...::::ايجاد بافت هاي طبيعي از بين رفته بدن با ساختاري نانویی::::...
ایجاد بافت هاي طبيعي از بين رفته بدن يك امكان دشواري بوده كه امروزه با لايه هاي ساختاري بدن انسان ممكن شد.پژوهشگران نانو ساختار گرافني مشابه بدن انسان توليد كردند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز،محققان دانشگاه منچستر اقدام به ساخت غشاهاي سلولي گرافني مشابه پروتئين هاي مصنوعي كردند كه با برنامه هاي كاربردي براي فرآيندهاي بيولوژيكي براي جلوگيري از بروز بيماري ها ساختند.
به گفته محققان حدود 100 تريليون در يك غشاي سلولي انساني قرار دارد كه با كانال هاي يوني جا سازي شده وظيفه حيات انساني را بر عهده دارند.
محققان منچستري با شناخت اين كانال هاي يوني و غشاهاي سلولي اقدام به مدل سازي كرده و شرايط را جهت شبيه سازي و مدل كردن غشاها فراهم نمودند.
...::::یک دستگاه جدید برای کمک به بیماران دیابتی::::...
پزشکان استرالیایی در آزمایش های اخیر خود موفق به طراحی یک دستگاه پمپاژ جدید برای بیماران مبتلا به دیابت نوع یک شده اند که برای پیشگیری از موارد خطرناک تشنج و کما در این بیماران مفید است.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،«تیم جونز» از متخصصان علوم پزشکی در بیمارستان اطفال «Princess Margaret» در این رابطه گفت: این تیم تحقیقاتی توانستند یک پمپ مصنوعی پانکراس مانندی را طراحی کنند که وظیفه رساندن و یا متوقف ساختن انسولین به بدن بیماران دیابتی را برعهده دارد.
این وسیله جدید همچنین قادر است احتمال وقوع کمای کشنده در این بیماران را تشخیص دهد و بنابراین زمانی که سطح قندخون این افراد به شدت افت می کند، آزاد شدن انسولین در بدن را متوقف می سازد.
جونز همچنین اظهار داشت: برخی از بیماران دیابتی نوع یک، هنگام افت گلوکز خون با لرزش و ضربان قلب شدید روبرو می شوند.
همچنین برخی افراد هیچ گونه علائم هشداردهنده ای را تجربه نمی کنند و در نتیجه نیاز این افراد به دستگاه جدید بسیار بیشتر خواهد بود.
«مایک ویلسون» مدیر انجمن تحقیقاتی دیابت جوانان استرالیا نیز گفت: ساخت این دستگاه، پزشکان استرالیایی را به تولید دستگاه پانکراس مصنوعی نیز نزدیک تر می کند.
...::::راههای جلوگیری از فشار خون::::...
یک پزشک خانواده با تشریح فشار خون بالا و پایین، راههای جلوگیری و مواجه با فشارخون را عنوان کرد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از تسنیم،سید محسن مروج اظهار داشت: با اینکه فشار خون نتیجه کیفیت جریان خون در عروق بدن است و تابع دو عامل برونده قلب (حجم خونی که در واحد زمان توسط قلب پمپاژ میشود) و مقاومت عروق (سفتی و سختی عروق) است. وی افزود: در نتیجه هر چه برونده قلب و مقاومت عروق بالاتر باشد فشار خون بالاتر خواهد بود. بدیهی است فشار بالا در طولانیمدت باعث آسیب هم به قلب و هم به عروق بدن خواهد شد.
مروج بیان داشت: از آنجا که عروق در همه بافتها و دستگاههای بدن وجود دارد آسیب به عروق به معنای آسیب به همه اعضای بدن (مغز، کلیه، چشم و...) خواهد بود. وی ادامه داد: برای کنترل فشار خون بهتر است ورزش سبک روزانه جهت بهبود جریان خون در بدن، پرهیز از مصرف زیاد نمک جهت کاستن از حجم خون و کاهش برونده قلبی، پرهیز از سیگار و مصرف کمتر چربیها جهت جلوگیری از آسیب و مقاومت عروق را رعایت کرد.
...::::سلول هاي بنيادي سلامتي را به بيمار ضايعه نخاعي بازگرداند::::...
تزريق سلول هاي بنيادي مزانشيمال در بيمار ضايعه نخاع گردن در يزد، تا حد زيادي سلامتي را به برخي اندام هاي اين بيمار بازگرداند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاري مهر، دكتر حميد حبوباتي، جراح مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد در اين زمينه اظهار داشت: در سال هاي اخير طرح تحقيقاتي تحت عنوان "تزريق سلول هاي بنيادي مزانشيمال در بيماران ضايعه نخاعي" توسط این تیم پزشکی در10 بيمار قطع نخاع كمري انجام شد كه از اين تعداد در سه مورد حس و حركت اندام ها به ميزان يك تا سه پنجم برگشت پيدا كرد.
وي با اشاره به تزريق سلولهاي بنيادي مزانشيمال در بيمار ضايعه نخاع گردني براي اولين بار در كشور بيان كرد: در اين طرح تحقيقاتي تزريق سلولهاي بنيادي در محيط كشت جديد و با تكثير سلولی بيشتر از طرح اول صورت گرفت.
...::::داروهای تولید شده بر اساس مطالعات بر روی zebrafish در مرحله I مطالعات بالینی::::...
با تحقیقات صورت گرفته بر روی zebrafish دانشمندان موفق به تولید داروی ProHema شدند که در بهبود کارآیی پیوند سلول های بنیادی بند ناف در مرحله کلینیکی مؤثر باشد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،مطالعات بر روی zebrafish زمانی که اولین دارو بر اساس مطالعات انجام شده بر روی حیوانات کوچک تولید شد و مرحله I مطالعات بالینی را نیز طی کرد، به مرحله مهمی رسید. پس از 6 سال آزمایش، ماده شیمیایی کشف شد که از آن دارویی تولید شد که در مرحله 1 مطالعات کلینیکی می باشد. این یافته ها پتانسیل تحقیقات بر روی zebrafish را جهت تسریع سفر از میز آزمایشگاه به برون را تأکید کرد. Zebrafish سیستم بسیارخوبی برای بررسی پتانسیل داروها را داراست. دارویی به نام ProHema نتیجه تحقیقات آزمایشگاهی جهت بهبود موفقیت پیوند سلول های بنیادی هماتوپوئتیک با استفاده از خون بند ناف می باشد.
...::::نوید درمان بیماری دیابت با سلول درمانی::::...
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه ۶۰ درصد تهرانیها فعالیت فیزیکی مناسبی ندارند و ۲۵ درصد جمعیت بزرگسال کشور نیز گرفتار یکی از ریسک فاکتورهای خطر هستند از درمان دیابت به روش سلولدرمانی خبر داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از افکارنیوز ، باقر لاریجانی در حاشیه نشست خبری کنگره تازههای غدد و متابولیسم کودکان و بزرگسالان در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره شیوع بیماریها بخصوص دیابت در سطح کشور عنوان کرد: بیماری دیابت یک معضل جهانی است. البته برخی کشورها ریزفاکتورهایی را کنترل کردهاند مثلا چاقی در دنیا زیاد شده است ولی این کشورها آمدند و فعالیت دانش آموزان را در مدارس افزایش دادند تا از بیماری دیابت جلوگیری شود.
فاکتور ارهاش یکی از پروتئین های موجود در گلبول قرمزخون است . 85% از مردم این فاکتور را در خون خود دارند که به ارهش مثبت شناخته می شوند. و کسانی که این فاکتور را ندارند به ارهاش منفی شناخته می شوند.
ارهاش (Rh) خون به چه معنی است؟
فاکتور ارهاش یکی از پروتئین های موجود در گلبول قرمزخون است . 85% از مردم این فاکتور را در خون خود دارند که به ارهش مثبت شناخته می شوند و کسانی که این فاکتور را ندارند به ارهاش منفی شناخته می شوند.
...::::تأثیرات ژن ها در موفقیت درمان جایگزینی نیکوتین در سیگاری ها::::...
دانشمندان موفق به شناسایی ژن دخیل در متابولیزه کردن نیکوتین به نام CYP2A6 شدند که در ترک سیگار بسیار مؤثر خواهد بود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،ژنی که سرعت جریان عمل نیکوتین را در سیگاری ها کنترل می کند، می تواند پاسخگو بودن افراد سیگاری را به درمان نیکوتین نیز پیش بینی کند. محققین دانشگاه واشنگتون ژنی را کشف کردند که اثر کمی بر موفقیت درمان با داروی buproprion با نام تجاری Zyban دارد. این دارو یک داروی ضد افسردگی می باشد که به کاهش میل افراد سیگاری به سیگار کمک می کند. افراد سیگاری اغلب پس از ترک سیگار با هوس و میل به کشیدن مقابله می کنند. این مطالعه بینشی جدید به محققین داد که چه افرادی به انواع متفاوتی از داروهای متوقف کننده سیگار پاسخ می دهند و در ترک سیگار موفق تر هستند. 7 نفر از هر 10 نفری که سیگار را ترک کردند در طی 3 ماه دوباره سیگاری شدند و در طی یک سال این تعداد به 9 نفر رسید
...::::ردیابی بیماری های صعب العلاج با تعداد نسخه های ژنی::::...
محققین Duke مضاعف سازی و حذف شدن های دقیق و نادر در ژنوم انسانی را از طریق مضاعف سازی آن ها در گورخرماهی، به نتایج بیماری های صعب العلاج ربط می دهند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از medicalxpress، این یافته ها بر مبنای مطالعات صورت گرفته روی پنج فرد که بخش کوچکی از ژنومشان را ازدست داده بودند و مبتلا به سندرم مرموزی با ویژگی ناهنجاری های سرو صورت و بینایی و هم چنین تاخیر در رشد ونمو بودند، به دست آمد.
...::::جایگزینی نورون های آسیب دیده با سلول های بنیادی استنشاق شده::::...
دانشمندان موفق شدند که سلول های بنیادی را از راه بینی وارد شبکه مغزی کرده تا جایگزین نورون های آسیب دیده مغزی گردند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،درمان با سلول های بنیادی از راه بینی ممکن است روزی به درمان اختلالات مغزی کمک کند. بسیاری از بیماری های سیستم عصبی مرکزی با مرگ نورون هاهمراه هستند.
...::::بیماران دیابتی خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنند::::...
یک پزشک فوق تخصص غدد نسبت به قطع خودسرانه داروهای دیابت هشدار داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از پاکسان نیوز، حبیبه سادات شاکری اظهار داشت: بیماران دیابتی نباید خودسرانه مصرف داروهای خود را قطع کرده و به داروهای گیاهی رجوع کنند و مصرف داروهای گیاهی در این بیماران باید زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی باشد.
وی بهترین درمان برای بیماران دیابتی را پیشگیری عنوان کرد و افزود: باید در جامعه امروزی مصرف غذاهای پرکالری محدود شود و فعالیت بدنی افزایش و سبک زندگی تغییر یابد.
شاکری در ارتباط با درمان بیماران دیابتی گفت: در مرحله نخست علاوه بر استفاده از داروهای خوراکی و رژیم غذایی مناسب، فرد مبتلا به دیابت باید فعالیت ورزشی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: غربالگری و بررسی چشم، قلب و سیستم ادراری و کلیه ها در همان بدو تشخیص بیماری در فرد باید انجام شود.
شاکری با بیان این نکته که آموزش فرد دیابتی یک جزء ضروری در کنترل بیماری است، افزود: برای کنترل مناسب بیماری باید دانش اساسی و مهارتهای لازم توسط بیمار و خانواده وی کسب شود و تیم مراقبت های بهداشتی برای رسیدن به این هدف با بیمار به دقت کارکند و خود مراقبتی را ارتقاء بخشد.
...::::شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا، ابتلا به“دیابت”است::::...
شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا، ابتلا به دیابت است و روزانه از هر سه دیابتی، یک نفر به بیماری مزمن کلیه مبتلا می شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپاکسان نیوز،مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت:افرادی که در دو نوبت قند ناشتای آنان بالای ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر باشد ، مبتلا به بیماری دیابت هستند.
وی افزود: لوزالمعده(پانکراس) ماده ای به نام انسولین تولید می کند که مقدار قند در خون را تنظیم می کند، اگر مقدار انسولین کافی نباشد و یا بدن از آن به خوبی نتواند استفاده کند ، فرد به بیماری دیابت یا مرض قند مبتلا می شود و به مرور، عروق کوچک و بزرگ بیمار صدمه می بیند و در نتیجه دچار عوارض چشمی ،کلیوی، اعصاب و عروق می شود.
وی بیان داشت: اگر کلیه ها دچار آسیب هایی شوند که به مرور زمان کارآیی خود را از دست بدهند ، فرد به بیماری مزمن کلیه دچار می شود. اگر به مدت دست کم سه ماه کلیه ها دچار علائم غیرطبیعی مانند دفع پروتئین در ادرار شوند که نشان دهنده تخریب در بافت کلیه است یا عملکرد آن ها در زمینه دفع آب و مواد زائد کاهش یابد ، فرد به بیماری مزمن کلیه مبتلا شده است اگر فرد به علت ابتلاء به دیابت دچار بیماری مزمن کلیه شده باشد به این بیماری نفروپاتی دیابتی اطلاق می شود.
...::::وقتی فشارخون یا قندخون میافتد چه کنیم::::...
گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از نیاوران نیوز* اززمان کودکی از اطرافیان خود به خصوص مادرها، خاله ها و... شنیده ایم که مثلاً «وای یه لحظه چشمام سیاهی رفت!»، «دستام می لرزه، فکر کنم قندم افتاده»، «چرا رنگت مثل گچ شده؟!»، «سردم نیست ولی لرز دارم» و... آیا از علل این حالات و کارهایی که باید در لحظه وقوع شان انجام دهیم، اطلاع کافی دارید؟ در این مطلب به بررسی ۷ مورد از این حالت می پردازیم.
عرق سرد روی تنم نشسته!
گاهی اوقات بدن گرم است و فرد از گرما عرق می کند. گاهی اوقات نیز بدن خنک است اما روی پوست قطره های عرق می نشیند که به آن عرق سرد گفته می شود. عرق سرد در بیماری های قلبی خیلی دیده می شود و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله آریتمی های قلبی و سکته قلبی. در واقع مراحل ابتدایی و پیش درآمد سکته قلبی گاهی اوقات با عرق سرد شروع می شوند. عرق سرد معمولاً به تنهایی رخ نمی دهد مگر اینکه فرد دیابتی باشد. افت قند در افراد دیابتی می تواند به صورت عرق سرد تظاهر کند. اگر شما هم دچار عرق سرد می شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
مدیر گروه گوش و حلق بینی دانشگاه اهواز گفت: پانزدهمین عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی با موفقیت در مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان انجام شد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از گروه علمي باشگاه خبرنگاران؛دکتر نادرصاکی اظهار داشت: این پروتز به عنوان اولین پروتزی است که در این مرکز مورد استفاده قرار گرفت و سومین مرکز در کشور هستیم که از این پروتز استفاده میکنیم. در گذشته از 2 نوع پروتز (کوکلا و ادونس بایونیک) استقاده کردیم و الان به عنوان سومین مرکز کشور با استفاده از پروتز medel)) توانستیم یک کودک ناشوای 6 ساله را به حول قوه الهی شنوا کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: عمل جراحی کاشت حلزون در مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان بصورت هفته ای یک یا 2 عمل جراحی انجام میشود و توانبخشی بسیار منظم و دقیقی بعد از عمل و حتی مراحل قبل از عمل برای این کودکان انجام میشود که انتظار میرود در سطح استان با ارجاع اینگونه بیماران بتوانیم این افراد ناشنوا را به جامعه برگردانیم تا بتوانند به عنوان افراد شنوا و عادی خدمات جامع موثری را در جامعه داشته باشند.
...:::: دلیل دیابت نوع 2 را بهتر بشناسیم! ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"دیابت نوع ۲ یک بیماری در حال رشد جهانی است و به همین دلیل است که باید از علل آن آگاهی داشته باشیم. دیابت بعلت نقص پانکراس مانع تولید انسولین می شود. هنگامیکه مقدار انسولین کم شود مانع از تبدیل گلوکز به انرژی می شود. در نتیجه دچار بیماری دیابت می شویم. دراینجا برخی از علل ابتلا به دیابت نوع ۲ را باهم می خوانیم:
*هفت دلیل دیابت نوع دوم*
1-چاقی
چاقی یکی از شایعترین علل این نوع دیابت است. باتوجه به افزایش مصرف تنقلات و استفاده بیش ار حد از نوشیدنی های ناسالم است. الکل؛ مصرف مواد غذایی نابهنگام و چاقی یک مشکل خیلی شایع است. اگر بیش از حد غذا بخورید مواد غذایی نابهنگام موجب بروز چاقی می شود که این چاقی هم تولید چربی میکند. اگر فاصله زمانی بین دو وعده نامناسب باشد دستگاه گوارش را ناراحت میکند و همچنین به قند تبدیل میشود.
2- ارث
...::::وزارت بهداشت به پزشکان بالینی حوزه سلول درمانی مجوزهای لازم را نمی دهد::::...
یک دکترای حرفه ای بافت شناسی و جنین شناسی با تاکید بر اینکه ما در حوزه بالینی سلول های بنیادی به نتایج خوب و قابل قبولی رسیده ایم گفت: البته پزشکان کلینیکالی معتقدند اطلاعاتی که در بالین به دست می آیند در مقایسه با محیط آزمایشگای کارآمد نیستند ، زیرا در محیط بیرون و آزمایشگاهی بسیار کنترل شده فعالیت می شود اما در بالین مداخله گرها و متغیرهای بیشتری درگیر می شوند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر مجید کاتبی، رییس مرکز تحقیقات سلول های بنیادی وسلول درمانی خلیج فارس ومدیر گروه بخش تشریح دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ضمن تاکید بر اینکه در حوزه بالینی ما به نتایج خوب و قابل قبولی رسیده ایم گفت: برای مثال در بخش بالین ما به اطلاعات مهمی مانند اینکه ویتامین "ث" آنتی اکسیدان خوبی است یا اطلاعاتی راجع به استفاده همزمان فاکتورها را کشف کردیم.
...::::همه چیز درباره تاریخ انقضای داروها ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایرن - تی یلم"به نقل از مجله سیب سبز،در خانه خیلی از ما داروهایی پیدا میشود که مدتهاست کسی از آنها استفاده نکرده است. معمولا ما عادت نداریم دوره درمان را کامل کنیم و همیشه داروها اضافه میماند. این داروها آنقدر در یخچال یا قفسه داروهای خانه ما میماند تا تاریخ مصرفش میگذرد. اما آیا میدانید تاریخ مصرف داروها را باید از کجا فهمید، باید با داروهای تاریخ گذشته چه کرد و مصرف داروی تاریخ گذشته چه تاثیری بر بدن دارد؟ در این مطلب به تمام این سؤالات پاسخ داده میشود.
*تاریخ انقضای داروها کجا نوشته شده؟
اگر ورق آلومینیومی قرص را در دست بگیرید، انتهای آن عددهایی درج شده است؛ این عددها به روشهای مختلف تاریخ انقضای دارو را نشان میدهد. EXP مخفف Expiration یا همان تاریخ انقضاست. این تاریخ را با ماه و سال عنوان میکنند. برای کرمها و پمادهای تیوپی این تاریخ روی انتهای تیوپ و جایی که تیوپ بسته میشود نوشته شده است. این تاریخ معمولا روی در جعبه هم نوشته میشود. تاریخ انقضای شربت، قطره و داروهای مایع دیگر به صورت برجسته روی برچسب شیشه و روی در جعبه آن نوشته شده است. برای آمپولها هم برای مطمئن شدن از تاریخ انقضای آنها میتوانید به برچسب دور آمپول نگاه کنید. روی آن تاریخ نوشته شده است. ممکن است روی قسمت سر آمپول یا شربت هم تاریخ انقضا را نوشته باشند. معمولا داروها بعد از گذشت 3 سال از زمان تولید منقضی میشوند. این زمان برای داروهای مختلف متفاوت است اما بیشترین زمان برای انقضای داروها 5 سال بعد از تولید است و بعد از گذشت این زمان تمام داروها منقضی میشوند.
*شرایط مناسب نگهداری دارو را بدانید
تاریخ مصرف هر دارو فقط وقتی درباره آن صدق میکند که در شرایط استاندارد نگهداری شود. شرایط استاندارد نگهداری هر دارو روی آن نوشته شده اما برای بیشتر داروها شرایط مساعد، نگهداری در هوای خشک و خنک و اجتناب از یخزدگی آنهاست بنابر این بدترین جا برای نگهداری داروها حمام است که خیلی از خانوادهها از قفسهای در آن برای نگهداری از داروهایشان استفاده میکنند. اگر دارو زیر نور آفتاب ماند، در جریان رطوبت قرار گرفت، یخ زد یا بیش از حد داغ شد، بهتر است آن را دور بریزید حتی اگر تاریخ انقضای آن تمام نشده باشد.
*تتراساکلینهای کشنده
بعضی از داروها با گذشت زمان انقضایشان مواد سمی از خود تولید میکنند و استفاده از آنها بسیار خطرناک است. در واقع فقط پزشکان و داروسازان میتوانند بگویند کدام دارو خواصش را از دست میدهد و کدام دارو سمی میشود و شما به عنوان مصرف کننده بهتر است داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید. برای مثال خانواده تتراساکلینها در صورت تاریخ گذشته بودن تبديل به يك فرآورده شيميايي جانبي سمي شده و مصرف آنها باعث پیدایش سندرم فانکونی میشود. این بیماری به لولههای پروکسیمال نفرونهای کلیوی حمله میکند و در آن گلوکز، اسیدهای آمینه، اسید اوریک، فسفات و بیکربنات به جای بازجذب، از طریق ادرار دفع میشوند. افراد مبتلا به این بیماری به پرادراری، عطش و کمآبی بدن، نرمی استخوان در بچهها و استئومالاسی در بزرگسالان دچار میشوند. این بیماری در کودکان باعث اختلال رشد هم میشود بنابر این بهتر است تاریخ داروها را قبل از مصرف حتما بررسي کنید تا اگر دارو جزو داروهای مشابه تتراساکلین بود به بیماری دچار نشوید.
*داروهای 30ساله
سال گذشته شبکه یک تلویزیون فرانسه گزارشی درباره داروهایی منتشر کرد که بعد از گذشت 30 سال از تاریخ انقضای آنها همچنان خواص خود را حفظ کرده بودند. به گفته این گزارش حداکثر طول عمر داروها 5 سال ذکر شده اما بعضی از داروها بسیار بیشتر از این زمان عمر میکنند. به مدتزمانی که دارو ماندگار است اصطلاحا Shelf Life یا عمر قفسهای میگویند. بیشتر داروها با گذشتن عمر قفسهایشان خاصیت خود را از دست میدهند. البته نه به این معنی که با گذشت یک روز دارو کلا خواص خود را از دست بدهد. معمولا این تضعیف شدن خاصیت به مرور صورت میگیرد. برای مثال اگر از تاریخ انقضای دارویی که مصرف میکنید یک سال گذشته باشد، آن دارو ممکن است 20 درصد خواص خود را از دست داده باشد. اين كاهش هرسال با يك ضريب خاص صورت ميگيرد این قانون بیشتر مربوط به قرصهاست. داروهای مایع زودتر خراب میشوند. دیده شده که بعضی از قرصها بعد از گذشت مدت طولانی از تاریخ انقضای آنها همچنان خواص خود را حفظ کردهاند.
*قطرهها را از دور بریزید تا فاسد نشود
قرصها بیشترین عمر را بین داروها دارند اما عمر داروهای مختلف با هم فرق میکند. هر نوع دارو بسته به جامد یا مایع بودن و مواد نگهدارندهای که در آن وجود دارد، عمر خاصی دارد. برای مثال قطرههای چشم مواد نگهدارنده دارند و به شرطی که باز نشوند تا پایان تاریخ انقضا قابل استفادهاند اما اگر در این قطرهها را باز کردید باید حداکثر ظرف 3 ماه دارو را تمام کنید چون دارو در معرض باکتریها قرار میگیرد و آلوده میشود. البته این در صورتی است که از فاصله قطره را داخل چشم بریزید. اگر نوک ظرف قطره با چشم تماس پیدا کرد باید بلافاصله آن را دور بریزید چون استریل بودن خود را از دست میدهد و آلوده میشود. قطرههای اشک مصنوعی که برای یک بار مصرف طراحی شدهاند را هم باید بلافاصله بعد از مصرف دور بیندازید.
*ترکیبیها خطرناکترند
داروهایی که به صورت ژل هستند به دليل وجود آب در آنها زود فاسد میشوند. بهتر است آنها را 3ماه بعد از باز کردن دور بیندازید. اسپریهایی که از طریق مخاط بینی جذب میشوند هم بعد از باز شدن فقط تا یک هفته قابل استفاده هستند و بعد از آن تاثیرگذاریشان از بین میرود و بهتر است آنها را دور بریزید. در عین حال داروهای ترکیبی که در داروخانه ساخته میشوند کمترین طول عمر را بین داروها دارند. این داروها را باید حداکثر در مدت 3 تا 4هفته مصرف کرد اما بهتر است زمان ماندگاری آنها را از دکتر داروساز بپرسید چون ممکن است عمر بعضی از این داروها کمتر از این مقدار باشد. این داروها مواد نگهدارنده ندارند به همين دليل به شدت آمادگي آلودگي ميكروبي و قارچي دارند. اگر دارو طوری به شما تحویل داده شد که مجبور شدید برای مصرف انگشتتان را داخل آن بزنید مطمئن باشید که خیلی زودتر از چیزی که فکر میکنید دارو فاسد میشود چون يك كلوني جديد باكتري وارد آن ميكنيد كه مستعد رشد باكتري است. کرمهای دستساز که برای پوست تجویز میشوند هم معمولا اینچنین هستند.
*داروهای منقضی را چه باید کرد؟
داروهای تاریخ گذشته را باید دور بریزید. بهتر است این داروها را در پلاستیک بپیچید و دور بریزید. شربتها و قطرهها را اول در فاضلاب خالی کنید بعد شیشههای آنها را دور بریزید. البته دور ریختن داروها باید با احتیاط صورت بگیرد. بعضی از داروها وقتی تاریخ مصرف آنها میگذرد میتوانند برای محیط زیست خطرناک باشند. این داروها علاوه بر انسانها، میتوانند برای حیوانات و محیط زیست هم خطرناک باشند. مثلا میتوانند وارد جریان آب زیرزمینی شوند و منابع آب را آلوده کنند. به علاوه ممکن است توسط حیواناتی مثل سگ، گربه یا حتی پرندگان خورده شوند و به آنها آسیب برسانند به همین دليل بهتر است اگر داروی تاریخ گذشته در خانه دارید درباره آن با پزشک یا داروساز مشورت کنید. اگر دارو، جزو داروهایی بود که بعد از انقضا سمی میشوند بهتر است آنها را به مراکز درمانی تحویل دهید. هلال احمر هم این داروها را از شما تحویل میگیرد تا با شرایط درست و بدون آسیبرساندن به محیط از بین ببرد. برای آمپولها باید دقت بیشتری کنید. اگر در درمانگاه تزریق انجام میدهید آنها خودشان طبق اصول ضایعات را دور میریزند اما اگر در خانه تزریق میکنید و سرنگ با سوزن را دور میاندازید حتما آن را در کاغذ بپیچید تا باعث انتقال بیماری نشوند. یادتان باشد تهران پر از ضایعات جمعکن است و این ضایعات ممکن است به آنها آسیب برساند.
...::::بیماری هایی که شیرینی بر بدن قالب می کند::::...
زیاده روی در مصرف شیرینی مانع جذب ویتامین ها و املاح به بدن می شود و این عواملی موثر در کاهش سیستم دفاعی بدن است
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر پیام فرهبخش متخصص تغذیه اظهار داشت: از آنجا که شیرینی ها ارزش غذایی شان در حد کربوهیدرات است، حجم معده را پر می کند و اشتهای افراد را به مصرف بقیه مواد غذایی کم می کند.
وی افزود: قندها مانع جذب ویتامین C و املاحی مثل روی و سلنیوم هستند که کارکردشان با سیستم ایمنی بدن به شدت در ارتباط است.
وی ادامه داد: مصرف شیرینی باعث چاقی است و این چاقی زمینه ای برای بیماری های بعدی مثل سندروم متابولیک که یک پایه آن در چاقی و پایه دیگر آن در فشار خون است و همچنین باعث کبد چرب، افزایش بیماری های قلبی و عروقی و در نهایت دیابت می شود.
وی خاطرنشان کرد: قندها دو دسته هستند، یکی ساده و دیگری مرکب.
توصیه می کنیم؛ افرادی که دیابت و اضافه وزن دارند از قندهای مرکب استفاده کنند و افرادی که وزن طبیعی دارند از قندهای ساده در حد معمول استفاده نمایند.
...::::استفاده از روش جدید سه بعدی برای رشد پانکراس مینیاتوری::::...
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کپنهاگ به طور موفقیت آمیز روشی خلاقانه و 3بعدی برای رشد پانکراسی مینیاتوری از سلول های پیش ساز ایجاد کرده اند که هدف نهایی این مدل کمک به مبارزه علیه دیابت است.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،این محققین یک روش کشت سه بعدی خلق کرده اند که به کمک آن می توان سلول های پانکراسی را به طور موثرتری تکثیر و رشد داد. این روش جدید به مواد سلولی گرفته شده از موش اجازه می دهد به طور واضح در ساختار های شبه درختی رشد کنند. این روش یک پتانسیل بلند مدت در تولید پانکراس کوچک انسانی از سلول های بنیادی ارائه می دهد. این اندام های کوچک انسانی به عنوان مدلی برای تست کردن داروهای جدید به صورت سریع و موثر ارزشمند هستند و دیگر نیازی به استفاده از مدل های حیوانی نیست.
...:::: چه کسانی نمی توانند خون اهدا کنند؟ ::::...
مصرف سيگار و كمبود اكسيژن خون منجر به غلظت خون مي شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،نسرين حبيبيان، فوق تخصص آنكولوژي و خون كودكان اظهار داشت: پلي سايتي مي به افزايش گلبول هاي قرمز در حال گردش خون در حالت بالاتر از حد طبيعي گفته مي شود كه موجب بروز غلظت خون مي شود.
وي با اشاره به اينكه غلظت خون در دو دسته واقعي و كاذب تقسيم بندي مي شود، خاطرنشان كرد: غلظت خون واقعي همان افزايش توده گلبول هاي قرمز است كه ناشي از كمبود اكسيژن خون محيطي و افزايش توليد گلبول هاي قرمز بروز مي كند، اما غلظت خون كاذب در اثر كاهش حجم پلاسما اتفاق مي دهد.
حبيبيان افزود: غلظت خون در مردان بيش از 60 و در زنان بيش از 50 درصد مشاهده شده است.
...::::عوارض مصرف خودسرانه داروهای مکمل::::...
*مصرف خودسرانه داروهای مکمل عوارض خطرناکی در پی دارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر امیر فتحعلیان داروساز اظهار داشت:داروها سمومی هستند که توسط متخصص با دوز مناسب برای بیمار تجویز شده و آنچه که بین اثر سمی دارو و نقش درمانی آن افتراق ایجاد کرده مصرف صحیح دارو و زمان مناسب آن است.
وی در تشریح مسمویتها افزود: هر مادهای که جذب و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد کند سم تلقی شده که بعضی از این سموم مثل آفتکشها شناخته شده و برخی از سموم مثل داروها ناشناخته هستند.
این داروساز در خصوص مصرف بیش از حد داروها بویژه ویتامینها، تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه هرچیزی حتی آب موجب مسمومیت شده، به طور خاص مصرف بیرویه ویتامینهای محلول در چربی (aو b) که در بدن ذخیره میشوند، مضر بوده بویژه مصرف ویتامین A برای زنان باردار در سه ماهه اول بارداری بسیار خطرناک است.
فتحعلیان با تاکید بر شایعترین مسمومیتهای دارویی افزود: مصرف بیرویه داروهای بدون نسخه مثل مسکنها، آرامبخشها و ضد افسردگی موجب بروز علائمی چون اختلالات تنفسی در تیم تنفسها، فشارخون، تغییر در سیستم بینایی و اندازه مردمکها، تاری دید، اختلالات پوستی و در موارد شدیدتر حتی قلب، ریه و کبد را درگیر میکند که شاخصهای خوبی برای تشخیص پزشک است.
...::::نقش تنظیم کننده های اصلی در جهش های ژنی و بیماری ها::::...
دانشمندان روشی جدید را جهت تجزیه و فهم چگونگی خواندن ژنوم توسط پروتئین های خاصی به نام تنظیم کننده های اصلی و بدنبال آن خاموش و روشن کردن ژن ها ابداع کردند که شناسایی جهش های ژنی مرتبط با بیماری ها را تسریع خواهد کرد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا روشی جدید را جهت تجزیه و فهم چگونگی خواندن ژنوم توسط پروتئین های خاصی به نام تنظیم کننده های اصلی و بدنبال آن خاموش و روشن کردن ژن ها ابداع کردند. این روش شناسایی جهش های ژنی مرتبط با بیماری ها را تسریع و آسان می کند که مرحله مهمی در درمان های هدفگیری شده درآینده و همچنین پیش گیری و درمان بیماری ها از دیابت گرفته تا بیماری های تخریب کننده عصبی می باشد. هدف اصلی بدست آوردن توانایی سکانس ژنوم بیماران، تفسیر سکانس DNA با توجه به ریسک بیماری ها می باشد.
جهش هایی که در ناحیه کد کننده پروتئین در ژنوم رخ می دهد، نسبتأ مستقیم است ولی جهش هایی که با ریسک بیماری ها مرتبط می باشد، حقیقتأ در نواحی از ژنوم به وقوع می پیوندد که پروتئین ها را کد نمی کنند.
...:::: قرص های امگا 3 تبليغات يا ضرورت؟ ::::...
امروزه افراد به جای بهره بردن از خواص طبیعی مواد غذایی به مکمل های غذایی روی آورده اند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر فرشاد حسینی شیرازی استاد داروسازی دانشگاه شهید بهشتی،در خصوص قرص های امگا 3 اظهار داشت: هنگامی که فرد رژیم غذایی شامل مصرف ماهی و روغن های گیاهی داشته باشد، ضرورتی به مصرف قرص امگا 3 نیست.
...::::کشف «ماده تاریک» ژنوم انسانی در کمال ناباوری دانشمندان::::..
تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی پن به دستاورد بزرگی در درک چگونگی پیریزی منشا "ماده تاریک" ژنومی دست یافتهاند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این "ماده تاریک" که «آر ان ای غیرکدبندیکننده» نام دارد، حاوی طرحی برای تولید پروتئینها نیست، با این حال، بیش از 95 درصد از ژنوم انسانی را تشکیل میدهد.
محققان حاضر در این مطالعه کشف کردند که اساسا تمامی آر ان ای کدبندیکننده و غیرکدبندیکننده در انواع مکانهای همسان در طول ژنوم انسانی پیریزی میشوند.
یافتههای تیم علمی به شناسایی دقیق مکان ویژگیهای بیماری پیچیده کمک میکند، زیرا منشاهای ژنتیکی بسیاری از بیماریها در بیرون از ناحیه کدبندیکننده ژنوم قرار دارد.
...::::تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش::::...
*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش*
اسپرماتوژنز فرایند ویژه ای است که طی آن سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ( SSCs ) تقسیم شده و به گامت های نر تحت عنوان اسپرماتوزوا تمایز می یابند. سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ، سلول هایی منحصر به فرد هستند چرا که آنها سلول های بنیادی بالغی می باشند که اطلاعات ژنتیکی را به نسل های بعدی منتقل می کنند . شواهد موجود نشان داده است که SSCs را می توان با برنامه ریزی مجدد برای به دست آوردن ویژگی پرتوانی به سلول های بنیادی جنینی تبدیل کرد که قادر به تمایز به تمام دودمان های سلولی مشتق از سه لایه جنینی هستند ، این شواهد کاربردهای بالقوه مهم SSCs را در طب ترمیمی برجسته می کند . مطالعات اخیر ما و همکاران ما به دستاوردهای بزرگی در تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش نائل شده که می تواند منجر به درک بهتر زیست شناسی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی و کاربرد SSCs در طب باروری و ترمیمی شود. در این بررسی، ما ابتدا هویت سلولی و فنوتیپ بیوشیمیایی SSCs موش و انسان را مقایسه می کنیم. قابل ذکر است که نوع سلول SSCs موش و انسان متمایز هستند، و SSCs انسان دربرخی اما نه تمام فنوتیپ ها با SSCs موش مشابه است . روش های جداسازی SSCs و همچنین کشت کوتاه مدت و بلند مدت SSCs موش و کشت کوتاه مدت SSCs انسان نیز مورد بحث قرار می گیرد . ما علاوه بر این ، پیشرفت های جدید درخود تجدیدی SSCs را با هدف ایجاد کشت دراز مدت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان که هنوز انجام نشده است ، ذکر خواهیم کرد.
...::::ارايه يك روش سلول درماني براي مبارزه با بيماري ديابت::::...
محققان پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري در يك طرح تحقيقاتي و با استفاده از سلول درماني روشي را براي مبارزه با بيماري ديابت ارايه كردند .
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان، دكتر محمد معصومي اظهار داشت: براساس نتايج يك مطالعه ، در شهر تهران از هر ۱۰۰۰ نفر ۳۰۰ نفر دچار اختلالات متابوليكي مربوط به گلوكز هستند. اين رقم دقيقا به معناي ابتلاي اين تعداد افراد به ديابت نيست بلكه نشان دهنده ميزان اختلال در گلوكز ترشح شده در بدن است ولي اين آمار يك زنگ خطر است.
...:::: داروی ژلوفن برای این افراد ممنوع است ::::...
ژلوفن به کبد هم صدمه می زند زیرا این دارو در کبد متالوبیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از یک کارشناس ارشد داروسازی گفت: ژلوفن برای کاهش موقت درد ناشی از سرماخوردگی، دندان درد، درد عضلانی، سردرد از جمله میگرن، آرتریت روماتوئید و درد قاعدگی استفاده میشود، اما افراد مبتلا به آسم، فشارخون، زخم معده، ناراحتیهای خونی مثل هموفیلی و مشکلات انعقادی باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند. افرادی که داروهای دیابت استفاده میکنند هم نباید ژلوفن بخورند، چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروها میشود و افت ناگهانی قند و بروز شوک را به همراه دارد.
سمانه سورگی خاطرنشان کرد:
دیگر عوارض مصرف خودسرانه این قرص، شامل اختلالات پوستی، اختلالات بینایی، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات رفتاری، اختلالات شنوایی، بی حسی یا ضعف در دستها و پاها، احساس خستگی، اختلالات ادراری و افزایش وزن، درد و سوزش معده است. ژلوفن به کبد هم صدمه میزند زیرا این دارو در کبد متابولیزه میشود تا قابلیت جذب داشته باشد، بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار میآورد و به آن آسیب میرساند.
وی با اشاره به این که مصرف این دارو باعث بروز اختلالات جنینی میشود، افزود: مصرف ژلوفن در سه ماه اول دوران بارداری مجاز، ولی در سه ماه آخر بارداری ممنوع است.
...::::دستاورد دانشمندان ایرانی در ترمیم سلولهای رگهای خونی برای پیوند بهتر اعضا::::...
دستاورد دانشمندان ایرانی دانشکده پزشکی ویل کورنل شاید در آینده بتواند با تزریق سلولهای رگهای خونی به ترمیم اندام آسیبدیده یا بیمار پرداخته و نیاز به اندام اهدایی و پیوند را از میان بردارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، دکتر شاهین رفیعی، آرش رفیعی، سینا ربانی و دیگر همکارانشان در پژوهش خود نشان دادهاند که سلولهای اندوتلیال که سازنده ساختار رگهای خونی هستند، در حقیقت دستگاههای زیستی قدرتمندی هستند که فرآیند احیا را در بافتهای عضوها با انتشار مولکولهای مفید اندام خاص هدایت میکنند.
آنها این دستاورد را با رمزگشایی کل ژنهای فعال در سلولهای اندوتلیال کشف کرده و صدها ژن شناختهشده را رونماییردند که هرگز با این سلولها مرتبط نبودند.
صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است