انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 33
بازدید دیروز : 430
بازدید هفته : 614
بازدید ماه : 777
بازدید کل : 171413
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

...::::ردیابی بیماری های صعب العلاج با تعداد نسخه های ژنی::::...

ردیابی بیماری های صعب العلاج با تعداد نسخه های ژنی
محققین Duke مضاعف سازی و حذف شدن های دقیق و نادر در ژنوم انسانی را از طریق مضاعف سازی آن ها در گورخرماهی، به نتایج بیماری های صعب العلاج ربط می دهند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از medicalxpress، این یافته ها  بر مبنای مطالعات صورت گرفته روی پنج فرد که بخش کوچکی از ژنومشان را ازدست داده بودند و مبتلا به سندرم مرموزی با ویژگی ناهنجاری های سرو صورت  و بینایی و هم چنین تاخیر در  رشد ونمو بودند، به دست آمد. 



نظر دهید نظر

 

...::::جایگزینی نورون های آسیب دیده با سلول های بنیادی استنشاق شده::::...

جایگزینی نورون های آسیب دیده با سلول های بنیادی استنشاق شده
دانشمندان موفق شدند که سلول های بنیادی را از راه بینی وارد شبکه مغزی کرده تا جایگزین نورون های آسیب دیده مغزی گردند.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،درمان با سلول های بنیادی از راه بینی ممکن است روزی به درمان اختلالات مغزی کمک کند. بسیاری از بیماری های سیستم عصبی مرکزی با مرگ نورون هاهمراه هستند.



نظر دهید نظر

...::::بیماران دیابتی خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنند::::...

 

یک پزشک فوق تخصص غدد نسبت به قطع خودسرانه داروهای دیابت هشدار داد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از پاکسان نیوز، حبیبه سادات شاکری اظهار داشت: بیماران دیابتی نباید خودسرانه مصرف داروهای خود را قطع کرده و به داروهای گیاهی رجوع کنند و مصرف داروهای گیاهی در این بیماران باید زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی باشد.

وی بهترین درمان برای بیماران دیابتی را پیشگیری عنوان کرد و افزود: باید در جامعه امروزی مصرف غذاهای پرکالری محدود شود و فعالیت بدنی افزایش و سبک زندگی تغییر یابد.

شاکری در ارتباط با درمان بیماران دیابتی گفت: در مرحله نخست علاوه بر استفاده از داروهای خوراکی و رژیم غذایی مناسب، فرد مبتلا به دیابت باید فعالیت ورزشی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: غربالگری و بررسی چشم، قلب و سیستم ادراری و کلیه ها در همان بدو تشخیص بیماری در فرد باید انجام شود.

شاکری با بیان این نکته که آموزش فرد دیابتی یک جزء ضروری در کنترل بیماری است، افزود: برای کنترل مناسب بیماری باید دانش اساسی و مهارت‌های لازم توسط بیمار و خانواده وی کسب شود و تیم مراقبت های بهداشتی برای رسیدن به این هدف با بیمار به دقت کارکند و خود مراقبتی را ارتقاء بخشد.

 


...::::شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا، ابتلا به“دیابت”است::::...

شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا، ابتلا به دیابت است و روزانه از هر سه دیابتی، یک نفر به بیماری مزمن کلیه مبتلا می شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپاکسان نیوز،مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت:افرادی که در دو نوبت قند ناشتای آنان بالای ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر باشد ، مبتلا به بیماری دیابت هستند.
وی افزود: لوزالمعده(پانکراس) ماده ای به نام انسولین تولید می کند که مقدار قند در خون را تنظیم می کند، اگر مقدار انسولین کافی نباشد و یا بدن از آن به خوبی نتواند استفاده کند ، فرد به بیماری دیابت یا مرض قند مبتلا می شود و به مرور، عروق کوچک و بزرگ بیمار صدمه می بیند و در نتیجه دچار عوارض چشمی ،کلیوی، اعصاب و عروق می شود.
وی بیان داشت: اگر کلیه ها دچار آسیب هایی شوند که به مرور زمان کارآیی خود را از دست بدهند ، فرد به بیماری مزمن کلیه دچار می شود. اگر به مدت دست کم سه ماه کلیه ها دچار علائم غیرطبیعی مانند دفع پروتئین در ادرار شوند که نشان دهنده تخریب در بافت کلیه است یا عملکرد آن ها در زمینه دفع آب و مواد زائد کاهش یابد ، فرد به بیماری مزمن کلیه مبتلا شده است اگر فرد به علت ابتلاء به دیابت دچار بیماری مزمن کلیه شده باشد به این بیماری نفروپاتی دیابتی اطلاق می شود.

...::::وقتی فشارخون یا قندخون می‌افتد چه کنیم::::...

گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از نیاوران نیوز*  اززمان کودکی از اطرافیان خود به خصوص مادرها، خاله ها و... شنیده ایم که مثلاً «وای یه لحظه چشمام سیاهی رفت!»، «دستام می لرزه، فکر کنم قندم افتاده»، «چرا رنگت مثل گچ شده؟!»، «سردم نیست ولی لرز دارم» و... آیا از علل این حالات و کارهایی که باید در لحظه وقوع شان انجام دهیم، اطلاع کافی دارید؟ در این مطلب به بررسی ۷ مورد از این حالت می پردازیم.
عرق سرد روی تنم نشسته!
گاهی اوقات بدن گرم است و فرد از گرما عرق می کند. گاهی اوقات نیز بدن خنک است اما روی پوست قطره های عرق می نشیند که به آن عرق سرد گفته می شود. عرق سرد در بیماری های قلبی خیلی دیده می شود و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله آریتمی های قلبی و سکته قلبی. در واقع مراحل ابتدایی و پیش درآمد سکته قلبی گاهی اوقات با عرق سرد شروع می شوند. عرق سرد معمولاً به تنهایی رخ نمی دهد مگر اینکه فرد دیابتی باشد. افت قند در افراد دیابتی می تواند به صورت عرق سرد تظاهر کند. اگر شما هم دچار عرق سرد می شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.



 

مدیر گروه گوش و حلق بینی دانشگاه اهواز گفت: پانزدهمین عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی با موفقیت در مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان انجام شد.

 

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از گروه علمي باشگاه خبرنگاران؛دکتر نادرصاکی اظهار داشت: این پروتز به عنوان اولین پروتزی است که در این مرکز مورد استفاده قرار گرفت و سومین مرکز در کشور هستیم که از این پروتز استفاده میکنیم. در گذشته از 2 نوع پروتز (کوکلا و ادونس بایونیک) استقاده کردیم و الان به عنوان سومین مرکز کشور با استفاده از پروتز medel)) توانستیم یک کودک ناشوای 6 ساله را به حول قوه الهی شنوا کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: عمل جراحی کاشت حلزون در مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان بصورت هفته ای یک یا 2 عمل جراحی انجام میشود و توانبخشی بسیار منظم و دقیقی بعد از عمل و حتی مراحل قبل از عمل برای این کودکان انجام میشود که انتظار میرود در سطح استان با ارجاع اینگونه بیماران بتوانیم این افراد ناشنوا را به جامعه برگردانیم تا بتوانند به عنوان افراد شنوا و عادی خدمات جامع موثری را در جامعه داشته باشند.


...:::: دلیل دیابت نوع 2 را بهتر بشناسیم! ::::...

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"دیابت نوع ۲ یک بیماری در حال رشد جهانی است و به همین دلیل است که باید از علل آن آگاهی داشته باشیم. دیابت بعلت نقص پانکراس مانع تولید انسولین می شود. هنگامیکه مقدار انسولین کم شود مانع از تبدیل گلوکز به انرژی می شود. در نتیجه دچار بیماری دیابت می شویم. دراینجا برخی از علل ابتلا به دیابت نوع ۲ را باهم می خوانیم:

*هفت دلیل دیابت نوع دوم*

1-چاقی
چاقی یکی از شایعترین علل این نوع دیابت است. باتوجه به افزایش مصرف تنقلات و استفاده بیش ار حد از نوشیدنی های ناسالم است. الکل؛ مصرف مواد غذایی نابهنگام و چاقی یک مشکل خیلی شایع است. اگر بیش از حد غذا بخورید مواد غذایی نابهنگام موجب بروز چاقی می شود که این چاقی هم تولید چربی میکند. اگر فاصله زمانی بین دو وعده نامناسب باشد دستگاه گوارش را ناراحت میکند و همچنین به قند تبدیل میشود.

2- ارث



...::::وزارت بهداشت به پزشکان بالینی حوزه سلول درمانی مجوزهای لازم را نمی دهد::::...

وزارت بهداشت به پزشکان بالینی حوزه سلول درمانی مجوزهای لازم را نمی دهد

یک دکترای حرفه ای بافت شناسی و جنین شناسی با تاکید بر اینکه ما در حوزه بالینی سلول های بنیادی به نتایج خوب و قابل قبولی رسیده ایم گفت: البته پزشکان کلینیکالی معتقدند اطلاعاتی که در بالین به دست می آیند در مقایسه با محیط آزمایشگای کارآمد نیستند ، زیرا در محیط بیرون و آزمایشگاهی بسیار کنترل شده فعالیت می شود اما در بالین مداخله گرها و متغیرهای بیشتری درگیر می شوند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر مجید کاتبی، رییس مرکز تحقیقات سلول های بنیادی وسلول درمانی خلیج فارس ومدیر گروه بخش تشریح دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ضمن تاکید بر اینکه در حوزه بالینی ما به نتایج خوب و قابل قبولی رسیده ایم گفت: برای مثال در بخش بالین ما به اطلاعات مهمی مانند اینکه ویتامین "ث" آنتی اکسیدان خوبی است یا اطلاعاتی راجع به استفاده همزمان فاکتورها را کشف کردیم.


...::::همه چیز درباره تاریخ انقضای داروها ::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایرن - تی یلم"به نقل از مجله سیب سبز،در خانه خیلی از ما داروهایی پیدا می‌شود که مدت‌هاست کسی از آنها استفاده نکرده است. معمولا ما عادت نداریم دوره درمان را کامل کنیم و همیشه داروها اضافه می‌ماند. این داروها آنقدر در یخچال یا قفسه داروهای خانه ما می‌ماند تا تاریخ مصرفش می‌گذرد. اما آیا می‌دانید تاریخ مصرف داروها را باید از کجا فهمید، باید با داروهای تاریخ گذشته چه کرد و مصرف داروی تاریخ گذشته چه تاثیری بر بدن دارد؟ در این مطلب به تمام این سؤالات پاسخ داده می‌شود.

*تاریخ انقضای داروها کجا نوشته شده؟

اگر ورق آلومینیومی قرص را در دست بگیرید، انتهای آن عددهایی درج شده است؛ این عددها به روش‌‌های مختلف تاریخ انقضای دارو را نشان می‌دهد. EXP مخفف Expiration یا همان تاریخ انقضاست. این تاریخ را با ماه و سال عنوان می‌کنند. برای کرم‌ها و پمادهای تیوپی این تاریخ روی انتهای تیوپ و جایی که تیوپ بسته می‌شود نوشته شده است. این تاریخ معمولا روی در جعبه هم نوشته می‌شود. تاریخ انقضای شربت، قطره و داروهای مایع دیگر به صورت برجسته روی برچسب شیشه و روی در جعبه آن نوشته شده است. برای آمپول‌ها هم برای مطمئن شدن از تاریخ انقضای آنها می‌توانید به برچسب دور آمپول نگاه کنید. روی آن تاریخ نوشته شده است. ممکن است روی قسمت سر آمپول یا شربت هم تاریخ انقضا را نوشته باشند. معمولا داروها بعد از گذشت 3 سال از زمان تولید منقضی می‌شوند. این زمان برای داروهای مختلف متفاوت است اما بیشترین زمان برای انقضای داروها 5 سال بعد از تولید است و بعد از گذشت این زمان تمام داروها منقضی می‌شوند.

*شرایط مناسب نگهداری دارو را بدانید

تاریخ مصرف هر دارو فقط وقتی درباره آن صدق می‌کند که در شرایط استاندارد نگهداری شود. شرایط استاندارد نگهداری هر دارو روی آن نوشته شده اما برای بیشتر داروها شرایط مساعد، نگهداری در هوای خشک و خنک و اجتناب از یخ‌زدگی آنهاست بنابر این بدترین جا برای نگهداری داروها حمام است که خیلی از خانواده‌ها از قفسه‌ای در آن برای نگهداری از داروهایشان استفاده می‌کنند. اگر دارو زیر نور آفتاب ماند، در جریان رطوبت قرار گرفت، یخ زد یا بیش از حد داغ شد، بهتر است آن را دور بریزید حتی اگر تاریخ انقضای آن تمام نشده باشد.

*تتراساکلین‌های کشنده

بعضی از داروها با گذشت زمان انقضایشان مواد سمی از خود تولید می‌کنند و استفاده از آنها بسیار خطرناک است. در واقع فقط پزشکان و داروسازان می‌توانند بگویند کدام دارو خواصش را از دست می‌دهد و کدام دارو سمی می‌شود و شما به عنوان مصرف کننده بهتر است داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید. برای مثال خانواده تتراساکلین‌ها در صورت تاریخ گذشته بودن تبديل به يك فرآورده شيميايي جانبي سمي شده و مصرف آنها باعث پیدایش سندرم فانکونی می‌شود. این بیماری به لوله‌های پروکسیمال نفرون‌های کلیوی حمله می‌کند و در آن گلوکز، اسیدهای آمینه، اسید اوریک، فسفات و بی‌کربنات به جای بازجذب، از طریق ادرار دفع می‌شوند. افراد مبتلا به این بیماری به پرادراری، عطش و کم‌آبی بدن، نرمی استخوان در بچه‌ها و استئومالاسی در بزرگسالان دچار می‌شوند. این بیماری در کودکان باعث اختلال رشد هم می‌شود بنابر این بهتر است تاریخ داروها را قبل از مصرف حتما بررسي کنید تا اگر دارو جزو داروهای مشابه تتراساکلین بود به بیماری دچار نشوید.

*داروهای 30‌ساله

سال گذشته شبکه یک تلویزیون فرانسه گزارشی درباره داروهایی منتشر کرد که بعد از گذشت 30 سال از تاریخ انقضای آنها همچنان خواص خود را حفظ کرده بودند. به گفته‌ این گزارش حداکثر طول عمر داروها 5 سال ذکر شده اما بعضی از دارو‌ها بسیار بیشتر از این زمان عمر می‌کنند. به مدت‌زمانی که دارو ماندگار است اصطلاحا Shelf Life یا عمر قفسه‌ای می‌گویند. بیشتر داروها با گذشتن عمر قفسه‌ای‌شان خاصیت خود را از دست می‌دهند. البته نه به این معنی که با گذشت یک روز دارو کلا خواص خود را از دست بدهد. معمولا این تضعیف شدن خاصیت به مرور صورت می‌گیرد. برای مثال اگر از تاریخ انقضای دارویی که مصرف می‌کنید یک سال گذشته باشد، آن دارو ممکن است 20 درصد خواص خود را از دست داده باشد. اين كاهش هرسال با يك ضريب خاص صورت مي‌گيرد این قانون بیشتر مربوط به قرص‌هاست. داروهای مایع زودتر خراب می‌شوند. دیده شده که بعضی از قرص‌ها بعد از گذشت مدت طولانی از تاریخ انقضای آنها همچنان خواص خود را حفظ کرده‌اند.

*قطره‌ها را از دور بریزید تا فاسد نشود

قرص‌ها بیشترین عمر را بین داروها دارند اما عمر داروهای مختلف با هم فرق می‌کند. هر نوع دارو بسته به جامد یا مایع بودن و مواد نگهدارنده‌ای که در آن وجود دارد، عمر خاصی دارد. برای مثال قطره‌های چشم مواد نگهدارنده دارند و به شرطی که باز نشوند تا پایان تاریخ انقضا قابل استفاده‌اند اما اگر در این قطره‌ها را باز کردید باید حداکثر ظرف 3 ماه دارو را تمام کنید چون دارو در معرض باکتری‌ها قرار می‌گیرد و آلوده می‌شود. البته این در صورتی است که از فاصله قطره را داخل چشم بریزید. اگر نوک ظرف قطره با چشم تماس پیدا کرد باید بلافاصله آن را دور بریزید چون استریل بودن خود را از دست می‌دهد و آلوده می‌شود. قطره‌های اشک مصنوعی که برای یک بار مصرف طراحی شده‌اند را هم باید بلافاصله بعد از مصرف دور بیندازید.
 


*ترکیبی‌ها خطرناک‌ترند


داروهایی که به صورت ژل هستند به دليل وجود آب در آنها زود فاسد می‌شوند. بهتر است آنها را 3ماه بعد از باز کردن دور بیندازید. اسپری‌هایی که از طریق مخاط بینی جذب می‌شوند هم بعد از باز شدن فقط تا یک هفته قابل استفاده هستند و بعد از آن تاثیرگذاری‌شان از بین می‌رود و بهتر است آنها را دور بریزید. در عین حال داروهای ترکیبی که در داروخانه ساخته می‌شوند کمترین طول عمر را بین داروها دارند. این داروها را باید حداکثر در مدت 3 تا 4هفته مصرف کرد اما بهتر است زمان ماندگاری آنها را از دکتر داروساز بپرسید چون ممکن است عمر بعضی از این داروها کمتر از این مقدار باشد. این داروها مواد نگهدارنده ندارند به همين دليل به شدت آمادگي آلودگي ميكروبي و قارچي دارند. اگر دارو طوری به شما تحویل داده شد که مجبور شدید برای مصرف انگشتتان را داخل آن بزنید مطمئن باشید که خیلی زودتر از چیزی که فکر می‌کنید دارو فاسد می‌شود چون يك كلوني جديد باكتري وارد آن مي‌كنيد كه مستعد رشد باكتري است. کرم‌های دست‌ساز که برای پوست تجویز می‌شوند هم معمولا این‌چنین هستند.

*داروهای منقضی را چه باید کرد؟

داروهای تاریخ گذشته را باید دور بریزید. بهتر است این داروها را در پلاستیک بپیچید و دور بریزید. شربت‌ها و قطره‌ها را اول در فاضلاب خالی کنید بعد شیشه‌های آنها را دور بریزید. البته دور ریختن داروها باید با احتیاط صورت بگیرد. بعضی از داروها وقتی تاریخ مصرف آنها می‌گذرد می‌توانند برای محیط زیست خطرناک باشند. این داروها علاوه بر انسان‌ها، می‌توانند برای حیوانات و محیط زیست هم خطرناک باشند. مثلا می‌توانند وارد جریان آب زیرزمینی شوند و منابع آب را آلوده کنند. به علاوه ممکن است توسط حیواناتی مثل سگ، گربه یا حتی پرندگان خورده شوند و به آنها آسیب برسانند به همین دليل بهتر است اگر داروی تاریخ گذشته در خانه دارید درباره آن با پزشک یا دارو‌ساز مشورت کنید. اگر دارو، جزو داروهایی بود که بعد از انقضا سمی می‌شوند بهتر است آنها را به مراکز درمانی تحویل دهید. هلال احمر هم این داروها را از شما تحویل می‌گیرد تا با شرایط درست و بدون آسیب‌رساندن به محیط از بین ببرد. برای آمپول‌ها باید دقت بیشتری کنید. اگر در درمانگاه تزریق انجام می‌دهید آنها خودشان طبق اصول ضایعات را دور می‌ریزند اما اگر در خانه تزریق می‌کنید و سرنگ با سوزن را دور می‌اندازید حتما آن را در کاغذ بپیچید تا باعث انتقال بیماری نشوند. یادتان باشد تهران پر از ضایعات جمع‌کن است و این ضایعات ممکن است به آنها آسیب برساند.


...::::بیماری هایی که شیرینی بر بدن قالب می کند::::...

زیاده روی در مصرف شیرینی مانع جذب ویتامین ها و املاح به بدن می شود و این عواملی موثر در کاهش سیستم دفاعی بدن است

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر پیام فرهبخش متخصص تغذیه اظهار داشت: از آنجا که شیرینی ها ارزش غذایی شان در حد کربوهیدرات است، حجم معده را پر می کند و اشتهای افراد را به مصرف بقیه مواد غذایی کم می کند.

وی افزود: قندها مانع جذب ویتامین C و املاحی مثل روی و سلنیوم هستند که کارکردشان با سیستم ایمنی بدن به شدت در ارتباط است.

وی ادامه داد: مصرف شیرینی باعث چاقی است و این چاقی زمینه ای برای بیماری های بعدی مثل سندروم متابولیک که یک پایه آن در چاقی و پایه دیگر آن در فشار خون است و همچنین باعث کبد چرب، افزایش بیماری های قلبی و عروقی و در نهایت دیابت می شود.

وی خاطرنشان کرد: قندها دو دسته هستند، یکی ساده و دیگری مرکب.

توصیه می کنیم؛ افرادی که دیابت و اضافه وزن دارند از قندهای مرکب استفاده کنند و افرادی که وزن طبیعی دارند از قندهای ساده در حد معمول استفاده نمایند.

 

 


 

...::::استفاده از روش جدید سه بعدی برای رشد پانکراس مینیاتوری::::...

استفاده از روش جدید سه بعدی برای رشد پانکراس مینیاتوری
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کپنهاگ به طور موفقیت آمیز روشی خلاقانه و 3بعدی برای رشد پانکراسی مینیاتوری از سلول های پیش ساز ایجاد کرده اند که هدف نهایی این مدل کمک به مبارزه علیه دیابت است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،این محققین یک روش کشت سه بعدی خلق کرده اند که به کمک آن می توان سلول های پانکراسی را به طور موثرتری تکثیر و رشد داد. این روش جدید به مواد سلولی گرفته شده از موش اجازه می دهد به طور واضح در ساختار های شبه درختی رشد کنند. این روش یک پتانسیل بلند مدت در تولید پانکراس کوچک انسانی از سلول های بنیادی ارائه می دهد. این اندام های کوچک انسانی به عنوان مدلی برای تست کردن داروهای جدید به صورت سریع و موثر ارزشمند هستند و دیگر نیازی به استفاده از مدل های حیوانی نیست.



...:::: چه کسانی نمی توانند خون اهدا کنند؟ ::::...

مصرف سيگار و كمبود اكسيژن خون منجر به غلظت خون مي شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،نسرين حبيبيان، فوق تخصص آنكولوژي و خون كودكان اظهار داشت: پلي سايتي مي به افزايش گلبول هاي قرمز در حال گردش خون در حالت بالاتر از حد طبيعي گفته مي شود كه موجب بروز غلظت خون مي شود.

 

وي با اشاره به اينكه غلظت خون در دو دسته واقعي و كاذب تقسيم بندي مي شود، خاطرنشان كرد: غلظت خون واقعي همان افزايش توده گلبول هاي قرمز است كه ناشي از كمبود اكسيژن خون محيطي و افزايش توليد گلبول هاي قرمز بروز مي كند، اما غلظت خون كاذب در اثر كاهش حجم پلاسما اتفاق مي دهد.

حبيبيان افزود: غلظت خون در مردان بيش از 60 و در زنان بيش از 50 درصد مشاهده شده است.



 ...::::عوارض مصرف خودسرانه داروهای مکمل::::...

*مصرف خودسرانه داروهای مکمل عوارض خطرناکی در پی دارد.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر امیر فتحعلیان داروساز اظهار داشت:داروها سمومی هستند که توسط متخصص با دوز مناسب برای بیمار تجویز شده و آنچه که بین اثر سمی دارو و نقش درمانی آن افتراق ایجاد کرده مصرف صحیح دارو و زمان مناسب آن است.

وی در تشریح مسمویت‌ها افزود: هر ماده‌ای که جذب و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد کند سم تلقی شده که بعضی از این سموم مثل آفت‌کش‌ها شناخته شده و برخی از سموم مثل داروها ناشناخته هستند.

این داروساز در خصوص مصرف بیش از حد داروها بویژه ویتامین‌ها، تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه هرچیزی حتی آب موجب مسمومیت شده، به طور خاص مصرف بی‌رویه ویتامین‌های محلول در چربی (aو b) که در بدن ذخیره می‌شوند، مضر بوده بویژه مصرف ویتامین A برای زنان باردار در سه ماهه اول بارداری بسیار خطرناک است.

 

 فتحعلیان با تاکید بر شایع‌ترین مسمومیت‌های دارویی افزود: مصرف بی‌رویه داروهای بدون نسخه مثل مسکن‌‌ها، آرامبخش‌ها و ضد افسردگی موجب بروز علائمی چون اختلالات تنفسی در تیم تنفس‌ها، فشارخون، تغییر در سیستم بینایی و اندازه مردمک‌ها، تاری دید، اختلالات پوستی و در موارد شدیدتر حتی قلب، ریه و کبد را درگیر می‌کند که شاخص‌های خوبی برای تشخیص پزشک است.


...::::نقش تنظیم کننده های اصلی در جهش های ژنی و بیماری ها::::...

نقش تنظیم کننده های اصلی در جهش های ژنی و بیماری ها
دانشمندان روشی جدید را جهت تجزیه و فهم چگونگی خواندن ژنوم توسط پروتئین های خاصی به نام تنظیم کننده های اصلی و بدنبال آن خاموش و روشن کردن ژن ها ابداع کردند که شناسایی جهش های ژنی مرتبط با بیماری ها را تسریع خواهد کرد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا روشی جدید را جهت تجزیه و فهم چگونگی خواندن ژنوم توسط پروتئین های خاصی به نام تنظیم کننده های اصلی و بدنبال آن خاموش و روشن کردن ژن ها ابداع کردند. این روش شناسایی جهش های ژنی مرتبط با بیماری ها را تسریع و آسان می کند که مرحله مهمی در درمان های هدفگیری شده درآینده و همچنین پیش گیری و درمان بیماری ها از دیابت گرفته تا بیماری های تخریب کننده عصبی می باشد. هدف اصلی بدست آوردن توانایی سکانس ژنوم بیماران، تفسیر سکانس DNA با توجه به ریسک بیماری ها می باشد.
جهش هایی که در ناحیه کد کننده پروتئین در ژنوم رخ می دهد، نسبتأ مستقیم است ولی جهش هایی که با ریسک بیماری ها مرتبط می باشد، حقیقتأ در نواحی از ژنوم به وقوع می پیوندد که پروتئین ها را کد نمی کنند.



...:::: قرص های امگا 3 تبليغات يا ضرورت؟ ::::...

 

امروزه افراد به جای بهره بردن از خواص طبیعی مواد غذایی به مکمل های غذایی روی آورده اند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر فرشاد حسینی شیرازی استاد داروسازی دانشگاه شهید بهشتی،در خصوص قرص های امگا 3 اظهار داشت: هنگامی که فرد رژیم غذایی شامل مصرف ماهی و روغن های گیاهی داشته باشد، ضرورتی به مصرف قرص امگا 3 نیست.



 ...::::کشف «ماده تاریک» ژنوم انسانی در کمال ناباوری دانشمندان::::..

تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی پن به دستاورد بزرگی در درک چگونگی پی‌ریزی منشا "ماده تاریک" ژنومی دست یافته‌اند.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این "ماده تاریک" که «آر ان ای غیرکدبندی‌کننده» نام دارد، حاوی طرحی برای تولید پروتئین‌ها نیست، با این حال، بیش از 95 درصد از ژنوم انسانی را تشکیل می‌دهد.

 محققان حاضر در این مطالعه کشف کردند که اساسا تمامی آر ان ای کدبندی‌کننده و غیرکدبندی‌کننده در انواع مکان‌های همسان در طول ژنوم انسانی پی‌ریزی می‌شوند.

یافته‌های تیم علمی به شناسایی دقیق مکان ویژگی‌های بیماری پیچیده کمک می‌کند، زیرا منشاهای ژنتیکی بسیاری از بیماری‌ها در بیرون از ناحیه کدبندی‌کننده ژنوم قرار دارد.



...::::تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش::::...

*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش*


اسپرماتوژنز فرایند ویژه ای است که طی آن سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ( SSCs ) تقسیم  شده و به گامت های نر تحت عنوان اسپرماتوزوا تمایز می یابند. سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ، سلول هایی منحصر به فرد هستند چرا که آنها سلول های بنیادی بالغی می باشند که اطلاعات ژنتیکی را به نسل های بعدی منتقل می کنند . شواهد موجود نشان داده است که SSCs را می توان با برنامه ریزی مجدد برای به دست آوردن ویژگی پرتوانی به سلول های بنیادی جنینی  تبدیل کرد که قادر به تمایز به تمام دودمان های سلولی مشتق از سه لایه جنینی هستند ، این شواهد کاربردهای بالقوه مهم SSCs را در طب ترمیمی  برجسته می کند . مطالعات اخیر ما و همکاران ما به دستاوردهای بزرگی در تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش نائل شده که می تواند منجر به درک بهتر زیست شناسی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی و کاربرد SSCs در طب باروری و ترمیمی شود. در این بررسی، ما ابتدا هویت سلولی و فنوتیپ بیوشیمیایی SSCs موش و انسان را مقایسه می کنیم. قابل ذکر است که نوع سلول  SSCs  موش و انسان متمایز هستند، و SSCs انسان دربرخی اما نه تمام فنوتیپ ها با SSCs موش مشابه است . روش های جداسازی SSCs و همچنین کشت کوتاه مدت و بلند مدت SSCs موش و کشت کوتاه  مدت SSCs  انسان نیز مورد بحث قرار می گیرد . ما علاوه بر این ، پیشرفت های جدید درخود تجدیدی SSCs را با هدف ایجاد کشت دراز مدت  سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان که هنوز انجام نشده است ، ذکر خواهیم کرد.

 


 

...::::ارايه يك روش سلول درماني براي مبارزه با بيماري ديابت::::...

ارايه يك روش سلول درماني براي مبارزه با بيماري ديابت
محققان پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري در يك طرح تحقيقاتي و با استفاده از سلول درماني روشي را براي مبارزه با بيماري ديابت ارايه كردند .

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان، دكتر محمد معصومي اظهار داشت: براساس نتايج يك مطالعه ، در شهر تهران از هر ۱۰۰۰ نفر ۳۰۰ نفر دچار اختلالات متابوليكي مربوط به گلوكز هستند. اين رقم دقيقا به معناي ابتلاي اين تعداد افراد به ديابت نيست بلكه نشان دهنده ميزان اختلال در گلوكز ترشح شده در بدن است ولي اين آمار يك زنگ خطر است. 


 

...:::: داروی ژلوفن برای این افراد ممنوع است ::::...

درباره ژلوفن بیشتر بدانید

ژلوفن به کبد هم صدمه می زند زیرا این دارو در کبد متالوبیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از یک کارشناس ارشد داروسازی گفت: ژلوفن برای کاهش موقت درد ناشی از سرماخوردگی، دندان درد، درد عضلانی، سردرد از جمله میگرن، آرتریت روماتوئید و درد قاعدگی استفاده می­‌شود، اما افراد مبتلا به آسم، فشارخون، زخم معده، ناراحتی­‌های خونی مثل هموفیلی و مشکلات انعقادی باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند. افرادی که داروهای دیابت استفاده می­‌کنند هم نباید ژلوفن بخورند، چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروها می­‌شود و افت ناگهانی قند و بروز شوک را به همراه دارد.


سمانه سورگی خاطرنشان کرد:
دیگر عوارض مصرف خودسرانه این قرص، شامل اختلالات پوستی، اختلالات بینایی، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات رفتاری، اختلالات شنوایی، بی حسی یا ضعف در دست‌ها و پاها، احساس خستگی، اختلالات ادراری و افزایش وزن، درد و سوزش معده است. ژلوفن به کبد هم صدمه می‌زند زیرا این دارو­ در کبد متابولیزه می­‌شود تا قابلیت جذب داشته باشد، بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می­‌آورد و به آن آسیب می‌­رساند.

وی با اشاره به این که مصرف این دارو باعث بروز اختلالات جنینی می­‌شود، افزود: مصرف ژلوفن در سه ماه اول دوران بارداری مجاز، ولی در سه ماه آخر بارداری ممنوع است.

...::::دستاورد دانشمندان ایرانی در ترمیم سلول‌های رگهای خونی برای پیوند بهتر اعضا::::...

دستاورد دانشمندان ایرانی در ترمیم سلول‌های رگهای خونی برای پیوند بهتر اعضا
دستاورد دانشمندان ایرانی دانشکده پزشکی ویل کورنل شاید در آینده بتواند با تزریق سلولهای رگهای خونی به ترمیم اندام آسیب‌دیده یا بیمار پرداخته و نیاز به اندام اهدایی و پیوند را از میان بردارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، دکتر شاهین رفیعی، آرش رفیعی، سینا ربانی و دیگر همکارانشان در پژوهش خود نشان داده‌اند که سلولهای اندوتلیال که سازنده ساختار رگهای خونی هستند، در حقیقت دستگاههای زیستی قدرتمندی هستند که فرآیند احیا را در بافتهای عضوها با انتشار مولکولهای مفید اندام خاص هدایت می‌کنند.
 
آنها این دستاورد را با رمزگشایی کل ژن‌های فعال در سلولهای اندوتلیال کشف کرده و صدها ژن شناخته‌شده را رونماییردند که هرگز با این سلول‌ها مرتبط نبودند.

 



 

...::::استفاده از سلول های بنیادی برای بهبود ترمیم عصبی::::...

استفاده از سلول های بنیادی برای بهبود ترمیم عصبی
*محققین جان هاپکینز گزارش داده اند که نوعی از سلول های بنیادی یافت شده در سلول های چربی و مغز استخوان، ترمیم عصبی را در رت هایی که از فلج پا رنج می بردند و در برخی جوندگان که پیوندهایی را در پای عقبی دریافت کرده بودند بهبود بخشیده است*

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،این یافته ها گامی رو به جلو در درک این که چگونه سلول های بنیادی مزانشیمی ممکن است ترمیم عصبی را بعد از آسیب دیدگی یا پیوند اندام حرکتی بهبود ببخشند، می باشد در حالی که به طور بالقوه نیاز به سرکوب ایمنی مادام العمر بعد از جراحی ترمیمی صورت گرفته برای جایگزینی اندام حرکتی از دست رفته نیست زیرا داروهای مورد استفاده برای سرکوب سیستم ایمنی دارای بسیاری از عوارض ناخواسته هستند.

سلول های بنیادی مزانشیمی می توانند درمان امیدوار کننده ای برای کمک به ترمیم اعصاب آسیب دیده باشد. سلول های بنیادی مزانشیمی دربدن پستانداران اغلب به استخوان، غضروف و چربی تبدیل می شوند و محققین موفق شده اند آن ها را در لوله های آزمایش به سلول های عصبی و پوست تمایز دهند.

 

 



...:::: تولید سمعک از طریق جیرجیرک ::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محققان دانشگاه بریستول و لینکولن اخیرا توانسته‌اند یک اندام شنوایی را در گوش جیرجیرکها شناسایی کنند که می‌تواند الهام‌بخش تولید فناوری‌های جدید در پژوهش‌های حسگرهای صوتی مانند تصویربرداری پزشکی و سمعک باشد و به نکته های بسیار زیبایی اشاره کرده اند.

 
این موجود عجیب را از نزدیک دیده اید؟ (عکس)این محققان توانسته‌اند بخش گمشده اره را در درک فرآیند انتقال انرژی در گوشهای غیر متعارف جیرجیرک‌ها شناسایی کنند.جیرجیرک‌ها از چهار پرده صماخ به‌صورت دوتایی روی هر پای جلویی برخوردارند.
 

با اینحال تاکنون چگونگی ارتباط اندام مختلف برای ارائه حس شنوایی به حشره شناخته نشده بود.از آنجاییکه پرده صماخ بطور مستقیم با گیرنده‌های حسی «Mechanoreceptor» مرتبط نیست، تاکنون چگونگی انتقال صوت از طریق هوا به این سلولها ناشناخته باقی مانده بود.
 

این پژوهش بر روی جیرجیرک Copiphora gorgonensis تمرکز داشته و نشان داده که گوشهای این حشره مشابه پستانداران عمل می‌کند.
 

این محققان قصد دارند تا پژوهش‌های بیشتری را در مورد گوش گونه‌های دیگر Arachnoscelis انجام دهند که از فراصوت شدید برای بررسی توانایی جیرجیرک‌ها جهت شنیدن صدای زیر یکدیگر از فواصل طولانی استفاده می‌کنند.

 


***با پیشرفت هایی که در علم ارولوژی داشته ایم بیماری هایی که قبلا قابل درمان نبوده با روش های متفاوتی درمان می شود***

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛دکتر مجید صفوی ، متخصص ارولوژی و عضو مرکز  تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا در خصوص طب باز ساختی در بیماری های کلیه ومجاری ادراری اظهار داشت: بیماری هایی وجود دارد که ناشی از تغییرات در بافت های بدن است و علایمی در این تغییرات وجود دارد که شامل  بی اختیاری  ادراری است که از تحلیل سلول های به وجود می آید و هیچ روش درمانی جواب نمی دهد جز این که از بافت طبیعی بدن استفاده شود علم و پزشکی  باید به سمتی رود که بدن را با استفاده از ظرفیت طبیعی بدن تقویت شده.

وی بیان کرد: در سرطان مثانه و نارسایی های کلیه و  تحقیقاتی صورت گرفته که با استفاده از سلول های بنیادی این بیماری ها  تا حدي قابل درمان است.

 صفوی خاطر نشان کرد: پیشرفت هایی که در علم پزشکی رخ داده است این است که بهتر دقیق تر بیماری را تشخیص می دهیم و عملکرد مطلوب تری در درمان داریم و ارزش های درمانی متفاوت استفاده می کنیم.

 


...::::بیماری توکسوپلاسموز را بشناسیم::::...

به اسم سخت و طولانی‌اش نگاه نکنید. عفونت خیلی شایعی است. توکسوپلاسموز در بیشتر حیوانات و انسان‌ها دیده می‌شود. علائم توکسوپلاسموز مانند نشانه سرماخوردگی ساده است؛ تب، گلودرد، درد عضلانی یا بدون علامت است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز؛ توکسوپلاسموز ممکن است مثل ویروس HIV سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. توکسوپلاسموز ژنتیک، بسیار جدی‌تر از نوع غیرارثی آن است و وقتی اتفاق می‌افتد که خانم باردار در طول دوره بارداری دچار این عفونت می‌شود و ممکن است عوارض جدی مانند نابینایی و مشکلات مغزی برای کودک به دنبال داشته باشد.
*عوامل موثردر ایجاد بیماری*
توکسوپلاسموز به وسیله عفونت ناشی از انگلی به نام توکسوپلاسما گُندی ایجاد می‌شود. این انگل به وسیله گوشت خام یا نیم‌پخته، شیر غیرپاستوریزه، مدفوع گربه یا خاک آلوده منتقل می‌شود.
این انگل از انسانی به انسان منتقل نمی‌شود، مگر در موارد نادر.

 

 



...::::شناسایی ژن مرتبط با بروز بیماری های التهابی::::...

شناسایی ژن مرتبط با بروز  بیماری های التهابی
محققین ژنی را شناسایی کرده اند که با نتایج بلندمدت بیماری Crohn( یک بیماری التهابی در روده) و آرتریت روماتوئیدی مرتبط است. این مطالعه می تواند اهداف درمانی جدیدی را برای این بیماری ها ارائه دهد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان از medicalxpress، ژنی که در التهاب دخیل است با خطر کلی ایجاد بیماری مرتبط نیست اما بیمارانی با واریته خاصی از این ژن ها نتایج بالینی بهتری را تجربه کرده اند. مطالعات ژنتیکی پیشرفت های بزرگی در درک ما از پتانسیل ابتلا به بیماری های پیچیده و فرآیندهای بیولوژیکی که به ایجاد این بیماری ها کمک کرده اند ارائه می کند.

محققین دانشگاه کمبریج   بابررسی اطلاعات به دست آمده از مطالعات ژنومی مربوط به بیماری Crohn دریافتند  یک واریته از ژن FOXO3A  با نتایج بیماری Crohn مرتبط است اما در تشخیص آن نقشی ندارد.

با مطالعه اثرات این واریته خاص ژنی روی سلول های کشت شده درآزمایشگاه آن ها دریافتند که این ژن تولید مواد شیمیایی التهابی را بلوک می کند که سیتوکین نامیده می شوند و مسئول تشدید علایم بیماری در Crohn و برخی بیماری های التهابی دیگر است.

این محققین وقتی بیماری التهابی دیگر یعنی آرتریت روماتوئید را نیز مورد آنالیز قرار دادند دریافتند که واریته ژنی مشابهی نیز در این بیماری وجود دارد که با آسیب کمتر طی زمان مرتبط است و ربطی به ایجاد این بیماری برای اولین بار ندارد.

این مطالعات دارای پیامدهای مهمی برای افرادی است که به بیولوژی بیماری های پیچیده فکر می کنند و به ویژه نشان می دهد که واریته های ژنتیکی ممکن است مسیرهایی را کنترل کنند که نتایج بالینی این بیماری ها را هدایت می کنند بدون این که با تشخیص این بیماری ها مرتبط باشند.

 


...::::کشف مواد افزاینده رشد عصب در مهندسی بافت::::...

کشف مواد افزاینده رشد عصب در مهندسی بافت
دانشمندان موفق به القای رشد عصب با ایجاد کلاژن های مهندسی شده به همراه فاکتورهای رشد عصبی شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم" به نقل ازبنیان به گفته دکتر Xu چوب حاوی کانال های کوچک بیشمار هدایت کننده آب می باشد. با بریدن قطعات باریکی از آن نانوساختارهای درونی مشخص می گردد و می توان از آنها به عنوان نمونه های برای ساخت اشیاء استفاده کرد. در عوض پلاستیک از کانال هایی تشکیل شده است که لوله کشی پایه ای را برای دستگاه هایی مانند آنچه به آنالیز DNA در خون کمک می کند، ایجاد می کند. دکترXu با یک میکروتوم، دستگاهی که زیست شناسان برای بریدن قطعات باریکی از بافت ها از آن استفاده می کنند، قطعاتی از بافت تاندون گاو را برید. با آزمایش بر روی این قطعات بافتی او متوجه شد که می تواند خصوصیات میکروسکوپی سطح کلاژن را بر روی هرچیزی از رگ های خونی تا قرنیه نمایش دهد. کلاژن، پروتئینی است که به عنوان داربست برای رشد سلول عمل می کند.

 



*کارشناس مسئول گياهان دارويي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: روغن بادام برطرف کننده درد گوش بوده و باعث نرمي پرده صماخ مي‌شود*

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز؛اصغر نقشی اظهار داشت: مغز بادام، برگ و ميوه گُل آن داراي خواص دارويي هستند.

وي تصريح کرد: مغز ميوه بادام حاوي انواع ويتامين‌ها از جمله ويتامين B، املاح معدني، قند و مقادير فراواني فسفر است.

نقشی ادامه داد: کارشناسان مصرف دَم كرده برگ و گل درخت بادام را در رفع سرفه‌هاي پياپي موثر دانسته اند.

کارشناس مسئول گياهان دارويي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي یادآور شد: برگ درخت بادام شيرين، اثر آرام‌كننده و صفرابُر داشته و به دليل تنظيم و تقويت اعمال كبد، مصرف آن توصيه شده است.

وي افزود: مالیدن روغن بادام به پِلک، تقويت ديد و بينايي را در پی خواهد داشت.

کارشناس مسئول گياهان دارويي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي اظهار داشت: روغن بادام با ايجاد طراوت و شادابي پوست موجب رفع ترك پوست مفيد مي شود.

نقشی تاکید کرد: مصرف زياد بادام باعث ورم روده و استفراغ مي‌شود.


...:::: شکر سم سفید ::::...
 
بدون آنکه متوجه باشیم قند و شکر بر سر سفره ایرانی، از صبحانه گرفته تا میان وعده‌ها جا خوش کرده است؛ غافل از اینکه این ماده غذایی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت،‌ چاقی و حتی سرطان باشد.
شکر سم سفید

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز؛حامد پورآرام در مورد مضرات مصرف قند و شکر اظهار داشت: امروزه متأسفانه به طور ناخودآگاه مردم فکر می‌کنند که باید به همراه چای خود قند مصرف کنند و شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم.



...::::لمس لب و دهان جنین را برای تولد آماده می کند::::...
 
پژوهشگران با استفاده از سونوگرافی چهار بعدی، دریافتند جنین در اواخر دوران بارداری، با انجام یک سری کارهای ترتیبی، زمینه را برای ورود خود به دنیای جدید فراهم می کند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرگزاری مهر؛پژوهشگران دانشگاه دورهام می گویند انجام این کارها نشان دهنده چگونگی وضعیت رشد جسمی و روحی جنین پیش از تولد است.

نوزادان در حالی که هنوز در رحم مادر هستند لمس کردن را می آموزند و لمس کردن سر و صورتشان در آن زمان می تواند نشان دهنده این وضعیت جسمی و روحی آنها پیش از ورود به دنیای جدید باشد.

برای نخستین بار روانشناسان کشف کردند جنین ها در مراحل انتهایی بارداری می توانند نه تنها به حرکات دست به سوی دهانشان واکنش نشان دهند بلکه این حرکت را پیش بینی می کنند.

 



...::::پيوند موفقيت آميز نوعي داربست سلولي سه بعدي توسط محققان ايراني::::...

پيوند موفقيت آميز نوعي داربست سلولي سه بعدي توسط محققان ايراني
پژوهشگران دانشكده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اميركبير به توليد نوعي داربست نانوليفي سه بعدي با ساختار پوسته - مغزي با قابليت كاربرد در ترميم ضايعات نخاعي موفق شدند.
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان؛دكترفاطمه زماني پژوهشگر اين طرح، روند طبيعي ترميم بافت هاي عصبي را كند، دشوار و گاهي غيرقابل ترميم دانست و گفت: محققان به دنبال راه هايي هستند تا بتوانند اين روند را تسريع و تقويت كنند تا در نهايت براي ترميم عصبي در انسان مورد استفاده قرار گيرد. 
وي افزود: در اين طرح اثر كاشت نوعي داربست از الياف متخلخل پليمري در ابعاد نانو بر روي رشد سلول هاي عصبي آزمايش و نشان داده شد كه اين داربست مي تواند رشد و تكثير سلول هاي عصبي را تسريع كند. 

 



...::::ششمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی آغاز به کار کرد::::...

ششمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی آغاز به کار کرد
*ششمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران صبح امروز چهارشنبه 17 مهر ماه، در سالن همایش های بیمارستان لبافی‌نژاد برگزار شد*
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت _ ایران"به نقل ازبنیان، انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان لبافی‌نژاد این کنگره را برگزار کرده است.
 
این کنگره  برای متخصصان ارولوژی، ارولوژی اطفال ، نفرولوژی، زنان ، رادیولوژی و پزشکی قانونی از امتیاز بازآموزی برخوردار است و  تازه های جراحی های کم تهاجمی، نتایج روشهای درمانی مداخله ای جدید و آخرین دستاوردها و نوآوریها درخصوص جراحیهای لاپاراسکوپی و هم اندیشی متخصصان این رشته با یکدیگر از جمله محورهای مورد بحث در این کنگره خواهد بود.
 
همزمان با این کنگره نمایشگاهی از تجهیزات لاپاراسکوپی، اندویورولوژی و ابزار مرتبط جراحی و تصویربرداری نیز برگزار شده است.

 


...::::سیاهی که دور چشمان را می گیرد::::...

*استرس؛اظطراب؛مشکلات هورمونی وکم خوابی عارضه سیاهی دور چشم را در افراد بالا می برد و هنوز درمان قطعی برای کاهش اثرات آن وجود ندارد*

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار باشگاه خبرنگاران؛كاشاني متخصص پوست ومو گفت:سياهي دور چشم از جمله مشكلات پوستي محسوب مي شود كه مشكلات هورموني واعصاب و روان شدت اين بيماري را افزايش مي دهد.

وي افزود:خواب منظم تغذيه مناسب وعدم مصرف دخانيات كم بودن استرس و اضطراب سياهي دورچشم را كاهش مي دهد.

وي خاطرنشان كرد : گاهي سياهي دور چشم خود به تنهايي يك بيماري نيست بلكه كم خوني، ومشكلات هورموني ديگر مي توانند زمينه ساز اين بيماري باشند.

كاشاني افزود: درمان قطعي به منظور رفع سياهي دور چشم هنوز انجام نشده است اما استفاده از كرم هاي موضعي تا حدي از شدت اين بيماري مي كاهد.

 


...:::: تولید سلولهای بنیادی پرتوان القایی با کارایی بالا از سلول های تک هسته ای خون بند ناف انسان ::::...

*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:تولید سلولهای بنیادی پرتوان القایی با کارایی بالا از سلول های تک هسته ای خون بند ناف انسان*

سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) امیدهای زیادی را در طب ترمیمی ایجاد کرده است. تولید سلول های بنیادی پرتوان القایی از سلول های تک هسته ای خون بند ناف (UCBMCs) نوزادان نابالغ از نظر ایمنی  دارای اهمیت زیادی است. در اینجا ما گزارشی از تولید سلول های iPSCs  با کارایی بالا انسانی را از UCBMCs، با استفاده از یک سیستم لنتی  ویروس القا کننده - DOX حامل چهار فاکتوریاماناکا ( oct-4, cMyc, Klf-4,Sox-2)  ارائه می کنیم.. ما این سلول را با با بهینه سازی پروتکل موجود القای iPSC تولید کردیم. سلول های iPSCs مشتق از UCBMC (iPSCs - UCB) دارای ویژگی هایی مشابه با سلولهای بنیادی پرتوان جنین انسان (hESCs) است. این مطالعه استفاده از UCBMCs را درتولید سلول های iPSCs بسیار کاربردی انسان برجسته می کند که می تواند توسعه درمان های ترمیمی مبتنی بر سلول را در بیماران مبتلا به بیماری های مختلف تسریع کند.


 


...:::: برداشت سلول های بنیادی عصبی از مغز موش ها با آهن ربا! ::::...

محققان دانشگاه آکسفورد در تجربه ای شبیه شعبده بازی توانسته اند به درون مغز یک موش راه پیدا کرده و بدون آسیب به حیوان؛سلول های بنیادی عصبی آن را بیرون بکشند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا؛ از آنجایی که این روش از نانوذراتی استفاده کرده که در حال حاضر برای کاربری در انسان تائید شده‌اند، امید است که برای استخراج سلولهای بنیادی عصبی در درمان بیماریهای انسان همچون پارکینسون، هانتینگتون و ام‌اس نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

 استخراج این سلولهای بنیادی عصبی از بیماران نیازمند می‌تواند از رد سیستم ایمنی جلوگیری کند اما برداشتن این سلولها آسان نیست. از این رو دانشمندان شیوه‌ای را ایجاد کرده‌اند که بطور ایمن این سلولها را که در حفره‌های مغزی موسوم به شکمچه‌های مغز قرار دارند، بیرون بکشند.

 محققان نانوذرات مغناطیسی را با پادتنهایی پوشش دادند که به پروتئینهای موجود در سطح سلولهای بنیادی عصبی می‌چسبند. آنها سپس این نانوذرات را به شکمچه‌های جانبی مغز موش تزریق کردند. شش ساعت بعد پس از اتصال نانوذرات به سلولها، محققان از یک میدان مغناطیسی در اطراف سر موشها برای کنار هم قرار دادن سلولهای بنیادی استفاده کردند که سپس می‌توانستند آنها را با یک سرنگ از مغز بیرون بکشند.

 این محققان پس از آزادسازی سلولهای بنیادی از نانوذرات دریافتند که می‌توانند آنها را در ظرف آزمایشگاهی پرورش دهند؛ به این معنی که سلولها در جریان این فرآیند آسیب ندیده بودند. این در حالیست که موشها چند ساعت پس از جراحی بدون هیچ اثر جانبی دوباره روی پای خود ایستادند.

 


...::::تبدیل سلول های بنیادی به کارخانجات دارویی هدفمند::::...

تبدیل سلول های بنیادی به کارخانجات دارویی هدفمند
یک گروه تحقیقاتی روشی را جهت استفاده از سلول های بنیادی به عنوان وسیله انتقال دارو گزارش کردند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان؛دانشمندان رشته های mRNA تغییر یافته را به سلول های بنیادی مزانشیمی بافت پیوندی وارد کرده که موجب القای ترشح پروتئین های چسبنده سطحی و ترشح  یک مولکول ضدالتهابی به نام IL-10 از این سلول ها می شوند. زمانی که این سلول ها به جریان خون موش تزریق می شوند، این سلول های تغییریافته انسانی توانایی اتصال به نواحی التهابی و ترشح عوامل بیولوژیکی کاهش دهنده تورم را دارند.

 

 



...:::: سندروم ژیلبرت چیست؟ ::::...

سندرم ژیلبرت اختلالی شایع بوده كه حدود ۷٪ جمعیت را مبتلا می سازد و عبارت است از افزایش غلظت بیلی روبین خون (یك ماده زاید حاصل از تجزیه گلبولهای قرمز خون) كه به صورت زردی (بویژه در چشم ها )خود را نشان می دهد. این بیماری در هر دو جنس و در تمام سنین دیده می شود اما تمایل چشمگیری به جنس مذكر دارد این نشانگان از تولد با فرد همراه است اما علایم آن ممكن است تا 40-20 سالگی آشكار نشوند.


به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت؛سندرم ژیلبرت (به انگلیسی: Gilbert's syndrome)‏ یک بیماری خوش‌خیم مزمن است. در این اختلال کبد در دفع بیلی روبین به درستی عمل نمی‌کند و افزایش غلظت بیلی روبین در خون سبب زردی پوست می‌شود.

بیماری "ژیلبرت" بصورت اتوزوم غالب منتقل می شود. یعنی اگر یکی از والدین دارای این بیماری باشد احتمال انتقال ژن منفرد آن به هر کدام از فرزندان و بروز اثرات آن50% است.

این بیماری در واقع یک سندرم كاملا خوش خیم است و آنزیمهای كبدی طبیعی هستند و در اکثر مواقع به طور اتفاقی در آزمایشات معمول پیدا می شود .

زردی رنگ چشمها که در بیماران بروز می کند گاهی كم و گاهی زیاد است.



...:::: کشف روشی جدید جهت تخصصی شدن مجدد سلول های بنیادی ::::...

کشف روشی جدید جهت تخصصی شدن مجدد سلول های بنیادی
دانشمندان با کشف روشی به نام تخصصی شدن مجدد، سلول های پرتوان القا شده (iPSC) را به سلول های خون ساز و سلول های پیش ساز برای مدل های حیوانی جهت مدل سازی بیماری ها در in vivo تبدیل کردند .

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان یک تیم تحقیقاتی، روشی جدید را برای تغییر سلول های بنیادی پرتوان القا شده (iPSCs) به سلول های بنیادی خون ساز و سلول های پیش ساز برای مدل سازی بیماری ها در in vivo گزارش کردند. با این استراتژی که تخصصی شدن مجدد نام گرفت، این تیم تحقیقاتی برموانع تکنیکی جهت ایجاد مدل های حیوانی بیماری های خونی از هزاران دودمان سلولی iPSC فائق آمدند.

اصلی ترین مزیت این تکنیک ترکیبات مورد استفاده در آن می باشد. این تیم تحقیقاتی در ابتدا با سلول های iPSC ای که به پیش سازهای میلوئیدی تبدیل می شدند،کار خود را آغاز کردند که نزدیکی بیشتری  به پیش سازهای خون ساز نسبت به پوست و یا انواع سلولی کاملأ تمایز یافته داشت . سپس محققین با استفاده از یک گروه اانتخاب شده ای از فاکتورهای رونویسی باعث تغییر سلول ها به  رده تعهد یافته میلوئیدی وپیش سازهای خونی شدند.از این روش تخصص یافتگی مجدد می توان  به عنوان راهکاری جدید در  تولید تعداد زیادی از سلول های مورد نیاز برای ایجاد مدل های حیوانی ازسلول های  iPSC تولید شده انسان هایی که از اختلالات خونی مانند آنمی و تالاسمی رنج می برند،یادکرد.


...:::: کشف پروتئینی که نقش مهمی در زندگی یا مرگ سلول دارد ::::...

هر سلول در یک ارگانیسم دارای سنسوری است که سلامت محیط داخلی خود را اندازه گیری می گیرد.این "زنگ خطر"در شبکه آندوپلاسمی (ER)؛یافت می شود که قادر به حس استرس سلولی بوده و می تواند پاسخ های نجات یا مرگ سلول را اعمال کند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی، یک تیم از موسسه تحقیقاتی بیومدیکال ( IRB )، در بارسلون کشف کرده است که پروتئین Mitofusin 2 (Mfn2) داری یک نقش حیاتی در اندازه گیری درست سطح استرس بوده و همچنین در مسیر تعمیر یا مرگ سلول موثر است.
محققان، برخی از مکانیسمهای ملکولی که Mfn2  را به استرس شبکه اندوپلاسمی مربوط می سازد را در آخرین نسخه از مجله علمی EMBO ، منتشر شده توسط سازمان زیست شناسی مولکولی اروپا، نشان دادند.



...::::فرایندی جدید برای ساخت غشاهای سلولی مصنوعی::::...

فرایندی جدید برای ساخت غشاهای سلولی مصنوعی
محققین با ساخت غشاهای سلولی مصنوعی سعی دارند تا به فهم بهتر عملکردهای غشای سلولی طبیعی برسند و به این منظور با استفاده یک دستگاه میکروسیال موفق به ساخت وزیکول هایی با دولایه غشایی شده اند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،غشاهای دربرگیرنده و داخلی سلول در بسیاری از عملکردهای سلول دخالت دارند. آن ها عملکردهای متابولیکی متنوع سلولی  را جدا می کنند، مواد ژنتیکی را بخش بندی می کنند و با فعالیت های بیوشیمیایی سلولی جداگانه فرایند تکامل را هدایت می کنند. هم چنین این غشاها بزرگترین و پیچیده ترین ساختارهایی هستند که سلول سنتز می کند. شناخت و درک ده ها عملکرد بیوشیمیایی مختلف غشاهای سلولی نیاز به داشتن توانایی ساخت مدل های سینتتیک این ساختارهای چندلایه پیچیده دارد.

دکتر Paegel می گوید: ساختن لایه به لایه غشاها به ما اجازه می دهد سلول های سینتتیک با پیجیدگی های غشایی دلخواهمان  در مقیاس مولکولی و فوق مولکولی بسازیم، ما اینک قادر هستیم ترکیب مولکولی لایه های داخلی و خارجی غشای دو لایه سلولی را کنترل کنیم، حتی می توانیم غشاهای چند لایه ای بسازیم که پوشش هسته سلولی را شبیه سازی می کنند.

محققین یک دستگاه میکروسیالی طراحی کرده اند که شامل یکسری فنجان های میکروسکوپی است که هر کدام یک قطره آب را درون حمامی از روغن و چربی گیر می اندازد، مولکول هایی که غشای سلولی را تشکیل می دهند. این قطرات به دام افتاده آماده هستند تا به عنوان پایه یکسری لایه های لیپیدی عمل کنند.

قطرات آب پوشیده با روغن برای اولین بار در آب فرو برده می شوند. به نحوی که  در محل ارتباط آب/روغن قطره های به دام افتاده برخورد می کنند. دومین لایه لیپیدی قطرات را می پوشاند و آن ها را به وز یکول های تک لایه تبدیل می کند و سپس لایه نهایی چربی روی قطرات به دام افتاده ر سوب می کند و ایجاد وزیکول های دولایه را می کند.

 


...::::جمع آوری خون بند ناف برای نوزاد بی خطر است::::...

جمع آوری خون بند ناف برای نوزاد بی خطر است
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان؛یک متخصص زنان و زایمان گفت: فرایند جمع آوری خون بند ناف برای نوزاد بدون درد و بی خطر است و سوزن به اعضای داخلی نوزاد آسیب نمی رساند.
دکتر فریبا رضایی در گفتگو با خبرنگار "بنیان" تصریح کرد : خون بندناف پس از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود در حالیکه این خون مملو از سلول‌های بنیادی است که می توانند ده ها بیماری را درمان کند.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی در این حوزه به خانواده ها بسیار ضعیف است، خاطر نشان کرد: متاسفانه بسیاری از خانواده ها تصور می کنند با ذخیره خون بندناف به نوزادشان آسیب می رسد در حالیکه اینگونه نیست و در برخی شرایط حتی به نوزاد کمک می کند.

 



...::::مفاهیم: سلول‌ بنیادی چیست؟::::...


اغلب سلول‌های بدن انسان عملا قادر به تقسیم نیستند و بسیاری از زمان تولد تا مرگ شخص بدون تقسیم شدن حضور دارند.

البته بعضی بافتهای بدن نظیر خون، پوست و لوله گوارش دارای چرخه بازسازی سریعی هستند و در هر روز ممکن است چندین سلول جدید بسازند. به عنوان مثال یک مرد متوسط با وزن 70 کیلوگرم در هر روز 1011×2 سلول خونی می سازد. همچنین روزانه میلیونها سلول پوستی و گوارشی ساخته می شود. سلولهای بنیادی سلول‌هایی هستند که قادر به همانندسازی خود هستند و نیز می توانند طی فرایند تمایز به یک یا انواعی از سلولهای بالغ تبدیل شوند.

به طور کلی سلول‌های بنیادی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

سلول‌های بنیادی بزرگسال (Adult stem cells)،

سلول‌های بنیادی جنینی (Embryonic stem cells)

سلول‌های بنیادی بند ناف (Umbilical cord stem cells).

سلول‌های بنیادی بزرگسال مانند همه سلولهای بنیادی دیگر دو ویژگی مشترک دارند؛ اول اینکه قادر به ساخت کپی های خود به مدت طولانی می باشند و دوم اینکه می توانند به سلولهای بالغی با خصوصیات مورفولوژیک شناخته شده و با عملکرد اختصاصی تبدیل شوند.

این سلولها قادر نیستند به همه نوع سلول تمایز پیدا کنند بلکه تنها قادرند به سلولهای بالغ همان بافتی که در آن هستند تبدیل شوند (مثلا سلولهای بنیادی مغز استخوان که به سلولهای خونی تبدیل می شوند). سلولهای بنیادی بزرگسال بسیار کم و نادر هستند به عنوان مثال از هر 10 تا 15 هزار سلول مغز استخوان تنها یک سلول از نوع سلولهای بنیادی است.  منشا و چگونگی شکل گیری این سلولها به طور دقیق مشخص نیست و فرضیات مختلفی برای آن مطرح شده است از جمله اینکه این سلولها در هنگام تمایز جدا از بقیه مانده و تمایز نیافته اند. امروزه  سلولهای بنیادی از بافتهای مختلفی از جمله خون، مغز، نخاع، لوله گوارش، پوست، عضلات و غیره جدا شده‌اند.

نام سلولهای بنیادی جنینی (رویانی) از منشا آنها یعنی رویان گرفته شده است. در واقع این سلولها از یکی از مراحل ابتدایی تشکیل و توسعه جنین بنام مرحله بلاستوسیتی گرفته می شوند. به طور اختصاصی سلولهای بنیادی جنینی از توده سلولی درونی بلاستوسیت در مرحله پیش از لانه گزینی در دیواره رحم به دست می آیند. این سلولها هم قادر به همانندسازی خود هستند و هم قادرند به انواعی از سلولهای مختلف تمایز یابند.

دسته سوم سلولهای بنیادی سلولهای بند ناف هستند که همانطور که از نامشان بر می آید از خون بند ناف در هنگام وضع حمل جدا می شوند و قابل نگهداری هستند تا در آینده در صورت لزوم برای همان بچه یا اعضای خانواده وی و یا برای شخص دیگری استفاده شوند.

امروزه محققان در حال بررسی و آزمایش امکان کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای مختلف می باشند. از جمله بیماریهایی را که امیدهای زیادی به درمان آنها می رود می توان به آلزایمر و پارکینسون، آسیبهای نخاعی، دیابتها‌ (از طریق جایگزین نمودن سلولهای پانکراتیک ترشح کننده انسولین)، بیماریهای کرونری قلب (با جایگزینی سلولهای ماهیچه ای قلب)، بیماریهای کبدی مثل سیروز و غیره اشاره نمود.

*دکتر رضا کاظمی اسکویی
 دستیار تخصصی بیوتکنولوژی دارویی
 دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

درباره سلول هاي بنيادي

سلول‌هاي‌ بنيادي‌ داراي‌ دو ويژگي‌ اساسي‌ يعني‌ توانايي‌ تقسيم‌ شدن‌ و توليد سلول‌هايي‌ با خواص‌ يكسان‌ و ايجاد انواع‌ سلول‌هاي‌ تمايز يافته‌ هستند. براساس‌ توان‌ تمايزي‌، سلول‌ها را مي‌توان‌ به‌ انواع‌ ذيل‌ تقسيم‌ كرد:

1) سلول‌هاي همه‌ توان: ‌اين‌ سلول‌ها مي‌توانند همه‌ سلول‌ها اعم‌ از سلول‌هاي‌ فرد و سلول‌هاي‌ برون‌ جنيني‌ (جفت‌) را بسازند مانند سلول تخم و يا هريك از سلول‌هاي يك‌ جنين‌ دو سلولي‌ كه‌ هر سلول‌ آن‌ مي‌تواند‌ يك‌ فرد كامل‌ را بسازد.

2) سلول‌هاي پرتوان: سلول‌هايي‌ هستند كه‌ مي‌تواند غالب‌ يا همه‌ سلول‌هاي‌ فرد را بسازند. مثلا سلول‌هاي‌ بنيادي‌ جنيني‌ تحت ‌شرايط خاص‌ مي‌توانند يك‌ فرد را بسازند ولي‌ قادر به‌ ايجاد سلول‌هاي‌ برون‌ جنيني‌ (جفت‌) نيستند. سلول‌هايي‌ كه‌ از گنادهاي‌ جنيني‌ بدست‌ مي‌آيند و به‌ آن‌ سلول‌هاي‌ زاينده‌ جنيني‌ گفته‌ مي‌شود نيز جز‌ اين دسته هستند. سلول‌هاي‌ تمايز نيافته‌ سرطان‌ جنيني‌ مشتق‌ از تراتوكارسينوما نيز پرتوان هستند. تراتوكارسينوما‌، تومورهاي‌ تمايز يافته‌ خوش‌خيم‌ هستند كه‌ داراي‌ جمعيت‌هاي‌ تمايز نيافته ‌زيادي‌ هستند.

3) سلول‌هاي چند توان:‌ تعداد محدودتري‌ از انواع‌ سلولي‌ را مي‌توانند ايجاد كنند. مانند سلول‌هاي‌ بنيادي‌ واقع‌ در بافت‌هاي‌ بزرگسالان‌

سلول‌هاي بنيادي با دو ويژگي زيستي، توان نوسازي و قدرت تمایز، توجه محققان را در استفاده از آنها در طب ترميمي و درمان بدخيمي‌ها به خود جلب كرده است. به عنوان مثال مغز انسان حاوي سلول‌هاي بنيادي عصبي نادري است كه در شرايط خاص مي‌توان آنها را كشت و افزايش داد. ضمن آنكه مي‌توان با استفاده از ريزمحيط‌هاي خاصي آنها را به طرف سلول‌هاي مورد نظر تمايز داد

پژوهشكده رويان


...::::مکانیسم هرپس ویروس تلومری در طب پیوند::::...

مکانیسم  هرپس ویروس  تلومری در طب پیوند
پژوهشگران مکانیسمی را شناسایی کرده اند که توسط آن شکل ارثی herpesvirus 6 می تواند از کروموزوم فرار کند و در برخی شرایط مجددا فعال شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل از بنیان،تنها در بریتانیا نیم میلیون نفر که ممکن است حتی خود نیز مطلع نباشند در ژنوم خود نوعی ویروس به نام  herpesvirus 6  را دارند که از والدین خود به ارث برده اند.

پژوهشگران در این مطالعه تلومرها را مورد بررسی قرار داده اند. تلومرها ساختارهایی هستند که در انتهای کروموزوم قرار گرفته و نقش حفاظتی دارند. تلومر کوتاه شده یا آسیب دیده می تواند منجر به پیری سلول و یا  تغییرات ژنتیکی شود بنابراین تلومرها در فرایند پیری و سرطان نقش دارند. اشکال متعدد هرپس ویروس های انسانی به دنبال عفونت در بدن می توانند نهفته باقی  بمانند به این معنی که در مجموعه ای از سلول ها وجود خواهند داشت ودر مواردی مجدد فعال خواهد شد. در این تحقیق مشخص شده است که شکل ارثی هرپس ویروس 6 یاCI-HHV-6  در تلومرها قرار می گیرد. دراین افراد، ژنوم ویروس کامل است و همه ژن های مورد نیاز برای فعال شدن مجدد ویروس را دارد. تلومرهای حاوی ویروس ناپایدارند و مستعد حذف های ناگهانی هستند که منجر به کوتاه شدن آن ها می شود که به نوبه خود موجب ناپایداری بیشتر و در نهایت آزاد شدن ویروس خواهد شد. این یافته ها در زمینه پیوند می تواند حائز اهمیت باشد چرا  که درصورت حامل بودن فرد دهنده پیوند، مشکلاتی برای گیرنده پیوند ایجاد خواهد شد زیرا در این افراد سیستم ایمنی سرکوب می شود.

پژوهشگران معتقدند تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است تا مشخص شود ویروس چگونه از تلومر می گریزد، چه عاملی این فرایند را کنترل می کند و آیا کوتاه شدن تلومر در اثر پیری می تواند بر نرخ آزاد شدن ویروس مذکور از کروموزوم تاثیرگذار باشد.

 


...::::تبدیل سلول های حیوانات به سلول های بنیادین جنینی::::...

 

پژوهشگران مرکز ملی تحقیقات سرطان در مادرید اسپانیا توانستند با تغییر در سلول های حیوان، سلول های بنیادین بسازند که قابلیت رشد و تغییر به هریک از بافت های بدن را دارد.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، تاکنون این نوع سلول های بنیادین که به سلول های بنیادین چند قوه ای معروف هستند، تنها پس از برداشته شدن از حیوان در آزمایشگاه تکثیر می شدند. اما این محققان موفق شدند سلول ها را در بدن موش های زنده بسازند.
آنها دریافتند با کاربرد ترکیبی ازعوامل تغییر برنامه، می توان برنامه  ریزی سلول های رسیده را تغییر داد.

مانوئل سرانو مدیر تیم تحقیقاتی می گوید:«انتظار این نتیجه را نداشتیم. باعث شگفتی شد. این سلول ها بهتر از هر چیزی است که می توانستیم در آزمایشگاه بسازیم.»

سلول های کلیه، معده، روده و لوزالمعده موش ها، همه نشانه هایی به دست دادند که برنامه ریزیشان تغییر کرده است و به حالت بسیار تکثیر پذیر و پرتوانی بازگشته اند که آن را شبیه به سلول های بنیادین جنینی می کند.

سرانو افزود:«در بافت های متعدد ، سلول ها هویت خود را از دست می دهند مثلا سلول کبد دیگر سلول کبد نیست یا سلول روده دیگر سلول روده نیست بلکه به سلول جنینی تبدیل می شود.»

این کشفیات کاربردهای درمانی نظیرترمیم نخاع یا سلول های تولید کننده انسولین را به دنبال خواهد داشت اما هنوز تا رسیدن به این دستاوردها کار درازی در پیش رو است.

در خوش بینانه ترین حالت آزمایش های بالینی تا پیش از پنج سال دیگر آغاز نخواهد شد.


...::::ساخت اولین چسب قابل برنامه‌ریزی با دی‌ان‌ای جهان توسط دانشمندان ایرانی::::...




ساخت اولین چسب قابل برنامه‌ریزی با دی‌ان‌ای جهان توسط دانشمندان ایرانی

 

دانشمندان ایرانی موسسه مهندسی الهام گرفته از زیست‌شناسی ویس و همکارانش در دانشگاه هاروارد توانسته‌اند اولین چسب قابل برنامه‌ریزی جهان با دی‌ان ای را تولید کنند که به خودمونتاژی سازه‌های پیچیده کمک خواهد کرد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازخبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شیوه خودمونتاژی محققان با دکتر علی خادم حسینی، عضو هیات علمی موسسه ویس و مجید قدوسی، دستیار پژوهش این موسسه می‌تواند به حل یکی از چالش‌های اصلی در مهندسی بافت کمک کند.

 



با مشاوره پزشکی ژنتیک آشنا شویم...::::با مشاوره پزشکی ژنتیک آشنا شویم::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"در هر انسانی ۵-۱۰ ژن معیوب وجود دارد.پس از ازدواج فامیلی این ژن های معیوب و مشابه کنار یکدیگر قرار می گیرد. و سبب افزایش بروز اختلالات ژنتیکی در در ازدواج های فامیلی می شود.
در مشاوره پزشکی ژنتیک رابطه دو طرفه ای بین فرد و مشاور بوجود می آید که فرد می تواند از مشاور در زمینه های مختلف مربوط به اختلال ژنتیک راهنمایی و کمک بگیرد.
۱-در مورد تشخیص پیش آگهی بیماری و برخورد با آن
۲-آشنا شدن با چگونگی به ارث بردن بیماری و خطر ابتلا آن بیماری در سایر افراد خانواده
۳-مشورت در زمینه روش های موجود برای تشخیص بیماری قبل از تولد
۴-کمک مشاور در مورد راه های درمانی صحیح و حمایتی برای بیمار

/مواردی که نیازمند مشاوره ژنتیک است/

۱-ازدواج فامیلی
۲-عقب ماندگی ذهنی
۳-معلولیت های مادر زادی
۴-اختلال در رشد و کوتوله گی
۵-داشتن ظاهر غیر طبیعی
۶-مشکل و ابهام تناسلی
۷-سقط های مکرر،نازایی ،مرده زایی،عقیمی
۸-حامله شدن در سنین بالاتر از ۳۵ سال
۹-سرطان ، دیابت ،بیماری های قلبی-عروقی
۱۰-اختلالات عصبی-عضلانی
۱۱-بیماری های عصبی مزمن
۱۲-قرار گرفتن در معرض اشعه و استفاده از دارو و مواد شیمیایی

/زمان مشاوره ژنتیک/
۱-قبل از ازدواج
۲-قبل از بارداری
۳-در حین بارداری
۴-بعد از تولد اولین فرزند ناقص

جهت آمادگی در برابر اختلالات ژنتیکی حتما قبل از ازدواج مشاوره انجام دهید.
در ازدواج های فامیلی (پسرعمو و دختر عمو و………) بروز بیماری های ژنتیکی دو برابر ازدواج با افراد بیگانه است.در جهان امروز بیش از ده هزار بیماری ارثی شناخته شده است.اختلال در ژن ها یا کروموزوم ها موجب بیماری های ژنتیکی می شوند.

 


...::::عوامل نابود کننده ویتامین ها کدامند؟::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"عوامل زیادی باعث جذب نشدن ویتامین ها در بدن و از بین رفتن آن ها می شود از جمله :

1-مصرف قند و شکر و شیرینی قنادی، کارخانه ای و تصفیه شده (یعنی شکر سفید و کیک و بیسکویت ها)۲ -مصرف موادغذایی که شیوه نگهداری یا پخت آن صحیح نبوده است و همچنین غذاهای مصنوعی، صنعتی و کارخانه ای

۳ -داروهای شیمیایی ۴ -نوشیدنی های حاوی کافئین و شکر مانند قهوه، چای، شکلات ۵ -الکل۶ -موادمخدر و دخانیات۷ -چیپس و پفک و انواع کربوهیدرات های تصفیه شده۸ -آلودگی محیط

در روند سوخت و ساز قند به ویتامین B نیاز است؛ قندهای طبیعی مانند نیشکر، عسل، خرما و کشمش چندین نوع ویتامین B دارد ولی قندهای تصفیه شده در مراحل عمل آوری در کارخانه کلیه املاح و ویتامین و پروتئین خود را از دست می دهد و هیچ گونه ویتامین B ندارد.بنابراین افرادی که از شیرینی های غیرطبیعی استفاده می کنند، دچار کمبود ویتامین B می شوند.


 

...::::WNT3دارای توانایی پیش بینی پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی به آندودرم قطعی می باشد::::...

WNT3:به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از بنیان مقاله ای با عنوان  دارای توانایی پیش بینی پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی انسان به آندودرم قطعی می باشد

ایجاد سلول های عملکردی از سلول های بنیادی پرتوان القایی (PSCs) ازطریق تمایز آزمایشگاهی یک روش امیدبخش برای غربالگری دارو و سلول درمانی است. با این حال، مشاهده تنوع وسیع و غیر قابل اجتناب در پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی مختلف انسانی (hESC) و یا رده های سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSC) ، باعث می شود انتخاب یک رده سلولی مناسب برای تمایز به یک دودمان سلولی خاص دشوارباشد. دراینجا، ما شناسایی WNT3 را به عنوان یک نشانگر قادر به پیش بینی پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی جنینی انسان به اندودرم قطعی (DE) گزارش می کنیم. ما نشان می دهیم که، سطح  mRNA  مولکول WNT3  درسلول های بنیادی جنینی انسان با میزان تمایز به اندودرم قطعی آنها مرتبط است. علاوه براین، دستکاری سلول های بنیادی جنینی انسان از طریق کاهش و یا افزایش بیان WNT3 به ترتیب می تواند مانع یا سبب القا تمایز به اندودرم در یک روش وابسته به سطح WNT3 شود. درنهایت، آنالیز چندین دودمان از سلول های بنیادی جنینی انسان بر اساس سطوح بیان WNT3 ، اجازه پیش بینی دقیق پتانسیل تمایزآنها به اندودرم قطعی را می دهد. در مجموع، مطالعه ما ازاین مفهوم که WNT3 می تواند به عنوان یک نشانگر برای پیش بینی پتانسیل تمایزبه اندودرم سلول های بنیادی جنینی انسان بکار رود، حمایت می کند.

 


...::::سی.تی. آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی؟::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از مجله سیب سبز ؛ امروزه با کمک سی. تی. اسکن، عروق قلب بدون نیاز به آنژیوگرافی بررسی می‌شوند و در اکثر موارد بیمارانی که مشکلات قلبی دارند تنگی‌های احتمالی عروق‌شان با دقت بالا از این طریق قابل بررسی خواهد بود. به همین دلیل در بسیاری از مراکز دنیا میزان آنژیوگرافی تشخیصی به‌شدت کاهش پیدا کرده است. با استفاده از سی. تی. اسکن می‌توان نقشه تنگی‌های عروق را به دست آورد و بعد تصمیم به انجام آنژیوپلاستی، بای‌پس عروقی و... گرفت. به این ترتیب می‌توان خطرات احتمالی آنژیوگرافی ...



...::::تولید سلول های بنیادی در بدن موجود زنده::::...
دانشمندان اسپانیایی موفق شدند سلول های بنیادی جدیدی را در موش های زنده رشد دهند.
تولید سلول های بنیادی در بدن موجود زنده

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز،این دانش پژوهان می گویند موفقیت آنها احتمالاتی را برای تولید دوباره بافت های آسیب دیده در افراد مبتلا به گستره وسیعی از بیماری ها از جمله نارسایی قلبی تا ضایعه نخاعی فراهم می کند.

محققان در این پژوهش از همان دستور العمل تقویت رشد مواد تشکیل دهنده استفاده کردند که به طور معمول برای تولید سلولهای بنیادی در ظروف آزمایشگاهی به کار گرفته می شود؛ با این تفاوت که این سلول ها این بار در بدن موش های زنده آزمایشگاهی قرار داده شدند.

 



...:::: تولید اولین گوشت آزمایشگاهی ::::...

تولید اولین گوشت آزمایشگاهی
دانشمندان موفق به تولید اولین گوشت در محیط آزمایشگاه توسط سلول های بنیادی عضله شانه گاو شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از CBCnews اولین گوشت آزمایشگاهی از سلول های عضلانی شانه دو گاو تولید و پخته شد و در محضرعموم در لندن خورده شد. دو داوطلب تکه ای از همبرگر پخته شده از گوشت تولید شده از سلول های بنیادی گاو را تست کردند. این گوشت تولید شده از لحاظ بافتی کیفیت خوبی داشته ولی از نظر طعم به بررسی بیشتری نیاز دارد. دکتر Post و تیم تحقیقاتیش در دانشگاه Maastricht در هلند با تلاش 5 ساله موفق به ایجاد این برگر شدند. ابتدا سلول ها در محلول مغذی غوطه ور شده تا به بافت عضلانی تبدیل شوند. سپس به رشته های کوچکی از گوشت رشد یافتند. برای ایجاد یک تکه گوشت 140 گرمی در حدود 20000 رشته نیاز است.

 


صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است