انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 20
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 914
بازدید کل : 171550
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

...:::: دستگاه مبدل زبان اشاره به گفتارویژه ناشنوایان طراحی شد ::::...

محققان پارک علم و فناوری خلیج فارس دستگاه مبدل زبان اشاره به گفتار طراحی کردند که ضمن تبدیل حرکات اشاره به صوت، قادر به تایپ این حرکات در کامپیوتر است.

به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز؛محمدرضا خیّر- مجری طرح با اشاره به پیشرفت های کشور در زمینه آموزش ناشنوایان و افراد فاقد تکلم (لال) گفت: بیشتر این افراد قادر هستند با حرکات اشاره با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنند.

وی با اشاره به برخی مشکلات این افراد در ایجاد ارتباط با افراد دیگر، اظهار داشت: زمانی که افراد مخاطب اطلاعاتی در مورد حرکات اشاره نداشته باشند مشکلاتی در زمینه ارتباط با این افراد ایجاد خواهد شد.

خیّر، با تاکید بر اینکه برای افرادی که نمی توانند واضح صحبت کنند یا اصلاً قادر به تکلم نیستند حتی اگر مخاطب حرکات اشاره را بداند برقراری ارتباط مشکل است،یادور شد: از این رو نیاز به ارائه روشی بود تا علاوه بر پیشبرد هر چه بیشتر اهداف آموزشی در این افراد، در جهت کاستن فاصله میان این افراد و اشخاص شنوا بوده است.

وی از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و خاطر نشان کرد: برای این منظور اقدام به طراحی و ساخت مبدل زبان اشاره به گفتار ویژه ناشنوایان شد.

مجری طرح با بیان اینکه کار با این سیستم نیازی به تخصص خاصی ندارد، توضیح داد: این سیستم مجهز به دستکشی با عنوان دستکش دیتا است. ...

 


به گزارش انجمن"آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"محققان موسسه ملي بهداشت آمريكا (NIH) موفق به شناسايي ژني شدند كه عمر انسان را ۱۶ سال افزايش مي دهد. اين ژن واحد mTor نام دارد و در فرآيند سوخت و ساز و تعادل انرژي بدن نقش مهمي را ايفا مي كند. محققان موفق شده اند كه با دستكاري اين ژن، طول عمر موش ها را به ميزان ۲۰ درصد افزايش دهند كه اين طول عمر در انسان معادل ۱۶ سال است.  ميزان افزايش طول عمر موش ها به اين روش، در موش هاي مونث بيشتر از موش هاي مذكر است.
مشكلي كه در اين ميان وجود دارد اين است كه با دستكاري اين ژن، حافظه و تعادل موش ها با گذشت زمان و با افزايش سن بهتر مي شود ولي استخوان هايشان زودتر از روال عادي تخريب مي شود. محققان بر اين باورند كه بدن موجودات زنده داراي يك ريتم هماهنگ است كه اعضاي بدن توام باهم پير مي شوند ولي اين روش جديد باعث مي شود كه برخي از اعضا پير شوند، در حالي كه مابقي تغييري نمي كنند. مهمترين كاربرد شناسايي اين ژن ، درمان بيماري هاي مربوط به كهولت سن مانند آلزايمر است. گزارش كاملي از اين مطالعات در شماره اخير نشريه Cell منتشر شده است.

 


...::::سیر ترشی،از بین برنده لکه های زیر چشم::::...

یک متخصص طب سنتی معتقد است:سیر خواص فراوانی دارد اما زیاده روی در مصرف آن مضر است

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران _ تی یلم"دکتر نصرتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران غربی، با اشاره به این‌که اثرات جانبی مصرف سیر، خفیف و غیرمتداول است، افزود: سیر باید به حد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و ایجاد جوش در داخل چشم می شود.

وی خاطرنشان کرد: استفاده بشر از سیر قدمت 3000 سالانه دارد، سیر طبع گرم و خشک دارد و برای کسانی که سرد مزاجند نفخ شکن و ملین است، در طب سنتی و در موضوع سیر شناسی 2 نوع سیر وجود دارد، سیر کاشتنی و سیر بیابانی که تاثیر سیر بیابانی از سیر کاشتنی بیشتر است.

متخصص طب سنتی درباره خواص سیر، عنوان کرد: آنتی اکسیدان قوی موجود در سیر، رادیکال آزاد را که باعث بیماری می‌شود خنثی می‌کند، سرشار از ویتامین‌های B، C ، پتاسیم، فسفر، آهن است که ویتامین B موجود در سیر باعث کارکرد مناسب روده، فسفر در ازدیاد حافظه و پتاسیم باعث افزایش جذب فسفر در مواد غذایی می شود.

وی ادامه داد: سیر ضد انعقاد خون و کاهش دهنده غلظت خون، از بین برنده سلول‌های سرطانی و برای درمان تنگی نفس مفید است و نیز کاهش دهنده دوران نقاهت سرماخوردگی است و مقاومت بدن را در مقابل بیماری افزایش می‌دهد.

نصرتی با اشاره به روش‌های دیگر استفاده از سیر، افزود: مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسکین می دهد و سیر ترشی در از بین بردن لکه‌های زیرچشم موثر است.


...::::مقاله ای در موردتمایززدایی سلول های دودمانی مشتق از چربی (سلول های DFAT): سلول های بنیادی بالقوه بافت چربی::::...

تمایززدایی سلول های دودمانی مشتق از چربی  (سلول های DFAT): سلول های بنیادی بالقوه بافت چربی
به گزارش انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل ازبنیان:تجزیه و تحلیل سلولهای چربی بالغ نشان داده است که آنها دارای توانایی بازبرنامه ریزی مجدد در آزمایشگاه هستند که با تمایززدایی همراه است. این سلول های چربی تمایززدایی شده (سلول های DFAT) چند توان بوده و می توانند به سلول های چربی و انواع سلول های دیگر تمایز یابند. سلولهای چربی بالغ را می توان به راحتی توسط بیوپسی به دست آورد و این سلول های دودمانی کلون شده در شرایط in vitro همگن می باشند. بنابراین، سلول های DFAT (نوع جدیدی از سلول های بنیادی) ممکن است یک منبع عالی سلولی برای ترمیم بافت، مهندسی و درمان بیماری ارائه کنند. تمایززدایی سلولهای چربی بالغ، ظرفیت چندتوانی سلول های DFAT و مقایسه و تضاد با سلول های بنیادی مزانشیمی (MSC) و سلول های بنیادی پرتوان القایی (IPS) در این مطالعه بحث می شود.

 


کارشناسان معتقدند سبزی های زرد و نارنجی رنگ موجب افزایش قدرت بینایی می شوند.
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ تقویت چشم ها تنها با میوه و سبزیجات صورت نمی گیرد بلکه خیره شده و نگاه کردن به بعضی رنگ ها باعث افزایش قدرت بینایی می شوند.
 
بررسی ها نشان می دهند آن دسته از مواد غذایی که حاوی ویتامین a هستند شب و روز در قدرت بینایی موثرند و حتی نگاه کردن به خوراکی هایی مانند شیر پر چرب، جگر، هویج، تخم مرغ نیز باعث افزایش قدرت بینایی  می شوند.
 
گفتنی است مواد غذایی دارای ویتامین A هم خودشان هم رنگشان باعث افزایش بینایی می شوند.

 


...::::عمل کاشت حلزون شنوایی گوش ::::...

(سرپرست مرکز کاشت حلزون شنوایی استان کرمان؛از نخستین عمل کاشت حلزون شنوایی گوش در جنوب شرق کشور در بیمارستان شفا)


 
 
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم" به نقل ازخبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان؛مریم عامی زاده عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای نخستین بار در جنوب شرق کشور، صبح امروز عمل کاشت حلزون شنوایی گوش  بر روی دختر بچه 2 و نیم ساله کرمانی انجام شد.


وی با بیان اینکه کاهش شنوایی این فرد دو طرفه بوده است؛ گفت: این عمل برای اولین بار در جنوب شرق کشور با موفقیت انجام شده است.


عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه زمان این عمل در بیماران 2 تا 2 نیم ساعت است؛ تصریح کرد: عمل این بیمار در مدت یک ساعت و نیم انجام شد.


ایشان دوره توان بخشی بعد از عمل این بیماران را 40 روز عنوان کرد و افزود: دوره توان بخشی 100 جلسه طول می کشد.


وی گفت: زمان عمل برای ناشنوایان از شروع گفتار بهتر است.

 


..::::پاسخ سلولی به یک ماتریکس کلاژنی بدون سلول جدید جنینی: مفاهیمی برای ترمیم بافت::::..

«به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"مقاله اي به نقل ازبنیان،درمورد پاسخ سلولی به یک ماتریکس کلاژنی بدون سلول جدید جنینی: مفاهیمی برای ترمیم بافت»


مقدمه: PriMatrix (کمپانی  TEI Biosciences ، بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا) یک ماتریکس کلاژنی بدون سلول جدید مشتق شده از درم جنین گاو است که برای استفاده در زخم های نسبتاٌ ضخیم و تمام ضخامت طراحی شده است. این مطالعه به آنالیز پاسخ سلولی به PriMatrix در داخل بدن و همچنین توانایی این ماتریکس برای تسهیل بازسازی بافت سالم پرداخته است.

مواد و روش ها: پنج قطعه پنج میلیمتر مربعی از PriMatrix آبدهی شده به روش زیر جلدی در پشت موش های نوع وحشی پیوند شدند. بافت محل پیوند برای بررسی های بافت شناسی، ایمونوهیستوشیمی (IHC)، و فلوسیتومتری در زمان های مختلف تا روز 28 برداشته شد.

نتایج:  پیوندهایPriMatrix سبب پیشرفت بیولوژیکی با نفوذ گذرای سلول های التهابی، بکارگیری سلول های مزانشیمی و توسعه عروق شدند. آنالیز ایمونوهیستوشیمی نشان داد که اکثریت الیاف کلاژن پوست جنینی پیوند شده تا روز 28 باقی مانده اما تحت تغییرشکل و بازسازی سلولی برای تشکیل بافت با چگالی و مورفولوژی سازگار با درم سالم قرارگرفته است.

نتیجه گیری : پیوندهای PriMatrix تحت بازسازی درشرایط In vivo قرار گرفته و سبب تسهیل دربازسازی بافت با هیستولوژی طبیعی از طریق  پاسخ خفیف سلول های التهابی وسلول های پیش سازمی شوند. بازسازی بافت طبیعی به ویژه برای پیرامون زخم مهم است و این یافته ها تحقیقات بیشتر بر روی PriMatrix را تضمین می کنند.                                                                                                                  

 


..::::ساخت اندام بدن به شیوه عنکبوتي!::::..

 

محققان دانشگاه کالج لندن با استفاده از جریان ثابتی از سلولهای مخلوط با یک پلیمر برای بافتن بافتهای جدید، روش ساخت اندام بدن مشابه ساخت تارهای عنکبوت را به نمایش گذاشتند.

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آنها بر این باورند که این شیوه می‌تواند نتایج بهتری از شیوه‌های دیگر ساخت اندام بدن برای پیوند ارائه کند.

 

محققان این شیوه را با ساخت رگهای خون در موشها آزمایش کردند.

 

شیوه‌های زیادی برای پرورش اندام در آزمایشگاه مورد استفاده است. برخی از آنها با یک چارچوب مصنوعی آغاز شده که سپس با سلولهای خود بیمار پر شده و پیوند زده می‌شود. تاکنون چند بیمار با استفاده از این شیوه از مثانه جدید برخوردار شده‌اند.

 

یک شیوه دیگر شامل گرفتن اندام از یک بدن مرده و پاکسازی آن از سلولهای اولیه با پاک‌کننده برای دستیابی به یک چارچوب پروتئینی است. سپس این چارچوب با سلولهای بیمار پر شده و در بدن فرد قرار می‌گیرد. تاکنون محققان با استفاده از این شیوه توانسته‌اند نای تولید کنند.

 

محققان دانشگاه کالج لندن در حال استفاده از فناوری الکتروریسی برای تولید اندام هستند. آنها تصور می‌کنند که این شیوه می‌تواند با ساخت سلولها در محل پیوند بر چالشهای کاشت سلول در چارچوبهای پروتئینی غلبه کند.

 

این شیوه با ترکیبی از سلول و پلیمر آغاز شده و سپس از یک سوزن الکتریکی 10 هزار ولتی برای کشیدن الیاف به شیوه مشابه تار بافتن عنکبوت استفاده می‌شود. پس از بافتن یک لایه ضخیم می‌توان سلولها را در آن ادغام کرد.

 

فناوری الکتروریسی برای ساخت رگهای خونی بوسیله دوخت متقاطع الیاف بر روی یک استوانه چرخنده مورد استفاده بوده که تا نیمه در یک مایع برای تغذیه سلولهای زنده قرار گرفته است.

 

پژوهش جدید دانشمندان که در مجله Small منتشر شده، نشان‌دهنده امکان تولید رگهای خونی موش با سه لایه جداگانه بوده است.

 

 


..::::تولد نوزاد سالم از والدین مبتلا به بیماري هاي تک ژني امکان پذیر شد::::..

تولد نوزاد سالم از والدین مبتلا به تالاسمی امکان پذیر شد

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"محمد حسین یادگاری روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این نهاد با همکاری پژوهشگاه های ابن سینا، رویان و انستیتو پاستور توانسته مشکل زوج هایی را که می توانند باروری طبیعی داشته باشند اما از لحاظ مشکلات ژنتیکی، احتمال تولد فرزند مبتلا به بیماری های ژنتیکی تک ژنی مثل بتا تالاسمی در آنها وجود دارد، بر طرف کنند.
وی اظهارکرد: در این روش از لانه گزینی ژن معیوب بیماری های تک ژنی نظیر تالاسم و انتقال آن به رحم پیشگیری می شود.
یادگاری همچنین گفت: پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی با همکاری سازمان گسترش فناوری های نوین اقدام به تولید انبوه مواد اولیه تحقیقاتی فرآورده های بیولوژیک برای مصرف مراکز تحقیقاتی در داخل کشور کرده است.
وی با اشاره به همکاری دو جانبه انستیتو پاستور و جهاد دانشگاهی در خصوص انجام تحقیقات برای استفاده از پروتئین های موجود در شیر حیوانات تراریخته شنگول و منگول برای درمان بیماری های خونی افزود: در شیر این حیوانات پروتئین هایی وجود دارد که برای درمان بیماری های خونی می توان استفاده کرد.
رییس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: ما در رشته های علوم پزشکی، فنی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، هنر، علوم مهندسی تحقیقات خوبی انجام داده ایم.

 


..::::نخستین بار،تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی::::..

نخستین بار،تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی
نخستین بار در کشور پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد موفق شدند سلول های بنیادی موثردر درمان ناشنوایی ژنتیکی را از بافت پوست تولید کنند.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از بنیان، دکتر هاشم زاده رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با اجرای این طرح تحقیقاتی افق های جدیدی برای درمان سلولی ناشنوایی ژنتیکی گشوده شده است.
 
مجری طرح تحقیقاتی تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی ژنتیکی گفت: در این طرح سلول های پرتوان القایی به شیوه های مهندسی ژنتیک و بافت، از بافت پوست بیماران ناشنوا تولید شد.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر دکتر الله بخشیان افزود: این سلول ها در زمان پیوند به بافت های آسیب دیده سازگاری بالایی دارند.
 
وی با بیان اینکه علت عمده ناشنوایی در کشور به ویژه استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری ازدواج های فامیلی است گفت: از هر هزار تولد، دو نوزاد به این بیماری مبتلا هستند. دکتر الله بخشیان به همراه گروه تحقیقاتی اش شش ماه برای دستیابی به این موفقیت تلاش کردند.
 
مجری طرح تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی ژنتیکی افزود: این طرح تحقیقاتی هم اکنون بر روی نمونه های حیوانی در حال آزمایش است که پس از کسب نتایج مطلوب برای ترمیم بافت های آسیب دیده گوش و درمان قطعی ناشنوایی ژنتیکی استفاده خواهد شد.

 


به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"بسیاری از مراجع و کتاب‌های مربوط به طب گیاهی، تاریخچه تقطیر و تولید عرق‌های گیاهی را ایران
و مردم این کشور می‌دانند. بر اساس اطلاعات موجود در این کتاب‌های مرجع، تولید عرق گیاهی به ابن‌سینا و دوره‌های پس از او نسبت داده شده است...
 
به نظر می‌رسد که شروع تقطیر و استخراج رایحه گیاهان با تولید گلاب از گل محمدی آغاز شده و کم‌کم به مرحله کنونی تولید صدها نوع عرق گیاهی رسیده است.
 
یکی از معروف‌ترین و رایج‌ترین عرق‌های گیاهی موجود در بازار ایران، عرق نعناع است که سۆال‌های بسیاری در مورد آن مطرح است. به همین دلیل گفت و گوی زیر با دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران را آورده‌ایم تا پاسخ این سۆال‌ها را از ایشان بگیریم.
 
فرآیند تولید عرق نعناع چگونه است؟
 
از هر گیاهی مانند برگ نعناع، بیدمشک، ریحان، گل محمدی یا زیره که دارای رایحه و اسانس باشد، می‌توان عرقیات گیاهی تولید کرد. برای تولید عرق گیاهی، ابتدا آب و ماده معطر که همان گیاه باشد، می‌جوشانند.
 
 پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می‌شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده،‌ معطری است که ما ایرانی‌ها به آن‌ها عرق گیاهی می‌گوییم. 
 
طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول‌های آب نفوذ می‌کند و در اصطلاح علمی، آب مقطر تولید می‌شود. این آب‌های معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوبشان، خواصی هم برای بدن دارند. ما ایرانی‌ها معمولاً فقط به مایعی که از گلبرگ‌های گل محمدی تهیه می‌شود، «گلاب» می‌گوییم و سایر آب‌های معطر مقطر را «عرق گیاهی» یا «طبی» می‌نامیم.
 
مفهوم عبارت «دوآتشه» که روی برخی از عرقیات گیاهی درج می‌شود، چیست؟
 
اگر میزان گیاه نسبت به حجم آب بیشتر باشد و رایحه و اسانس بیشتری در مولکول‌های تقطیرشده آب جمع شوند، اصطلاح «دوآتشه» را برای عرق گیاهی به کار می‌برند. عرق دوآتشه، همان عرق اشباع‌شده یا با عطر بسیار غلیظ. مثلاً میزان برگ نعناعی که برای تولید یک شیشه عرق نعناع دوآتشه استفاده می‌شود، بسیار بیشتر از برگ نعناعی است که برای تولید یک ظرف عرق نعناع معمولی به کار می‌رود.
 
بهتر است عرق‌های گیاهی را حداکثر 6 تا 12 ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آن‌ها بهره‌مند شوید
پس خاصیت عرق‌های دوآتشه از انواع معمولی‌شان بیشتر است؟
 
دقیقاً همین طور است. از آنجا که ماده موثر در عرقیات گیاهی، اسانس و رایحه موجود در آن‌هاست، هرچه عرق گیاهی بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در مولکول‌های آب وجود دارد و خواص درمانی بیشتری دارد بنابراین خاصیت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناع‌های دوآتشه، به مراتب از انواع معمولی‌شان بیشتر است.
 
تفاوت میان عرق نعناع‌های پاستوریزه و سنتی موجود در بازار چیست؟
 
هر ماده‌ای که پاستوریزه شود، عاری از وجود هرگونه آلودگی میکروبی و انگلی است پس آلودگی‌های احتمالی، در عرق نعناع‌های کارخانه‌ای که عبارت پاستوریزه روی آن‌ها درج شده،‌ وجود ندارد.
 
پس احتمال وجود آلودگی در عرق نعناع‌هایی که در کارگاه‌های خانگی و سنتی تهیه می‌شوند، وجود دارد؟
 
عرق از فرآیند تقطیر به دست می‌آید و مایعی که تقطیر می‌شود، کاملا استریل و عاری از هرگونه آلودگی است اما امکان دارد آلودگی از طریق ظرف آلوده یا فردی که عرق را به صورت سنتی تولید و بسته‌بندی می‌کند، به محصول نهایی راه یابد. به همین دلیل نمی‌توانیم بگوییم که عرق نعناع‌های سنتی کاملا استریل یا کاملا آلوده هستند. اگر عرق نعناع در کارگاه‌های خانگی با شرایط بهداشتی تهیه و از ظرف‌های پاکیزه برای بسته‌بندی آن استفاده شود و خود تولیدکننده هم مسایل بهداشتی را رعایت کند، دیگر نباید نگران وجود آلودگی در آن بود.
 
خاصیت عرق نعناع چیست؟
 
عرق نعناع، فقط حاوی رایحه نعناع ترکیب‌شده با آب است که خاصیت ضد نفخ، ضد درد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد. از آنجا که تمام ترکیب‌های نعناع وارد عرقش نمی‌شود، نمی‌توان همه خواص برگ نعناع را به عرق آن هم نسبت داد ولی مصرف این عرق گیاهی، پس از غذا و برای رفع دل‌درد و نفخ یا هضم بهتر غذا مفید است.
 
آیا میزان مصرف مشخصی برای عرق نعناع وجود دارد؟
 
نه، معمولاً میزان استانداردی برای مصرف این عرق‌های سنتی وجود ندارد و نمی‌توان حجم کاملا مشخصی برای مصرف آن‌ها برای افراد در گروه‌های سنی و جنسی مختلف در نظر گرفت. البته می‌توان پیشنهاد کرد که اگر احساس نفخ و دل‌درد داشتید، حدود یک استکان در هر وعده، عرق نعناع مصرف کنید. اگر غلظت و بوی عرق نعناع زیاد باشد، می‌توان به مصرف نصف استکان از آن هم بسنده کرد.
 
آیا منع مصرفی هم برای استفاده از عرق نعناع در افراد خاصی وجود دارد؟
 
نه، فقط افرادی که به خود گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند، نه‌تنها عرق نعناع، بلکه هیچ‌یک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعناع تولید شده است، نباید مصرف کنند.
هرچه عرق گیاهی بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در مولکول‌های آب وجود دارد و خواص درمانی بیشتری دارد بنابراین خاصیت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناع‌های دوآتشه، به مراتب از انواع معمولی‌شان بیشتر است
 
بهترین ظرف و مکان برای نگهداری از عرق نعناع چیست؟
 
بهتر است تمام عرق‌های گیاهی از جمله عرق نعناع در ظرف‌های شیشه‌ای نگهداری شود. از آنجا که شیشه‌های رنگی (مانند شیشه‌های سبز یا قهوه‌ای) نور کمتری از خود عبور می‌دهند، استفاده از آن‌ها برای نگهداری از عرقیات از شیشه‌های شفاف بهتر است. پس از ظرف‌های شیشه‌ای، ظرف‌های فلزی (مانند ظرف‌های آلومینیومی) بهترین ظرف‌ها برای نگهداری از عرق‌ها هستند.
 این روزها برای پایین آوردن قیمت نهایی محصول از پلاستیک برای بسته‌بندی بطری‌های عرق استفاده می‌شود اما پلاستیک، برای نگهداری این محصولات مناسب نیست. به همین دلیل بهتر است یا عرقیاتی که در شیشه هستند بخرید یا آن‌ها را پس از خرید در ظرف‌های شیشه‌ای رنگی یا فلزی پاکیزه و بدون بو بریزید. تمام عرق‌های گیاهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند. اگر فروشنده‌ای عرق را بیرون از مغازه و در معرض آفتاب قرار داده بود، از خرید محصول او خودداری کنید.
 
بهترین زمان مصرف و نشانه فساد عرق‌های گیاهی چیست؟
 
معمولاً روی بسته‌بندی عرقیات سنتی تاریخ تولید و انقضا وجود ندارد و گاهی فقط تاریخ تولید روی بسته‌بندی نوشته می‌شود. بهتر است عرق‌های گیاهی را حداکثر 6 تا 12 ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آن‌ها بهره‌مند شوید. فساد عرق گیاهی را هم می‌توان از ظاهر آن متوجه شد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. وجود هر گونه کدورت یا رسوب در عرق‌های گیاهی می‌تواند نشان‌دهنده وجود آلودگی‌های میکروبی یا قارچ و کپک، درون آن‌ها باشد و باید از مصرف چنین محصولاتی خودداری کرد.

 به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: دارچین سبب افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می‌شود و در نتیجه بدن به این هورمون برای کنترل قند خون نیاز کمتری دارد.
 
 «اصغر نقشی» افزود: یک قاشق چایخوری دارچین، حاوی کلسیم، آهن و مقادیر زیادی ویتامین ث و منگنز است. به گفته وی، برای تهیه‌ دارچین، پوست این درختچه را جدا و پودر می‌کنند و در غذا یا چای از آن استفاده می‌کنند.
 
نقشی با اشاره به گرم شدن کلیه‌ها با این گیاه دارویی ادامه داد: دارچین کلیه‌ها را گرم می‌کند و ضعف کمر و پاها را از بین می‌برد.
 
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: دارچین کاهنده تب است و امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول در می‌آورند که به عنوان «تب‌بُر» از آن استفاده می‌کنند.
 
 وی دارچین را مشابه پنی‌سیلین برشمرد و افزود: این گیاه دارویی تقویت‌کننده‌ سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌هاست و حتی می‌توان گفت که اثری مشابه پنی‌سیلین و آنتی بیوتیک دارد. 
 
نقشی بااشاره به برطرف شدن ضعف بدن با دارچین یادآور شد: به علت داشتن تانن در برطرف کردن اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می‌رود.
 
منبع: روزنامه آرمان

 

پزشکان به تازگی دریافته اند که نوعی رابطه مستقیم بین میزان خروپف در هنگام خواب و بروز بیماری های چشمی وجود دارد.
به" گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ براساس جدیدترین پژوهش ها که افراد بر روی حدود  هزار فرد بزرگسال بالای 40 سال در فاصله سالهای 2000 تا 2004 انجام دادند، دریافتند که از این میان، افرادی که در خواب دچار آپنه تنفسی یا همان قطع تنفس ناگهانی و خروپف بوده تا 1/6 برابر بیشتر از افرادی که خروپف نمی کردند دچار بیماری آب سیاه چشم شده اند.
گفتنی است، براساس این پژوهش دانشمندان علت این امر را فشار به شبکیه چشم ها به علت خروپف ، قطع تنفس و نرسیدن اکسیژن کافی به مغز می دانند.
بررسی ها نشان می دهند: بیماری آب سیاه چشم در صورت عدم درمان در افراد می تواند منجر به کوري و از دست دادن دید در آنها شود.
پزشکان هنوز در حال یافتن علل بیشتری برای درک علت این رابطه هستند.

 

 


..::::درمان اختلالات شنوایی با سلول های بنیادی امکان پذیر است::::..

درمان اختلالات شنوایی با سلول های بنیادی امکان پذیر است
با رشد و پیشرفت دانش سلولهای بنیادی در درمان اختلالات و بیماری ها ، می توان به درمان اختلالات شنوایی با این سلول ها نیز بیش از پیش امیدوار بود.

اگر چه در سال‌های اخیر هزاران نفر با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، شنوایی و گفتار خود را با استفاده از انواع الکترودهای کاشت حلزونی به‌دست آورده‌اند اما محدودیت‌های استفاده از وسایل مورد نیاز نظیر قطعه‌ای شبیه به سمعک در پشت گوش، دانشمندان را به سوی استفاده از روش‌های بهتر و کم دردسر‌تر راهنمایی کرده است. از این رو امروزه با رشد و پیشرفت دانش سلولهای بنیادی در درمان اختلالات و بیماری ها ، می توان به درمان اختلالات شنوایی با این سلول ها نیز بیش از پیش امیدوار بود.

مراجعه زودهنگام به آسیب شناس گفتار و زبان جهت جلوگیری و کاهش صدمات زبانی

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از بنیان، اختلالات شنوایی (hearing loss) زمانی رخ می دهد که فرد در عملکرد یک یا هر دو گوش دچار مشکل شود و برای اینگونه افراد از واژه هايی چون ناشنوا يا سخت شنوا نيز استفاده می شود. بررسی ها نشان داده است که شیوع کم شنوایی های ارثی ( 1 نفر از هر 1000 تولد) و نیز شیوع کم شنوایی های اکتسابی بسیار بالاست. اگر فردی پیش از تولد،هنگام تولد یا در سالهای آغاز زندگی و پیش از اینکه صحبت کردن را بیاموزد به اختلالات شنوایی مبتلا شود درتوانایی های زبانی و گفتاری آسیب جدی خواهد دید اما آسیب شنوایی دربزرگسالی و پس از طی مراحل زبان آموزی وکسب زبان بیشتر روی جنبه های کیفی و تلفظی گفتار تاثیر گذار خواهد بود به همین خاطر مراجعه زودهنگام به آسیب شناس گفتار و زبان جهت جلوگیری و کاهش صدمات زبانی ، اجتماعی ،روانی و تحصیلی فرد در آینده بسیار حایز اهمیت است.

 



..::::اثبات نقش کروموزوم Y در بیماریها توسط محققان ایرانی::::..

اثبات نقش کروموزوم Y در بیماریها توسط محققان ایرانی
محققان ایرانی با مشارکت در پروژه جهانی 10 ساله پروتئومیکس در تلاش هستند تا نقش کروموزوم Y را در بروز بیماری‌ها به اثبات برسانند و تاکنون این محققان موفق به تولید آنتی بادی برای بخشی از این پروتئین‌ها یه منظور تشخیص بیماری در مراحل اولیه شدند.
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"بنیان به نقل از مهر، آناليز جامع پروتئين‌ها با هدف بررسي تنوع ژنتيکي، مطالعه تفاوت‌ها و مطالعه پاسخ به تنش‌ها موضوع اصلي علم بين رشته‌اي پروتئوميکس است. پروتئوميکس با بهره گيري از علوم شيمي پروتئين‌ها، بيوانفورماتيک و زيست‌شناسي به شناسايي و مطالعه تغييرات پس از ترجمه و برهمکنش‌های پروتئين‌ها می پردازد. هدف پروتئوميکس، شناسايي پروتئين‌های جديد بر اساس نقش، وظيفه و مطالعه نحوه بيان آنها در سيستم‌های تنظيمي است.
از آنجا كه بسياري خصوصيات فيزيولوژی موجودات زنده به پروتئين‌ها بستگی دارد، بنابراين مطالعه و شناخت پروتئين‌ها می توانند تاثير زیادی در تشخيص و درمان بيماري‌هایی چون سرطان داشته باشد. از این رو از سوی سازمان جهانی پروتئومیکس اقدام به اجرای پروژه جهانی شناسایی پروتئومیکس به منظور بررسی پروتئین کروموزم ها شد که سهم ایران در این پروژه بررسی کروموزوم Y است.
 

 



..::::نقش برخی ژن ها درتکامل جنین::::..

نقش برخی ژن ها درتکامل جنین
محققان برای اولین بار نشان داده اند که چرا مجموعه مولکولی مسوول برای تولید سلول های بنیادی به کار می افتند.

به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم" به نقل ازبنیان از sciencedaily  ، اثر پروتئین های  Sox2 و Oct4  بر روی سلول ها، مشابه پاک کن است. آن ها همه تجارب قبلی  سلول ها را پاک می کنند و آن ها را به سلول های بنیادی موسوم به pluripotent تبدیل می کنند. مشابه سلول های موجود در جنین این سلول ها می توانند به همه انواع بافت ها تبدیل شوند. کاشفان این تکنیک برنامه ریزی مجدد برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال 2012 شدند. گرچه تا کنون دانشمندان دقیقا نمی دانستند چرا این پروتئین ها می توانند سلول را مجددا برنامه ریزی کنند و عملکرد آن ها در جنین چیست.

یک تیم تحقیقاتی در یافته اند که پروتئین Oct 4 در جنین گورخر ماهی که در ابتدا توسط  مادر فراهم می شود،  مسوول روشن کردن ژن های جنین برای اولین بار است. بنا براین تکامل مستقل موجود آغاز می شود. سلول های جنینی جوان می توانند به همه بافت ها و انواع  سلول ها ی بدن تکامل یابند. با کشت های سلول های بنیادی pluripotent  تحقیقات بسیاری دراین زمینه انجام شده است زیرا دانشمندان به استفاده آن ها برای بازسازی اندام های آسیب دیده بدون داشتن منبعی از سلول های جنینی امیدوارند. در مقاله ای که در مجله Science به چاپ رسیده  دانشمندان نشان  داده اند که پروتئین Pou5f1  که بسیار مشابه پروتئین Oct4 در انسان عمل می کند،آغازگر تکامل جنین است و ژن ها را بعد از دوره استراحت  متعاقب لقاح، بیدار می کند. در همه حیوانات  تکامل در ابتدا توسط  پروتئین هایی از مادر که در سلول  تخم حضور دارد، کنترل می شود و  ژن های جنین تا کمی بعد از آن فعال نمی شوند. در گورخر ماهی مثلا این فرایند به محض این که جنین دارای هزار سلول می شود، آغاز می شود. این فعال شدن ژن ها در تخم، سلول های جنین را مجددا برنامه ریزی می کند. این سلول ها که به سرعت تقسیم می شوند هیچ محصول ژنی جدید را تولید نمی کنند، تبدیل به سلول بنیادی می شوند. در سلول هایی به نام سلول های بنیادی مزانشیمی که خون و ماهیچه و... را تولید می کنند،  دانشمندان نشان داده اند چگونه پروتئین Pou5f1  آبشار تولیدات ژنی را راه می اندازند که سلول های استخوانی، خونی و ماهیچه ای را از سلول های جنینی ایجاد می کنند . این شبکه تنظیم کنندگی بسیار مشابه آن چیزی است که در سلول های بنیادی pluripotent وجود دارد.

در سال های اخیر محققان قادر به تولید سلول های بنیادی pluripotent شده اند اما دریافته اند که تبدیل آن ها به انواع سلول های پایدار مشکل است. اگر سلول های بنیادی پایدار نباشند سرطانی خواهند شد. با کشف شبکه تنظیم کننده مذکور دانشمندان می توانند به مطالعه این مساله بپردازند که چگونه انواع سلول های بنیادی می توانند ایجاد شوند و چه چیزآن ها را پایدار می کند. دانشمندان نیاز به دانستن جزئیات فرایند های قابل اعتماد در تشکیل بافت پایدار دارند قبل از این که از آن ها در پزشکی استفاده کنند.



تصاویر شگفت انگیز از سلولها زیر میکروسکوپ

 

..::::سلول درمانی روند بیماری را متوقف می کند::::..

به گزارش انجمن آرپي و اشتارگارت ایران ـ تي یلم،شرکت سینا سل یکی از شرکت هایی است که در زمینه بیوتکنولوژی و سلول درمانی در زمینه بیماری های مختلف فعالیت می کند.برای آشنایی بیشتر با این شرکت و فعالیت هایی که انجام می دهد مصاحبه ای را با دکتر مسعود حسینیان، مدیر عامل شرکت سینا سل انجام شده که در پی می آید.دکتر مسعود حسینیان، مدیر عامل شرکت سینا سل در گفتگو با خبرنگار سایت خبری بنیان، با اشاره به اینکه پروژه های تحقیقاتی این شرکت در زمینه سلول های بنیادی مزانشیم است توضیح داد: سلولهاي بنيادي از لحاظ منشاء به دو دسته عمده سلولهاي بنيادي جنيني و سلولهاي بنيادي بزرگسالان (adult) تقسيم مي شوند. از مهمترين سلولهاي بنيادي بزرگسالان سلولهاي بنيادي مزانشيم است. سلولهاي بنيادي مزانشيم در ترميم بافتهايي با منشاء مزانشيمي مثل استخوان، غضروف، ماهيچه، تاندون و چربي شركت مي كنند.سلول های بنیادی مزانشیم در بافت های مختلف بدن وجود دارند.اما تراکم آن ها در بافت های مختلف، متفاوت است.

 


 

..::::روشی تازه برای تولید سلول‌های بنیادین::::..

محققان چیني روشي ساده وبي خطري براي تولیدسلول هاي بنیادي ابداع کردند،براساس این کشف تازه امیدبراي درمان بیماري هابااستفاده ازتولید وتکثیرسلول ها ي بنیادين بیشترشده است.                                                                                                                                                به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم" ازخبرگزاری سینا به نقل از رویترز، این دانشمندان توانستند با این روش و استفاده از سلول‌های فیبروبلاستیک ریه موش‌های بالغ، چند موش را در محیط آزمایشگاهی به دنیا بیاورند که یکی از این موش‌ها بیش از ۱۰۰ روز زنده مانده است. 

«ما هونگجیان» معاون مرکز بیولوژیک وزارت علوم و فناوری چین در این مورد گفت: «این روش نقطه عطفی در علم سلول‌های بنیادین است و چین را قادر می‌کند قدرت مطرح و اول جهان را در این زمینه به دست آورد.» 
همچنین «رودولف جینیش» کار‌شناس آلمانی سلول‌های بنیادی و عضو آکادمی ملی علوم آمریکا که از همکاران این تحقیق بوده است، خاطرنشان کرد: «این روش گشایشی در تحقیقات سلولی ایجاد کرده است و امید استفاده از سلول‌های بنیادین برای بازسازی اعضای بدن و درمان انسان را افزایش داده است.» 
«جورج دالی» پروفسور دانشگاه پزشکی هاروارد نیز در این زمینه گفت: «بیماری‌هایی مثل نارسایی قلبی و پارکینسون را تنها با تعویض بافت‌ها می‌توان درمان کرد و این روش امید‌ها را برای تعویض سلول‌ها افزایش داده است.» 

مطالعه محققان چینی همچنین این نوید را می‌دهد که می‌توان در آینده یک سلول را در بدن بیمار برای درمان وی پرورش داد.                                                                              

 


 


               

..::::افزایش ابتلا به نزدیک‌بینی با تلفن‌های همراه::::..

در سال ۲۰۳۳ میلادی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد ۳۰ ساله به بیماری نزدیک‌بینی مبتلا خواهند شد که این اتفاق به دلیل استفاده نادرست از گوشی‌های هوشمند رخ می‌دهد.

 


به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم ، به نقل از سی‌نت،  "دیوید آلامبی"( David Allamby) از متخصصان و جراحان چشم به مردم توصیه کرده است که در هنگام استفاده از تلفن‌همراه آن را در فاصله منطقی از چشمان خود نگه دارند و به این صورت روی کلمات و اطلاعات موجود در آن تمرکز کنند.

این جراح چشم بر این باور است که استفاده از تلفن‌های همراه طی چند سال اخیر باعث ضعیف‌تر شدن چشم مردم و افزایش دوبینی در آن‌ها شده است.

او بر اساس نتایج حاصل از یک مطالعه جدید اعلام کرد، از زمانی که نخستین تلفن‌های همراه در اختیار انگلیسی‌‌ها قرار گرفت تعداد آن‌هایی که به اختلالات بینایی مبتلا شده‌اند 35 درصد افزایش یافت.

کارشناسان بر این باورند که مردم در جریان استفاده از تلفن‌همراه این دستگاه را نسبت به کتاب‌ها و روزنامه‌ها بیش از اندازه به چشمان خود نزدیک می‌کنند. این اتفاق باعث می‌شود تا ژن‌های نزدیک‌بینی بیش از گذشته در افراد فعال بماند.

در حالی که تا پیش از این سن تثبیت اختلالات بینایی در افراد 21 سال اعلام شده بود، هم‌اکنون این روند در سنین بالاتر نیز مشاهده می‌شود.

این جراح چشم می‌گوید، در سال 2033 میلادی بین 40 تا 50 درصد افراد 30 ساله به بیماری نزدیک‌بینی مبتلا خواهند شد که این اتفاق در جریان استفاده نادرست از گوشی‌های هوشمند رخ می‌دهد.

 

 


چشم 
 

 

 

..::::حیاتی‌ترین زمان برای تشخیص دید دوچشمی ۳ تا ۶ ماهگی::::..                                                                         

رییس انجمن اپتومتری با اشاره به لزوم انجام تست‌های  غربالگری در نوزادانی که مستعد ابتلاء به عیوب چشمی هستند، گفت: حیاتی‌ترین زمان برای تشخیص دید دوچشمی، ۳ تا ۶ ماهگی است.

به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،محمد آقازاده امیری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: در خانواده‌هایی که سابقه تنبلی، انحرافات چشمی، نمره عینک بالا و بیماری ژنتیکی چشمی دارند باید در نوزادی و بهترین زمان آن یعنی 3 تا 6 ماهگی برای تشخیص و درمان اقدام کرد ضمن اینکه باید توجه کرد ممکن است این عیوب به ظاهری مشخص نباشد بنابراین مراجعه به یک متخصص لازم است.

وی ادامه داد: تست‌های غربالگری که توسط سازمان بهزیستی و در سن 3 تا 5 سالگی به صورت عمومی انجام می‌شود بسیار سودمند بوده و باید به صورت جدی توسط والدین پیگیری شود تا در مراحل اولیه بیماری‌ها تشخیص داده و برای درمان آن اقدام شود چرا که در صورت غفلت می‌تواند زمینه بروز بیماری روانی را نیز ایجاد کند.

رئیس انجمن اپتومتری در خصوص محتوا و دستاوردهای کنگره اپتومتری که از 23 تا 25 سال جاری برگزار شد، بیان کرد: در این کنگره به طور عمده در خصوص مقولاتی از جمله عدسی‌های تماسی، تنبلی چشم، لیزر و عوارض آن، دید دوچشمی، عینک سازی و نحوه ساخت‌ آن و کم بینایی بحث و بررسی شد.

آقازاده افزود: در این کنگره همچنین اساتید مطرح از دانشگاه‌ شهید بهشتی و بیمارستان فارابی حضور داشتند و به نسبت سال‌های گذشته استقبال بیشتری از این کنگره شد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص عوارض انجام لیزیک، تصریح کرد: انجام عمل لیزیک به لحاظ پزشکی یکی از ساده‌ترین عمل‌هاست اما نکته مهم در این موضوع انتخاب یک فرد برای انجام عمل است چرا که همه افراد شرایط انجام چنین عملی را ندارند و ممکن است انتظار آنها بعد از انجام آن برآورده نشود.

 

 


..::::ابداع روشي بي خطر براي توليد سلول هاي بنيادي::::..                                                                                                                                                                                                                                                            

ابداع روشي بي خطر براي توليد سلول هاي بنيادي  محققان چيني روشي ساده و بي خطر براي توليد سلول هاي بنيادي ابداع كردند.
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم،به نقل ازمحققان چیني شينهوا، اين اكتشاف اميد تازه اي براي درمان بيماري ها با استفاده از توليد و تكثير سلول هاي بنيادي محسوب مي شود. 
محققان چيني توانسته اند با اين روش و استفاده از سلول هاي فيبروبلاستيك ريه موش هاي بالغ، چند موش را در محيط آزمايشگاهي به دنيا بياورند كه يكي از اين موش ها بيش از ۱۰۰ روز زنده مانده است. 
ما هونگجيان معاون مركز بيولوژيك وزارت علوم و فناوري چين در اين مورد گفت : اين روش نقطه عطفي در علم سلول هاي بنيادي است و چين را قادر مي كند قدرت مطرح و اول جهان را در اين زمينه به دست آورد. 
همچنين رودولف جينيش كارشناس آلماني سلول هاي بنيادي و عضو آكادمي ملي علوم آمريكا كه از همكاران اين تحقيق بوده است ، خاطرنشان كرد : اين روش گشايشي در تحقيقات سلولي ايجاد كرده است و اميد استفاده از سلول هاي بنيادي براي بازسازي اعضاي بدن و درمان انسان را افزايش داده است. 
جورج دالي پروفسور دانشگاه پزشكي هاروارد نيز در اين زمينه گفت: بيماري هايي مثل نارسايي قلبي و پاركينسون را تنها با تعويض بافت ها مي توان درمان كرد و اين روش اميدها را براي تعويض سلول ها افزايش داده است. 
مطالعه محققان چيني همچنين اين نويد را مي دهد كه مي توان در آينده يك سلول را در بدن بيمار براي درمان وي پرورش داد.

 

 


سرطان ملانوم چشمي شايعترين سرطان چشم بوده كه كاهش ديد از علايم آن است.

به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران  - تي یلم ،دكتر عليرضا رجعتي حقي فوق تخصص شبكيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سرطان ملانوم شايعترين سرطان چشم است و لايه هاي سمت عقب چشم (شبكيه) را گرفتار مي كند. وي تصريح كرد: كاهش ديد از علايم سرطان ملانوم است و برخي افراد با كاهش ديد به متخصص مراجعه مي كنند كه بايد مورد معاينه قرار گرفته شوند.

اين فوق تخصص خاطر نشان كرد: سرطان ملانوم سبب التهاب قسمت هاي ته چشم جدا شدگي و پارگي پرده شبكيه و خونريزي شبكه مي شود.

وي متذكر شد: سرطان ملانوم در سنين بالا يعني بالاي 50 سال ايجاد مي شود و بايد هرچه زودتر تشخيص داده شود تا نتيجه درمان بهتر شود و درمان هاي آن ميتو اند جراحي شيمي درماني راديوتراپي باشد.


:

..::::ژن درمانی می تواند بینایی را در اکثر موارد نابینایی های ژنتیکی بازگرداند::::..

محققان علوم پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا می گویند موفق به ابداع یک روش جدید ژن درمانی شده اند که توانایی بازگرداندن بینایی در اکثر نابینایی های ژنتیکی را دارد.

به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران -تي یلم،به نقل ازخبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، منظور از ژن درمانی مجموعه‌ای از روش‌های درمانی است که طی آن با ترمیم و رفع عیب ژن، بیماری را درمان می‌کنند.

ژن درمانی فرایندی است که با تغییر ژنوتیپ معیوب به سالم برای درمان بیماری استفاده می‌شود. بنابراین هدف جایگزین کردن آلل معیوب یک ژن با آلل سالم و فعال می‌باشد.

با استفاده از این تکنیک، ژن‌ها به‌ راحتی به سراسر شبکیه، حتی محدوده های غیرقابل دسترس، وارد می‌شوند.

این روش درمانی کاملاً غیرتهاجمی است و حداکثر ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

در آزمایشات شش سال گذشته دراین زمینه ، ژن های معیوب چند بیمار نابینا با استفاده از این روش درمان شده است و آنان اکنون پس از گذشت مدت ها در سلامت کامل به ‌سر می‌برند.

در تمام روش های قدیمی، ویروس های مهندسی‌ شده با استفاده از یک سوزن به شبکیه چشم وارد می‌شدند، این روش خیلی مخاطره آمیز بود زیرا احتمال داشت عملکرد شبکیه، به طورکلی مختل شود.در روش جدید، ویروس به محیط زجاجیه چشم – محیط سفیدرنگ – وارد می شود و ژن ها از این طریق به هدف اصابت می‌کنند.

البته ساده‌ترین روش‌ واردکردن مستقیم DNA درمانی به درون سلول است. این رویکرد از لحاظ کارکرد محدودیت دارد، زیرا می‌توان آن را تنها در مورد بافت‌های معینی به کار برد و نیاز به مقادیر زیادی DNA دارد.

یک روش دیگر غیرویروسی برای واردکردن ژن‌ها به درون سلول، ایجاد کره مصنوعی لیپیدی (چربی) با هسته آب‌‌دار است.

این کره‌ها که به آن لیپوزوم می‌گویند، DNA را از طریق غشای سلول هدف به درونآ ن منتقل می‌کنند.

DNA درمانی را همچنین می‌توان با اتصال شیمیایی DNA به یک مولکول که به گیرنده‌های سلولی خاص متصل می‌شود، به درون سلول هدف وارد کرد. هنگامی که این مولکول به این گیرنده‌ها متصل می‌شود،‌ ‌ DNA درمانی بوسیله غشای سلولی بلعیده می‌شود و به درون سلول راه می‌‌یابد.

                                                                                                                                                                                                        

 


..::::استفاده از لیزر برای تغییر رنگ چشم::::..

 
لیزر
پزشکی آمریکایی ادعا می‌کند با یک جراحی کوتاه و 20 ثانیه‌ای لیزری می‌تواند رنگ چشم‌ها را از قهوه‌ای به آبی تغییر دهد....

به گزارش انجمن آرپي ایران - تي یلم،«گرگ هومر» از مرکز پزشکی «استروما» در کالیفرنیا می‌گوید شیوه درمانی جدید وی با عنوان «چشمان درخشان» می‌تواند جایگزینی دائمی برای لنزهای رنگی چشم‌ها باشد.

در این شیوه درمانی از لیزر برای رنگدانه‌های قهوه‌ای رنگ ملانین از لایه بیرونی عنبیه استفاده می‌شود و به این شکل رنگدانه‌های آبی فرصت پیدا می‌کنند طی دو تا سه هفته جایگزین رنگدانه‌های قهوه‌ای شوند اما این جراحی غیر قابل بازگشت است زیرا رنگدانه‌های قهوه‌ای دیگر نمی‌توانند رشد کرده و جایگزین رنگ آبی شوند.

رنگ چشم افراد با چشمان قهوه‌ای رایجترین رنگ چشم در جهان به شمار می‌رود. افراد چشم آبی نیز در چشمان خود ملانین دارند اما این رنگدانه در پس عنبیه انباشته شده است، این به آن معنی است که چشم‌ها طول موج‌های طولانی‌تری از نور را جذب می‌کنند و طول موج‌های کوتاه‌تری را بازتاب می‌دهند.
بر اساس گزارش تلگراف، هومر می‌گوید این جراحی زیبایی سه هزار پوند هزینه خواهد داشت و تا 18 ماه آینده در کشورهای مختلف جهان مورد استفاده قرار خواهد گرفت، با این همه به نظر می‌رسد این شیوه همچنان در حال سپری کردن دوران آزمایش‌های بالینی به سر می برد.



 

 

..:::چشم و درمان مشکلات بینایی با گیاهان دارویی !!!:::..

به گزارش انجمن آرپي ایران - تي یلم امروزه عده ی زیادی از مردم درگیر مشکلات بینایی هستند و از آنجایی که مصرف داروهای شیمیایی ممکن است برای درمان بیماری ها مفید واقع شوند ولیکن امکان آسیب رساندن به قسمت های دیگر بدن را نیز به همراه دارد. پس ما به دنبال راه دیگری برای درمان این مشکلات گشتیم  و استفاده از گیاهان دارویی را به عنوان بهترین راه برگزیدیم.

امروزه عده ی زیادی از مردم درگیر مشکلات بینایی از جمله تحریکات و آسم چشم، ریزش اشک، خارش چشم، قرمزی چشم، کم سویی، شب کوری و … هستند که در زیر به درمان این مشکلات بینایی با گیاهان دارویی می پردازیم :

انواع گیاهان دارویی جهت درمان مشکلات بینایی :

۱- چای (tea)

چشم

جهت درمان تحریکات و آسم چشم

مقدارمصرف : مقداری چای را دم کرده وپس از صاف کردن روزی ۲ تا۳ مرتبه چشم را با آن شستشو میدهیم.

 

۲- روغن زیتون (olive oil)

مصرف خوراکي جهت ریزش اشک،خارش چشم،قرمزی چشم وتقویت بینایی

چشم

 

۳- سیب درختی (apple)

چشم

 

 

جهت تقویت بینایی یا رفع کم سویی چشم

 مقدار مصرف  : مصرف روزی چند عدد سیب به علت دارا بودن ویتامین های A و B و C برای تقویت بینایی چشم توصیه شده است .

 

۴- بابونه (chamomile)

 جهت شستشوی چشم:مقدار5گرم گل بابونه رادریک فنجان آبجوش ریخته مدت نیم ساعت باقي بگذاریدتادم بکشدسپس آنراصاف کرده چشم راباآن شستشودهید.

چشم

 

 

۵- هویج (carrots)

جهت درمان شب کوری وتقویت چشم:

چشممقدار مصرف  : مقدار یک لیوان آب هویج خام را روزانه مصرف کنید .

 

۶- زعفران (saffron)

 جهت تقویت چشم

 مقدار مصرف  : ۰٫۲ تا ۰٫۵ گرم همراه غذا میل کنید .

چشم

 

 


                                       .::: درمان تاری دید با حنا!:::. 
امروزه با استفاده از روش هاي طب سنتي مي توان بسياري از مشکلات چشمي به ويژه تاري ديد را برطرف نمود.

به گزارش انجمن آرپي(تي یلم)فرانک کسبی متخصص چشم پزشک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت:  تاری دید می تواند به علت افزایش سن و همچنین گرد و غبار معلق در هوا، دود و مه، آلودگی هوا، عدم مراقبت چشم، آب مروارید، آب سیاه، قند خون، کم خونی، بیماری های کلیوی و عصبی باشد. وی گفت: برای درمان این بیماری می توان از طریق مصرف برخی خوراکی ها اقدام کرد خوردن خوراکی های مثل شلغم، شیر گاو، قره قروت، قارچ، هل سیاه، آلبالو، آش و آبغوره می تواند بسیار موثر باشد. وی گفت: از مصرف خوراکی هایی همچون ترب، تره، سیرابی، ریحان، کاهو، بادمجان، جگر سفید، جوجه کباب، آب های گوگرد دار، خرمای خشک، شوید، شاهی، نمک باید تا حد امکان پرهیز کنید و یا مصرف آن را پایین بیاوريد.

 


   زردي چشم نشانه چیست؟
 
آیا می توان از طریق چشم ها به وجود برخی بیماری های در بدن پی برد؟

 

به گزارش انجمن آرپي(تي یلم)فرامرز اندری، فوق تخصص چشم پزشکی اطفال و انحراف چشم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:بیماری یرقان روندی که باعث می شود بدن زرد شود که به علت گرفتاری کبد می تواند در تمام قسمت های بدن از جمله چشم ایجاد شود.
وی با بیان اینکه با درمان یرقان زردی چشم هم درمان می شود اظهار داشت: این زردی در سفیدی چشم بارز است و از این طریق تشخیص یرقان ساده تر است.
وی با اشاره به اینکه در یک جسم سفید تغییر را ساده تر می توان تشخیص داد تا سایر رنگ ها تصریح کرد: تشخیص زردی از قسمت سفیدی چشم بسیار ساده تر از قسمت های دیگر بدن است.
این فوق تخصص چشم در پایان خاطر نشان کرد: بیماری های کبدی از جمله هپاتیت مهم ترین عامل ایجاد زردی هستند.

"بگزارش انجمن آرپی ایران ـ تی یلم بالا رفتن آنزیم های کبدی می تواند نشان دهنده التهاب یا آسیب سلول های کبدی باشد. که در اثر آن مواد شیمیایی خاص مثل آنزیم های کبدی وارد جریان خون می شوند و میزان آنها در آزمایش خون، بالا نشان داده می شود.

آنزیم های کبدی که اغلب بررسی می شوند عبارتند از :

آلانین ترنس آمیناز(ALT)

آسپارتات ترنس آمیناز(AST)

ممکن است در طول یک آزمایش خون روتین به بالا بودن این آنزیم ها پی برده شود. در اغلب موارد سطح آنزیم های کبدی به صورت موقت بالا می رود و نشان دهنده مشکل جدی و مزمن کبدی نیست.

علت

بسیاری از بیماری ها می توانند موجب بالا رفتن آنزیم های کبدی شوند. پزشک دلیل اصلی آن را با بررسی داروهای مصرفی، علائم و در بعضی موارد تست های آزمایشگاهی مشخص می کند.

بعضی از دلایل معمول عبارتند از :

مصرف بعضی از داروها مثل استاتین ها که برای کنترل کلسترول استفاده می شود

مصرف الکل

نارسایی قلبی

هپاتیت A, B ,C

بیماری کبد چرب غیر الکلی

چاقی

داروهای مسکن بدون نسخه مثل استامینوفن

سایر علل می توانند شامل موارد زیر باشند:

هپاتیت الکلی(التهاب کبدی ناشی از مصرف الکل)

هپاتیت خود ایمنی( التهاب کبدی ناشی از اختلال خود ایمنی)

بیماری سلیاک(آسیب روده کوچک در اثر گلوتن)

سیروز

عفونت سیتومگالوویروس

درماتومیوزیت(بیماری التهابی که سبب ضعف عضلات و خارش پوستی می شود)

ویروس Epstein-Barr

التهاب کیسه صفرا

حمله قلبی

هموکروماتوز(ذخیره بیش از حد آهن در بدن)

کم کاری تیروئید

سرطان کبد

مونونوکلئوز

دیستروفی عضلانی(بیماری التهابی که باعث ضعف عضلات می شود)

هپاتیت ویروسی(التهاب کبدی ناشی از داروها و سموم)

بیماری ویلسون(ذخیره بیش از حد مس در بدن)

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

چنانچه تست عملکرد کبدی نشان دهنده بالا بودن آنزیم ها باشد، نتیجه آزمایش را به پزشک خود نشان دهید. ممکن است پزشک تست های دیگر را نیز برای تعیین علت بالا رفتن آنزیم های کبدی توصیه کند.

..::::رابطه چراغ خواب، نزدیک بینی و سرطان::::..

به گزارش انجمن آرپی ایران ـ تی یلم، چراغ خواب و نزدیک بینی بچه ها

براساس نتیجه تحقیق گسترده ای که توسط پژوهشگران فیلادلفیا انجام شده، متخصصان متوجه شده اند که رابطه معناداری بین استفاده از چراغ خواب برای بچه ها و ابتلای آنها به نزدیک بینی در آینده وجود دارد. براساس این تحقیق که روی ۴۷۹ کودک و نوجوان سالم ۲ تا ۱۶ سال صورت گرفته، متخصصان چشم پزشک و پژوهشگران بیمارستان کودکان فیلادلفیا اعلام کرده اند ...



..::::سلول هاي بنيادي در همه اندام هاي بدن يافت مي شوند::::..

به گزارش انجمن آرپی ایران ـ تی یلم به نقل از روزنامه درپی فردا:نتايج تحقيقات محققان دانشگاه استنفورد آمريكا نشان مي دهد سلول هاي بنيادي نه تنها در خون و مغز استخوان يافت مي شود بلكه مي توان آنها از تمامي اندام هاي بدن تهيه كرد. در سال ۲۰۰۶ آزمايش دانشمندان براي تشخيص سلول هاي بنيادي در اندام هاي بدن بر روي موشها آغاز شد و نتايج به دست آمده از وجود سلول هاي بنيادي در تمامي اندام هاي بدن موش حكايت داشت. سپس آزمايش ها بر روي انسان انجام شد و نتايج مشابهي به دنبال داشت.
دانشمندان مي گويند كه سلول هاي بنيادي گرفته شده از ديگر اندام ها نيز مانند سلول هاي بنيادي بند ناف، قابليت تبديل شدن به سلول را دارند و مي توانند براي ترميم بافت هاي آسيب ديده ناشي از بيماري و يا تصادف مورد استفاده قرار گيرند. از آن جايي كه هميشه استفاده از سلول هاي بنيادي بند ناف به دليل امكان نابودي جنين، بحث برانگيز بوده است، سلول هاي بنيادي به دست آمده از باقي اندام ها مي توانند به جاي آن ها مورد استفاده قرار بگيرند. سلولهاي بنيادي موجب تحولات زيادي در علم پزشكي شده است. اين سلولها اميد درمان را براي بسياري از بيماري ها مانند سرطان، بيماري هاي قلبي، پاركينسون، اسكلروز متعدد ، سكته، هانتينگتون، صدمات نخاعي و بسياري بيماري هاي ديگر افزايش داده است. نتايج اين تحقيق در شماره اخير نشريه Stem Cell Reports به چاپ رسيده است.



..::::خارش ودردگوش مهمترین علایم ابتلاء به عفونت گوش خارجي استک::::..

نکاتی برای خشک کردن گوش

یک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به تاثیر رطوبت و گرمای محیط در ابتلا به عفونت گوش خارجی، بیان داشت: خارش گوش و احساس درد مهمترین علایم این عارضه محسوب می شود.به گزارش انجمن آرپي (تي یلم)به نقل ازدکتر محسن نراقی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران،عفونت های مجرای گوش خارجی را یکی از مشکلات شایع در فصل تابستان دانست و گفت: این عارضه بویژه در شناگران و افرادی که در استخرها زیاد رفت و آمد می کنند، یا اشخاصی که عادت به دستکاری و تمییز کردن گوش خود دارند، رخ می دهد. چرا که گوش انسان به طور طبیعی خاصیت محافظت کنندگی از خود را دارد و زیاده از حد تمییز کردن، آن را مستعد ابتلا به عفونت می کند.وی با بیان اینکه گرما و رطوبت از جمله علل ابتلا به عفونت گوش خارجی به شمار می رود، ادامه داد: محیط های با هوای گرم و مرطوب یکی از عوامل رشد باکتری و قارچ در مجرای گوش خارجی محسوب می شود که با ایجاد عفونت موجبات ناراحتی افراد ساکن این نواحی را فراهم می کند.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خارش گوش و احساس درد مهمترین علایم عفونت گوش خارجی است که پزشک متخصص از قطره های آنتی بیوتیک مناسب گوش برای درمان عفونت و رفع ترشحات ناشی از آن در فرد مبتلا بهره می گیرد.وی اظهار داشت: در مواقعی که ترشحات کاملا فضای گوش را اشغال کرده باشد و اجازه ورود قطره را به داخل آن ندهد، معمولا توسط دستگاه ساکشن عفونت موجود در گوش خارج می شود.دکتر نراقی اجتناب از دستکاری، تمییز کردن، خارش گوش و عدم استفاده از گوش پاک کن همچنین جلوگیری از ورود مواد شوینده همچون شامپو به مجرای گوش را مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلای افراد به عفونت گوش خارجی عنوان کرد.این متخصص و جراح گوش، حلق و بینی در پایان خاطرنشان کرد: بطور کلی 10 درصد افراد در طول زندگی یک بار به این بیماری مبتلا می شوند. باید توجه داشت داشتن زمینه ابتلا به این عارضه در گذشته، امکان عود مجدد عفونت گوش خارجی را در سال های بعد فراهم می کند.

 

 

 


::::بيماری نادري كه باتجمع مس دركبدايجادميشود:::::

بگزارش انجمن آرپی ـ تی یلم«محمد رضا معتمد» روز شنبه در رابطه با علل و عوامل بيماري ويلسون افزود: اين بيماري ژنتيكي يكي از انواع بيماري هاي ارثي كبدي است كه با اختلال در سوخت و ساز عنصر مس در بدن سبب افزايش رسوب آن در كبد مي شود.
وي اظهار داشت: هر فردي روزانه يك تا ۳ ميلي گرم مس، از طريق غذا دريافت مي كند كه ۵۰ درصد مس دريافت شده از طريق معده و روده جذب و سپس وارد جريان خون و در سلول هاي كبدي به ديگر اشكال تبديل مي شود.
وي افزود: بخشي از اين مس صرف توليد آنزيم مي شود و ميزاني ديگر به پروتئيني به نام سرولوپلاسمين مي چسبد و بخشي ديگر به درون صفرا ترشح مي كند اما در بيماري ويلسون دو شكل آخر دچار اشكال و اين اشكالات منجر به تجمع مس در سلول هاي كبدي مي شود.
معتمد تصريح كرد اين بيماري علاوه بر كبد در اندام هاي ديگري مثل كليه، مغز، قرنيه چشم، سيستم مغز و اعصاب و در موارد نادرتر مفصل، استخوان، غدد و قلب رسوب مي كند و همچنين گاهي به صورت ناگهاني از كبد آزاد و باعث بروز آسيب شديد به گلبول هاي قرمز خون مي شود.
اين متخصص مغز و اعصاب با يادآوري اينكه علايم اين بيماري در افراد مختلف براساس محل درگير شده متفاوت است، سن بروز اين بيماري را بعد از ۵ سالگي اعلام كرد و گفت: شيوع اين بيماري يك نفر در ۳۰ تا ۴۰ هزار تولد و در صورت عدم درمان، مرگ بيمار حتمي است.
عضو هيات مديره بنياد بيماري هاي نادر يادآور شد: تشخيص اين بيماري از طريق سنجش سطح پروتئيني به نام سرولوپلاسمين در خون و نمونه برداري از كبد صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: در بيماري ويلسون محدوديت در مصرف غذاهايي حاوي مس زياد است زيرا بيمار بايد از خوردن شكلات، فندق، ماهي، جگر، قلوه و قارچ پرهيز كند هرچند رعايت رژيم غذايي جاي مصرف دارو را نمي گيرد.
اين متخصص مغز و اعصاب انتخاب بهترين روش درماني را پيش آگاهي از بيماري و تشخيص زودهنگام بيماري عنوان كرد و يادآور شد: اين بيماري به طور ارثي نيز منتقل مي شود و لازم است تمام افراد خانواده بيمار غربالگري و با انجام يك معاينه دقيق كامل و معاينه چشم پزشكي و بررسي هاي آزمايشگاهي موارد غيرطبيعي كشف و درمان شوند.
معتمد گفت: تمام بيماران بايد نكاتي شامل مادام العمر بودن درمان، خطر نارسايي حاد كبدي با قطع خود سرانه درمان، لزوم پيگيري هاي باليني و آزمايشگاهي براي اثبات كفايت درمان، انجام بررسي هاي غربالگري بر روي تمام بستگان درجه يك و رعايت رژيم غذايي و محدوديت مصرف غذاهاي حاوي مس زياد و روند آهسته و تدريجي بهبود علايم در طي درمان را بدانند.
وي افزود: تاكنون درمان قطعي براي اين بيماري كشف نشده ولي به وسيله بعضي از داروها از قبيل پني سيلامين و ترينتن مي توان با افزايش دفع مس از پيشرفت بيماري و رسوب مس در قسمت هاي مختلف بدن جلوگيري كرد.


دوقلوهای فضانوردبراي انجام یک آزمایش ژنتیکي درفضاداوطلب شدند
 

بهگزارش انجمن آرپي(تي یلم)به نقل ازگروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني ناسا، اين دوقلوهاي همسان، مارك و اسكات نام دارند و در سال ۱۹۴۶ در آمريكا متولد شدند و بازنشسته نيروي دريايي هستند. هدف اصلي اين ماموريت، بررسي دقيق اثرات بهداشتي فضا بر سلامت ژنتيكي فرد است.گراهام اسكات، يكي از پزشكان كالج بيلور واقع در هوستون كه با ناسا نيز همكاري دارد، گفت : پزشكان تمام تلاش خود را در حفظ سلامت مردم در زمين مي كنند ولي هيچ تضميني براي سلامت افراد در فضا وجود ندارد.از ميان دوقلوهاي ۴۹ ساله، اسكات از طرف ناسا براي اين ماموريت انتخاب شده زيرا زمان بيشتري را در فضا سپري كرده و همين امر تراكم استخواني او را تحت تاثير قرار داده است. اين درحالي است كه برادر دوقلوي او در زمين به طور لحظه به لحظه مورد آزمايش و بررسي قرار مي گيرد. قرار است از خون و بزاق دو برادر قبل از شروع ماموريت نمونه برداري شود و با نمونه پس از ماموريت مقايسه شود. علاوه بر اين موارد، الگوي خواب، ميزان بينايي، فعاليت هاي قلبي و مغزي و مهمتر از همه تراكم استخوان و عضلات هردو برادر قبل و بعد از ماموريت به طور دقيق ارزيابي مي شود.اين اطلاعات، نحوه تاثير ژنتيك فرد در فضا بر بافت استخوان و ماهيچه وبافت هاي بينايي را آشكار مي كند.موثرترين موارد بر سلامت فضانوردان، كاهش گرانش، افزايش احتمال بروز سرطان و ناباروري بر اثر تشعشعات كيهاني واختلال در الگوي خواب است.اين اولين باري نيست كه تحقيقات فضايي، دوقلوها را مورد هدف قرار داده است. چندي پيش نيز يكي از محققان دانشگاه كاليفرنيا از ۱۵ دوقلو خواست كه به مدت يك ماه در تخت هاي زاويه دار بخوابند. سر اين افراد روي شيب به سمت پايين قرار داشت.اين تخت اثرميكروگرانشي برروي مايعات بدن، فعاليت هاي قلبي و عروقي و توده هاي استخواني و عضلاني را شبيه سازي مي كرد؛ دقيقاً مشابه آنچه براي فضانوردان در فضا رخ مي دهد.نتايج اين تحقيقات نشان داد كه انجام فعاليت هاي ورزشي منظم، تاحدي اين اثرات مخرب را جبران مي كند.ناسا تابه حال فضانورد دوقلو به فضا نفرستاده است از اين رو استفاده از اين دوقلوها از مهمترين و با ارزش ترين ماموريت هاي ناسا محسوب مي شود، از طرفي چون دوقلوها همسان هستند، توالي DNA آنان نيز حائز اهميت است.يكي ديگر از مهمترين اهداف اين پروژه، نظريه پارادوكس دوقلوست كه توسط آلبرت اينشتين مطرح شد. او دراين نظريه گفته است كه اگر يكي از دوقلوها توسط يك فضاي پيماي سريع يك مسافرت رفت و برگشت داشته باشد، زماني كه به زمين بازمي گردد، جوانتر از برادري است كه در زمين حضور داشته و دليل اين امر نيز نسبيت است.

 


ساخت گوش مصنوعی شبه واقعی از سلول‌های غضروف گوسفند

ساخت گوش مصنوعی شبه واقعی از سلول‌های غضروف گوسفند

به گزارش انجمن آرپی (تی یلم)محققان ماساچوست توانسته‌اند یک گوش مصنوعی مشابه نمونه واقعی را با استفاده از چاپگر سه بعدی و غضروف گوسفند تولید کنند.
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، توماس سروانتس بیمارستان عمومی ماساچوست با گروهی از جراحان پلاستیک برای واقعی‌تر ساختن هرچه ممکن این گوش را همراهی کرده است.
 
آنها سپس تعداد لازم از سلول‌های غضروف را برای متناسب‌سازی مدلهای سفارشی در زیر پوست موشهای آزمایشگاهی پرورش دادند.
 
برای شکل دادن به این کاشتها، سیمهایی به قالبهای گوش اضافه شد که آنها را مانند گوش انسان قابل انعطاف کرده و تا می‌شوند.
 
دانشمندان اکنون در حال آماده‌سازی این گوش برای کارآزمایی‌های بالینی هستند؛ با امید که بتوانند از آنها در عمل‌های جراحی پیوند در آینده نزدیک استفاده کنند.
 
از آنجایی که این فناوری قابل تنظیم بوده، دانشمندان مدعی هستند که می‌توانند در نهایت از این فرآیند برای تولید گوشهای با ظاهر واقعی در مدت زمان سریعتر برای بیماران استفاده کنند.
 
یک مدل سه بعدی دیجیتالی با کمک یک جراح پلاستیک صورت برای اطمینان از درست بودن شکل و تناسب آن طراحی و ساخته شد.
 
مدل نهایی چاپ شده و برای تولید قالبی که در ادامه در امتداد حد فاصل خارجی تقسیم شده و دو قطعه را ارائه می‌کرد، در پلی‌دی‌متیل‌سیلوکسان که یک ترکیب سیلیکونی خاص بوده، قالب گرفته شد.
 
این قالبها با کلاژن گاوی پر شد. این پروتئین طبیعی به پوست قابلیت ارتجاعی و استحکام می‌دهد.
 
محققان سپس سلولهای غضروف گوش را از گوسفندان جمع‌آوری کردند. این سلولها در زیر پوست موشها آزمایشگاهی کاشته شده و محققان سه ماه برای پرورش غضروف کافی در موشها برای جایگزین کردن با کلاژن گاوی مورد استفاده در قالبها وقت صرف کردند.
 
به گفته محققان، گوشهای قالب گرفته شده از وضوح کافی در منحنی‌ها و خطوط برخوردار بوده که در صورت افزودن حتی یک لایه پوست به آن قابل تشخیص است.
 
همین محققان پیش از این یک پژوهش شاهد مثال را بر روی موشها با استفاده از سلولهای غضروف در یک قالب کولاژنی شبیه گوش انجام داده بودند اما در آن زمان این محصول در شکل دو بعدی مورد بررسی قرار گرفته بود.
 
سالانه هزاران کودک با ناهنجاری مادرزادی ﻣﻴﻜﺮوﺗﻴﺎ(گوش کوچک) به دنیا می‌آیند که در آن گوش خارجی به طور کامل شکل نمی‌گیرد. بسیاری از آنها از گوش داخلی سالم برخوردارند اما به دلیل نبود ساختار خارجی، کاهش شنوایی را تجربه می‌کنند.
 
نتایج این پژوهش در مجله Royal Society Interface منتشر شده است.

هماهنگ کردن افراد دهنده و افرادگیرنده (بخش دوم)

هماهنگ کردن افراد دهنده و افرادگیرنده (بخش دوم)

در طرح ملی دهندگان مغز استخوان در ایالات متحده، بیش از 5 میلیون اهداکننده داوطلب نام نویسی کرده اند و هزاران واحد خون بندناف در این مرکز ثبت شده است.

 

زمانی که از میان افراد یک خانواده نتوان دهنده مناسب پیدا کرد، پزشکان به فهرست ثبت نام اهداکنندگان مراجعه می کنند تا داوطلبانی را بیابند که نوع بافت آنها با بیمار مورد نظرشان هماهنگ باشد. بزرگترین محل ثبت نام در ایلات متحده ، طرح ملی دهندگان مغز استخوان  به آدرس اینترنتی www.marrow.org و be the match initiative است. در طرح ملی دهندگان مغز استخوان، بیش از 5 میلیون اهداکننده داوطلب نام نویسی کرده اند و هزاران واحد خون بندناف در این مرکز ثبت شده است. 
موسسات ثبت اهداکنندگان ، سازمان های فوق العاده ای هستند. ولی آنها به چند دلیل نمی توانند تضمین کنند که می توانند برای هر بیمار یک دهنده مناسب پیدا کنند. یک دلیل این است که حتی با وجود میلیون ها اهداکننده بالقوه ، خزانه اهداکنندگان ممکن است از نظر ژنتیکی به اندازه کافی متنوع نباشد.
مشکل دیگر به روز نگهداشتن اطلاعات افراد ثبت نام کرده  در اداره ثبت است. افراد اهداکننده ممکن است محل سکونت خود را تغییر دهند ولی ادارات ثبت را از اطلاعات تماس جدید خود مطلع نکنند یا اصلا ممکن است افراد اهداکننده نظر خود را درمورد اهدا تغییر دهند.
بانک های عمومی خون بندناف، منابع خوبی هستند چراکه برخلاف اهداکنندگان مغز استخوان، دریک فریز جای دارند. بنابراین شما نیاز ندارید که به دنبال افراد بگردید. شما ممکن است بیش از یک واحد خون بندناف نیاز داشته باشید. اولین ازمایش ها نشان داده است که در مواردی که از خون بندناف استفاده می شود می توان از خون هایی که در تعداد کمتری HLA با فرد گیرنده هماهنگ کردند نیز استفاده کرد. بنابراین پیدا کردن واحدهای متعدد و مناسب خون بندناف آسانتر از پیدا کردن اهداکننده بالغ است. 
محققان در حال آزمایش های متعدد برای استفاده از خون بندناف به عنوان منبع سلول های بنیادی قابل پیوند هستند تا روش ها و شاخص های ژنتیکی مناسب را پیدا کنند.
پایان مطلب/

 

 

بیش از 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف درمان پذیر است

بیش از 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف درمان پذیر است

یک عضو انجمن هماتولوژی اروپا گفت: انجام عمل پیوند در ایران در حد بسیار عالی و در سطح اروپا، آمریکا، استرالیا ، فرانسه و ایتالیا است.

دکتر پائولو ربولا (Paolo Rebulla) مدیر مرکز طب انتقال خون ایتالیا و محقق سلول های بنیادی در گفتگو با بنیان اظهار داشت: از نظر اقدامات کلینیکی پیوند سلول های بنیادی ایران تفاوت زیادی با دیگر کشورها ندارند و در سطح بالایی است. برای مثال ایران در حد اروپا، آمریکا، استرالیا، فرانسه، ایتالیا و ... است و تصور می کنم که این کشور توانایی دارد پیوند سلول های بنیادی را درحد بسیار بسیار عالی انجام دهد.

دکتر ربولا ارزش سلول های بنیادی موجود در خون بندناف را بسیار بالا دانست و گفت: در 90 وبسایت درباره ارزش های نگهداری خون بندناف بحث شده است.

این محقق سلول درمانی با بیان اینکه بیش از 70 یا 80 بیماری با سلول های بنیادی خون بندناف قابل درمان است بیان داشت: طی بررسی های به عمل آمده پیوند از مغز استخوان در مقایسه با پیوند با خون بندناف نتایج مشابه و موفقیت آمیزی داشته اند.

وی افزود: از مشاهده فعالیت های مرکز پیوند ایران بسیار هیجان زده شده ام زیرا نتایج این عمل جراحی نیز بسیار نزدیک به نتایج بین المللی است.

این پژوهشگر سلول های بنیادی خون بندناف همچنین عنوان داشت: مهمترین نکنته ای که سبب پیشرفت ایران می شود و درحال حاضرنه تنها برای ایران بلکه برای تمام کشورها نقطه ضعف محسوب می شود ارتباطات بین المللی محدود است زیرا ارتباط بین مراکز پزشکی و کشورهای دنیا کم است.

وی تاکید کرد: هرچه ارتباطات بیشتر شود پیشرفت علم هم بیشتر خواهد بود.

ربولا موقعیت ایران در زمینه پیوند سلول های بنیادی را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: در مرکز پیوند شریعتی سالانه 400 عمل پیوند صورت می گیرد که در مقایسه با مرکز پیوند ایتالیا که سالانه 50 عمل پیوند انجام می دهد بسیار چشمگیر و فوق العاده است.

عضو انجمن هماتولوژی اروپا اضافه کرد: با توجه به تفاوت های قومیتی که در ایران است و بر اساس تصمیمات بین المللی برای گسترش بانک های عمومی خون بندناف و جمع آوری نمونه های بیشتر از اهداکنندگان متفاوت، باید از بانک های عمومی خون بندناف در ایران نیز حمایت شود.

وی تصریح کرد : استفاده از سلول های بنیادی خون بندناف برای افرادی که دچار بیماری هستند و نیاز به پیوند دارند  و دهنده مناسب برای آنها یافت نمی شود کاربردی و در عین حال غیرتهاجمی و کم هزینه است.


راهکار ساده برای تولید سلول های بنیادی

دانشمندان و محققان چینی راهی آسان و مطمئن برای تولید سلول های بنیادی ابداع کرده تا از آن برای تولید بافت ها و اندام ها در درمان بیماری ها استفاده شود.

 

محققان چینی با انتشار مقاله ای در مجله ساینس، شیوه تولید معجونی جدید از ترکیبات مولکولی کوچک را برای برنامه نویسی دوباره سلول های بدنی و تبدیل شدن آنها به حالت پرتوان با توانایی تشکیل سایر انواع سلول در بدن را شرح داده اند.

پیش از این، برای ایجاد این شرایط  پرتوان انجام دستکاری های ژنتیکی ضروری بود که فرآیند پیچیده و دشوار جدید با التزامات بالینی محدودی را نیز به دنبال داشت.

«دنگ هونگ کوی» از دانشگاه «پکینگ» به عنوان یکی از محققان این پروژه گفت: استفاده از ترکیباتی به کوچکی مولکول یک روش کاملا جدید برای پرتوان کردن سلول های بنیادی است.

این محققان در مقاله خود که در مجله ساینس منتشر شده آورده اند که مولکول های کوچک دارای مزایای مختلفی هستند، آنها می توانند سلول های قابل نفوذ، غیر ایمنی زا و مقرون به صرفه بوده و به سادگی ترکیب شده، حفظ و استاندارد سازی بشوند.

آنها اظهار کردند: نتایج این تحقیقات فراهم کننده شرایطی برای مطلوب کردن استفاده از این سلول ها در پزشکی ترمیمی است، تا دیگر محققان مجبور به دستکاری ژنتیکی و شرایط دشوار دیگر برای رسیدن به این نوع سلول ها نباشند.

پزشکی ترمیمی‏ شاخه ای از علم نوین پزشکی است که هدف آن ترمیم و احیای بافت یا اندام آسیب دیده یا از دست رفته است که باتوجه به نوع رویکرد و روش درمانی به انواع گوناگونی تقسیم می شود.(مهر)


ازدواج های فامیلی آتش زیر خاکستر/ضرورت فرهنگ سازی مشاوره ژنتیک

 هر چند علم پزشکی سالهاست ثابت کرده که ازدواج های فامیلی آتش زیر خاکستر هستند اما بر اساس باورهای غلط قومی و قبیله ای در برخی از نقاط کشور ازدواج موفق ازدواجی است که از فامیل باشد.

 این تفکرات غلط با تکیه بر این باور که فامیل از یکدیگر شناخت کافی دارند و به قول خودشان اگر گوشت هم را بخورند استخوان یکدیگر را دور نمی اندازند منجر به بروز مشکلات متعدد از جمله  تولد کودکان ناقص الخلقه شده که عمری را سربار جامعه خواهند بود.

طی سالهای اخیر هر چند مشاوره های ژنتیک موجب بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی مردم شده و نقش موثری را در پیشگیری از بروز معلولیت های ژنتیکی و مادرزادی به عهده داشته اما انجام جزیره ای این مشاوره ها توسط نهادهای متعدد این امر را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.

هنگامی که صحبت از مشاوره ژنتیک به میان می آید، ناخودآگاه ذهن ها به سمت ازدواج های فامیلی و تبعات پس از آن سوق می یابد، اگر چه تعریف و ماهیت مشاوره ژنتیک امروزه با ازدواج فامیلی پیوند خورده، اما با این همه این مشاوره علاوه بر حوزه ازدواج های فامیلی، سایر موارد اعم از نقص های مادر زادی، شکل و قیافه غیرطبیعی، ناشنوایی، سابقه عقب ماندگی ذهنی در خانواده یا بستگان نزدیک و ... را نیز شامل می شود.


انجام جزیزه ای مشاوره های ژنتیک نتیجه مثبتی در پی ندارد

معاون پیشگیری بهزیستی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر به مشکلات عدم انجام مشاوره های ژنتیک در جامعه اشاره کرد و گفت: سرطان، دیابت، بیماری های قلبی، ...




موفقیت پژوهشگران ایرانی در کاربرد سلول‌ های بنیادی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان، در حاشیه همایش کاربردهای سلول‌های بنیادی در بیماری های استخوان و مفاصل؛ با بیان اینکه پژوهشگاه رویان در سال های اخیر، وارد کارآزمایی‌های بالینی در زمینه‌های مختلف شده است، گفت: بررسی کارآزمایی‌های بالینی در خصوص سلول‌های بنیادی نشان می‌دهد که در زمینه غضروف و استخوان استفاده از سلول درمانی در درمان بیماری های استخوان و غضروف مهم است و شاید خیلی زود به نتیجه برسد.
 

محققان 


رئیس پژوهشگاه رویان، از اجرای بیش از 40 کارآزمایی بالینی در زمینه سلول درمانی خبر داد و گفت: خوشبختانه از یکی دو سال اخیر که وارد کارآزمایی بالینی در زمینه کاربرد سلول‌های بنیادی در درمان بیماری های استخوانی و مفاصل شدیم، نتایج خوبی را شاهد بودیم که می‌ تواند در درمان بسیاری از بیماری های استخوانی به کار برده شود.
 
دکتر گورابی با اشاره به کاربرد سلول درمانی در بیماری های استخوانی تصریح کرد: این روش، در بسیاری از بیماری های ارتوپدی، مانند جوش نخوردن استخوان ها، استئوآتریت زانو و در مواردی که بر اثر تومور، بخش عمده‌ ای از استخوان نابود می‌ شود و بخش وسیعی از استخوان خالی می‌ ماند، کاربرد دارد.

معضلات ارائه خدمات سلول درمانی به بیماران

رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به توسعه کارآزمایی‌های بالینی در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در بیماریهای استخوان، گفت:  از این کارآزمایی‌ها نتایج مطلوبی را بدست آوردیم ولی در خصوص ارائه خدمات دو راه در پیش رو داشتیم.
 
وی افزود:  برای ارائه خدمات یا باید پژوهشگاه رویان را مجهز می‌کردیم تا به بیماران خدمات لازم در این زمینه ارائه می‌شد که متاسفانه تاکنون این کار برای ما میسر نشده است؛ چراکه زمان هایی برای دو سال آینده برای بیماران نیازمند تنظیم می‌شد.
 
دکتر گورابی راه دوم را آشنا کردن متخصصان دیگر مراکز علمی درمانی با روش های سلول درمانی برای درمان بیماران استخوانی دانست و تصریح کرد: در این راستا باید بتوانیم همه  متخصصان مراکز بالینی کشور را که در زمینه ارتوپدی فعال هستند، با این روش ها آشنا کنیم.
 
به گفته وی، در این صورت پژوهشگاه رویان می‌توانست با تولید سلول‌های بنیادی مورد نیاز و با در اختیار قرار دادن این سلول‌ها به مراکز، سطح خدمات درمانی با این روش را توسعه دهد.
 
دکتر گورابی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه رویان به دنبال راهکار دوم است، تصریح کرد: در این باره  همایشی برگزار شد تا متخصصان با این روش آشنا شوند. زمانی که متخصصان با این روش نوین آشنا شوند می‌توان برای برخی از بیماریها که راه علاجی وجود ندارد از این روش ها استفاده کنند.
 
همکاری پژوهشگاه رویان با نهادهای علمی برای توسعه روش های سلولی

رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به پتانسیل های علمی کشور برای توسعه روش های سلول درمانی در کشور، گفت: در حال حاضر ظرفیت‌های علمی خوبی در انجمن‌های علمی کشور وجود دارد از این رو پژوهشگاه رویان می‌تواند با هم افزایی با این نهادها برای گسترش و کاربردی کردن سلول‌های بنیادی و سلول درمانی در درمان بیماری های استخوان و مفاصل گام های موثری بردارد.

دکتر گورابی از امضای تفاهم نامه‌ای با انجمن اتوپدی ایران هم خبر داد و گفت: این تفاهم نامه زمینه مناسبی برای گسترش این شاخه از علم ایجاد می‌کند.
 
انجام کارآزمایی های بالینی با مراکز علمی

وی افزود: کارآزمایی‌های بالینی در زمینه سلول‌های بنیادی و سلول درمانی  پژوهشگاه رویان با همکاری مراکز درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام شده است و به غیر از زمینه‌ های ناباروری، بیشتر کارآزمایی‌های بالینی در زمینه سلول‌های بنیادی با کمک مراکز علمی بالینی صورت گرفت که به نتایج خوبی هم دست یافتیم.

دکتر گورابی با اشاره به برخی از این کارآزمایی ها، افزود: کارآزمایی های بالینی سلول درمانی در زمینه کبد با مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات پیوند کبد شیراز صورت گرفت.
 
به گفته وی کارآزمایی های بالینی در زمینه چشم نیز با همکاری مرکز تحقیقات چشم دانشگاه شهید بهشتی اجرایی شد.
 
کار طاقت فرسای تهیه زمین برای بیمارستان

رئیس پژوهشگاه رویان افزود: ایده راه اندازی بیمارستان سلول درمانی در سال 88 مطرح و با دستور رئیس جمهور قرار شد زمینی برای ساخت این بیمارستان در اختیار پژوهشگاه قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه تهیه این زمین، به یک کار طاقت فرسا تبدیل شده است، تصریح کرد: از سال 88 پیگیر تهیه این زمین هستیم، اما تا کنون به نتیجه‌ ای نرسیده‌ایم.


مانیتورها با چشم شما چه می کنند؟

انعکاس نور پنجره یا لامپ روی صفحه نمایشگر، سلامت چشم‌های شما را تهدید می‌کند. با نگاه کردن منظم به نقاط مختلف اتاق به چشم‌های خود استراحت بدهید. همچنین باید از جای‌تان بلند شوید و کمی‌ راه بروید. به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ قبل از هر چیزی با یک چشم پزشک درباره استفاده از عینک‌های مخصوص کامپیوتر، مشکلات تقارب و شکست نور، قدرت بینایی و فاصله مناسب بین خودتان و نمایشگر صحبت کنید. آیا استفاده مداوم از نمایشگرها باعث بروز خستگی بینایی، آب سیاه، افزایش نمره عینک یا خشکی چشم می‌شود؟ این روزها کمتر خانه‌ای را می‌توان پیدا کرد که کامپیوتر به آن راه نیافته باشد؛ حتی بسیاری از مردم گونه قابل حمل این مظهر دنیای نوین را همه جا با خود به همراه می‌برند. به ‌این ترتیب زمان قرار گرفتن در مقابل مانیتور و چشم دوختن به آن نیز ...



کاهش 40 درصدی خطر سکته مغزی با کنترل فشار خون

 یک فوق تخصص نفرلوژی عنوان کرد؛ کاهش 40 درصدی خطر سکته مغزی با کنترل فشار خون با کنترل فشار خون می توان خطر ابتلا به سکته مغزی تا 40 درصد کاهش می یابد. محمد رضا عباسی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: حدود 20 درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود بی اطلاع هستند و قریب به 30 درصد بقیه این افراد با وجود اطلاع دارویی مصرف نمی کنند و قریب نیمی از افراد تحت درمان نیز فشار خون کنترل شده ای ندارند. فشار خون بالا پس از دیابت قندی دومین عامل خطر بروز نارسایی پیشرفته کلیه است. وی گفت: با کنترل فشارخون خطر سکته مغزی به میزان 35 تا 40 درصد خطر انفارکتوس میرکارد 20 تا 25 درصد و خطر بروز نارسایی قلبی بیش از 50 درصد کاهش می یابد. عباسی تصریح کرد: اقداماتی مانند کاهش وزن ،کاهش مصرف نمک ، رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه تازه ، ترک سیگار و غیره موجب کنترل و پیشگیری از بروز فشار خون بالا شده و اثرات داروهای ضد فشار خون را نیز تقویت می کنند وبه تنهایی می توانند خطر حوادث قلبی عروقی را بکاهند. این فوق تخصص نفرولوژی تصریح کرد: در افراد با فشار خون درجه یک و بدون بیماری های همراه نظیر دیابت و بدون عوارض فشار خون بالا قبل از شروع درمان دارویی توصیه می شود یک دوره 3 تا 6 ماه اقدامات خاص انجام دهند و در صورت عدم کنترل فشار خون ضمن اقدامات خاص درمان دارویی نیز آغاز گردد.


مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اقدام به ارائه خدمات ژنتیکی ،مشاوره ژنتیک، آزمایش ژنتیک مولکولی بیماری سیستیک فیبروزیس و خدمات تشخیصی مولکولی به خانواده های مبتلا به نابینایی مادرزادی میکند.
دکتر وحیدرضا یاسائی، رئیس مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران از ارایه خدمات جامع ژنتیک و مشاوره ای ژنتیک در این مرکز خبر داد و گفت: در این مرکز تحقیقاتی کلینیک های مختلف و طیف وسیعی از آزمایشات تشخیصی مولکولی پیشرفته برای شناسایی اختلالات کروموزومی، ناهنجاری های  مادرزادی، بیماری های تک ژنی، بیماری های عفونی و سرطان انجام می شود و  خدمات لازم را به مراجعان ارایه می دهند.
 
یاسائی با اشاره به فعالیتهای متعدد این مرکز تحقیقات اعلام کرد:کلینیک مشاوره ژنتیک (تشخیصی، قبل از ازدواج، قبل از بارداری، قبل از تولد و ...) در این مرکز راه اندازی شده است و همچنین  آزمایش ژنتیک مولکولی بیماری سیستیک فیبروزیس و  خدمات تشخیصی مولکولی به خانواده های مبتلا به نابینایی مادرزادی ( مرتبط با اختلالات شبکیه) NCRNA و  بررسی مولکولی ژنهای KRASو BRAFبر روی نمونه های بافتی تازه و پارافینه در این مرکز انجام می شود.
 
وی خاطر نشان کرد:  علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات  و  تعیین وقت با شماره تلفن 22433585 - 021 تماس حاصل نمایند./ح

الفبای تفسیر CBC

آزمایش خونتان را تفسیر کنید


سلامت نیوز : اگر چه امروزه آزمایشهای بسیار دقیقی وجود دارند که می توانند مقدار میکروسکوپی جزییترین اجزای روی سلو لهای سرطانی را هم در بدن اندازه بگیرند و یا هر لحظه عناصر پروتئینی یا شیمیایی جدیدی معرفی می شوند که اندازه گیری آنها در خون یا دیگر مایعات بدن می تواند به پزشکان در تشخیص بیماریها کمک کند اما برای اغلب مردم و همچنین بسیاری از پزشکان، کلمه  »آزمایش « یادآور آزمایش کامل خون، یعنی همان آزمایش معروفی است که تعداد سلولهای اصلی خون طی آن اندازه گیری می شود...



 

رژیم غذایی دیابتی‌ها

دیابت یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی جهان است که با افزایش قندخون مشخص می‌شود، اما با رعایت اصول تغذیه صحیح می‌توان زندگی شیرین را در کنار این بیماری شیرین سپری کرد.

 

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری- در حال حاضر بیش از ۲۵۰ میلیون انسان در جهان مبتلا به دیابت هستند. بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماری کلیوی، مشکلات چشمی، آسیب‌دیدگی اعصاب و عفونت‌های مکرر از عوارض دیابت است.

برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باید از اضافه وزن و چاقی جلوگیری کرد، به طور منظم و روزانه فعالیت ورزشی داشت و مصرف مواد قندی و چربی‌ها را کاهش داد.

یک فرد دیابتی با رعایت تغذیه صحیح، آموزش،‌ کنترل مرتب قند خون، فعالیت جسمانی، مصرف منظم داروها(قرص یا انسولین) می‌تواند زندگی سالم و با نشاطی داشته باشد.

باید توجه داشت که افراد دیابتی نیازهای تغذیه‌ای خاص خود را دارد و لازم است به کمک پزشک و مشاور تغذیه برنامه غذایی مناسب خود را تنظیم کنند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، رعایت دو اصل تعادل و تنوع را در تغذیه روزانه افراد دیابتی ضروری دانست و افزود: مصرف متنوع تمام گروه‌های غذایی در برنامه غذایی و استفاده از راهنمای غذایی دیابتی‌ها به این بیماران کمک می‌کند تا این دو اصل به خوبی رعایت شود.

عنایت الله کلیج اظهار داشت: راهنمای غذایی دیابتی‌ها، شامل تقسیم‌بندی موادغذایی و مقدار موردنیاز آن‌ها است.

وی ادامه داد: انواع نان و مواد نشاسته‌ای یکی از موادغذایی درج شده در این راهنما است که یک واحد از این گروه مساوی با یک برش نان به اندازه کف دست ترجیحا نان سنگک، بربری،‌ تافتون سبوس‌دار یا یک سوم لیوان برنج(۵-۴ قاشق غذاخوری) یا یک سوم لیوان ماکارونی پخته یا نصف لیوان لوبیا چیتی، عدس، نخود، لپه، یا یک عدد سیب زمینی کوچک یا نصف لیوان سبزی‌های نشاسته‌ای نظیر نخود سبز و ذرت است.

وی با بیان اینکه بیمار می‌تواند هر روز حداقل شش واحد از این گروه استفاده کند، تصریح کرد: این مطلب که دیابتی‌ها نباید مواد نشاسته‌ای مصرف کنند، اصلا صحیح نیست.

به گفته وی، مصرف روزانه حداقل سه واحد از ‌انواع سبزی‌های غیرنشاسته‌ای که یک واحد از این گروه مساوی با یک لیوان سبزی خام نظیر سبزی خوردن، کاهو و غیره یا نصف لیوان سبزی پخته نظیر هویج یا لوبیا سبز پخته، ‌قارچ پخته یا نصف لیوان آب گوجه فرنگی، آب هویج یا آب سایر سبزی‌ها است از موارد توصیه شده به بیماران دیابتی است.

کلیج همچنین مصرف متنوع حداقل دو واحد از انواع میوه‌ها که یک واحد از این گروه معادل با یک عدد میوه تازه کوچک نظیر سیب، پرتقال،‌ لیموشیرین، موز یا دو عدد نارنگی کوچک یا نصف گریپ فروت بزرگ یا یک و یک چهارم لیوان هندوانه یا یک لیوان طالبی یا یک و یک چهارم لیوان توت فرنگی یا ۱۷ حبه کوچک انگور یا ۱۲عدد گیلاس، چهار عدد زردآلو یا یک لیوان تمشک یا نصف انار بزرگ یا دو عدد انجیر متوسط یا سه عدد خرما یا یک چهارم لیوان میوه خشک نظیر انواع برگه، کشمش یا یک دوم لیوان آب میوه تازه و طبیعی را از دیگر موارد مذکور برشمرد.

وی افزود: باید مصرف روزانه حداقل دو واحد از شیر و فرآورده‌های آن که یک واحد از این گروه مساوی با یک لیوان شیر یا ماست کم‌چرب یا دو لیوان دوغ کم‌چرب است، در رژیم غذایی فرد دیابتی گنجانده شود.

کلیج تصریح کرد: مصرف روزانه حداقل دو واحد از انواع گوشت و جانشین‌های آن که یک واحد از این گروه معادل با ۳۰ گرم گوشت پخته شامل گوشت قرمز کم‌چربی، مرغ و ماهی، یا ۳۰ گرم پنیر معادل یک قوطی کبریت یا دو عدد سفیده تخم‌مرغ است، توصیه می‌شود.

به گفته وی،‌ انواع چربی‌ها که یک واحد چربی مساوی است با ۱ قاشق مرباخوری روغن، کره، سس مایونز، مارگارین یا ۶ عدد بادام یا ۱۰ عدد بادام زمینی یا ۱۰ عدد زیتون سبز یا ۲ عدد گردو یا ۱ قاشق غذاخوری دانه کنجد و انواع شیرینی‌ها که یک واحد شیرینی مساوی است با یک قاشق مرباخوری شکر، مربا، عسل یا ۳ عدد بیسکویت کوچک یا دو عدد بیسکوئیت سبوسدار از دیگر موارد توصیه شده در راهنمای تغذیه یک بیمار دیابتی است.

کلیج ادامه داد: مصرف مواد قندی و قندهای ساده مثل قند و شکر ، قند خون فرد را به سرعت بالا می برد.

وی با بیان اینکه، غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص اگر بیمار قرص یا انسولین مصرف می‌کند افزود: مصرف روزانه سه وعده اصلی و سه میان وعده و وعده‌های مکرر غذا با حجم کم برای بیماران دیابتی مناسب است.

کلیج ادامه داد: به این دسته از بیماران توصیه می‌شود از مواد غذایی فیبردار مثل سبزی و میوه بیشتر استفاده کنند و چون خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در این بیماران زیاد است، مصرف نمک را به حداقل برسانید، از غذاهای کنسرو شده، کمتر استفاده کنید و هر روز مایعات بدون شیرینی مانند آب به اندازه کافی بنوشید.

 

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه بیماران دیابتی باید مصرف چربی را به حداقل برسانند افزود: برای این بیماران مغزهای گردو، بادام در گروه چربی‌ها قرار دارند لذا به شرط پرهیز از زیاده‌روی در مصرف، باید این مواد مغذی را جایگزین چربی‌های ناسالم کرد.


دفع سموم روش جالب برای دفع سموم از بدن

چاپ فرستادن به ایمیل

اگر پاها را به مدت چند دقیقه درون محفظه ای از آب سرد قرار دهید تمام سموم بدنتان به یک باره از بدنتان دفع می شود به طوری که رنگ آب تیره می شود.

به گزارش مدیکال هلت نیوز؛ راه های ساده تری هم برای دفع سموم وجود دارد پدهای جدیدی روانه ی بازار شده اند که باید آن ها را یک شبانه روز به پاهایتان بچسبانید تا تمام سموم از بدنتان دفع شود.

گفتنی است؛ سموم هایی که در بدن جمع می شوند حاصل خوردن مواد غذایی، تنفس و ... است که به راحتی در بدن جمع می شوند و به راحتی هم می توان آن ها را از بدن دفع کرد.

تولید کنندگان محصولات سم زدایی ادعا می کنند که محصول هایشان به راحتی قادرند سموم را از بدن دفع کنند ولی سموم دائماً در بدن در حال وارد شدن هستند مادر فضایی زندگی می کنیم که سرشار از سمومی است که از راه های مختلفی وارد بدن می شوند. اولین راه تنفس است دیگری پوست و دستگاه گوارش و در نهایت از راه منافذ باز بدن مانند چشم ها.

گروهی دیگر از سم ها در مواد غذایی مصرفی ما وجود دارد و یا در اثر تماس با عوامل شیمیایی مانند عطرها و لوازم آرایشی و ترکیب های حاوی آزبست به بدن ما منتقل می شوند که بدن به طور طبیعی این سموم را خودش دفع می کند.

قراردادن پاها در آب قبل از خواب به روند طبیعی خارج شدن سم ها از بدن نیز کمک می کند.


خانواده‌ها خون بندناف کودک خود را ذخیره کنند

سلامت > خانواده- همشهری آنلاین:
بندناف که مملو از سلول‌های بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد. از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلولهای بنیادی استفاده کنند.

مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح اقدامات انجام شده در این مرکز پرداخته و آخرین آمار نمونه‌های ذخیره شده در دو بانک‌ عمومی و خصوصی خون بند ناف رویان، هزینه‌های ذخیره سازی، هزینه‌های نگهداری نمونه‌های خونی در بانک‌های خصوصی و شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف را اعلام کرد.

دکتر مرتضی ضرابی، به ارائه پیشینه‌ای در خصوص استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف در درمان بیماری‌ها پرداخت و عنوان کرد: به دنبال تحقیقاتی که در زمینه سلول‌های بنیادی انجام شد، دانشمندان همواره به دنبال این بودند که با توجه به موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اند به منابع استحصال و استخراج سلول‌های بنیادی نیز دسترسی پیدا کنند، در همین راستا دانشمندان منابع مختلفی را مورد بررسی قرار دادند که از جمله آنها می‌توان به استخراج سلول‌های بنیادی از مغز استخوان و خون بند ناف اشاره کرد.

وی با بیان اینکه خون بند ناف بیش از سایر منابع در دسترس بود گفت: بندناف که مملو از سلول‌های بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد. از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلولهای بنیادی استفاده کنند.

وی اضافه کرد: علیرغم اینکه سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان ده‌ها بیماری را دارند اما باید گفت در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌های خونی که منشا خونی دارند نظیر انواع سرطان‌های خون، کم‌خونی‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی به کار گرفته می‌شوند.

به گفته ضرابی، رویان در سال 1384 با همکاری سازمان گسترش اقدام به راه‌اندازی بانک خون بند ناف نمود.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر این موسسه دارای بانک خصوصی و بانک عمومی خون بند ناف است عنوان کرد: از همین رو خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند خود قرار دارند، می‌توانند خون بند ناف فرزندشان را پس از وضع حمل اهدا کنند.

وی درباره اهدای خون بندناف توضیح داد: زمانی که خانواده‌ها خون بندناف فرزندانشان را اهدا می‌کنند مالکیتی بر روی نمونه ندارند و همان‌گونه که سازمان انتقال خون نیز نمونه‌های ذخیره شده خود را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌دهد، ما نیز موظف هستیم این نمونه‌های ذخیره شده در بانک عمومی را به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار دهیم. دولت و خیرین از بانک‌های خون بند ناف عمومی حمایت می‌کنند.

ضرابی با بیان اینکه اما در بانک‌های خصوصی و خانوادگی نمونه‌ها برای خود خانواده نگهداری می‌شود، اظهار کرد: می‌توان این نمونه را تا زمانی که خانواده‌ها تمایل دارند در بانک نگهداری کرد.

وی اضافه کرد: استاندارد جهانی برای ذخیره‌سازی خون بند ناف بین 15 تا 20 سال است، اما از نظر علمی بهترین زمان برای استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف پنج سال اول نگهداری آن است.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه به اعلام آمار نمونه‌های ذخیره شده در این بانک پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از 7000 نمونه در بانک خون بندناف عمومی و بیش از 35هزار نمونه در بانک خون بند ناف خصوصی ذخیره شده است و بنا داریم این آمار را تا پایان امسال به حدود 45هزار نمونه برسانیم.

وی همچنین افزود: از نمونه‌های موجود در بانک خون بند ناف خصوصی تاکنون دو نمونه مورد استفاده قرار گرفته است که مربوط به بیماری‌های تالاسمی و سرطان خون بوده است. از نمونه‌های ذخیره شده در بانک خون بند ناف عمومی نیز یک نمونه مورد استفاده قرار گرفته است.

به گفته ضرابی، بیمارستان شریعتی به عنوان قطب‌ پیوند سلول‌های بنیادی موفق شده است حدود 35 پیوند را با موفقیت انجام دهد.

هزینه یک میلیون و 400هزار تومانی ذخیره‌سازی خون بندناف در بانک خصوصی

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه درباره هزینه‌های نگهداری نمونه‌های خونی در بانک‌های خصوصی گفت: هزینه ابتدایی ذخیره‌سازی نمونه خون بندناف حدود یک میلیون و 400هزار تومان است و پس از آن خانواده‌ها باید سالانه 100هزارتومان برای نگهداری این نمونه پرداخت کنند.

ضرابی در پاسخ به پرسشی درباره انصراف خانواده‌هایی که نمونه‌ بند ناف خون نوزاد خود را در بانک خصوصی ذخیره کردند توضیح داد: اگر خانواده‌ای از ادامه ذخیره و نگهداری نمونه خون بند ناف نوزاد خود انصراف دهد می‌تواند نمونه را به بانک خون بند ناف عمومی اهدا کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر رویان در 23 استان دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف دارد، گفت: چگونگی اهدای نمونه‌های خون بند ناف در پایگاه‌ اینترنتی بانک خون بند ناف ذکر شده است و علاوه بر این به مادر در بیمارستان اطلاعات لازم در این خصوص ارائه می‌شود تا در صورت تمایل خون بند ناف نوزاد خود را ذخیره و یا اهدا کند.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان ضمن تاکید بر اینکه البته باید از سلامت مادر برای اهدا مطمئن شویم عنوان کرد: اگر مادر سابقه ابتلا به برخی از بیماری‌ها و یا مصرف برخی داروها را داشته باشد با او قراردادی در زمینه نگهداری نمونه در بانک خصوصی بسته نخواهد شد. علاوه بر این هر نمونه‌ای قابلیت فریزشدن ندارد به عنوان مثال طبق استاندارد باید حداقل 600 میلیون سلول بنیادی در یک نمونه وجود داشته باشد تا بتوانیم آن را فریز و ذخیره کنیم.

شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف

ضرابی در ادامه شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف را به شرح زیر اعلام کرد: تهران در سال 91 حدود 4000نمونه، اصفهان 1200 نمونه، خراسان 1000نمونه، فارس 850 نمونه، خوزستان 500 نمونه و مازندران 470 نمونه را در بانک خون بندناف‌های خصوصی خود ذخیره و نگهداری کرده‌اند.

وی اضافه کرد: معمولا 45 درصد از نمونه‌های ذخیره شده متعلق به استان تهران است و 55 درصد مابقی به سایر شهرستان‌ها اختصاص دارد.

مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه به تبیین برنامه‌های آتی این مرکز پرداخت و گفت: توسعه فعالیت‌ شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان امکان ذخیره‌سازی سایر فرآورده‌ها نظیر پرده آمونیاتیک و سلول‌های بنیادی دیگری که می‌توان از بند ناف جدا کرد و ارتقای کیفی فعالیت‌ها از جمله برنامه‌های آتی این مرکز است که به صورت جدی دنبال خواهد شد.

وی اضافه کرد: همچنین در تلاش هستیم شرایط لازم را برای عضویت بانک خون بند رویان در شبکه جهانی خون بند ناف فراهم کنیم. در حال حاضر تنها بیمارستان شریعتی عضو شبکه جهانی خون بند ناف است.

راه اندازی دو شعبه برون‌مرزی بانک خون بند ناف در عمان و جمهوری آذربایجان

ضرابی در ادامه از توسعه شعب بانک خون بند ناف در خارج از کشور خبر داد و گفت: سال گذشته اولین شعبه برون‌مرزی بانک خون بند ناف در اربیل کردستان عراق افتتاح شد.

وی افزود: امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم شعب بانک خون بند ناف رویان را در کشورهای عمان و جمهوری آذربایجان نیز راه‌اندازی کنیم به هر حال اقبال خانواده‌های کشورهای همجوار به دلیل سنخیت‌های فرهنگی و دینی با کشور ایران در این زمینه بالاست.

انتقاد از وزارت بهداشت برای عدم حمایت کافی از گسترش مراکز پیوند

وی ضمن انتقاد از وزارت بهداشت برای عدم حمایت کافی از گسترش مراکز پیوند در کشور عنوان کرد: در حال حاضر تعداد مراکز پیوند در کشور بسیار اندک است.

ضرابی در پایان افزود: البته سال گذشته بیمارستان محک، بیمارستان طالقانی، مرکز طبی کودکان، بیمارستان منتصریه مشهد، بیمارستان شهدای اصفهان و چند مرکز دیگر در سایر استان‌ها مراکز پیوندی راه‌اندازی کردند اما هنوز تعداد این مراکز کافی نیست.


انباشته‌ شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود. کبد نقش مهمی در سوخت و ساز و شکستن چربی‌ها در بدن دارد. در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می‌شود. یکی از فعالیت‌های مهم کبد، ذخیره‌سازی و سوخت و ساز چربی‌ها در بدن است. کبد طبیعی حاوی حدود پنج گرم چربی در 100 گرم وزن خود می‌باشد. هر گاه مقدار چربی بیش از پنج درصد وزن آن افزایش یابد به این حالت «کبد چرب» گفته می‌شود. کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است و در نتیجه بسیاری از بیماری‌ها و یا حالت‌های تغذیه‌ای در بدن ایجاد می‌شود. انباشته‌ شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند...




در مورد سلامت مثانه چيزي مي‌دانيد؟ مي‌دانيد بهترين عادت براي داشتن مثانه‌اي سالم چيست؟آيا تصورات عمومي در مورد سلامت مثانه پايه و اساس علمي دارد؟ اينها سوالاتي است كه ممكن است خيلي روزها شما هم با آنها سروكار پيدا كنيد...

چگونه سرطان سینه را به موقع تشخیص دهیم؟ سلامت نیوز: سرطان سینه شایع ترین و در عین حال یكی از قابل درمان ترین سرطان ها در بانوان است. ..

صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است