انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 37
بازدید دیروز : 430
بازدید هفته : 618
بازدید ماه : 781
بازدید کل : 171417
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

تشخیص سرطان با زنبورهای عسل آموزش دیده

تشخیص سرطان با زنبورهای عسل آموزش دیده
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،تحقیقات نشان می‌دهد، زنبورهای عسل از حس بویایی قوی برخوردار بوده و عملکرد این حس حتی از بویایی سگها نیز بهتر است.محققان پرتغالی از توانایی بویایی قوی زنبور عسل برای تشخیص سرطان استفاده کرده‌اند؛ در این روش زنبورهای عسل دوره دیده درون یک محفظه شیشه‌ای قرار داده می شوند که از دو بخش بزرگ و کوچک تشکیل شده است.زنبورهای عسل دوره دیده درون محفظه بزرگتر قرار می‌گیرند و سپس بیمار اقدام به دمیدن بداخل محفظه می‌کند؛ زنبورها در صورت تشخیص بوی سرطان در تنفس بیمار وارد محفظه کوچکتر می‌شوند.زنبورهای عسل برای تشخیص سرطان در مدت 10 دقیقه با بوهای خاص تمرین داده می‌شوند و به محض اینکه مشابه همان بوها را در تنفس بیمار تشخیص دهند، ‌وارد محفظه کوچکتر می‌شوند.این ابتکار در هفته طراحی هلند در آیندهوون معرفی شد.همچنین از زنبورهای عسل می‌توان برای تشخیص بمب استفاده کرد؛ شرکت Insectinel در حال تمرین دادن زنبورهای بمب‌یاب برای استفاده در عملیات ضدتروریستی است.زنبورهای عسل بمب‌یاب پیش از تغذیه با محلول آب و شکر در معرض بوهای خاص قرار داده می‌شوند و اگر همواره با تشخیص درست بو، با شکر پاداش داده شوند، این بوها را تا آخر عمر در خاطر می‌سپارند.تحقیقات دیگری نیز در خصوص توانایی بویایی زنبورعسل برای تشخیص بیماریهای سل، دیابت، سرطان پوست و ریه انجام شده است.

افزایش ریسک از دست دادن شنوایی در زنان چاق

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، تا کنون360 میلیون نفر شنوایی خود را از دست داده اند. تصور بر این بود که این مشکل عارضه جانبی کهولت است. یافته های جدید نشان می دهد افزایش توده بدنی و اندازه دور کمر خطر این مشکل را در زنان افزایش داده وفعالیت بالای بدنی این خطر را کاهش می دهد.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،تا پیش از این دانشمندان تصور می کردند از دست دادن حس شنوایی قسمتی از پروسه پیری است اما یافته های پژوهشگران نشان می دهد ریسک فاکتورهایی وجود دارند که می توانند احتمال بروز این مشکل را افزایش دهند. داشتن وزن مناسب و انجام مداوم فعالیت بدنی می تواند از بروز نا شنوایی جلوگیری نماید یا آن را به تاخیر بیندازد.


مکانیسم های متفاوت جهت ترمیم قسمت های مختلف بدن

مکانیسم های متفاوت جهت ترمیم قسمت های مختلف بدن
دانشمندان موفق به کشف مکانیسم های متفاوت ترمیم در بافت های آسیب دیده در گونه های متفاوت سمندرها شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،دانشمندان سوئدی کشف کردند که دو گونه متفاوت سمندر در روش رشد مجدد عضلات با یکدیگر متفاوت هستند. آنها گزارش کردند که در نواحی متفاوت بدن بیش از یک مکانیسم ترمیم بافتی وجود دارد. دانشمندان جهت بررسی اینکه کدام نوع  سلولی به بافت عضلانی جدید تبدیل می شوند، در دو گونه از سمندرهایی که پای جلویی خود را از دست داده بودند، انواع متفاوت سلولی را نشاندار کردند. سمندرها توانایی قابل ملاحظه ای در ترمیم نه تنها دم بلکه اندام های داخلی مانند قلب و مغز دارند.یک نظر قدیمی این است که بافت های جدید از جمعیتی از سلول های بنیادی فعال شده در زمان آسیب دیدگی بوجود می آید. آنچه این گروه تحقیقاتی یافتند تنها در یکی از گونه ها صادق بود، با اینکه دو گونه بسیار به یکدیگر نزدیک بودند.



مواد غذایی مفید در بیماری کبد چرب

   ,

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازجوان ایرانی، منظور از کبد چرب ،رسوب چربی (عمدتاً از چربی های خنثی ) در کبد است که پیدایش آن در افراد چاق ،مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا و بی تحرک ، بیشتر دیده می شود . کاهش سریع وزن می تواند این عارضه را در پی داشته باشد.چاقی عامل مهمی برای بروز بسیاری از بیماری ها و مشکلات در فرد است . به همین دلیل برای پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها لازم است وزن خود را کاهش دهید.در حالت عادی امکان رسوب چربی در کبد که یکی از ارکان مهم سم زدایی محسوب می شود وجود ندارد ولی اضافه وزن و چاقی از شاخص های اساسی تجمع و رسوب چربی در غده 5/1 کیلویی بدن (کبد) است .چربی خون بالا ، دیابت و مصرف برخی داروها مانند کورتن نیز از دلایل بروز بیماری کبد چرب است .

مشکلات کبد چرب:کبد فرد مبتلا به این عارضه در مقابل رسوب چربی از خود واکنش نشان می دهد که در دراز مدت سبب آسیب کبد می شود.شیوع این بیماری در زنان به علت کم تحرکی بیشتر است .



 

خوددرمانی، معضل بیماری‌های زمستانی

امروزه خوددرمانی و مصرف بی‌رویه‌ی دارو یکی از معضلات سیستم درمانی کشور است، به طوری که میزان مصرف دارو در ایران 3 برابر میانگین جهانی و از لحاظ تعداد در آسیا بعد از چین قرار دارد.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،*محسن اشعه‌شعار*کارشناس دارویی شبکه بهداشت زرندیه،منظور از خوددرمانی را استفاده دارو بدون تجویز پزشک دانست و گفت: یکی از رایج‌ترین انواع خوددرمانی به این صورت است که فرد یکبار به پزشک مراجعه کرده و بعد از اتمام داروها، بدون نظر پزشک مجددا اقدام به دریافت دارو برای خود یا یکی از اعضای خانواده می‌کند.وی با بیان این‌که خوددرمانی علل مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین علل آن آگاهی نداشتن شهروندان از عوارض جانبی این اقدام است، افزود: آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله داروهایی هستند که مکررا توسط اشخاص و بدون تشخیص پزشک درخواست می‌شود و مصرف آن بدون تجویز پزشک در آینده‌ای نه چندان دور شخص و جامعه را دچار بحران می‌کند.



یافته جدید در مورد سلول درمانی مغز

با پیوند سلول های پیش ساز عصبی در بیماری هایی نظیر پارکینسون و هانتینگتون،فرض بر این است که این سلول ها بتوانند وظایف سلول های از بین رفته را انجا م دهند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،سلول های عصبی پیوند شده همان گونه که انتظار می رود مهاجرت نمی کنند. دانشمندان به تازگی دلیل این مشکل را کشف کرده اند. آن ها دریافته اند که سلول های پیش سازموادی را ترشح می کنند که مانع مهاجرت سلول های عصبی درحال بالغ شدن به مغز می شود. یافته های این گروه در Nature Neuroscience ارائه شده است. یکی از روش های درمان مبتلایان به بیماری های پارکینسون و  هانتینگتون می تواند جایگزین کردن سلول های از بین رفته با سلول های تازه باشد. به این منظور سلول های پیش ساز نابالغ  به مغز بیماران پیوند زده می شوند تا بعد از بالغ شدن بتوانند وظایف سلول های معیوب را انجام دهند. اما بارها و بارها اثبات شده است که سلول های پیوند زده شده در محل اولیه خود باقی مانده و به مغز مهاجرت نمی کنند.



چه موقع گلودرد خطرناک می‌شود؟

چه موقع گلودرد خطرناک می‌شود؟

گلودرد عارضه‌ای است که یا از حساسیت و آلرژی‌ها و یا از مشکلات جدی‌تری نظیر عفونت‌های باکتریایی و ویروسی ناشی می‌شود.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا گاهی اوقات گلودرد به خودی خود برطرف می‌شود مخصوصا اگر عامل آن حساسیت یا ویروس باشد اما در مواردی که عامل گلودرد، عفونت باکتریایی است درمان آن ضروری است و باید علائم هشداردهنده آن را شناخت و جدی گرفت.  

برخی از شایع‌ترین علائم هشداردهنده‌ گلودردهای باکتریایی به شرح زیر است:

- در صورتی که گلودرد بیش از یک هفته ادامه پیدا کند.

- در مواقعی که تنفس یا عمل بلع به دلیل درد گلو به سختی انجام شود.

- اگر فرد مبتلا به گلودرد دچار ریزش شدید آب دهان شوند.

- در صورتی که لکه‌های چرک و عفونت در انتهای گلو مشاهده شود.

- در مواقعی که کهیر پوستی ظاهر شود.

- اگر خون در بزاق یا خلط دیده شود.

- در صورتی که علائم از دست رفتن آب بدن از جمله خستگی، خشکی دهان،‌ تکرر ادرار یا خشکی چشم مشاهده شود.


میزان بالای ویتامین «B12» در خون از علائم سرطان است

میزان بالای ویتامین «B12» در خون از علائم سرطان است

میزان کافی ویتامین «B12» برای زندگی سالم ضروری است. با این حال مقدار زیاد این ویتامین موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های خاص می‌شود.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، براساس تحقیقات جدید میزان بیش از حد طبیعی ویتامین «B12» ممکن است نشان دهد بیمار در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های خاص قرار دارد.محقق این تحقیق یوهان آرنت کارشناس گروه اپیدمولوژی بالینی و گروه بیوشیمی بالینی بیمارستان آرهوس در دانمارک و همکاران وی ثبت موارد پزشکی دانمارک را مورد بررسی قرار دادند. آنان 333 هزار و667 بیمار غیرسرطانی را مورد آزمایش CBL قرار دادند.بیمارانی که قبل از اندازه‌گیری پلاسما به سرطان مبتلا شده بودند و آنانی که تحت درمان CBL قرار داشتند شامل این تحقیق نبودند.این تحقیق ارتباط میزان بیشتر CBL و خطر کلی سرطان را مورد بررسی قرار دادند. محققان اظهار کردند: این مورد بخصوص برای بیماران در طول یکسال اندازه گیری میزان CBL صحیح بود.این نتایج نشان داد خطر ابتلا به سرطان‌های خون در افراد سیگاری پس از 5 سال سنجش همچنان بالا باقی مانده بود.محققان اعلام کردند: میزان بالای CBL احتمالا به دلیل مصرف غذاها و مکمل‌های حاوی ویتامین «B12» و افزایش آن در خون نیست و میزان بالای آن ممکن است به دلیل برخی فرایندهای بدخیم ناشناخته باشد.نتایج این تحقیق در نشریه موسسه ملی سرطان دانمارک منتشر شده است.


 
کشف دارویی جدید برای جلوگیری از ابتلا به دیابت

محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا به معرفی داروی جدیدی پرداخته‌اند که می‌تواند از ابتلای انسان به بیماری دیابت جلوگیری کند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، این درمان می‌تواند از ابتلای افراد چاق و در معرض ابتلا به دیابت نوع دو به این شرایط جلوگیری کند.به گفته محققان، این دارو آنزیم MK۲ را مهار کرده و در نهایت می‌توان آنرا به داروی «متفورمین» که درمان پیشتاز کنونی دیابت نوع دو است، اضافه کرد تا کنترل بهتری از داروهای کنونی بر سطح انسولین و قند خون ارائه کند. این کار بطور موثری می‌تواند توان داروها را برای کنترل سطوح انسولین و قند افزایش دهد.کارشناسان بر این باورند که این ترکیب دارویی بطور خاص برای درمان بیماران با اضافه وزن بسیار بالا مفید بوده چرا که از سوختن سلولهای انسولین در زمان تلاش برای مقابله با چاقی جلوگیری می‌کند. این دارو همچنین ممکن است بتواند از وخیمتر شدن وضع افرادی که در مراحل ابتدایی این بیماری موسوم به پیش دیابت قرار دارند، جلوگیری کند.این پژوهش در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.


پس از یک ساعت کار با رایانه 5 دقیقه قدم بزنید

این روزها با متداول شدن استفاده از رایانه و اینترنت ، میلیونها انسان در جهان روزانه زمان های طولانی را با رایانه کار می کنند در حالی که این کار بدون وقفه در صورت تداوم منجر به آسیب های حرکتی و اسکلتی در بدن می شود.کارشناسان براین باورند که بهتر است که افراد پس از ساعتی کار با رایانه مدت زمانی را به چشم ها و بدن خود استراحت دهند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایرنا،دکترˈ سید احمد رئیس السادات ˈدبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران اظهار داشت: افرادی که زمان های طولانی را صرف مطالعه و یا کار با رایانه می کنند بهتر است پس از هر یک ساعت نشستن و کار 5 دقیقه قدم برنند.وی یادآور شد : افرادی که زمان های طولانی را صرف مطالعه و یا کار با رایانه می کنند به اختلالات و آسیب های اسکلتی و عضلانی از جمله درد گردن ،درد بین دو کتف و حتی درد کمر و پشت ساق پا دچار می شوند.رئیس السادات اظهار داشت :نشستن های نامناسب و طولانی مدت به گونه ای که گردن رو به جلو و شانه ها حالت افتادگی دائم داشته باشند و فرد قوز کند ، بسیار خطرناک است زیرا به ستون فقرات در ناحیه گردن و پشت فشار زیاد وارد می شود.



تعیین دمای سلول‌های زنده با نانودماسنج ساخت محققان

تعیین دمای سلول‌های زنده با نانودماسنج ساخت محققان
پژوهشگران دانشگاه هاروارد با استفاده از نانوبلورالماس و یک رشته نانوسیم، موفق به ساخت نانودماسنجی شدند که که از آن می‌توان برای تعیین دمای سلول‌های زنده استفاده کرد.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،این دستگاه مجهز به یک نانوسیم است که به درون سلول زنده وارد می‌شود و در نهایت تغییر دما را تا 1.8 میلی کلوین شناسایی می‌کند.اگر این دستگاه بهبود پیدا کند قادر به اندازه‌گیری پدیده‌های حساس به دما در سلول زنده خواهد بود و حتی می‌توان از آن برای درمان سرطان استفاده کرد.رهبر این پژوهش، میخائیل لوکین از دانشگاه هاروارد است که نتایج یافته‌های خود را در نشریه Nature به چاپ رسانده است. در این پروژه از مراکز حفره نیتروژنی در ساختار الماس استفاده شده است. این حفره‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که دو اتم کربن مجاور هم از ساختار الماس حذف شده و به جای آن اتم‌های نیتروژن قرار ‌گیرند.به نوشته ایسنا، حالت پایه مراکز حفره نیتروژنی دارای دو سطح انرژی است که اختلاف انرژی میان آنها به فرکانس انتقال شهرت دارد.


ریزداربست اشباع ازسلولهای بنیادی ژله وارتون انسان و یا ترشحات آن سبب بهبود ترمیم زخم می شود

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:ریزداربست اشباع ازسلولهای بنیادی ژله وارتون انسان و یا ترشحات آن سبب بهبود ترمیم زخم می شود
بهبود زخم یک مشکل عمده در بیماران دیابتی است و روش های درمانی کنونی موفقیت محدودی داشته اند . از آنجا که تجدید سلول های پوست تحت کنترل سلول های بنیادی مزانشیمی ( MSC ) است برای درمان زخم با استفاده از سلول های بنیادی مغز استخوان با منشا خارجی ( hBMMSCs ) تلاش شده است. با این حال، hBMMSCs دارای محدودیت هایی از جمله جمع آوری دردناک ، تعداد سلول کم و خواص بنیادینگی کوتاه مدت بر خلاف سلول های مزانشیمی ژله وارتون بند ناف انسان ( hWJSCs ) است.



سلول های بنیادی مزانشیمی : درمان های پاسخ دهنده سازگار با محیط برای طب ترمیمی

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:سلول های بنیادی مزانشیمی : درمان های پاسخ دهنده سازگار با محیط برای طب ترمیمی

سلول های بنیادی مزانشیمی (MSC) تا حدی بواسطه توانایی آنها درتمایز به بافت هایی از قبیل استخوان، غضروف و چربی در شرایط in vitro شناخته شده اند، اما این عملکردهای تغذیه ای ، تعدیل سیستم ایمنی و پاراکرین آنها است که ممکن است بیشترین تاثیر درمانی را درداخل بدن داشته باشد. بر خلاف درمان های دارویی که یک عامل مشخص با یک دوز خاص را انتقال می دهد، سلول های بنیادی مزانشیمی تنظیم کننده در محل بوده و عوامل فعال زیستی و سیگنال ها را درغلظت های متغیر و در پاسخ به نشانه های ریز محیطی  ترشح می کنند . پیشرفت های چشمگیری در درک مکانیسم های بیوشیمیایی و سوخت و ساز بدن و بازخورد مرتبط با پاسخ MSC صورت گرفته است. توانایی ضد التهابی و تنظیم کنندگی ایمنی MSC ممکن است در بازسازی شرایط موضعی یا سیستمیک برای ترمیم و بازسازی طبیعی بافت برتری داشته باشد . درمان با سلول های بنیادی مزانشیمی آلوژنیک ، به عنوان یک دارو توسط سازمان های نظارتی دسته بندی شده و به طور گسترده ای پیگیری می شود، اما مطالعات جدید بر تاثیر درمان با سلول های بنیادی مزانشیمی اتولوگ ، حتی برای افراد متاثر از یک بیماری  اشاره دارد . نگرانی های ایمنی و تنظیمی مربوط به آماده سازی سلول های آلوژنیک ، سلول درمانی اتولوگ و با حداقل دستکاری را یک گزینه مناسب برای بسیاری از برنامه های کاربردی ترمیمی ، ضد التهابی و خود ایمنی  ساخته است.


 

مقابله با سلول‌های سرطانی با کمک طلا و انگور قرمز

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، ترکیب موجود در انگور قرمز در کنار ذرات طلا می‌تواند به مقابله با سلول‌های سرطانی در محیط آزمایشگاه منجر شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطالعات چند دهه قبل حاکی از اثربخشی فناوری نانو در ترکیب با شیمی‌درمانی است که می‌تواند عوارض جانبی بر روی بافتهای سالم ناشی از هدف قرار دادن تومورهای سرطانی را کاهش دهد.در سال 2012 میلادی یک تیم از محققان دانشگاه میسوری در تحقیقات خود دریافتند، ترکیب چای سبز و نانو ذرات طلا پس از کاهش میزان دوز داروهای شیمی‌درمانی قادر به از بین بردن سلولهای سرطان پروستات است.محققان بیمارستان چشم‌پزشکی سانکارا نترایالای هند با الهام از این تحقیقات، از ترکیبات موجود در انگور قرمز برای مقابله با سلولهای سرطانی استفاده کردند.نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که کارآیی ضدسرطانی ترکیبات انگور قرمز مشابه چای سبز بوده و این ترکیب از توانایی بالقوه برای تولید تصاویر شفافتر در اسکن برخوردار است. این تصاویر بهتر به پزشکان کمک می‌کند تا نحوه تغییرات سلول‌ها قبل و پس از درمان را بدقت بررسی کنند.ترکیب عصاره انگور قرمز با کلرید طلا منجر به شکل‌گیری نانو ذرات طلا شد؛ این نانو ذرات زمانی که در محیط آزمایشگاه در معرض سلولهای سرطان پستان قرار می‌گیرند، قادر به از بین بردن سریع این سلولها هستند که یک شیوه درمانی هدفمند محسوب می‌شود. از این فناوری می‌توان برای تشخیص و درمان انواع مختلف سرطان استفاده کرد.ترکیبات موجود در انگور قرمز همچنین دارای کاربردهای پزشکی دیگری نیز بوده و می‌تواند برای بیماران با علائمی مانند تهوع، مبتلایان به وبا و مشکلات کبد نیز مفید باشد.

 


 

معمای تشکیل اسکار با کشف ژن جدید حل شد

معمای تشکیل اسکار با کشف ژن جدید حل شد
کشف ژن جدیدی به نام FAM111B که به تازگی توسط یک گروه بین المللی از دانشمندان صورت گرفته امیدهایی را در جهت مقابله با اسکارو فیبروز به وجود آورده است .
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان، به گفته پژوهشگران توضیح مکانیسمی که توسط آن جهش های ژن FAM111B باعث فیبروز می شود می تواند به تولید داروهایی برای درمان فیبروز در خانواده های درگیر شده و احتمالا جلوگیری از تشکیل فیبروز درسایر بیماری ها نظیر scleroderma منجر شود.
Scar ها مناطقی از بافت فیبروزی هستند که بعد از آسیب بافت نرمال تشکیل می شوند. در واقع Scar حاصل از یک پروسه زیستی است که جهت ترمیم زخم ها درپوست و سایر بافت ها به کار می افتد. بنابراین یک پروسه کاملا طبیعی است. و به استثنای زخم های کوچک، بعد از هرنوع زخمی مانند زخم های حاصل  از تصادف، جراحی و بیماری با درجات مختلف دیده می شود. متاسفانه تشکیل Scar در بیماری هایی نظیر سل می تواند عامل مرگ بیمار باشد.


 
اگر شما هم این علایم را دارید در معرض ابتلاء به "تومور مغزی" هستید
در هر سنی امکان بروز عارضه مغزی وجود دارد و از مهمترین علائم آن شامل سردرد است که به هنگام صبح به سراغتان می‌آید.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،نیما ابریشمی، متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: امکان بروز عارضه تومور مغزی در هر سنی وجود دارد لذا سردردهایی که به هنگام صبح ایجاد می‌شود از مهمترین علائم این بیماری است.وی با اشاره به علائم‌های دیگر این عارضه گفت: تغییرات در رفتار ، حالات تهوع، سرفه‌های شدید ، تغییرات در بینایی و شنوایی و از دست دادن توانایی حرکتی از نشانه‌های تومور مغزی هستند.وی تصریح کرد: قرار گرفتن بیش از اندازه سر در برابر اشعه و امواج دو خطر اصلی است که می‌تواند احتمال ابتلا به تومورها را چندین برابر افزایش دهد.این متخصص مغز و اعصاب در خصوص درمان این عارضه خاطرنشان کرد: این عارضه همانند دیگر سرطان‌ها با روش اصلی درمان بهبود می یابد و این روش ها شامل جراحی، پرتو افشانی و شیمی درمانی است.


 

پنجره چشم ، بهترین سرنخ برای سلامت پانکراس
 

محققان موسسه تحقیقاتی کارولیسنکای سوئد به یک روش نوین برای تحقیق در مورد سلامت پانکراس دست یافتند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از شبکه ایران،در این روش محققان سلول های حیاتی تولیدکننده انسولین را به چشم انتقال داده و دریافته اند که بررسی چشم در این حالت، اطلاعات ارزشمندی را در زمینه عملکرد پانکراس در اختیار محققان قرار می دهد.انسولین هورمونی است که باعث می شود سلول های بدن از جریان خون، گلوکز جذب کنند. گلوکز در کبد و ماهیچه ها به صورت گلیکوژن ذخیره می شود و به بدن اجازه نمی دهد که از چربی به عنوان منبع انرژی استفاده کند.میزان ترشح انسولین در خون با میزان غذای مصرفی متناسب است. زمانی که میزان غذای دریافتی زیاد باشد، پانکراس خود را با این شرایط تطبیق می دهد و میزان سلول های تولیدکننده انسولین افزایش پیدا می کند. این فرآیند برای تعدیل قند خون لازم است و اگر این چرخه طبیعی طی نشود، بیماری دیابت رخ نمایی می کند.در این روش چند سلول تولیدکننده انسولین به چشم انتقال داده می شود و چشم به طور دقیق بررسی می شود. با استفاده از این روش به راحتی می توان سلامت پانکراس را بررسی کرد.میزان اثربخشی داروی انسولین نیز با استفاده از این روش قابل بررسی است.مراحل اولیه این روش روی موش های آزمایشگاهی بررسی شده است.با استفاده از این روش می توان امکان بروز بیماری دیابت را نیز پیش بینی کرد.


ــ چگونه خارش را درمان نمایید!؟

خارش نوعی ناراحتی پوستی است که بروز آن دلایل مختلفی دارد. خاراندن موضع باعث تشدید ناراحتی و حتی کبودی و خون ریزی آن می شود.

عوامل متعددی را می توان در ایجاد این ناراحتی پوستی برشمرد؛ استفاده از مواد شیمیایی، آفتاب سوختگی، هوای سرد، تماس زیاد با آب یا نور خورشید، گزیدگی حشرات یا حمام داغ. اما علت عمده آن خشکی پوست است. این ناراحتی ممکن است در تمامی بدن یا بخشی از پوست ایجاد شود.

علل:...



 

ارتباط متیلاسیون با بیماری های متابولیکی

ارتباط متیلاسیون با بیماری های متابولیکی
دانشمندان موفق به کشف اثرات متیلاسیون DNA در بروز بیماری هایی چون افزایش BMI و چاقی شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،دراولین آنالیز متیلاسیون DNA در چربی، فرآیندی که بر تنظیم ژن ها تاثیر می گذارد، محققین ارتباط نواحی متیلاسیون را با خصیصه های متابولیک مانند BMI بالا و چاقی را نشان دادند. نقشه متیلاسیون DNA برای فهم نواحی ژنتیک مرتبط با بیماری ها ضروری می باشد. این نقشه شیمیایی، بخشی از اپی ژنتیک را تشکیل می دهد. تغییرات ساختاری و شیمیایی DNA ، عملکرد ژنوم فردی را تحت تأثیر قرار می دهد. این گروه تحقیقاتی ژنوم سلول های چربی گرفته شده از دوقلوها را مورد آزمایش قرار دادند و متوجه شدند که الگوی متیلاسیون DNA از والدین به فرزندان منتقل می شود. این مطالعات تأثیرات ژنتیک و فاکتورهای محیطی را در مدت زمان زندگی بر تنوعات متیلاسیون DNA مشخص می کند. در مورد دوقلوهایی که از لحاظ ژنتیکی در زمان تولد یکسان هستند، تفاوت ها در تکوین بیماری مربوط به اثرات محیطی می باشد. متیلاسیون DNA یک تغییر اپی ژنتیک می باشد اما اغلب تحت کنترل ژنتیک می باشد. رایج ترین فرم متیلاسیون DNA شامل اضافه شدن مولکولی به نام گروه متیل به بازهای سیستئین DNA می باشد. این فرآیند جهت تنظیم بسیاری از فرآیندهای سلولی مانند تکوین جنین، رونویسی و ساختار کروماتین حیاتی است. بسیاری از بیماری های انسان مرتبط است با متیلاسیون نابجای DNA.



 

موفقیت دانشمندان در جوان کردن موش‌های پیر مبتلا به ام‌اس

بررسی تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر روی نوعی داربست متخلخل

محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، چسبندگی و تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی موش را بر روی داربست متخلخل پلی هیدروکسی آلکانوآت به منظور استفاده در مهندسی بافت مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،بر اساس این طرح که در قالب رساله دکتری پارسا راسخیان ارائه شده، مهندسی بافت روشی نوین در بازسازی بافت‌ها و اندام‌های آسیب دیده است که از سه رکن سلول، داربست و فاکتورهای زیست – فعال تشکیل شده است.دراین پژوهش از سلول‌های بنیادی مزانشیمی موش در کنار داربست ساخته شده از پلی هیدروکسی بوتیرات استفاده شده و چسبندگی و تکثیر این سلول‌ها در روی داربست متخلخل مورد بررسی قرار گرفته است.از آنجا که خانواده پلی هیدروکسی آلکانوآت‌ها و پلی هیدروکسی بوتیرات‌ها پلیمرهایی نوین در مهندسی بافت به شمار می‌روند و از طرف دیگر از ترکیب آنها با سلول‌های بنیادی بسیار کم استفاده شده است، در این پژوهش سلول‌های بنیادی مزانشیمی در ترکیب با داربست پلی هیدروکسی بوتیرات به کار برده شدند که در مطالعات، پیش از این مورد تحقیق قرار نگرفته بود.بطور کلی در این طرح مشخص شد که سلول‌های بنیادی مزانشیمی موش در روی داربست متخلخل پلی هیدروکسی بوتیرات از چسبندگی و تکثیر قابل قبولی برخوردارند، اما تکثیر آن‌ها در کف پلیت کشت سلولی از تکثیرشان در روی داربست بیشتر است.

 


نشانه هایی که می تواند علائم«ام اس»باشد

سوزش در انگشتان ممکن است برای هر فردی به وجود بیاید اما در صورت دائمی شدن آن، بهتر است به پزشک مراجعه کنید شاید این نشانه ام اس نباشد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از عصر ایران،معمولاً افراد بعد از بروز علایمی مانند بی حسی و سوزن شدن دست و پا و یا از دست دادن تعادل به پزشک مراجعه می کنند و با انجام آزمایش و معاینه متوجه می شوند که به بیماری MS مبتلا شده اند.در این مطلب به علایمی که می تواند نشانه ای از این بیماری باشد اشاره می کنیم.
سوزش در انگشتان:این حالت ممکن است برای هر فردی به وجود بیاید اما در صورت دائمی شدن آن، بهتر است به پزشک مراجعه کنید شاید این نشانه ام اس نباشد اما می تواند با یک مشکل عضله یا عصب در ارتباط باشد. بنابراین بهتر است که به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید.



  

تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از خون قاعدگی به سلول های شبه کبدی فعال

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از خون قاعدگی به سلول های شبه کبدی فعال* 
پیوندارتوتوپیک کبد (OLT) تنها درمان موثر اثبات شده برای هر دو بیماری مرحله پایانی و متابولیک کبد است. پیوند هپاتوسیت ( سلول های کبدی) جایگزین نویدبخشی برای OLT است ، اما فقدان کبدهای اهدا یی در دسترس، کاربرد بالینی آن را با مشکل مواجه کرده است . سلولهای شبه هپاتوسیت ( HLCs ) تمایزیافته از بسیاری از سلول های بنیادی چند توان می تواند به ترمیم بافت کبد آسیب دیده کمک کند. با این حال، جمع آوری سلول های تقریبا مناسبی که درحال حاضر برای استفاده در انسان شناخته شده است، دشوار بوده و شامل روش های تهاجمی است.



 

ژن چشمه جوانی کشف شد!

"دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد موفق به کشف ژن «چشمه جوانی» شدند"

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا، کارشناسان از مدتها پیش متعجب بودند که چرا آسیب های حیوانات جوان سریع‌تر از بزرگسالان بهبود پیدا می‌کند.ژن Lin28a به میزان زیادی در جنینها فعال بوده اما با بالا رفتن سن از فعالیت آن کاسته می‌شود.این ژن در آزمایشات بر روی موشها، سرعت التیام زخمها را افزایش داده و رشد مجدد موهای ریخته شده را تسریع کرد.این ژن همچنین به ترمیم بافتهای آسیب‌دیده گوش کمک کرد.ژن Lin28a همه این تاثیرات را با افزایش تولید چندین آنزیم متابولیک و بهبود فرآیندهای متابولکی بدن که معمولا در جنینها فعالتر هستند، انجام می‌دهد.محققان امیدوارند که با بیدار کردن این ژن در بزرگسالی بتوانند سرعت بهبود زخمها را پس از عمل جراحی افزایش دهند.آنها همچنین اظهار کردند که شاید بتوان دارویی با تاثیر مشابه تولید کرد.نتایج این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.


تولید آزمایشگاهی سلول‌های عضله انسان با همکاری دانشمند ایرانی

تولید آزمایشگاهی سلول‌های عضله انسان با همکاری دانشمند ایرانی
تولید عضلات اسکلتی در بیماران مبتلا به دیستروفی عضلانی و دیگر اختلالاتی که منجر به تحلیل و تضعیف عضلات می‌شود، مشکل است اما تیم محققان برنامه سلول بنیادی بیمارستان کودکان بوستون شامل یک محقق ایرانی توانسته اند سلول‌های ماهیچه انسانی را در یک مدل موش مبتلا به این بیماری تولید کنند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،محمدشریف تابع‌بردبار و همکارانش از افزایش توده عضلانی و معکوس کردن بیماری در مدل موشی دیستروفی عضلانی دوشن با استفاده از معجونی از سه ترکیب مشخص با استفاده از یک سیستم جدید کشت سریع خبر داده‌اند.آنها با افزودن این ترکیب به سلول‌های بنیادی به دست آمده از سلولهای پوست بیماران توانستند با موفقیت سلولهای عضله انسان را در ظرف آزمایشگاهی تولید کنند.



 

آنچه باید در مورد سمعک ها بدانیم

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دکتر گورابی اظهار داشت:  تمام افراد که به نوعی مشکل شنوایی دارند، جراحی، دارویی، توانبخشی از راه های درمان این نوع بیماری است.
وی افزود: اگر دو راه اولیه جواب ندهد فرد از درمان توانبخشی استفاده می کند.
وی ادامه داد: اولین قدم در این افراد استفاده از سمعک است که کمک کننده و جایگزین درمان جراحی و دارویی است.
گورابی توصیه کرد: در این گونه بیماران ما چاره ایی جز سمعک برای برگرداندن شنوایی نداریم.
وی در خصوص انواع سعمک عنوان کرد: سه نوع سمعک وجود دارد، داخل گوش، پشت گوش، جیبی نوع جیبی آن، که دیگر قدیمی شده و مورد استفاده نیست.پشت گوش و داخل گوشی از به روزترین سمعک ها و از نوع دیجیتال بوده و با کامپیوتر انجام می شود.
وی در خصوص فواید این نوع سمعک ها اظهار داشت: این نوع سمعک ها علاوه بر ارائه صدای صاف و شفاف به فرد، باقیمانده صدا فرد را هم حفظ کرده و تا حدودی مشکل شنوایی او را حل می کند.


شناسایی سرنخ هایی از رشد مجدد سلول های عصبی

شناسایی سرنخ هایی از رشد مجدد سلول های عصبی

محققین دانشگاه واشینگتن یک واکنش زنجیره ای شناسایی کرده اند که رشد مجدد برخی اکسون های سلول های عصبی آسیب دیده را شروع می کنند، کشفی که ممکن است روزی به درمان آسیب های عصبی منجر به بی حسی یا فلج دایمی کمک کند.

به گزاش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان ،محققین نشان داده اند که سلول های عصبی در مغز و طناب نخاعی یک رابط را در واکنش های زنجیره ای شان از دست می دهند. این رابط، پروتئینی به نام HDAC5 است که ممکن است به توضیح این مطلب که چرا این سلول ها قادر به رشد مجدد و ایجاد شاخه های از دست داده نیستند، کمک کند. تحقیقات جدید پیشنهاد می کند که فعال سازی HDAC5 در سیستم عصبی مرکزی می تواند ترمیم شاخه های سلول های عصبی در منطقه آسیب دیده را روشن کند، یعنی جایی که آسیب موجب ایجاد فلج دایمی می شود.امروزه ما می دانیم که چندین ژن در رشد مجدد شاخه های سلول های عصبی که ما آن ها را آکسون می نامیم، شرکت دارند اما تا کنون ما نمی دانیم که چه چیزی موجب فعال شدن بیان این ژن ها و فرایند ترمیم می شود.آکسون ها شاخه های سلول های عصبی هستند که در انتقال پیام نقش دارند و از دندریت ها بزرگتر و آسیب پذیرتر هستند. در سیستم عصبی محیطی گهگاه سلول ها به صورت طبیعی آکسون های آسیب دیده را ترمیم می کنند. اما در سیستم عصبی مرکزی، سلول های عصبی آسیب دیده مشخصا قادر به جایگزینی آکسون های آسیب دیده نیستند.این محققین به آکسون سلول های عصبی سیستم عصبی محیطی کشت داده شده در ازمایشگاه آسیب وارد کردند. این موجب ایجاد موج کلسیمی در امتداد آکسون و رو به عقب به درون جسم سلولی می شود. این موج اولین مرحله در واکنش های متوالی است که مکانیسم های ترمیم آکسون را فعال می کند.در سلول های عصبی محیطی، مهم ترین مرحله از این واکنش های زنجیره ای آزادسازی پروتئین HDAC5 از هسته است. بعد از ترک هسته، این پروتئین یکی از ژن های دخیل در رشد مجدد آکسونی را فعال می کند. پروتئین HDAC5 به جایگاه آسیب حرکت می کند و به ایجاد میکروتوبول ها کمک می کند. ناک اوت کردن ژن HDAC5 نشان داد که در غیاب این پروتئین هیچ گونه رشد مجدد آکسونی صورت نمی گیرد.محققین هم چنین نشان دادند که می توان رشد آکسونی را با استفاده از  مقادیرمختلف داروهایی که آزادسازی HDAC5 از هسته را موجب می شوند، تحریک نمود.


 

 
 
درمان دیابت با طب سنتی باوری غلط است/ دیابت می تواند به نابینایی و قطع پا منجر شود

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری مهر، رییس انجمن دیابت شهرستان ورامین گفت: متأسفانه برخی برای درمان بیماری دیابت به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی بدون مجوز پزشک می پردازند و برخی با درمان سنتی به کما رفتند و باید در این زمینه توجه جدی صورت گیرد. دکتر امیر امینی که به مناسبت روز دیابت به عنوان سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه ورامین سخن می گفت اظهار داشت: دیابت یک بیماری جدی و خطرناک است و جزو بیماری های بدن انسان است و یک بیماری است که در آن بدن یا دچار کمبود انسولین است یا انسولین تولیدی را به درستی مصرف نمی‌کند.رییس انجمن دیابت شهرستان ورامین افزود: دیابت چند نوع است که در نوع اول وابسته به انسولین است و در نوع دوم وابستگی نسبت به انسولین وجود ندارد و انسولین در بدن وجود دارد ولی یا کم است یا عمل نمی کند و در مورد سوم دیابت ناشی از زایمان زنان است که این نوع دیابت گذراست و در حدود ده درصد آن باقی می ماند و 90 درصد آن از بین می رود.


 

 
عوارض مصرف خودسرانه دگزامتازون چيست؟

عوارض مصرف خودسرانه دگزامتازون چيست؟

تهوع، سرگيجه، اختلالات بينايي، تشنج، شوک انافيلاکتيک، پوکي استخوان و افزايش ابتلا به عفونت از جمله عوارض مصرف خودسرانه دگزامتازون است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از آریا،کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي فسا ضمن هشدار در خصوص افزايش مصرف کورتون به صورت خودسرانه در جامعه، گفت: گزارش هاي دريافتي  مصرف اين فراورده ها بخصوص دگزامتازون در بسياري از موارد از جمله سرماخوردگي، درد دندان، سردرد و تب ذکر شده است .سميرا ايراني افزود: با شروع فصل سرما در کشور و افزايش ابتلا به انواع سرماخوردگي با منشا ويروسي يا عفونت هاي باکتريايي، حجم استفاده از داروها به خصوص داروهاي آنتي بيوتيک يا کاهنده درد و التهاب نيز همزمان سير صعودي پيدا مي کند.وي با اشاره به اينکه يکي از داروهاي پر مصرف در سرماخوردگي که به صورت بي رويه مورد استفاده قرار مي گيرد داروي دگزامتازون است، تصريح کرد: استفاده مدام از اين دارو در دراز مدت باعث افزايش حساسيت بدن به اين دارو و عدم دريافت پاسخ درماني مطلوب در يک دوره منطقي درماني مي شود .کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي فسا افزود: متاسفانه امروزه در باشگاه هاي پرورش اندام هم به وفور از دگزامتازون استفاده غير درماني مي شود که دليل استفاده از آن هم احتباس آب در بدن و ايجاد حالت تورم در اندامهاست.سميرا ايراني گفت: از جمله عوارض گزارش شده مي توان به تهوع ،سرگيجه ،کهير، تعريق، اختلالات بينايي، ادم، افزايش فشار خون، فلج شل گذرا، تاکي کاردي، تشنج، شوک انافيلاکتيک ،يرقان، درد شکم، خونريزي گوارشي، قرمزي و ادم صورت، پلي اوري، افزايش وزن، توهم، تاخير در ترميم زخم ها، پوکي استخوان، افزايش ابتلا به عفونت، عوارض چشمي نظيرکاتاراکت، عوارض گوارشي و عوارض پوستي مانند پتشي اشاره کرد.وي اظهار داشت: بنابراين به منظور تجويز و مصرف منطقي دارو بايد دگزامتازون تزريقي طبق موارد انديکاسيون تاييد شده در منابع علمي تجويز گردد و از مصرف اين فراورده در موارد فوق الذکر جدا اجتناب شود.

 

نشانه‌های کمبود آهن چیست؟

یک متخصص تغذیه گفت: کمبود آهن در دو سال اول زندگی می‌تواند بر تکامل رشد مغز تاثیر زیادی داشته باشد و لطمات جبران ناپذیری بر روی جنین وارد کند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر احمد درستی اظهار داشت: کم خونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری می‌شود بطوریکه ضریب هوشی این کودکان ١٠تا ٥ امتیاز کمتر از حد طبیعی برآورد شده است. وی ادامه داد: این کودکان تغییرات رفتاری داشته و ابتلا به بیماریهای عفونی و احساس خستگی و ضعف نیز در آنها بیشتر است.

دکتر درستی در رابطه با علائم فقر آهن اظهار کرد: رنگ پریدگی دائمی زبان ومخاط و داخل پلک، چشم و لب‌ها، کمرنگ شدن خطوط کف دست، احساس ضعف و خستگی، سیاهی رفتن چشمها، بی تفاوتی، سرگیجه، سر درد و بی اشتهایی، حالت تهوع، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دستها و پاها، درموارد شدید تنگی نفس و تپش قلب از نشانه های کمبود آهن در بدن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که نوع غذاهایی که افراد مصرف می‌کنند در میزان آهن در بدن تاثیر زیادی دارند، عنوان کرد : مصرف غذاهای غیرخانگی مانند انواع ساندویچ های سوسیس وکالباس، پیتزا و تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس، نوشابه، شکلات و پفک، ابتلاء به عفونتها، آلودگی‌های انگلی، مصرف کم انواع گوشت، مصرف چای همراه غذا، مصرف ناکافی غذا های حاوی ویتامین C، مصرف نان‌های تهیه شده با جوش شیرین از مواد مضری است که باعث کاهش جذب آهن می‌شود. درستی تصریح کرد: انواع گوشت، حبوبات، غلات دارای سبوس و سبزیجات به مقدار کم را از موادی عنوان کرد که حاوی آهن هستند ولی میوه ها و لبنیات آهن ندارند.


 

کشف جهش ژنتیکی عامل بروز بیماری‌ها

لین کوارمبی، زیست‌شناسی مولکولی دانشگاه فیزر، و دانشجویانش جهش ژنتیکی را یافته‌اند که می‌تواند موجب رشد بیش از اندازه آنتن‌های میکروسکوپی بر روی سلول‌های انسان و بروز بیماری‌ها شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زمانی که اندازه آنتن‌ها مناسب نباشد، سیگنال‌های دریافت‌شده توسط آن‌ها به درستی تعبیر نمی‌شود و نتیجه این امر می‌تواند مرگبار باشد.

ژن تنظیم‌کننده CNK2 موجود در تاژک‌ها، طول این مولفه مومانند را کنترل می‌کند.



 

تکنیک جدید برای مشخص کردن DNAی مادری یا پدری

تکنیک جدید برای مشخص کردن DNAی مادری یا پدری

فرایندی که تعیین می کند که یک توالی ژنتیکی خاص از پدر فرد یا مادر فرد به ارث رسیده است، با استفاده از یک تکنیک جدید صورت گرفت.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان، این تکنیک مورد استفاده قرار گرفته در مرکز تحقیقات سرطان لودویگ می تواند به مطالعه چگونگی دخالت ژن ها در بیماری ها، تطابق فرد دهنده و گیرنده در پیوندها و فهم بهتر الگوهای مهاجرتی انسانی کمک کند.

این تکنیک پزشکان را قادر خواهد ساخت تا خطر ابتلا به بیماری را در افراد مورد ارزیابی قرار دهند و در نتیجه این قابلیت را دارد به صورت بالقوه پزشکی را دگرگون کند.تکنولوژی های توالی یابی کنونی سریع هستند و به سرعت رو به ارزان شدن می روند و در آینده ای نه چندان دور ژنوم هر فردی توالی یابی خواهد شد که برای درمان بسیار مناسب خواهد بود. اما این سناریو با مشکلی مواجه است: به جز کروموزوم های جنسی، هر فردی دارای دو نسخه از هر کروموزوم است که یکی از مادر و دیگری از پدر به ارث می رسد.تکنیک های فعلی قادر به تمایز بین دو نسخه زنی نیستند، بنابراین برای تعیین این­که یک تغییر ژنتیکی ویژه در DNA، از نسخه پدری بوده یا مادر مناسب نیستند.

تکنیک جدید مورد آزمایش قرار گرفته ترکیبی از بیولوژی مولکولی و روش های بیولوژیکی محاسبه ای است. این روش محققین را قادر می سازد تا سریعا تغییرات ژنتیکی رخ داده در رشته کروموزومی مشابه را شناسایی کنند و از طرف دیگر پزشکان را قادر می سازد تا بهتر بتوانند خطر ابتلا به بیماری را در افراد مورد ارزیابی قرار دهند. به عنوان مثال افرادی با خطر ابتلا به سرطان ، اغلب بیش از یک جهش در DNA دارند. این روش جدید پزشکان را قادر می سازد تا تعیین کنند که دو جهش رخ داده شده روی یک کروموزوم مشابه صورت گرفته اند یا روی دو کروموزوم متفاوت بوده اند.

هم چنین، این تکنیک می تواند تعیین کند که آیا از نظر ژنتیکی فرد دهنده ارگان با فرد گیرنده با هم تطبیق دارند یا خیر. از دیگر کاربردهای این تکنیک جدید این است که می تواند به آنالیز شجره نامه ای و مهاجرت انسانی کمک کند و از طریق آنالیز توالی DNA آن ها اجداد آن ها را شناسایی نماید.

 


 

قوی ترین داروی "سرماخوردگی"

پزشکان به افرادي که دچار "گلودرد غير چرکي" هستند مصرف ماده خوراکي را به عنوان يک داروي تسکين دهنده ي "التهاب" توصيه مي کنند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران،پزشکان به افرادي که به دليل "سرماخوردگي" دچار مشکل سرفه مزمن شده اند اما دچار چرک گلو نيستند شکلات را به عنوان يک دارو براي رفع مشکل سرفه مزمن پيشنهاد مي کنند.گفتني است يک عنصر مشتق شده از "کاکائو" به نام "تئوبرومين" مي تواند کمک به کاهش فعاليت "عصب و رگ"، که بخشي از "مغز" است که مسئول ايجاد سرفه است منجر شود.بررسي ها نشان مي دهند اين نتايج با بررسي بر روي 300 نفر که "سرفه" مدام داشته اند به مدت 14 روز بدست آمده است.پزشکان به اين افراد روزي 2 نوبت شکلات داده اند و دريافته اند که بهبودي افراد از سرفه مزمن در حدود 60 درصد بوده است.پژوهشگران همچنين دريافته اند که مصرف شکلات مي تواند باعث افزايش "قدرت بينايي" در افراد شود، زيرا شکلات جريان خون به مغز را بهبود بخشيده و با افزايش جريان خون به "شبکيه ي چشم"، افراد ديد قوي تري نسبت به گذشته بدست مي آورند.


...::::عدم درمان ویلسون کشنده است::::...

عدم درمان ویلسون کشنده است
یک فوق تخصص بيماری های گوارش و كبد گفت: ویلسون از جمله بیماری های نادر است و شیوع آن یک نفر در چهل هزار تولد است که در صورت عدم درمان، کشنده خواهد بود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان دكتر محمود قاسمی نژاد افزود: بیماری ویلسون یک بیماری کبدی است که  در صورت مراجعه دیر هنگام به پزشک کلیه، چشم، سیستم مغز و اعصاب، مفاصل، استخوان، غدد و قلب را درگیر می کند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری ژنتیکی است و به دنبال افزایش سطح آزاد مس در بدن ایجاد می شود، خاطر نشان کرد: این بیماری با درمان به موقع قابل کنترل بوده و حتی بسیاری از علایم آن قابل برگشت است و در خانواده هایی که ازدواج های فامیلی در آنها مرسوم بوده این بیماری شایع تر است.
او تصریح کرد: بزرگی ، التهاب و نارسايی مزمن كبد، تورم شكم، زردی، ورم اندام ها، خونريزی داخل مری و مشكل در انعقاد خون از جمله نشانه های اين بيماری است و اکثر مبتلایان به ویلسون دچار اختلالات حركتی و شناختی، لرزش دست، اختلال در صحبت كردن، مشكلات تحصيلی، اختلال رفتاری و روانی ، دشواری در بلع، سردرد و تشنج می شوند.
 قاسمی نژاد ادامه داد: اختلال در سيستم غدد ترشحی بدن، درد های مفاصل، تشكيل حلقه اطراف قرنيه، نارسايی كليه، كم خونی، اختلالات قاعدگی، سقط مكرر، به تاخير افتادن بلوغ و نارسایی های قلب از ديگر نشانه های اين بيماری است.
وی با اشاره به اینکه درمان این بیماری مادام العمر است، عنوان کرد: تخليه ميزان مس رسوب يافته در بافت ها و جلوگيری از رسوب مجدد مس یکی از راه های درمانی این بیماری است. از سوی دیگر درمان دارویی مناسب از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند و علایم بیماری را از بین می برد.
این متخصص گوارش اظهار کرد: افراد مبتلا به ویلسون باید میزان مس دریافتی خود از طریق غذا را به یک میلی گرم در روز کاهش داده دهند و از مصرف غذاهای سرشار از مس امتناع کنند.
او در خاتمه در خصوص سلول درمانی این بیماری گفت: سلول درمانی بسیاری از بیماری ها بیانگر این بوده که این علم نوین می تواند در آینده بسیار امید بخش باشد اما برای این بیماری تاکنون هیچ اقدامی در ایران صورت نگرفته است.

 


...::::درمان احیا کننده برای بیماری های عصبی با پیوند سلولهای بنیادی سوماتیک::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:*درمان احیا کننده برای بیماری های عصبی با پیوند سلولهای بنیادی سوماتیک*
سلول های بنیادی چند توان، که قادربه تمایزبه انواع مختلف سلول ها هستند، انتظار سلول های اهداکننده را برای پیوند در طب ترمیمی برآورده می کنند . سلول های بنیادی جنینی(ES) و سلول های بنیادی پرتوان القایی دارای پتانسیل تمایز به تقریبا همه نوع سلول هستند. با این حال ، توانایی تکثیر این سلول ها زیاد است و توانایی ایجاد سرطان نیزدر آنها تایید شده است. علاوه براین، در استفاده از سلولهای بنیادی جنینی مشکلات اخلاقی نیز وجود دارد. سلول های بنیادی سوماتیک با توانایی تمایز به گونه های مختلف سلولها به عنوان سلولهای دهنده برای بیماری های عصبی، مانند اسکلروز آمیوتروفیک جانبی ، آسیب طناب نخاعی ، بیماری آلزایمر ، سکته مغزی و بیماری های عصبی مادرزادی استفاده شده اند. سلولهای مزانشیمی مشتق شده از مغز استخوان ، بافت چربی ، بافت پوستی ، خون بند ناف و جفت همانند سلول های بنیادی سوماتیک معمولا برای بیماری های عصبی مقاوم مورد استفاده قرار می گیرند ، در حالی که سلولهای بنیادی / پیش ساز عصبی و سلولهای بنیادی / پیش ساز شبکیه به ترتیب برای چندین بیماری های عصبی مادرزادی و بیماری های تحلیل شبکیه استفاده می شوند. با این حال ، سلول های بنیادی سوماتیک تیمار نشده به ندرت به سلولهای عصبی در بافت عصبی گیرنده تمایز می یابند . بنابراین ، کمک سلول های بنیادی سوماتیک تیمار نشده به بازسازی عصبی ضعیف بوده و آزمایش های تمایزی مختلفی، از جمله افزودن عوامل نوروتروفیک ، انتقال ژن ، انتقال پپتید برای تمایز عصبی سلولهای بنیادی سوماتیک انجام شده است . در اینجا، پیشرفت های اخیر در درمان های احیا کننده با استفاده از سلول های بنیادی سوماتیک مختلف شرح داده می شود.


...::::استفاده از پلاکت های خونی برای درمان برخی ضایعات بدنی مفید است::::...

 

رییس مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان گفت : استفاده از پلاکت های خونی که اصطلاحا به آن روش PRP گفته می شود تنها برای درمان برخی ضایعات غیرمزمن بدنی مفید است و متخصصان پژوهشگاه رویان در حال تحقیق بر روی این روش و کاربردهای آن هستند.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان، در این روش پلاکت های خون که دارای عوامل (فاکتور) رشد هستند از خون گرفته می شود . این پلاکت ها به ترمیم بافت ها به ویژه در مراحل اولیه کمک می کنند. سپس متخصصان دیواره این پلاکت ها را شکاف می دهند تا عوامل رشد از آن بیرون بیاید و آن را به قسمت هایی از بدن که نیاز به ترمیم دارد، تزریق می کنند.


...::::موفقيت بررسي چسبندگي و تکثير سلول هاي بنيادي موش در اصفهان::::...

موفقيت بررسي چسبندگي و تکثير سلول هاي بنيادي موش در اصفهان
طرح تحقیقاتی بررسی چسبندگی و تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی موش بر روی داربست متخلخل پلی هیدروکسی آلکانوآت با موفقیت در دانشگاه اصفهان اجرا شد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه پارسا راسخیان این طرح تحقیقاتی را به منظور استفاده در مهندسی بافت ارائه کرده است گفت : سلولهای بنیادی مزانشیمی نوعی سلول غیرخون ساز ساکن در مغز استخوان و سایر بافتهای اسکلتی است.
دکتر پریوش افزود : در این طرح مشخص شد که سلول های بنیادی مزانشیمی موش در روی داربست متخلخل پلی هیدروکسی بوتیرات از چسبندگی و تکثیر قابل قبولی برخوردارند اما تکثیر آن ها در کف پلیت کشت سلولی از تکثیرشان در روی داربست بیشتر است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، وی اضافه کرد : در این پژوهش از سلول های بنیادی مزانشیمی موش در کنار داربست ساخته شده از پلی هیدروکسی بوتیرات ، استفاده شده و چسبندگی و تکثیر این سلول ها، در روی داربست متخلخل مورد بررسی قرار گرفته است.
مهندسی بافت با سه رکن سلول ، داربست و فاکتورهای زیست فعال روشی نوین در بازسازی بافت ها و اندام های آسیب دیده است.

 

 


...:::: "كلسترول" خونتان چند است؟ ::::...

"كلسترول" يك تركيب هورموني است كه هم مي‌تواند به وسيله بدن توليد شود و هم از طريق غذا وارد بدن شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،كوروش جعفريان متخصص تغذيه و رژيم درماني، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اظهار داشت: كلسترول يك تركيب شبه هورموني است كه هم مي‌تواند به وسيله بدن توليد شود و هم از طريق غذا وارد بدن مي‌شود.

وي با بيان اينكه كلسترول به دو شكل LDL و HOL در بدن تظاهر پيدا مي‌كند تصريح كرد: LDL كلسترول بد كلسترول هايي كه از طريق غذا وارد كبد شده است را به قسمت هاي مختلف بدن از جمله عروق برده كه مصرف بيش اندازه چربي ها و يا وجود مشكلات سيستم عروقي باعث اكسيده شدن كلسترول و ايجاد رسوب در عروق كه اين امر مي‌تواند زمينه ساز بيماري هاي قلبي و عروقي و پلاك‌هاي موجود در آن شود.

اين متخصص تغذيه و رژيم درماني در ادامه اظهار داشت: HDL كلسترول خوب برعكس LDL كلسترول ما را از بافت هاي مختلف علي الخصوص سيستم عروق جمع آوري مي كند و داخل كبد متابوليزه مي‌كند.

جعفريان با اشاره به اينكه مصرف غذاهاي غني از كلسترول اصلي ترين عامل افزايش كلسترول است توصيه كرد: مصرف غذاهايي از جمله دل ، جگر، قلوه، مغز و كله پاچه از منابع غني كلسترول هستند كه بايد مصرف آنها محدود كرد.

وي در ادامه افزود: منابع گياهي برعكس منابع حيواني فاقد كلسترول هستند و مصرف اين مواد مي‌تواند براي بدن بسيار سودمند باشد.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه موارد غذايي حاوي روغن ترانس جامد يا نباتي باعث افزايش كلسترول خون مي‌شوند افزود: يكي از مهمترين عوامل افزايش كلسترول در جوامع از جمله كشور ما استفاده از روغن هاي جامد و غذاهاي حيواني و محصولاتي است كه پخته و پز آنها از روغن جامد است كه بايد براي كاهش كلسترول خون ميزان ‌آن را در مواد مصرفي كاهش دهيم.

دكتر جعفريان در ادامه تشريح كرد: كاهش يك درصد كلسترول مي‌تواند دو تا 3 درصد بيماري هاي قلبي و عروقي را كاهش دهد.وي در پايان خاطرنشان كرد: توصيه مي شود مصرف غذاهاي فرآوري شده را كه گاها از آن غفلت ميكنيم را از مواد غذايي حذف كنند.


...::::واکسن آنفلوآنزا برای دیابتی‌ها ضروری است::::...

اوایل فصل پاییز زمان مناسبی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا است و البته اهمیت تزریق این واکسن برای مبتلایان به دیابت بسیار بیشتر است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا ؛ پزشکان در مورد اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افراد دیابتی تاکید دارند: در صورتی که دیابت دارید و به آنفلوآنزا نیز مبتلا مبتلا می‌شوید، سطح گلوکز خون افزایش می‌یابد و مدت زمان بهبودی فرد طولانی‌تر می‌شود.

همچنین آمار نشان می‌دهد که بیماران دیابتی در مقایسه با افراد سالم سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از آنفلوآنزا و ذات‌الریه هستند.

علاوه بر این، پزشکان به بیماران دیابتی توصیه می‌کنند که اگر پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا باز هم به این بیماری مبتلا شدید، تزریق مجدد واکسن می‌تواند خطر تشدید بیماری‌های دستگاه تنفسی را کاهش دهد.

از جمله اقدامات دیگری که به غیر از تزریق واکسن از دفعات ابتلا به آنفلوآنزا در فصل سرما و میزان شیوع ویروس این بیماری می‌کاهد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- پس از سرفه و عطسه کردن دستان خود را با آب و صابون بشویید.

- از لمس کردن چشم‌ها، بینی و دهان در زمان بیماری خودداری کنید.

- هنگام سرفه یا عطسه کردن بینی و دهان خود را با یک دستمال بپوشانید.

- در طول مدت بیماری سعی کنید با افراد کمتری ارتباط داشته باشید.


...::::پنج توصیه ساده آکادمی چشم پزشکی آمریکا به بیماران دیابتی::::...

AAO

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از انجمن چشم پزشکی خراسان،آکادمی چشم پزشکی آمریکا به بیماران دیابتی توصیه کرد که برای جلوگیری از نابینایی موارد زیر را مراعات نمایند:

۱) معاینات دوره ای چشم پزشکی

۲)کنترل قند خون در حد نزدیک به نرمال

۳)کنترل فشار خون و کلسترول خون

۴)ترک سیگار

۵)ورزش منظم


...::::دیابت و تیروئید خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهند::::...

دیابت و تیروئید خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهند
یک متخصص در زمینه غربال گری پوکی استخوان گفت: برخی داروها و بیماری ها مانند دیابت، پر کاری تیروئید و همچنین یائسگی باعث افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان می شوند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،دکتر محمد پژوهی متخصص داخلی و  فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد بیماری پوکی استخوان اظهار داشت:پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی گفته می شود که این حالت باعث شکستگی استخوان می شود.
وی افزود: به دلیل افزایش بار سنگینی که  پوکی استخوان در اجتماع دارد، هزینه های حاصل از آن و ناتوانی افراد بعد از ابتلا به پوکی استخوان، باید افراد را قبل از اینکه دچار شکستگی شوند غربالگری و شناسایی کنیم و عوامل خطر را از آن ها دور کنیم.
دکتر پژوهی با تاکید بر اینکه برخی از بیماری ها و داروها خطر احتمال به پوکی استخوان و شکستگی آن را افزایش می دهند ادامه داد: برخی از بیماری ها مانند دیابت



...:::: 8 چربی سوز چرب ::::...

يافته هاي جديد دانشمندان نشان مي دهند "روغن ها" هم اگر از روي اصول براي پخت غذاها استفاده شوند مي توانند باعث "چربي سوزي" شوند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازباشگاه خبرنگار جوان،"ماهي قزل آلا"، "لبنيات چرب"، آجيل و فندق و "بادام"، "تخمه آفتاب گردان" و روغن زيتون از محصولاتي هستند كه اگر در رژيم غذايي جاي داده شوند مي توانند وزن شما را كاهش دهند.

بررسي ها نشان مي دهند عده اي بر اين باورند اگر بدنشان هيچ گونه چربي دريافت نكند لاغر خواهد شد اما اين باور نادرستي است زيرا مطالعات نشان مي دهند چربي ها هم جزو مواردي هستند كه در لاغري شما نقش زيادي دارند.

گفتني است مصرف اين مواد همراه با "سالاد" و سبزيجات "اشتهاي" شما را كور کرده و كمك مي كند تا "كالري اضافي" دريافت نكنيد.

مصرف هر كدام از اين مواد همراه با سالاد و سبزيجات در شب و قبل از خواب به ما كمك مي كند تا صبح كه از خواب بيدار مي شويد سرحال و "شاداب" باشيد و سوخت و ساز بدنتان در طول روز بيشتر باشد.


...::::تولید خون مصنوعی از آب‌نمک و کرم دریایی::::...

دانشمندان با ترکیب آب، نمک و پروتئین همریترین که از کرم‌های دریایی استخراج شده، موفق به تولید خون مصنوعی شدند تا در آینده بدون عوارض جانبی در انسان‌ها استفاده شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دانشمندان موفق به تولید خون مصنوعی از آب، نمک و پروتئین شدند که این دستاورد می‌تواند در آینده بدون عوارض جانبی در انسان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.این خون در کنار آب و نمک حاوی پروتئینی موسوم به همریترین بوده که از کرمهای دریایی استخراج شده است.



...::::کسانی که غلظت خون دارند بخوانند::::...

بيماری غلظت خون به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم می شود كه در بيماری غلظت خون اوليه، توليد گلبول‌های قرمز خون توسط سيستم خون ساز بدن به صورت خودكار بالاست.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعصر ایران،افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند. در این حالت هموگلوبين‌ خون بيمار بيشتر از يك فرد عادی است. به این معنی که هموگلوبین بالاتر از 18 در مردان و بیشتر از16 در زنان به عنوان غلظت خون تشخیص داده می شود.
بيماری غلظت خون به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم می شود كه در بيماری غلظت خون اوليه، توليد گلبول‌های قرمز خون توسط سيستم خون ساز بدن به صورت خودكار بالاست.
در غلظت خون ثانويه، سيستم خون ساز بدن سالم است ولی بيماری‌هايی مانند بيماری‌های مزمن ريوی، كليوی و قلبی و یا تومورها، کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بودن در ارتفاعات، سیگار کشیدن و زندگی در هوای آلوده موجب افزایش غلظت خون می شوند.



 

...::::اعلام آمادگی برای تاسیس مرکز ژنتیک ایران/۲۰ هزار بیمار تحت پوشش بنیاد بیماران نادر::::...

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ هزار بیمار تحت پوشش بنیاد بیماران نادر هستند، از آمادگی برای تاسیس مرکز ژنتیک جامع ایران با محوریت بیماران نادر خبر داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازتسنیم،علی داودیان مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر با اشاره به تاریخ 88/8/8 که مصادف با شروع به کار بنیاد بیماری‌های نادر به مناسبت ولادت امام رضا (ع) در 4 سال قبل بود، اظهار داشت: این بنیاد وارد پنجمین سال فعالیت خود شده است و تاکنون نیز بیش از 20 هزار بیمار تحت پوشش این بنیاد در حوزه‌های مختلف تشخیصی و درمانی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: براین اساس به مناسبت پنجمین سال فعالیت بنیاد بیماری نادر جشنواره عکسی برگزار خواهیم کرد و علاقه‌مندان می‌توانند از تاریخ اول آذر تا 30 دی آثار خود که مرتبط با بیماری‌های نادر باشد به دبیرخانه همایش به آدرس تهران، پونک، بلوار میرزابابایی، خیابان ایران زمین شمالی، خیابان غروی،‌پلاک 129 ارسال یا با تلفن  44454045-021 تماس بگیرند که به سه آثار برتر جوایزی اهدا خواهد شد.



...::::تاریخچه طبیعی سلول های بنیادی مزانشیمی ، از دیواره های رگ تا عروق کشت::::...

*گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان: تاریخچه طبیعی سلول های بنیادی مزانشیمی ، از دیواره های رگ تا عروق کشت*

سلول های بنیادی استرومایی / مزانشیمی مغز استخوان  (MSC) می توانند بافت ها را با تمایز مستقیم ویا غیرمستقیم با تحریک رگزایی ، محدودیت التهاب، و بکارگیری سلولهای پیش ساز ویژه بافت بازسازی کنند. 



...::::مدیرعامل بیمارستان میلاد: فرانشیزی از بیماران تامین اجتماعی دریافت نمی‌شود::::...

مدیرعامل بیمارستان میلاد با بیان اینکه هیچگونه فرانشیز درمانی از بیماران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی در قسمت‌های مختلف درمان از جمله بیهوشی، جراحی و تشخیصی و غیره دریافت نمی‌شود، اظهار کرد: در مورد بیمه تکمیلی هم حتی اگر بیمه شده دارای بیمه پایه تامین اجتماعی باشد، هیچگونه فرانشیز درمانی از وی دریافت نمی‌شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمودرضا فیاض در نشست خبری که ظهر امروز در بیمارستان میلاد به منظور ارائه گزارش عملکرد این بیمارستان و نیز پیشرفتهای آن برگزار شد، گفت: در سال 91 یک میلیون و 508 هزار مراجعه کننده در بخش درمانگاهی بیمارستان میلاد وجود داشت که از این تعداد یک میلیون و 424 هزار بیمار مربوط به بخش سرپایی و 84 هزار بیمار مربوط به بخش بستری بود.

*راه‌اندازی جراحی شبکیه، ستون فقرات و پیوند کلیه در بیمارستان

وی در مورد راه‌اندازی بخش‌های مختلف این بیمارستان بیان کرد: راه‌اندازی جراحی شبکیه با همکاری دانشگاه شهید بهشتی که در بیمارستان لبافی نژاد در حال انجام است دو ماهی است که در بیمارستان میلاد هم صورت می‌گیرد و هر هفته این موضوع در دست اقدام و انجام است.



...:::: تولید مغز انسان در آزمایشگاه ::::...

دانشمندان موفق شدند در محیط آزمایشگاه مغز انسان را در مقیاس مینیاتوری رشد دهند تا به این وسیله به شناخت بهتری از اختلالات عصب شناختی دست یابند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم" به نقل از مهر، این ساختار که به اندازه یک نخود است به همان سطح از رشد یک جنین ۹ هفته ای رسیده که توان اندیشه ندارد. این مطالعه که نتایج آن در نشریه نیچر منتشر شده است زمینه را برای بررسی بیماری های نادر فراهم می کند.

متخصصان مغز و اعصاب نتایج این تحقیقات را حیرت انگیز و جذاب توصیف کرده اند چرا که مغز انسان یکی از پیچیده ترین ساختارهای موجود در جهان است.

دانشمندان موسسه زیست شناسی مولکولی آکادمی علوم اتریش توانسته اند برخی از مراحل اولیه رشد این عضو را در آزمایشگاه تولید کنند. آنها در این پژوهش، از سلول های بنیادی جنینی یا سلول های پوستی بالغ برای تولید بخشی از جنین استفاده کردند که مغز و نخاع را می سازد.

دانش پژوهان اتریشی این ترکیب را در قطرات ریزی از ژل قرار دادند تا داربستی برای رشد بافت ایجاد کنند. آنها سپس این ترکیب را در یک بیوراکتور چرخان – محیط مغذی دارای مواد غذایی لازم و اکسیژن - قرار دادند.



...::::ابداع روش جدیدی برای پیوند سلول های islet::::...

ابداع روش جدیدی برای پیوند سلول های islet
یک تیم بین المللی توانسته اند با روشی جدید، سلول های islet را به یک بیمار مبتلا به دیابت نوع یک پیوند بزنند. در تکنیک مذکور از داروهای سرکوب کننده ایمنی استفاده نشده است و سلول های islet هنوز عملکرد خود را حفظ کرده و انسولین تولید می کنند.
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،در تکنیک فوق از محفظه ای استفاده شده است که سلول های islet  را از سیستم ایمنی دریافت کننده پیوند، مخفی نگه می دارد. سلول های islet  به طور طبیعی در لوزالمعده حضور دارند و یکی از وظایف مهم و حیاتی  آن ها تولید انسولین است. انسولین هورمون مهمی برای متابولیزه کردن کربوهیدرات های موجود درغذاست. در بیماری دیابت نوع یک که یک بیماری خود ایمنی محسوب می شود سلول های islet  توسط سیستم ایمنی فرد تخریب می شوند.
 سیستم ایمنی سلول های پیوندی را که بیگانه هستند مورد حمله قرار می دهد. بنابراین در هر پیوندی لازم است سیستم ایمنی سرکوب شود .پژوهشگران موفق شده اند روشی برای پیوند ابداع کنند که سلول های بیگانه ای را که پیوند زده اند از دید سیستم ایمنی پنهان کنند. آن ها سلول های islet را در محفظه ای (chamber) قرار داده وسپس آن را به یک مرد 63 ساله که مدت 54 سال به دیابت نوع یک مبتلا بوده، پیوند زده اند. آزمایشات قبل از پیوند نشان می دادند که این بیمار قادر به تولید انسولین نیست اما بعد از پیوند با تزریق گلوکزبه سرعت  انسولین در خون وی مشاهده شده و به مرور کنترل قند خون به صورت طبیعی انجام می گیرد.بعد از 10 ماه هنوزواکنش سیستم ایمنی نسبت به این سول ها دیده نشده است.پیوند مورد بحث تا کنون هیچ گونه اثرات جانبی نداشته است  با این حال پژوهشگران اذعان کرده اند که این روش تنها بر روی یک بیمار به کار رفته و مطالعات بیشتری لازم است تا به عنوان درمان بیماری فوق مطرح شود.
کنترل قند خون در بیماران دیابتی  مشکل است و در افراد با توجه به میزان و نوع غذای مصرف شده ، مقدار ورزش انجام شده و استرسی که با آن مواجه می شوند، متفاوت است.

 


...::::نانو داروي زردچوبه تا سه ماه ديگر به بازار مي آيد::::...

نانوداروی میسلی کورکومین با عصاره اصلی زردچوبه تا سه ماه آینده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تولید انبوه می رسد .
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازواحد مرکزی خبر،رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز گفت : محققان این دانشگاه ‌با کسب دانش فنی این دارو و حمایت ستاد نانو فناوری، نمونه صنعتی آن را در شرکت دانش بنیان اکسیرنانوسینا با نام تجاری سینا کورکومین تولید کردند .
دکتر جعفری محقق این طرح با اشاره به اینکه کورکومین جزء فعال گیاه پایا و معمولا با نام زردچوبه شناخته می شود، افزود: مهمترین آثار بیولوژیکی کورکوکین، ضد التهاب ، ضد تومور و آنتی اکسیدان بودن آن است .
وی با اشاره به اینکه اکنون عصاره زردچوبه در فرم های خوراکی و به شکل قرص موجود است، اضافه کرد : برای تاثیر این عصاره بر روی بدن به شکل خوراکی باید دوزهای بالایی تجویز شود که به خوبی جذب بدن نمی شود، درحالی که در فرم نانو این عصاره دوز کمتر و جذب بیشتری دارد .
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ‌در بسیاری از مطالعات کشت سلولی پرکلینیکال و حیوانی آثار بالقوه کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدانت، ضد تکثیر سلولهای سرطانی و مهاجم و از بین برنده مقاومت سلولهای سرطانی به داروهای شیمی درمانی یافت شده است .
دتر جعفری گفت: ‌این دارو در درمان زخم ، دیابت ، آلزایمر ، پارکینسون ، بیماریهای قلبی و عروقی، میکروبی، ریوی و آرتریت نیز می تواند استفاده شود
.


...::::مصرف خودسرانه دارو صدمات جبران ناپذیری به کبد و کلیه می‌زند::::...

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مصرف خودسرانه داروی استامینوفن منجر به صدمات کبد در فرد می‌شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر "رحمت الله افشار"  با گرامیداشت هفته پیشگیری از مسمویت‌ها افزود: مصرف خود سرانه داروها بدون تجویز پزشک سلامت افراد را به خطر می‌اندازد که مقادیر بالای برخی داروهای، به ظاهر کم خطر مانند استامینوفن می‌توانند برای افراد، خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد.

وی با بیان این مطلب که شایع ترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها، بیش از مقادیر درمانی می‌باشد، اظهارکرد: 70 درصد مسمومیت‌های ارجاع شده به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور، مسمومیت‌های دارویی هستند که دهان شایع ترین راه ورود سموم به بدن است ضمن اینکه نگهداری داروها در ارتفاع بالا و کُمد مجهز به قفل بهترین راه نگهداری داروها دور از دسترس کودکان می باشد.

 



صفحه قبل 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است