...::::جمع آوری خون بند ناف برای نوزاد بی خطر است::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان؛یک متخصص زنان و زایمان گفت: فرایند جمع آوری خون بند ناف برای نوزاد بدون درد و بی خطر است و سوزن به اعضای داخلی نوزاد آسیب نمی رساند.
دکتر فریبا رضایی در گفتگو با خبرنگار "بنیان" تصریح کرد : خون بندناف پس از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته میشود در حالیکه این خون مملو از سلولهای بنیادی است که می توانند ده ها بیماری را درمان کند.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی در این حوزه به خانواده ها بسیار ضعیف است، خاطر نشان کرد: متاسفانه بسیاری از خانواده ها تصور می کنند با ذخیره خون بندناف به نوزادشان آسیب می رسد در حالیکه اینگونه نیست و در برخی شرایط حتی به نوزاد کمک می کند.
...::::مفاهیم: سلول بنیادی چیست؟::::...
اغلب سلولهای بدن انسان عملا قادر به تقسیم نیستند و بسیاری از زمان تولد تا مرگ شخص بدون تقسیم شدن حضور دارند.
البته بعضی بافتهای بدن نظیر خون، پوست و لوله گوارش دارای چرخه بازسازی سریعی هستند و در هر روز ممکن است چندین سلول جدید بسازند. به عنوان مثال یک مرد متوسط با وزن 70 کیلوگرم در هر روز 1011×2 سلول خونی می سازد. همچنین روزانه میلیونها سلول پوستی و گوارشی ساخته می شود. سلولهای بنیادی سلولهایی هستند که قادر به همانندسازی خود هستند و نیز می توانند طی فرایند تمایز به یک یا انواعی از سلولهای بالغ تبدیل شوند.
به طور کلی سلولهای بنیادی به سه دسته تقسیم میشوند:
سلولهای بنیادی بزرگسال (Adult stem cells)،
سلولهای بنیادی جنینی (Embryonic stem cells)
سلولهای بنیادی بند ناف (Umbilical cord stem cells).
سلولهای بنیادی بزرگسال مانند همه سلولهای بنیادی دیگر دو ویژگی مشترک دارند؛ اول اینکه قادر به ساخت کپی های خود به مدت طولانی می باشند و دوم اینکه می توانند به سلولهای بالغی با خصوصیات مورفولوژیک شناخته شده و با عملکرد اختصاصی تبدیل شوند.
این سلولها قادر نیستند به همه نوع سلول تمایز پیدا کنند بلکه تنها قادرند به سلولهای بالغ همان بافتی که در آن هستند تبدیل شوند (مثلا سلولهای بنیادی مغز استخوان که به سلولهای خونی تبدیل می شوند). سلولهای بنیادی بزرگسال بسیار کم و نادر هستند به عنوان مثال از هر 10 تا 15 هزار سلول مغز استخوان تنها یک سلول از نوع سلولهای بنیادی است. منشا و چگونگی شکل گیری این سلولها به طور دقیق مشخص نیست و فرضیات مختلفی برای آن مطرح شده است از جمله اینکه این سلولها در هنگام تمایز جدا از بقیه مانده و تمایز نیافته اند. امروزه سلولهای بنیادی از بافتهای مختلفی از جمله خون، مغز، نخاع، لوله گوارش، پوست، عضلات و غیره جدا شدهاند.
نام سلولهای بنیادی جنینی (رویانی) از منشا آنها یعنی رویان گرفته شده است. در واقع این سلولها از یکی از مراحل ابتدایی تشکیل و توسعه جنین بنام مرحله بلاستوسیتی گرفته می شوند. به طور اختصاصی سلولهای بنیادی جنینی از توده سلولی درونی بلاستوسیت در مرحله پیش از لانه گزینی در دیواره رحم به دست می آیند. این سلولها هم قادر به همانندسازی خود هستند و هم قادرند به انواعی از سلولهای مختلف تمایز یابند.
دسته سوم سلولهای بنیادی سلولهای بند ناف هستند که همانطور که از نامشان بر می آید از خون بند ناف در هنگام وضع حمل جدا می شوند و قابل نگهداری هستند تا در آینده در صورت لزوم برای همان بچه یا اعضای خانواده وی و یا برای شخص دیگری استفاده شوند.
امروزه محققان در حال بررسی و آزمایش امکان کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای مختلف می باشند. از جمله بیماریهایی را که امیدهای زیادی به درمان آنها می رود می توان به آلزایمر و پارکینسون، آسیبهای نخاعی، دیابتها (از طریق جایگزین نمودن سلولهای پانکراتیک ترشح کننده انسولین)، بیماریهای کرونری قلب (با جایگزینی سلولهای ماهیچه ای قلب)، بیماریهای کبدی مثل سیروز و غیره اشاره نمود.
*دکتر رضا کاظمی اسکویی
دستیار تخصصی بیوتکنولوژی دارویی
دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
درباره سلول هاي بنيادي
سلولهاي بنيادي داراي دو ويژگي اساسي يعني توانايي تقسيم شدن و توليد سلولهايي با خواص يكسان و ايجاد انواع سلولهاي تمايز يافته هستند. براساس توان تمايزي، سلولها را ميتوان به انواع ذيل تقسيم كرد:
1) سلولهاي همه توان: اين سلولها ميتوانند همه سلولها اعم از سلولهاي فرد و سلولهاي برون جنيني (جفت) را بسازند مانند سلول تخم و يا هريك از سلولهاي يك جنين دو سلولي كه هر سلول آن ميتواند يك فرد كامل را بسازد.
2) سلولهاي پرتوان: سلولهايي هستند كه ميتواند غالب يا همه سلولهاي فرد را بسازند. مثلا سلولهاي بنيادي جنيني تحت شرايط خاص ميتوانند يك فرد را بسازند ولي قادر به ايجاد سلولهاي برون جنيني (جفت) نيستند. سلولهايي كه از گنادهاي جنيني بدست ميآيند و به آن سلولهاي زاينده جنيني گفته ميشود نيز جز اين دسته هستند. سلولهاي تمايز نيافته سرطان جنيني مشتق از تراتوكارسينوما نيز پرتوان هستند. تراتوكارسينوما، تومورهاي تمايز يافته خوشخيم هستند كه داراي جمعيتهاي تمايز نيافته زيادي هستند.
3) سلولهاي چند توان: تعداد محدودتري از انواع سلولي را ميتوانند ايجاد كنند. مانند سلولهاي بنيادي واقع در بافتهاي بزرگسالان
سلولهاي بنيادي با دو ويژگي زيستي، توان نوسازي و قدرت تمایز، توجه محققان را در استفاده از آنها در طب ترميمي و درمان بدخيميها به خود جلب كرده است. به عنوان مثال مغز انسان حاوي سلولهاي بنيادي عصبي نادري است كه در شرايط خاص ميتوان آنها را كشت و افزايش داد. ضمن آنكه ميتوان با استفاده از ريزمحيطهاي خاصي آنها را به طرف سلولهاي مورد نظر تمايز داد
پژوهشكده رويان
...::::مکانیسم هرپس ویروس تلومری در طب پیوند::::...
پژوهشگران مکانیسمی را شناسایی کرده اند که توسط آن شکل ارثی herpesvirus 6 می تواند از کروموزوم فرار کند و در برخی شرایط مجددا فعال شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل از بنیان،تنها در بریتانیا نیم میلیون نفر که ممکن است حتی خود نیز مطلع نباشند در ژنوم خود نوعی ویروس به نام herpesvirus 6 را دارند که از والدین خود به ارث برده اند.
پژوهشگران در این مطالعه تلومرها را مورد بررسی قرار داده اند. تلومرها ساختارهایی هستند که در انتهای کروموزوم قرار گرفته و نقش حفاظتی دارند. تلومر کوتاه شده یا آسیب دیده می تواند منجر به پیری سلول و یا تغییرات ژنتیکی شود بنابراین تلومرها در فرایند پیری و سرطان نقش دارند. اشکال متعدد هرپس ویروس های انسانی به دنبال عفونت در بدن می توانند نهفته باقی بمانند به این معنی که در مجموعه ای از سلول ها وجود خواهند داشت ودر مواردی مجدد فعال خواهد شد. در این تحقیق مشخص شده است که شکل ارثی هرپس ویروس 6 یاCI-HHV-6 در تلومرها قرار می گیرد. دراین افراد، ژنوم ویروس کامل است و همه ژن های مورد نیاز برای فعال شدن مجدد ویروس را دارد. تلومرهای حاوی ویروس ناپایدارند و مستعد حذف های ناگهانی هستند که منجر به کوتاه شدن آن ها می شود که به نوبه خود موجب ناپایداری بیشتر و در نهایت آزاد شدن ویروس خواهد شد. این یافته ها در زمینه پیوند می تواند حائز اهمیت باشد چرا که درصورت حامل بودن فرد دهنده پیوند، مشکلاتی برای گیرنده پیوند ایجاد خواهد شد زیرا در این افراد سیستم ایمنی سرکوب می شود.
پژوهشگران معتقدند تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است تا مشخص شود ویروس چگونه از تلومر می گریزد، چه عاملی این فرایند را کنترل می کند و آیا کوتاه شدن تلومر در اثر پیری می تواند بر نرخ آزاد شدن ویروس مذکور از کروموزوم تاثیرگذار باشد.
پژوهشگران مرکز ملی تحقیقات سرطان در مادرید اسپانیا توانستند با تغییر در سلول های حیوان، سلول های بنیادین بسازند که قابلیت رشد و تغییر به هریک از بافت های بدن را دارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، تاکنون این نوع سلول های بنیادین که به سلول های بنیادین چند قوه ای معروف هستند، تنها پس از برداشته شدن از حیوان در آزمایشگاه تکثیر می شدند. اما این محققان موفق شدند سلول ها را در بدن موش های زنده بسازند.
آنها دریافتند با کاربرد ترکیبی ازعوامل تغییر برنامه، می توان برنامه ریزی سلول های رسیده را تغییر داد.
مانوئل سرانو مدیر تیم تحقیقاتی می گوید:«انتظار این نتیجه را نداشتیم. باعث شگفتی شد. این سلول ها بهتر از هر چیزی است که می توانستیم در آزمایشگاه بسازیم.»
سلول های کلیه، معده، روده و لوزالمعده موش ها، همه نشانه هایی به دست دادند که برنامه ریزیشان تغییر کرده است و به حالت بسیار تکثیر پذیر و پرتوانی بازگشته اند که آن را شبیه به سلول های بنیادین جنینی می کند.
سرانو افزود:«در بافت های متعدد ، سلول ها هویت خود را از دست می دهند مثلا سلول کبد دیگر سلول کبد نیست یا سلول روده دیگر سلول روده نیست بلکه به سلول جنینی تبدیل می شود.»
این کشفیات کاربردهای درمانی نظیرترمیم نخاع یا سلول های تولید کننده انسولین را به دنبال خواهد داشت اما هنوز تا رسیدن به این دستاوردها کار درازی در پیش رو است.
در خوش بینانه ترین حالت آزمایش های بالینی تا پیش از پنج سال دیگر آغاز نخواهد شد.
...::::ساخت اولین چسب قابل برنامهریزی با دیانای جهان توسط دانشمندان ایرانی::::...
|
|
دانشمندان ایرانی موسسه مهندسی الهام گرفته از زیستشناسی ویس و همکارانش در دانشگاه هاروارد توانستهاند اولین چسب قابل برنامهریزی جهان با دیان ای را تولید کنند که به خودمونتاژی سازههای پیچیده کمک خواهد کرد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازخبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شیوه خودمونتاژی محققان با دکتر علی خادم حسینی، عضو هیات علمی موسسه ویس و مجید قدوسی، دستیار پژوهش این موسسه میتواند به حل یکی از چالشهای اصلی در مهندسی بافت کمک کند.
...::::با مشاوره پزشکی ژنتیک آشنا شویم::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"در هر انسانی ۵-۱۰ ژن معیوب وجود دارد.پس از ازدواج فامیلی این ژن های معیوب و مشابه کنار یکدیگر قرار می گیرد. و سبب افزایش بروز اختلالات ژنتیکی در در ازدواج های فامیلی می شود.
در مشاوره پزشکی ژنتیک رابطه دو طرفه ای بین فرد و مشاور بوجود می آید که فرد می تواند از مشاور در زمینه های مختلف مربوط به اختلال ژنتیک راهنمایی و کمک بگیرد.
۱-در مورد تشخیص پیش آگهی بیماری و برخورد با آن
۲-آشنا شدن با چگونگی به ارث بردن بیماری و خطر ابتلا آن بیماری در سایر افراد خانواده
۳-مشورت در زمینه روش های موجود برای تشخیص بیماری قبل از تولد
۴-کمک مشاور در مورد راه های درمانی صحیح و حمایتی برای بیمار
/مواردی که نیازمند مشاوره ژنتیک است/
۱-ازدواج فامیلی
۲-عقب ماندگی ذهنی
۳-معلولیت های مادر زادی
۴-اختلال در رشد و کوتوله گی
۵-داشتن ظاهر غیر طبیعی
۶-مشکل و ابهام تناسلی
۷-سقط های مکرر،نازایی ،مرده زایی،عقیمی
۸-حامله شدن در سنین بالاتر از ۳۵ سال
۹-سرطان ، دیابت ،بیماری های قلبی-عروقی
۱۰-اختلالات عصبی-عضلانی
۱۱-بیماری های عصبی مزمن
۱۲-قرار گرفتن در معرض اشعه و استفاده از دارو و مواد شیمیایی
/زمان مشاوره ژنتیک/
۱-قبل از ازدواج
۲-قبل از بارداری
۳-در حین بارداری
۴-بعد از تولد اولین فرزند ناقص
جهت آمادگی در برابر اختلالات ژنتیکی حتما قبل از ازدواج مشاوره انجام دهید.
در ازدواج های فامیلی (پسرعمو و دختر عمو و………) بروز بیماری های ژنتیکی دو برابر ازدواج با افراد بیگانه است.در جهان امروز بیش از ده هزار بیماری ارثی شناخته شده است.اختلال در ژن ها یا کروموزوم ها موجب بیماری های ژنتیکی می شوند.
...::::عوامل نابود کننده ویتامین ها کدامند؟::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"عوامل زیادی باعث جذب نشدن ویتامین ها در بدن و از بین رفتن آن ها می شود از جمله :
1-مصرف قند و شکر و شیرینی قنادی، کارخانه ای و تصفیه شده (یعنی شکر سفید و کیک و بیسکویت ها)۲ -مصرف موادغذایی که شیوه نگهداری یا پخت آن صحیح نبوده است و همچنین غذاهای مصنوعی، صنعتی و کارخانه ای
۳ -داروهای شیمیایی ۴ -نوشیدنی های حاوی کافئین و شکر مانند قهوه، چای، شکلات ۵ -الکل۶ -موادمخدر و دخانیات۷ -چیپس و پفک و انواع کربوهیدرات های تصفیه شده۸ -آلودگی محیط
در روند سوخت و ساز قند به ویتامین B نیاز است؛ قندهای طبیعی مانند نیشکر، عسل، خرما و کشمش چندین نوع ویتامین B دارد ولی قندهای تصفیه شده در مراحل عمل آوری در کارخانه کلیه املاح و ویتامین و پروتئین خود را از دست می دهد و هیچ گونه ویتامین B ندارد.بنابراین افرادی که از شیرینی های غیرطبیعی استفاده می کنند، دچار کمبود ویتامین B می شوند.
...::::WNT3دارای توانایی پیش بینی پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی به آندودرم قطعی می باشد::::...
WNT3:به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از بنیان مقاله ای با عنوان دارای توانایی پیش بینی پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی انسان به آندودرم قطعی می باشد
ایجاد سلول های عملکردی از سلول های بنیادی پرتوان القایی (PSCs) ازطریق تمایز آزمایشگاهی یک روش امیدبخش برای غربالگری دارو و سلول درمانی است. با این حال، مشاهده تنوع وسیع و غیر قابل اجتناب در پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی مختلف انسانی (hESC) و یا رده های سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSC) ، باعث می شود انتخاب یک رده سلولی مناسب برای تمایز به یک دودمان سلولی خاص دشوارباشد. دراینجا، ما شناسایی WNT3 را به عنوان یک نشانگر قادر به پیش بینی پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی انسان به اندودرم قطعی (DE) گزارش می کنیم. ما نشان می دهیم که، سطح mRNA مولکول WNT3 درسلول های بنیادی جنینی انسان با میزان تمایز به اندودرم قطعی آنها مرتبط است. علاوه براین، دستکاری سلول های بنیادی جنینی انسان از طریق کاهش و یا افزایش بیان WNT3 به ترتیب می تواند مانع یا سبب القا تمایز به اندودرم در یک روش وابسته به سطح WNT3 شود. درنهایت، آنالیز چندین دودمان از سلول های بنیادی جنینی انسان بر اساس سطوح بیان WNT3 ، اجازه پیش بینی دقیق پتانسیل تمایزآنها به اندودرم قطعی را می دهد. در مجموع، مطالعه ما ازاین مفهوم که WNT3 می تواند به عنوان یک نشانگر برای پیش بینی پتانسیل تمایزبه اندودرم سلول های بنیادی جنینی انسان بکار رود، حمایت می کند.
...::::سی.تی. آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی؟::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از مجله سیب سبز ؛ امروزه با کمک سی. تی. اسکن، عروق قلب بدون نیاز به آنژیوگرافی بررسی میشوند و در اکثر موارد بیمارانی که مشکلات قلبی دارند تنگیهای احتمالی عروقشان با دقت بالا از این طریق قابل بررسی خواهد بود. به همین دلیل در بسیاری از مراکز دنیا میزان آنژیوگرافی تشخیصی بهشدت کاهش پیدا کرده است. با استفاده از سی. تی. اسکن میتوان نقشه تنگیهای عروق را به دست آورد و بعد تصمیم به انجام آنژیوپلاستی، بایپس عروقی و... گرفت. به این ترتیب میتوان خطرات احتمالی آنژیوگرافی ...
...::::تولید سلول های بنیادی در بدن موجود زنده::::...
دانشمندان اسپانیایی موفق شدند سلول های بنیادی جدیدی را در موش های زنده رشد دهند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز،این دانش پژوهان می گویند موفقیت آنها احتمالاتی را برای تولید دوباره بافت های آسیب دیده در افراد مبتلا به گستره وسیعی از بیماری ها از جمله نارسایی قلبی تا ضایعه نخاعی فراهم می کند.
محققان در این پژوهش از همان دستور العمل تقویت رشد مواد تشکیل دهنده استفاده کردند که به طور معمول برای تولید سلولهای بنیادی در ظروف آزمایشگاهی به کار گرفته می شود؛ با این تفاوت که این سلول ها این بار در بدن موش های زنده آزمایشگاهی قرار داده شدند.
...:::: تولید اولین گوشت آزمایشگاهی ::::...
دانشمندان موفق به تولید اولین گوشت در محیط آزمایشگاه توسط سلول های بنیادی عضله شانه گاو شدند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از CBCnews اولین گوشت آزمایشگاهی از سلول های عضلانی شانه دو گاو تولید و پخته شد و در محضرعموم در لندن خورده شد. دو داوطلب تکه ای از همبرگر پخته شده از گوشت تولید شده از سلول های بنیادی گاو را تست کردند. این گوشت تولید شده از لحاظ بافتی کیفیت خوبی داشته ولی از نظر طعم به بررسی بیشتری نیاز دارد. دکتر Post و تیم تحقیقاتیش در دانشگاه Maastricht در هلند با تلاش 5 ساله موفق به ایجاد این برگر شدند. ابتدا سلول ها در محلول مغذی غوطه ور شده تا به بافت عضلانی تبدیل شوند. سپس به رشته های کوچکی از گوشت رشد یافتند. برای ایجاد یک تکه گوشت 140 گرمی در حدود 20000 رشته نیاز است.
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است