درمانی گیاه شاهتره و عصاره آن میتوان به بهبود اختلالات کبدی اشاره کرد. بررسیهای چندین مطالعه نشان میدهد ترکیبهای موجود در شاهتره از آسیب رساندن به کبد جلوگیری میکند.
...::::آیا می دانید یونجه منبع غنی فیبر است::::...
یونجه از غنی ترین منابع فیبر و کلروفیل است که قابلیت هضم خوبی در دستگاه گوارش دارد.
به گزارش" انمجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"عفت یگانه متخصص طب سنتی و رژیم درمانی گفت: یونجه سرشار از ویتامین های ،A،B،C،E،K،G و مواد معدنی کلسیم، فسفر، کلر، سدیم، پتاسیم و سیلیسیوم است که تمامی این عناصر برای سلامتی اعضای بدن بسیار مؤثر هستند.
وی افزود: تحقیقات نشان می دهد که یونجه 1/5 برابر بیشتر از غلاتی مانند گندم و ذرت پروتئین داشته که حاوی اسیدهای آمینه حیاتی مانند ارژینین، لیزین، ترونین و تریبتوفان است و مکمل هر کمبود رژیم غذایی هستند.
این متخصص اظهار داشت: منیزیم موجود در این گیاه برای بهبود دستگاه گوارش و ساخت انسولین در بدن انسان ضروری و نقشی مؤثر دارد.
یگانه تصریح کرد: یونجه کمی ملین و ادرار آور بوده و در درمان التهاب مثانه و ورم اثر شایانی دارد و نیز با تسریع حرکات رودی معده، دستگاه گوارش را تقویت می کند.
وی خاطرنشان کرد: عصاره یونجه و برگ های تازه آن در رفع اختلالات قلبی عروقی مؤثر و نیز غنی از کلروفیل است که برای بیماری های تنفسی به خصوص ریه مناسب است.این
متخصص طب سنتی عنوان کرد: چای یونجه برای درد مفاصل مفید و به خاطر عناصر قلیایی اش به قلیایی شدن غذا در بدن کمک می کند.
شایان ذکر است؛ 6 یا 7 فنجان چای یونجه به مدت 2 هفته موجب رفع و بهبود درد مفاصل می شود.
مصرف آب یونجه مخلوط با آب هویج و کاهو به طور روزانه رشد موها را تسریع و موجب تقویت ریشه مو می شود.
...:::: مرزنگوش منبع املاح و ویتامین ::::...
مرزنگوش گیاهی است که برای اولین بار، یونانی ها از آن استفاده کردند.این گیاه چند ساله به کشورهای مختلف جهان نیز راه یافت. از برگ و گل های این گیاه، روغن طبیعی به دست می آید.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز؛روغن طبیعی آن برای از بین بردن باکتری ها، قارچ ها، میکروب ها و ویروس ها مفید است و با میکروب های معده و روده مقابله می کند.
*آنتی هیستامین قوی است.
*آنتی بیوتیک طبیعی به حساب می آید و به همین علت است که افرادی که برنامه غذایی مدیترانه ای دارند سالم تر و طولانی تر زندگی می کنند.
*ارگانیزم های مضر داخل بدن را از بین می برد.
*سرشار از کلسیم، منیزیم، روی، آهن،پتاسیم، نیاسین و ویتامین های C،A و E است.
*با تحریک ترشح صفرا عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.
*چرخش قاعدگی را تنظیم می کنددرضمن آنتی اکسیدان موجود در آن با بیماری چشمی، تباهی لکه زرد و اختلالات متعدد عصبی مقابله می کند.
*برای رفع حساسیت مفید است وهمچنین چربی اضافه بدن را از بین می برد.
*مالیدن این روغن روی قسمت های موثر آرتریت، کمردرد و درد عضله را تسکین می دهد ونیز تقویت کننده سیستم دفاعی بدن است.
...::::تغذیه برای چشمهای مروارید نشان::::...
مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامین E میتواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش داده و از پیشرفت آن جلوگیری کند.
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز؛پروردگار مواد غذایی مختلفی خلق کرده که سرشار از ویتامینها و مواد مغذی لازم برای پیشگیری از این بیماری چشمی است. یک عمر با این مواد غذایی همراه باشید تا چشمهایتان مروارید نشان نشود.
ویتامین ای
*ویتامین E را دریابید*
محققان آمریکایی به مدت بیش از 10 سال، روی 35000 خانم 45 ساله و بالاتر بررسیهایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامین E میتواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش داده و از پیشرفت آن جلوگیری کند.
|
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"تحقیقات جدید نشان میدهد آنتیاکسیدانها آن گونه که پیشتر تصور میشد، نمیتوانند باروری را تقویت کنند. این نخستین تحقیقی نیست که اهمیت و فایدهمندی این مواد غذایی را مورد تردید قرار میدهد.
گزارش تحقیقات جدید نشان میدهد آنتیاکسیدانها آن گونه که پیشتر تصور میشد، نمیتوانند باروری را تقویت کنند. این نخستین تحقیقی نیست که اهمیت و فایدهمندی این مواد غذایی را مورد تردید قرار میدهد.
در بررسی جدیدی پژوهشگران دریافتند آنتیاکسیدانها احتمال باردار شدن خانمها را افزایش نمیدهد. اما این یافتهها با پژوهشهای قبلی تناقض داشت. مطالعات اولیه نشان میدادند همسران مردانی که مکملهای آنتیاکسیدانی دریافت میکردند، احتمال باردارشدنشان بیشتر از خانمهایی بود که همسرانشان دارونما دریافت میکردند. در واقع، بررسی جدید را فقط باید آخرین مورد تردیدآمیز درباره فواید سلامت آنتیاکسیدانها دانست، نه تنها مورد. تاکنون تبلیغات فراوانی میشد که آنتیاکسیدانها موادی ضدسرطان و ضد سالخوردگی هستند و در این زمینه بسیار قوی عمل میکنند.
...::::تخممرغ باعث تقویت چشم ها می شود::::...
«برای سلامت چشمهایتان، تخممرغ بخورید»
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سرویس سلامت خبرگزاری طبنا ؛ کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: ترکیبات "لوتئین" و "گزانتین" موجود در تخممرغ موجب سلامت چشم میشود و افراد سالم میتوانند روزانه یک عدد تخممرغ بخورند.
سمانه عزیزی افزود: تخممرغ مادهای غذایی حاوی پروتئینهای با کیفیت بالا است که تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن در آن وجود دارد.
حفظ توده عضلانی سالمندان با مصرف تخم مرغ
این کارشناس ارشد تغذیه اظهار کرد: پروتئین تخممرغ نقش مهمی در ایجاد سیری دارد و سالمندان می توانند با نظر پزشک معالج خود برای حفظ توده عضلانی، تخممرغ بخورند.
وی با اشاره به ترکیبات "کولین" در تخممرغ، عنوان کرد: "کولین" مادهای ضروری برای متابولیسم در بدن است و نقش مهمی در تکامل مغز جنین دارد.
عزیزی ابراز داشت: عامل تولید کلسترول خون، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند و کلسترول تخممرغ خطری برای سلامت مصرفکنندگان ندارد.
وی یادآور شد: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم و سه عدد در هفته برای دیابتیها و بیماران قلبی عروقی مفید است.
::::کاهو منبع ویتامین A ::::
«کاهو گیاه بومی کشورهای مدیترانه ای و خاورمیانه است که در سراسر جهان از آن استفاده می شود. کاهو سرشار از مواد معدنی، ویتامین و فیبر است»
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم" این گیاه منبع غنی ویتامین A است. ویتامین A در روند بازسازی سلول ها موثر است و در نتیجه به پوست طراوت تازه ای می بخشد.
پتاسیم موجود در آن با بهبود گردش خون، روند انتقال مواد مغذی و اکسیژن را به پوست تقویت می کند.
ترکیب ویتامین E و C موجود در کاهو، به حفظ سلامت پوست کمک می کند. ویتامین E از پوست در برابر اشعه مضر نورخورشید محافظت می کند و از بروز تباهی لکه زرد و آب مروارید پیشگیری می کند. اشتها را تحریک و سموم را از بدن دفع می کند. همچنین با برطرف کردن کمبود هموگلوبین و نمک های معدنی باعث شادابی پوست می شود.
استفاده از کمپرس تهیه شده با جوشانده چند برگ کاهو به مدت ۲۰ دقیقه، در برطرف کردن آکنه و پسوریازیس موثر است. برای تأثیرگذاری، آب کمپرس باید به دمای اتاق برسد و به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست گذاشته شود.
دم کرده آن مدر است و به عنوان مسکن عمل می کند.8درصد سیلیس، ۹ درصد فسفر و مقدار سولفور موجود در آن برای حفظ سلامت پوست، مو و ناخن مفید است.
ویتامین ها و مواد مغذی آن، از ریزش مو پیشگیری می کند.کاهو حاوی پروتئین است که برای رشد عضله
ضروری است.آهن موجود در آن برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.آرام بخش و خواب آور است.
...::::سیر ترشی،از بین برنده لکه های زیر چشم::::...
یک متخصص طب سنتی معتقد است:سیر خواص فراوانی دارد اما زیاده روی در مصرف آن مضر است
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران _ تی یلم"دکتر نصرتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران غربی، با اشاره به اینکه اثرات جانبی مصرف سیر، خفیف و غیرمتداول است، افزود: سیر باید به حد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و ایجاد جوش در داخل چشم می شود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده بشر از سیر قدمت 3000 سالانه دارد، سیر طبع گرم و خشک دارد و برای کسانی که سرد مزاجند نفخ شکن و ملین است، در طب سنتی و در موضوع سیر شناسی 2 نوع سیر وجود دارد، سیر کاشتنی و سیر بیابانی که تاثیر سیر بیابانی از سیر کاشتنی بیشتر است.
متخصص طب سنتی درباره خواص سیر، عنوان کرد: آنتی اکسیدان قوی موجود در سیر، رادیکال آزاد را که باعث بیماری میشود خنثی میکند، سرشار از ویتامینهای B، C ، پتاسیم، فسفر، آهن است که ویتامین B موجود در سیر باعث کارکرد مناسب روده، فسفر در ازدیاد حافظه و پتاسیم باعث افزایش جذب فسفر در مواد غذایی می شود.
وی ادامه داد: سیر ضد انعقاد خون و کاهش دهنده غلظت خون، از بین برنده سلولهای سرطانی و برای درمان تنگی نفس مفید است و نیز کاهش دهنده دوران نقاهت سرماخوردگی است و مقاومت بدن را در مقابل بیماری افزایش میدهد.
نصرتی با اشاره به روشهای دیگر استفاده از سیر، افزود: مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسکین می دهد و سیر ترشی در از بین بردن لکههای زیرچشم موثر است.
خرمالو سرشار از ويتامين A و بتاكاروتن است. همچنين داراي مقدار قابل توجهي ويتامين هاي B1 ، B2 ، B3 و C مي باشد. در ضمن اين ميوه خوش رنگ و خوش طعم داراي مواد معدني ضروري براي بدن مانند كلسيم، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منيزيم و پتاسيم است.
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، هر يك از مواد معدني فوق نقش مؤثري در سلامتي و تندرستي بدن ما دارند. اگر خرمالو به خوبي رسيده باشد، براي كودكان نيز ميوه اي مفيد محسوب مي شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو ميوه اشتها آوري است.
كلسيم در رشد كودكان و حفظ انرژي براي بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلي خون سازي ، و پتاسيم اشتها آور و شستشو دهنده كليه و كبد مي باشد. اين ميوه در افراد مبتلا به نقرس و بيماري هاي كبدي و كليوي بسيار مؤثر است.
موادقندي خرمالو شامل لوولز و گلوكز است و با آن كه مقدار آن 20 درصد است، براي مبتلايان به بيماري قند ، زيان بخش نيست.
سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست میشود.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"تبیان: سیاهدانه نوعی دانه علفی است که حاوی نوعی روغن و انواع مختلفی از مواد است که نقش بسیار زیادی در بهبود سلامت و مبارزه با انواع بیماری دارد و مشهور به جنسینگ ایرانی است.
پیامبر اکرم صلیالله علیه و سلم فرمود: "ما من داء إلا فی الحبة السوداء منه شفاء إلا السام" یعنی هیچ بیماری نیست مگر شفای آن در سیاهدانه است جز مرگ.
نامهای دیگر سیاهدانه، سیاه تخمه، سرنیچ سیاه، سنوخ سیاه، کمون اسود، شونیز، شونوز و کمون هندی است.
سیاهدانه طعمی تلخ دارد و به عنوان ادویه در مواد غذایی به خصوص ترشیجات استفاده میشود.
..::::بهترین زمان براي مصرف چاي سبز و طرز تهیه ي آن::::..
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم "بهترین زمان برای مصرف چاي سبز یکیدو ساعت قبل یا بعد از غذاست؛ زیرا غذا تا بخواهد به مرحله هضم برسد، باید یک سری مراحل را در دستگاه گوارش طی کند؛ بهویژه اگر غذای مصرفی چرب باشد، هضم غذا 2 تا 4 ساعت طول خواهد کشید و تا زمانی که به مرحله هضم برسد میتوان چاي سبز را مصرف کرد اما در هر حال مصرف چاي با غذا چون روی هضم آن تاثیر میگذارد، درست نبوده و عادت غذایی مناسبی تلقی نمیشود.مواد لازم:
چای سبز=3 قاشق غذاخوری
شکر=2 قاشق غذاخوری(عزیزاني که مشکل بینايي دارند بهتراست به جاي شکر ازعسل طبیعي استفاده کنند)
هل خرد شده=8 قطعه
آب جوش=2 لیوان
نعناع سبز=کمی
طرز تهیه:آب را در قوری ریخته و سپس چای و شکر و هل و نعناع را به آن اضافه می کنیم و روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا 4 بار جوش بیاید.سپس میل کنید.
محققان وجود ریزمغذیهای مفید را در چای سبز تأیید کردند . این نوشیدنی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد در برابر بیماریهای چشمی مقاومت میکند.
به گزارش "انجمن آرپي و اشتارگارت ايران ـ تي یلم"به نقل از ایسنا، در این گزارش جدید اولین مستندات موجود در مورد عدسی، شبکیه و سایر بافتهای چشمی که چگونه این مواد را جذب میکنند ارائه میدهد و بیان میکند چای سبز ممکن است بتواند در برابر کوری، آب سیاه و سایر بیماریهای متداول از چشم محافظت کند.
چای سبز با نام «کاتچینز» در بین آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامینC ، ویتامینE، لاتین و زیناتین توانایی حفاظت از چشم را دارد. اگرچه تا کنون کسی به درستی پی نبرده است کاتچین چای سبز چگونه از معده عبور کرده و به بافت چشم میرسد. اما آنالیز بافت چشمی نشان میدهد ساختار چشمی چگونه مقدار قابل توجهی از این مواد را جذب میکند.
نتایج نشان میدهد این چای به خوبی در برابر فشارهای اکسایشی از چشم محافظت میکند.
این گیاه ایرانی محافظ بینایی است
به گزارش "انجمن آرپي و اشتارگارت ایران ـ تي یلم"پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است.
این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند.
در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.
براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند، بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.
منبع:seemorgh.com
انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،به نقل ازسیروس جلوانی در گفتگو با مهر با بیان اینکه شب کوری یک بیماری پیش رونده شبکیه است،اظهار داشت: بیماری شب کوری اشکال متعددی دارد اما نکته قابل توجه در تمام آزمایشهای انجام گرفته روی افراد مبتلا به شب کوری مشترک بودن پیشروی این بیماری روی شبکیه افراد است.
وی ادامه داد: در بیماری شب کوری ابتدا سلولهای استوانهای شکل چشم درگیر میشوند، در مرحله دوم بیماری سلولهای گیرنده نور مخروطی شکل نیز در گیر شده و دید محیطی فرد رفته رفته کاهش مییابد.
جلوانی گفت: در شب کوری دید محیطی فرد کمتر شده ولی دید مرکزی خود را همچنان حفظ میکند. وی با بیان اینکه در بیماری شب کوری، کوری کامل به ندرت اتفاق میافتد، گفت: در بیماری شب کوری ابتدا یک چشم و پس از گذشت زمانی کوتاه چشم دیگر، درگیر بیماری میشود. جلوانی بیماری شب کوری را یک بیماری ژنتیکی دانست و افزود: بیماری شب کوری بدون سابقه ژنتیکی در دوران نوزادی و دوران نوجوانی علائم خود را نشان میدهد.
وی ادامه داد: شب کوری در سنین بالا عوارض کم تر و در سنین پایینتر عوارض بیشتری را بر روی فرد میگذارد.
وی با بیان اینکه فرد در بیماری شب کوری دید لوله تفگی پیدا میکند گفت: کاهش دید فرد در نور کم و به دنبال آن از دست دادن دید کامل و از دست دادن دید محیطی از مهم ترین علائم بیماری شب کوری محسوب می شوند. جلوانی افزود: در بیماری شب کوری فرد توانایی دیدن اشیاء تا مسافت زیاد را داشته ولی دید محیطی آن کم میشود.
وی اظهار داشت: آزمایش میدان دید، آزمایشهای فیزیولوژیکی و تست ژنتیک از مهم ترین راه های تشخیص ابتلا به این بیماری است.
..::::پیشگیری از تخریب شبکیه بامصرف موادغني ازامگا3::::..
به گزارش انجمن آرپي(تي یلم)،یک جراح و متخصص چشم پزشکی گفت: مصرف غذاهای دریایی ، به خصوص ماهی های غنی از اسید چرب امگا 3 در محافظت از عروق شبکیه چشم در برابر تخریب های دژنراتیو ناشی از افزایش سن بسیار موثر است.دکتر احمد شجاعی در گفتگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه ضایعات دژنراتیو شبکیه و نیز رشد غیر طبیعی عروق خونرسان در سطح شبکیه از ضایعات غیر قابل جبرانی هستند که منجر به نابینایی و یا کم بینی شدید به ویژه در بین سالمندان می شوند گفت: اثرات تغذیه سالم در پیشگیری از این بیماری ناتوان کننده در سال های اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اینکه غلظت اسید چرب امگا 3 در شبکیه چشم بالا است، مواد مغذی تامین کننده امگا 3، موجب حفظ سلامت چشم می شود. این جراح و متخصص چشم پزشکی با اشاره به مطالعات انجام شده گفت: یافته های علمی بیانگر تاثیرات مفید امگا 3 بر سلامت چشم است، تاثیر مصرف مواد غذایی دریایی، به خصوص مصرف ماهی در سنین بالای 65 سالگی از بروز ضایعات دژنراتیو شبکیه ناشی از افزایش سن که منجر به ضعف بینایی می شود، پیشگیری می کند.وی در ادامه افزود: مطالعات اخیر در زمینه نقش مصرف ماهی های غنی از امگا 3 در جلوگیری از ضایعات تحلیل رونده در شبکیه، نشانگر تاثیرات مفید امگا 3 در سلامت شبکیه بوده است، به طوری که مصرف ماهی های غنی از امگا 3 و غذاهای دریایی در افرادی که به دژنراسیون های پیشرفته مبتلا شده اند به طور معنی داری کمتر از افراد دیگر است. دکتر شجاعی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شد افرادی که ماهی بیشتری مصرف می کنند ولی سیگاری بوده و دچار افزایش وزن نیز بوده اند، این دو فاکتور نیز با افزایش احتمال دژنراسیون وابسته به سن در رابطه بوده و آن را تشدید می کند.این جراح و متخصص چشم پزشکی در پایان گفت: مصرف غذاهای دریایی ، به خصوص ماهی های غنی از اسید چرب امگا 3 در محافظت از عروق شبکیه چشم در برابر تخریب های دژنراتیو ناشی از افزایش سن بسیار موثر است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که عوامل دیگری همچون اضافه وزن و سیگار کشیدن تسریع کننده مستقیم تحلیل های بافتی هستند و باید برای حفظ سلامت چشم، تمام فاکتور های تاثیرگذار را لحاظ نموده و در مسیر تصحیح شیوه زندگی اقدام کرد.
..::::حذف چربیهای اضافی بدن با عناب::::..
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: دَم کرده برگهای عناب برای حذف چربیهای اضافی بدن موثر است.
اصغر نقشی افزود: عناب سرشار از ویتامینهای آ، ث و ب2 و همچنین کلسیم، آهن و فسفر است. وی با اشاره به برطرف شدن تنگی نفس با عناب تاکید کرد: جوشانده عناب گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف میکند و برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود. نقشی ادامه داد: دَم کرده ریشه عناب برای رشد و تقویت مو مفید است. کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: کارشناسان عناب را برای درمان اختلالات ریوی و کلیوی، دردهای شکمی، رفع سرفه و حساسیت و رفع مشکلات قلبی عروقی تاثیرگذار میدانند. نقشی از تقویت سیستم هاضمه با عناب گفت و تاکید کرد: عناب ضمن پاکسازی خون، سیستم هاضمه را تقویت میکند.
انجیر برای بیماران عصبی بهترین میان وعده است و همچنین ویتامین های انجیر موجب تقویت چشم می گردند.
محبوبه حاجی پور، متخصص تغذیه، گفت: انجیر خشک یک منبع بسیار خوب کلسیم برای رشد استخوان های سالم در کودکان و نوجوانان است و همچنین ویتامین های انجیر موجب تقویت چشم می گردند.
وی افزود: انجیر بهترین میان وعده برای بیماران عصبی است و خوردن آن به افراد عصبی و تند مزاج توصیه می شود چراکه حاوی مقادیر بالایی از ویتنامین های ب 1، ب 2 و ب 3 است.
وی خاطرنشان کرد: برای جرم گیری و سفید شدن دندان هایتان و همچنین تقویت لثه لازم است روزی دو مرتبه دندانهایتان را با سوخته انجیر که به صورت گرد در می آید مسواک کنید.
این متخصص تغذیه بیان کرد: انجیر در معالجه بیماران مبتلا به روماتیسم مزمن و ناراحتی های کبدی مفید بوده و خون را از مواد مضری چون اوره، چربی، کلسترول و اسید اوریک پاک می کند و همچنین فیبر موجود در انجیر برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است.
نکته خوردن انجیر با پسته و بادام برای تقویت حافظه و قدرت تعقل و تفکر سودمند است.
مصرف سبزیهای زرد و نارنجی و افزایش قدرت بینایی
- همشهری آنلاین:
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: سبزیهای زرد و نارنجی همچون هویج و گوجه فرنگی موجب افزایش قدرت بینایی میشود.
نسرین علیزاده در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان شمالی، افزود: بطور کلی آن دسته از مواد غذایی که حاوی ویتامین "A" هستند در افزایش قدرت بینایی روز و شب موثر هستند.
وی با اشاره به اینکه ویتامین "A" حاوی دو دسته منبع حیوانی و گیاهی هستند، ادامه داد: منابع حیوانی ویتامین "A" بطور معمول کاربرد بهتری در مقایسه با منابع گیاهی این ویتامین در بدن دارند.
علیزاده منابع حیوانی ویتامین "A" را شامل جگر، زرده تخم مرغ، کره، شیر پرچرب بیان کرد.
وی اظهار داشت: البته مصرف شیر پرچربی به علت آن که موجب افزایش چربیهای نامطلوب خون و لطمه زدن به سلامت قلب و عروق میشود توصیه نمیشود.
این مقام مسوول اظهار کرد: منابع گیاهی این ویتامین که پیشساز ویتامین یا کاروتنوئید نامیده میشود شامل میوههایی همچون طالبی، زردآلو، هلو، آلو و سبزیهای دارای برگ تیره هستند.
مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا؛ مضر برای چشمها
همشهری آنلاین:
مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا از همان دوران کودکی برای شبکیهی چشم آسیب رسان است.
نتایج یک پژوهش استرالیایی نشان میدهد که مواد غذایی حاوی گلوسید به خصوص آن دسته که دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند به سلامتی به خصوص سلامتی چشمها آسیب میزنند.
محققان استرالیایی معتقدند که رابطهای بین مصرف گلوسیدها با شاخص گلیسمی بالا و وضعیت رگهای خونی دور شبکیهی چشم وجود دارد.
برای رسیدن به این نتایج آنها روی 2353 کودک حدود دوازده سال بررسیهایی انجام دادند. آنها بعد از تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیدند شریانهای کوچک مربوط به شبکیهی بچههایی که نوشابه یا مواد غذایی شیرین زیادی در برنامهی غذایی خود دارند تنگتر و منقبضتر از حد نرمال است.
محققان معتقدند که این تغییرات به وجود آمده در عروق به خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مربوط میشود و باید به کودکان کم سن و سال کمک کرد تا مواد غذایی سالمتر و بهتری مصرف کنند. در واقع لازم است که به خانوادهها و کودکان آموزش داده شود تا مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مصرف کنند.
متخصصان برای اینکه تأثیر مواد مغذی را روی قند خون بررسی کنند از معیاری به نام شاخص گلیسمی بهره میبرند. شاخص گلیسمی در مقیاسی بین 0 تا 100 سنجیده میشود که تأثیر 50 گرم از یک مادهی غذایی را روی میزان قند خون نشان میدهد.
سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنیهای شیرین و گازدار صنعتی، اسپاگتی و غیره شاخص گلیسمی بالایی دارند یعنی با سرعت بیشتر قند خون را بالا میبرند.
بهبود چشم پس از عمل جراحی با رعایت رژیم غذایی غنی از پروتئین
سلامت نیوز : یک متخصص چشم پزشکی گفت: در مرحله زودرس بعد از جراحی چشم، استفاده از پروتئینها و موادی که موجب ترمیم سریعتر محل زخم میشوند، همچون مواد معدنی، ویتامینها و انواع میوهها به منظور کاهش و رفع عارضه جراحی به افراد توصیه می شود. دکتر فرزاد محمدی در گفت و گو با ایسنا ، درباره مراقبتهای تغذیه ای بعد از جراحی چشم گفت: پس از هر عمل جراحی استفاده از رژیم غذایی مناسب همچون مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین به افراد توصیه میشود. ولی در ارتباط با چشم تاکید بر این موضوع کمتر است چرا که برش های انجام شده در جراحیهای چشم کوچک بوده و ترمیم آنها نسبته به برشهای سایر جراحیها که سطح وسیعی را شامل می شوند، سرعت بیشتری دارد. وی با بیان اینکه تغذیه نه تنها در سلامت چشم بلکه در صحت تمام بدن تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: به رغم اینکه نمی توان به مصرف مواد غذایی خاصی جهت بهبود حال بیماران پس از انجام جراحی چشم اشاره کرد ولی در مرحله زودرس بعد از عمل، استفاده از پروتئینها و موادی که موجب ترمیم سریعتر محل زخم می شوند همچون مواد معدنی، ویتامینها و انواع میوهها به منظور کاهش و رفع عارضه به افراد کمک می کند. این متخصص چشم پزشکی در پایان مصرف سبزیجات و کمپوتها را در جلوگیری از بروز یبوست به دلیل بی تحرکی پس از انجام عمل جراحی مفید دانست و به افراد یادآور شد: امروزه در چشم پزشکی یک قانون مهم وجود دارد، مبنی بر اینکه جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی همچون آب مروارید، پیری شبکیه و سایر بیماریها، بایستی اشخاص یک رژیم غذایی متعادل را رعایت کنند.
دانستنی هایی در مورد میوه طلایی انبه!!
گرفتن آب انبه و مخلوط کردن آن با آب و شیرینکننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند. صنعت بیمه -صندوقچه خبرنو؛ انبه میوهای بسیار خوشمزه است که خیلی وقتها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد. در زیر فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره میکنیم. فواید انبه برای سلامتی 1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدان انبه از سرطانهای روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری میکند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیلگالات و همچنین آنزیمهای مختلف میباشد. 2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک میکند. 3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوشها را از بین میبرد. 4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم میکند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شبکوری و خشکی چشم جلوگیری میکند. 5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک میکند. 6. کمک به دیابتیها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک میکند. در یک داروی خانگی سنتی برگهای آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف میکردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد. 7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E میباشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیتبخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است. 8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوهای نیست که حاوی آنزیمهایی است که پروتئین را تجزیه میکنند. میوههای زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک میکند. 9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرینکننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند. 10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت. واقعیات و جزئیات • نسبت به همه میوهها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوهها بیشتر است. • این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است. • این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادامهندی همخانواده است. • این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف میشود، به "سافدا" (safeda) معروف است. • انبه 1000 نوع مختلف دارد. ارزش غذایی یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است: • 105 کالری • 76 درصد ویتامین C (آنتیاکسیدان و تقویتکننده سیستم ایمنی) • 25 درصد ویتامین A (آنتیاکسیدان و تقویتکننده بینایی) • 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامینهای B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماریهای قلبی) • 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک • 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیمهای مهم جهت گلبولهای قرمز خون میباشد) • 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم) • 4 درصد منیزیم احتیاطات • اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و بهویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است. • پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، مادهشیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که میتواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند. • برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده میکنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.
|
|
|
|
|
|
6 ماده خوراكي براي سلامت جسم و روح شما |
کارشناسان تغذیه همواره تاکید دارند که بدن انسان به مصرف مجموعهای کامل از مواد خوراکی نیاز دارد تا به لحاظ جسمی و روانی سالم بماند و به زندگی ادامه دهد.
|
به گزارش بي باک به نقل از ایسنا، مواد خوراکی فرآوری شده اغلب حاوی مقادیر پایینی از مواد مغذی هستند و مصرف آنها به دلیل از دست دادن بسیاری از ریزمغذیهای حیاتی در حین عملیات فرآوری حتی میتواند برای بدن مضر باشد.
به گزارش سایت تخصصی ارگانیک، در این میان برخی از خوردنیها هستند که میتوانند تا حد امکان املاح و ریزمغذیهای ضروری را به بدن برسانند که بهترین و مفیدترین آنها عبارتند از:
1- کلم پیچ: این ماده خوراکی جزء مغذیترین خوردنیها به حساب میآید که سرشار از مواد معدنی، ویتامینها، فیبر خوراکی و آمینواسیدهاست. همچنین این ماده خوراکی به دلیل دارا بودن آنتیاکسیدان از التهاب و سرطان جلوگیری میکند و در عین حال بسیار خوشمزه و سالم است.
2- شاهدانه: شاهدانه داروخانه طبیعی در آشپزخانه شماست. این ماده خوراکی سرشار از پروتئین، فیبر خوراکی، اسیدهای چرب ضروری، آنتی اکسیدانها، آمینواسیدها، ویتامینها و مواد معدنی است. این دانه زود هضم جزو موادی است که چندین خاصیت مفید برای بدن دارد و در عین حال مصرف آن راحت است.
3- شکلات: دانههای کاکائو سرشار از مواد مغذی هستند و دانشمندان هنوز نتوانستهاند تمامی فوائد این دانه کوچک را شناسایی کنند. وجود املاح معدنی، ویتامینها و چندین نوع آنتیاکسیدان در این ماده خوراکی برای سلامت قلب و پوست فوقالعاده سودمند است و نوعی مواد شیمیایی را در مغز آزاد میکند که به انسان احساس رضایت از زندگی میدهد.
4- بروکلی: برای داشتن دستگاه گوارشی سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان، مصرف این ماده خوراکی توصیه میشود که بسیار هم خوش طعم و خوشمزه است.
5- اسفناج: برای بهره بردن از فواید این ماده خوراکی از مصرف محصولات کنسرو شده آن بپرهیزید اما اسفناج تازه منبع غنی از پروتئین، انواع آنتیاکسیدانها و فیبر خوراکی است.
6- انواع توتها: بر خلاف میوههای دیگر، انواع توتها حاوی مواد قندی کمتری هستند و منابع غنی از ویتامینهای مفید، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها محسوب میشوند.
|
تن ماهی را جایگزین کپسول امگا ۳ کنید
با مصرف ماهی روغن آفتاب گردان، روغن ذرت و کانولا امگا ۳ مورد نیاز را به بدن تزریق کنید.
اسید چرب امگا 3 خانواده ای از اسیدهای اشباع نشده هستند که برای حفظ سلامتی بسیار ضروری می باشند
گروه بهداشت و درمان «تیتریک» ؛ متخصص تغذیه گفت: اسید چرب امگا 3 خانواده ای از اسیدهای اشباع نشده هستند که برای حفظ سلامتی بسیار ضروری می باشند اما در داخل بدن ساخته نمی شوند که می توان آنها را به وسیله ی تغذیه مناسب به بدن تزیق کرد.
وی افزود: بیشترین منبع انرژی برای تامین اسیدهای چرب امگا 3 ماهی ها هستند که از جمله ی آنها می توان به ماهی های سالمون سفید قزل آلا و حتی ماهی تن اشاره کرد.
کیمیاگر تصریح کرد: ماهی تن که به صورت کنسرو شده مصرف می شود و نزد عموم به تن ماهی معروف است بسیار پرخاصیت بوده و حاوی اسیدهای چرب امگا 3 می باشد اما می بایست آن را خشک و بدون روغن استفاده کرد.
وی با اشاره به کبسول های امگا 3 موجود در بازار گفت: این قرص ها نمی توانند تمام خواص موجود در ماهی ها را داشته باشند بنابراین با جایگزین کردن ماهی ها در برنامه غذایی و استفاده از روغن ذرت آفتابگردان و روغن کانولا جای روغن های جامد می توانیم امگا 3 مورد نیاز بدن خود را تامین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر هفته ای دو مرتبه از روغن کانولا استفاده کنیم امگا 3 مورد نیاز را به بدن تزریق می کنیم.
وی در خاتمه متذکر شد: مصرف مواد غذایی که حامل امگا 3 باشند می تواند به طور مستقیم در سلامت قلب و عروق فشار خون و همچنین در بازسازی بافت های کهنه شده در سالمندان بسیار موثر باشد.
بعضی از متراکم ترین و متنوع ترین مواد غذایی در بخش هایی از میوه ها و سبزیجات یافت می شوند که ما اغلب آنها را به عنوان تفاله دور می ریزیم. ته مانده ها و تفاله های بعضی از غذاها و میوه هایی که دور می ریزید در واقع مفیدتر از خود میوه ها هستند و باید آنها را هم بخورید. آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که سالم ترین و مفیدترین بخش میوه ها و مواد غذایی را دور می ریزید؟ اگر شما هم به هنگام برش، خرد کرد و پوست کردن میوه ها و ... د.
شاهی، دارای بیش از ۴۰خاصیت دارویی است
سلامت نیوز: شاهی، یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که انسان مصرف می کند. این گیاه کنار رودها و جویبارها با جریان آب، رشد می کند. شاهی منبع عالی ...
هویج، آب هویج یا هویج پخته؟
سلامت نیوز: مصرف هویج خام به عنوان میان وعده عادت پسندیدهای است، اما به هر حال ...
فلفل قرمز را در رژیم غذایی خود بگنجانید
ایسنا: متخصصان اظهار کردند: همیشه در رژیم غذایی خود فلفل قرمز را داشته باشید.
....
هشدار پزشکان: شاهدانه نخورید!
استعمال دارویی شاهدانه در 10٪ بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا موثر است.
نکته(از زبان مترجم مقاله):
در حالیکه مصرف شاهدانه در اکثر کشورهای پیشرفته ممنوع و فقط تحت نظر پزشک ب...
صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 9 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است