انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 75
بازدید دیروز : 21
بازدید هفته : 133
بازدید ماه : 1260
بازدید کل : 166596
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از دکتر علی بهشتی؛سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA) چشم بيونيکي را متشکل از دو بخش بيروني و دروني تاييد کرد. بخش بيروني يک دوربين ويديويي کوچک و يک کامپيوتر است که روي عينک آفتابي سوار شده و روي سر قرار مي‌گيرد. بخش دروني هم يک شبکيه مصنوعي است که به صورت ايمپلنت درون چشم قرار داده مي‌شود. آنگاه تصاوير دريافتي دوربين ويديويي توسط کامپيوتر ترجمه شده و به صورت بي‌سيم براي شبکيه مصنوعي ارسال مي‌شوند. اين ابزار «سيستم پروتز شبکيه‌اي آرگوس 2» نام داشته و توسط يک شرکت توليد ابزار پزشکي کاليفرنيايي ساخته شده است. اين سيستم تنها براي بيماراني مورد استفاده قرار مي‌گيرد که دچار بيماري ژنتيکي نادري به نام retinitis pigmentsa شده‌اند. اين بيماري يک ناتواني بسيار نادر ژنتيکي است که باعث آسيب به سلول‌هاي حساس به نور مي‌شود که يک خط را درون شبکيه چشم تشکيل مي‌دهند. البته آرگوس ? امکان ديد واضح و شفافي را براي بيماران فراهم نمي‌آورد، بلکه آنها تنها حرکات و اشکال را تشخيص خواهند داد. اين ابزار هنوز از نظر ميزان اطلاعات ارسالي و همچنين کارايي داده‌هاي تهيه شده براي شبکيه مصنوعي محدوديت‌هاي فراواني دارد. اما اکنون ديگر مي‌تواند از حالت آزمايشگاهي خارج شده و با اين تاييديه به صورت عمومي توسط بيماران مورد استفاده قرار گيرد.

 


...::::عمل کاشت حلزون شنوایی گوش ::::...

(سرپرست مرکز کاشت حلزون شنوایی استان کرمان؛از نخستین عمل کاشت حلزون شنوایی گوش در جنوب شرق کشور در بیمارستان شفا)


 
 
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم" به نقل ازخبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان؛مریم عامی زاده عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای نخستین بار در جنوب شرق کشور، صبح امروز عمل کاشت حلزون شنوایی گوش  بر روی دختر بچه 2 و نیم ساله کرمانی انجام شد.


وی با بیان اینکه کاهش شنوایی این فرد دو طرفه بوده است؛ گفت: این عمل برای اولین بار در جنوب شرق کشور با موفقیت انجام شده است.


عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه زمان این عمل در بیماران 2 تا 2 نیم ساعت است؛ تصریح کرد: عمل این بیمار در مدت یک ساعت و نیم انجام شد.


ایشان دوره توان بخشی بعد از عمل این بیماران را 40 روز عنوان کرد و افزود: دوره توان بخشی 100 جلسه طول می کشد.


وی گفت: زمان عمل برای ناشنوایان از شروع گفتار بهتر است.

 


 

فشار چشم بالا به تدریج سبب ضعف بینایی و آب سیاه می شود که نباید آن را نادیده گرفت.

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"دکتر علیرضا رجعتی حقی، فوق تخصص شبکیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: برخی افراد دچار فشار چشم بالا بوده بدون آنکه خودشان مطلع باشند که به هنگام مراجعه برای معاینه چشم فشار چشم آنها هم اندازه گیری می شود.

وی تصریح کرد: البته وقتی فشار چشم بالا باشد در ابتدا ممکن است هیچ علامتی نداشته اما سپس می تواند سبب درد چشم شود که به طور طولانی مدت سبب ضعف بینایی ایجاد می کند.

وی متذکر شد: فشار چشم دلایل مختلفی مانند رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد نمک، بیماری های داخلی مثل دیابت، بیماری های چشمی و زمینه خانوادگی دارد که باید به آنها توجه کرد.

 

 رجعتی حقی خاطر نشان کرد: فشار چشم بالا به تدریج بیماری آب سیاه را ایجاد می کند.


..::::پاسخ سلولی به یک ماتریکس کلاژنی بدون سلول جدید جنینی: مفاهیمی برای ترمیم بافت::::..

«به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"مقاله اي به نقل ازبنیان،درمورد پاسخ سلولی به یک ماتریکس کلاژنی بدون سلول جدید جنینی: مفاهیمی برای ترمیم بافت»


مقدمه: PriMatrix (کمپانی  TEI Biosciences ، بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا) یک ماتریکس کلاژنی بدون سلول جدید مشتق شده از درم جنین گاو است که برای استفاده در زخم های نسبتاٌ ضخیم و تمام ضخامت طراحی شده است. این مطالعه به آنالیز پاسخ سلولی به PriMatrix در داخل بدن و همچنین توانایی این ماتریکس برای تسهیل بازسازی بافت سالم پرداخته است.

مواد و روش ها: پنج قطعه پنج میلیمتر مربعی از PriMatrix آبدهی شده به روش زیر جلدی در پشت موش های نوع وحشی پیوند شدند. بافت محل پیوند برای بررسی های بافت شناسی، ایمونوهیستوشیمی (IHC)، و فلوسیتومتری در زمان های مختلف تا روز 28 برداشته شد.

نتایج:  پیوندهایPriMatrix سبب پیشرفت بیولوژیکی با نفوذ گذرای سلول های التهابی، بکارگیری سلول های مزانشیمی و توسعه عروق شدند. آنالیز ایمونوهیستوشیمی نشان داد که اکثریت الیاف کلاژن پوست جنینی پیوند شده تا روز 28 باقی مانده اما تحت تغییرشکل و بازسازی سلولی برای تشکیل بافت با چگالی و مورفولوژی سازگار با درم سالم قرارگرفته است.

نتیجه گیری : پیوندهای PriMatrix تحت بازسازی درشرایط In vivo قرار گرفته و سبب تسهیل دربازسازی بافت با هیستولوژی طبیعی از طریق  پاسخ خفیف سلول های التهابی وسلول های پیش سازمی شوند. بازسازی بافت طبیعی به ویژه برای پیرامون زخم مهم است و این یافته ها تحقیقات بیشتر بر روی PriMatrix را تضمین می کنند.                                                                                                                  

 


..::::مقاله اي ازجنبه های مولکولی تکوین وتکامل چشم: از منشاء سلولهای شبکیه تا آینده طب ترمیمی::::..

«به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"مقاله اي به نقل ازبنیان درمورد جنبه هاي مولکولي تکوین و تکامل چشم:ازمنشاء سلولهاي شبکیه تا آینده طب ترمیمي»

یکی ازمسائل اصلی در زیست شناسی تکوین تکاملی این است که چگونه چشم از نظر مورفولوژیکی و عملکردی اشتقاق می یابد. با این حال، مکانیسم یکپارچگی و یا الگوی حاکم بر تنوع چشم همچنان حل نشده باقی مانده است. در این بررسی، من ابتدامفهوم زیستی تکوین تکاملی چشم را با تمرکز بر دریافت نورکه ویژگی اصلی سلول های شبکیه است توضیح می دهم . سپس، تکوین ابتدایی چشم مهره داران و نقش یک ژن homeobox به نام Lhx1  را در تقسیم مجدد شبکیه به دو منطقه، شبکیه عصبی و اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه از پریموردیوم بینایی، به اختصار بیان می کنم. این دومنطقه شبکیه از اجزاء اصلی چشم بوده بطوریکه درچشم های ابتدایی از جمله درپلاناریا (ازکرم های پهن) یافت می شوند. در نهایت، من وجود یک زیرگروه جدید از سلولهای شبکیه چشم با توانایی حساسیت به نوررا بر اساس مطالعات اخیر خود بر روی پیگمانهای نوری آتیپیک (opsins) در مهره داران ارائه خواهم کرد. از آنجا که بیماری های انسان مربوط به انحراف انواع مختلفی از سلول ها به دلیل تغییر در بیان ژن هستند، درک دقیق مکانیسم تنوع سلولی و کشف پروفایل مولکولی زیرگروه های سلولی برای آینده طب ترمیمی ضروری می باشد.

 


..:::: گریه کردن فضايي ها راببینید! ::::..

کریس هدفیلد،‌ فضانورد کانادایی که در زمان حضورش در ایستگاه فضایی به شهرت خاصی رسیده در جدیدترین ویدیوی خودش ...

 

 

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل ازباشگاه خبرنگاران کریس هدفیلد،‌ فضانورد کانادایی که در زمان حضورش در ایستگاه فضایی به شهرت خاصی رسیده در جدیدترین ویدیوی خودش، حالت گریه کردن در فضا را تشریح می کند. این فضانورد که در فیلمش در حال گریه کردن است ، نشان می دهد که اشک های چشم او پس از جاری شدن از چشم هایش تغییر حجم می دهد و حجیم تر می شود.

 

 

 


..:::: مقدمات تدوین شناسنامه بیماري هاي ژنتیکي آغاز شد ::::..


رییس اداره ژنتیک وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکي با بیان اینکه براي تحت پوشش قراردادن هزینه هاي درماني بیماري هاي ژنتیکي نیازمند تدوین شناسنامه بیماري هاي ژنتیکي هستیم،گفت:از نقطه نظر فني،اقدامات قابل ملاحظه اي براي تدوین این شناسنامه ها صورت گرفته است.

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"دكتر اشرف سماوات روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: فهرست بلندي از بيماري هاي ژنتيكي مانند بيماري هاي خونريزي دهنده از جمله هموفيلي ، بيماري هاي كم خوني ارثي از جمله تالاسمي، بيماري هاي كروموزومي از جمله سندروم داون، بيماري هاي ارثي گوش، بيماري هاي ارثي چشم از جمله آرپي (نوعي بيماري شبكيه چشم) و فهرست برنامه هاي پيشگيري و كنترل تعيين كننده هاي ژنتيكي بيماري هاي ارثي قلبي، ديابت و سرطان ها، تهيه شده است.

وي تاكيد كرد هزينه هاي آزمايش ها و درمان بيماري هاي ژنتيكي بسيار سنگين است و بيمه ها نيز كمك خوبي در اين زمينه مي كنند اما به نظر مي رسد اين كمك ها كافي نيست.
رييس اداره ژنتيك وزارت بهداشت با اشاره به مشكلات بودجه اي سازمان هاي بيمه گر، خاطرنشان كرد بودجه هاي بيمه هاي سلامت، كفاف پوشش هزينه هاي بيماري هاي ژنتيكي پرخرج را نمي دهد.
دكتر سماوات گفت: براي تحت پوشش قرار گرفتن هزينه هاي درماني بيماري هاي ژنتيكي ، ابتدا بايد هزينه اثربخشي آنها مشخص شود ؛ در اين برنامه بايد معلوم شود كه بيماري هاي ژنتيكي داراي چه شرايطي هستند، چگونه بايد كنترل شوند و براي كنترل آنها بايد از چه روش هايي استفاده شود.
وي افزود:تعداد زيادي از انواع بيماري هاي ژنتيكي و مادرزادي در جهان وجود دارد كه از بين آنها بايد بيماري هاي اصلي را فهرست كرده و هزينه اثربخشي آنها با چند الگو، مشخص شود.
دكتر سماوات اضافه كرد: تعيين هزينه اثربخشي بيماري ها بايد بصورت يكپارچه براي تمام بيماري ها صورت گيرد تا بطور مثال امكان مقايسه وضعيت بيماري هاي ژنتيكي با ضايعات ناشي از سوانح براي سازمان هاي بيمه گر ، فراهم شود.
                                                                                                                                                                                                                                                                                       


..:::: مراقب بیماري هاي ناشي از کار با رایانه باشید ::::..

هرچند رايانه ها، جزو لاينفك زندگي امروز شده اند و بسياري از شاغلان در ادارات و شركت ها ، ساعات زيادي از وقت خود را پشت اين دستگاه ها مي گذرانند اما كار مداوم با رايانه ها مي تواند عوارض خطرناك و متعددي را براي كاربران ايجاد كند.
يكي از بيماري هاي ناشي از كار با رايانه ، سندرم بينايي رايانه اي است چنانكه سازمان نظام پرستاري در اين باره هشدار داده است كه نشستن بيش از دو ساعت در روز ، پشت رايانه، احتمال ابتلا به سندرم بينايي رايانه‌اي را افزايش مي دهد.
مهم ترين علايم اين بيماري ، خستگي چشم، خشكي و تحريك پذيري چشم، خستگي عمومي بدن و سردردهاي مكرر است.
علاوه بر بيماري هاي چشمي، كاربران رايانه، دست‌، بازو، پشت و گردن خود را عموما در يك حالت ثابت قرار مي‌دهند كه اين عمل موجب وارد شدن فشار زياد در مدت زمان طولاني روي ماهيچه‌ها و تاندون‌هاي فرد مي‌شود و در نهايت مي‌تواند به مشكلات عضلاني و مفصلي منجر شود.


**چگونه از بيماري هاي ناشي از كار با رايانه پيشگيري كنيم؟
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل ازكارشناسان بهداشتي به كاربران رايانه توصيه مي كنند براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي چشمي به طور مداوم پلك بزنند چراكه با اين كار اشك در چشم جريان پيدا مي‌كند و نه تنها از خشكي چشم جلوگيري مي‌كند، بلكه به طور طبيعي خاصيت درماني دارد.



..::::ساخت اندام بدن به شیوه عنکبوتي!::::..

 

محققان دانشگاه کالج لندن با استفاده از جریان ثابتی از سلولهای مخلوط با یک پلیمر برای بافتن بافتهای جدید، روش ساخت اندام بدن مشابه ساخت تارهای عنکبوت را به نمایش گذاشتند.

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آنها بر این باورند که این شیوه می‌تواند نتایج بهتری از شیوه‌های دیگر ساخت اندام بدن برای پیوند ارائه کند.

 

محققان این شیوه را با ساخت رگهای خون در موشها آزمایش کردند.

 

شیوه‌های زیادی برای پرورش اندام در آزمایشگاه مورد استفاده است. برخی از آنها با یک چارچوب مصنوعی آغاز شده که سپس با سلولهای خود بیمار پر شده و پیوند زده می‌شود. تاکنون چند بیمار با استفاده از این شیوه از مثانه جدید برخوردار شده‌اند.

 

یک شیوه دیگر شامل گرفتن اندام از یک بدن مرده و پاکسازی آن از سلولهای اولیه با پاک‌کننده برای دستیابی به یک چارچوب پروتئینی است. سپس این چارچوب با سلولهای بیمار پر شده و در بدن فرد قرار می‌گیرد. تاکنون محققان با استفاده از این شیوه توانسته‌اند نای تولید کنند.

 

محققان دانشگاه کالج لندن در حال استفاده از فناوری الکتروریسی برای تولید اندام هستند. آنها تصور می‌کنند که این شیوه می‌تواند با ساخت سلولها در محل پیوند بر چالشهای کاشت سلول در چارچوبهای پروتئینی غلبه کند.

 

این شیوه با ترکیبی از سلول و پلیمر آغاز شده و سپس از یک سوزن الکتریکی 10 هزار ولتی برای کشیدن الیاف به شیوه مشابه تار بافتن عنکبوت استفاده می‌شود. پس از بافتن یک لایه ضخیم می‌توان سلولها را در آن ادغام کرد.

 

فناوری الکتروریسی برای ساخت رگهای خونی بوسیله دوخت متقاطع الیاف بر روی یک استوانه چرخنده مورد استفاده بوده که تا نیمه در یک مایع برای تغذیه سلولهای زنده قرار گرفته است.

 

پژوهش جدید دانشمندان که در مجله Small منتشر شده، نشان‌دهنده امکان تولید رگهای خونی موش با سه لایه جداگانه بوده است.

 

 


..::::کشف چگونگي ارتباط چشم با مغز::::..

 


تحقیقات جدید مدار بسیار مهمی را درون سیستم بصری شناسایی کرده است که به چگونگی ارتباط چشم با مغز کمک می کند؛ کشفی که می تواند به یاری درمان تنبلی چشم بیاید.

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل از افکارنیوز، آمبلیوپی یا تنبلی چشم رایج ترین علت کاهش بینایی در کودکان، نوعی اختلال دید است و وقتی روی می دهد که مغز یک چشم را به نفع چشم دیگر نادیده می گیرد.

پنجاه سال تحقیقات در مورد این مشکل چشمی به یک تئوری کلی از شکل پذیری موسوم به مدل آستانه متغیر منجر شده است. این تحقیقات جدید یک تکه اصلی از این مدل را آزمایش می کند که در وهله نخست به نظر می رسد در تضاد با سلطه چشمی است.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در ایروین این تئوری را بر روی موش ها بررسی کردند.

 



بیمار ناخنک چشم از بیماری های شایع قرنیه چشم است که علت مشخصی نداشته اما می تواند جنبه ارثی و فامیلی داشته و نور آفتاب و آلودگی هوا سبب تشدید آن شود.


به گزارش"انجمن آرپي و اشتارگارت ایران ـ تي یلم"دکتر علیرضا رجعتی حقی، فوق تخصص شبکیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: ناخنک چشم یک بیماری شایع قرنیه است و به صورتی است که یک زائده گوشتی از قسمت داخلی چشم شروع شده و روی قرنیه را فرا می گیرد.

وی تصریح کرد: این زائده به طور معمول سفید رنگ بوده که گاهی پرخون می شود و رنگ قرمزی می گیرد.
دکتر رجعتی حقی متذکر شد: این بیماری بیشتر در سنین میانسالی بروز می کند و علت مشخصی نداشته اما می تواند جنبه ارثی و خانوادگی داشته باشد.

وی متذکر شد: قرار گرفتن در معرض آفتاب و آلودگی هوا سبب تشدید این بیماری می شود.
این فوق تخصص خاطر نشان کرد: اگر ناخنک چشم وسیع باشد سبب کاهش دید و تاری می شود و درمان این بیماری هم با عمل جراحی انجام می شود.

 


..::::تولد نوزاد سالم از والدین مبتلا به بیماري هاي تک ژني امکان پذیر شد::::..

تولد نوزاد سالم از والدین مبتلا به تالاسمی امکان پذیر شد

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"محمد حسین یادگاری روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این نهاد با همکاری پژوهشگاه های ابن سینا، رویان و انستیتو پاستور توانسته مشکل زوج هایی را که می توانند باروری طبیعی داشته باشند اما از لحاظ مشکلات ژنتیکی، احتمال تولد فرزند مبتلا به بیماری های ژنتیکی تک ژنی مثل بتا تالاسمی در آنها وجود دارد، بر طرف کنند.
وی اظهارکرد: در این روش از لانه گزینی ژن معیوب بیماری های تک ژنی نظیر تالاسم و انتقال آن به رحم پیشگیری می شود.
یادگاری همچنین گفت: پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی با همکاری سازمان گسترش فناوری های نوین اقدام به تولید انبوه مواد اولیه تحقیقاتی فرآورده های بیولوژیک برای مصرف مراکز تحقیقاتی در داخل کشور کرده است.
وی با اشاره به همکاری دو جانبه انستیتو پاستور و جهاد دانشگاهی در خصوص انجام تحقیقات برای استفاده از پروتئین های موجود در شیر حیوانات تراریخته شنگول و منگول برای درمان بیماری های خونی افزود: در شیر این حیوانات پروتئین هایی وجود دارد که برای درمان بیماری های خونی می توان استفاده کرد.
رییس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: ما در رشته های علوم پزشکی، فنی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، هنر، علوم مهندسی تحقیقات خوبی انجام داده ایم.

 


..::::پژوهشگران دوربینهاي هوشمند براي کمک به افراد کم بینا تولید کرده اند::::..

پژوهشگران دوربینهای هوشمندی برای افراد نابینا و کم بینا تولید کرده اند که قادراست روی کالاها را بخواند.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل از شبکه تلویزیونی یورونیوز، این دوربین هوشمند جیبی به عینک متصل می شود و قادر است با اشاره کاربر اطلاعات مربوط به کالا را بخواند.
عبور از خیابان، خرید یا سوار شدن در اتوبوس برای افراد کم بینا با این عینک آسان تر می شود.
دوربین هر چه را در برابر کاربر قرار گرفته باشد، اسکن می کند و می تواند اطلاعات موجود را بخواند.
این ابزار به جای استفاده از هد فون با استفاده از نوعی فناوری صدا را از راه استخوان جمجمه به گوش هدایت می کند و در نتیجه گوش فرد مسدود نمی شود.


عینک های آفتابی استاندارد

..::::عینک های آفتابی استاندارد چه عینک هایي هستند؟::::..

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"عینک هایی که ارتفاع کم دارند و تخت هستند نمی توانند از چشم محافظت کنند. بهترین رنگ برای عینک های آفتابی خاکستری و سپس قهوه ای است.

 


 
..::::از بیماری آب‌مروارید چه می دانید؟::::..

آب مروارید یا cataract نوعی بیماری چشم با دلایل گوناگون است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی چشم مختل می شود.

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم" آب مروارید یا cataract نوعی بیماری چشم با دلایل گوناگون است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی چشم مختل می شود. خوشبختانه بیماری چشمی آب مروارید در بیشتر موارد در زمانی که به آن " زمان رسیدن " می گویند با جراحی ساده ای برطرف می شود.
 
بزرگنمایی یک چشم دچار آب مروارید در یک اسلیت لمپ با نوردهی منتشر
 
ریشه‌های بیماری
 
این بیماری به دلایل زیر بروز می‌کند:

کهولت سن (شایع‌ترین علت)
ضربه به سر که موجب اخلال در تغذیه عدسی می‌شود
اشعه‌های یونیزه (اشعه x)، اشعه گامای ناشی از تلویزیون های قدیمی
تماس طولانی با نور آفتاب (پرتو فرابنفش)
دیابت
ضربه به چشم و عدسی
نقصان‌های مادرزادی
سوءتغذیه
مصرف طولانی مدت بعضی از داروها مثل کورتون ها
عقاید اشتباه درباره آب مرواريد[ویرایش]
 



..::::همیشه سرب مضر نیست::::..

راز خواص درماني سرمه در املاح سرب موجود درآن است.به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"دکتر فرانک کسبی، متخصص چشم پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:نقش درمانی سرمه از دوران های کهن برای چشم، از ابتلای چشم به بیماری های مختلف جلوگیری می کند.
وی گفت: راز خواص درمانی سرمه در املاح سرب موجود در آن است که با تولید اکسید به دستگاه ایمنی بدن در مبارزه با باکتری های عامل التهاب چشم کمک می کند. هرچند پزشکان درباره ی خطرات سرب موجود در سرمه برای چشم هشدار دادند اما به گفته ی دکتر اگر املاح سرب به میزان اندک در ترکیب سرمه به کار رود فواید زیاد برای چشم خواهد داشت.


..::::راه‌اندازی بزرگترین بیمارستان فوق تخصصی چشم شمال کشور در بابل::::..

 (رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم میناگر بابل گفت: بزرگ‌ترین بیمارستان فوق تخصصی چشم شمال کشور در بابل برای ارائه خدمات به شهروندان راه اندازی شد)

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل ازایلنا، دکتر محمد تقی‌پورگفت:مرکز فوق تخصصی چشم میناگر بابل با همت والای خیرین این شهر و خانواده مرحوم میناگر راه اندازی شده است که در حال حاضر این بیمارستان، مجهز‌ترین مرکز چشم شمال کشور است که به تجهیزات مدرن و پیشرفته روز دنیا مجهز است.

وی بیان کرد: چشم پزشکان مجرب و کارآزموده در این مرکز فوق تخصصی در بابل مشغول به فعالیت شده‌اند.

وی مساحت بیمارستان فوقتخصصی چشم می‌ناگر بابل را دو هزار و ۵۰۰م‌تر مربع در دو طبقه خواند و گفت: در این بیمارستان، دو اتاق عمل برای جراحی‌های بزرگ چشمی و همچنین ۱۳ تخت بستری و چهار تخت ایزوله تعبیه شده است.

تقی‌پور اظهار داشت: تلاش کردیم تا با وجود اتاق عمل و امکانات موجود، میزان اقامت و بستری بیمار در این مرکز به حداقل برسد.

وی به حضور تجهیزات مدرن چشم پزشکی در مرکز میناگر اشاره کرد و افزود: با راه‌اندازی بخش تخصصی چشم اعمال جراحی مرتبط با چشم با امکانات پیشرفته انجام شده و به مردم سرویس داده می‌شود.

به گفته وی، بیمارستان فوق تخصصی چشم می‌ناگر بابل با بسیاری از سازمان‌های بیمه طرف قرار داد است.

وی از افزایش تخت هایبیمارستان فوق تخصصی چشم و انتقال درمانگاه چشم به این مرکز خبر داد و افزود: از این پس بیماران مبتلا به امراض چشمی در استان و شمال کشور می‌توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند تا از مراجعه آن‌ها به سایر شهر‌ها، و خارج استان جلوگیری شود.

 

 


..::::تهیه اشک طبیعی از خون::::.. 

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"آزمایشگاه بیمارستان نورنه تنها به عنوان یک آزمایشگاه عمومی با آزمایش‌های روتین و تخصصی مشغول به کار است، که به عنوان یک آزمایشگاه فوق تخصصی چشم پزشکی، خدمات خاصی را به بیماران چشمی ارایه می کند؛ خدماتی که نه تنها در ایران که در منطقه نیز منحصر به فرد است.

به عنوان نمونه روش تشخیصی «نمونه برداری تماسی» که در این آزمایشگاه انجام می‌شود، می‌تواند بدون استفاده از روش‌های جراحی، تصویری از سطح چشم بیمار را بر روی سطوح کاغذی مخصوص نمایش دهد که با بررسی میکروسکوپی آن می توان پی به علت ضایعات سطح چشم برد و از انجام روش های درمانی بی‌مورد جلوگیری کرد. در این روش امکان بررسی و اظهارنظر در مورد سلول‌های بنیادی سطح چشم نیز وجود دارد و این نکته آنگاه اهمیتی مضاعف می‌یابد که بدانیم بسیاری از بیماری‌های چشم با پیوند سلول‌های بنیادی قابل درمان است.

از دیگر سرویس‌هایی که در آزمایشگاه این بیمارستان به بیماران چشمی ارایه می‌شود و در نوع خود منحصر به فرد است، تهیه «سرم اتولوگ» از خود بیمار است. در این روش از بیمار خون‌گیری می‌شود و با روش‌های خاص، قطره‌ای با ترکیب نزدیک به اشک طبیعی بیمار تهیه می‌گردد که جایگزین ارزشمندی برای قطره‌های اشک مصنوعی می‌باشد.


در حال حاضر بیماران زیادی از شهرهای مختلف کشور وهمچنین کشورهای همجوار هر سه ماه یک‌بار به این
آزمایشگاه مراجعه کرده و از سرویس مذکور بهره‌مند می‌شوند.

 


..::::چگونه لنز چشم دختران جوان را کور می کند؟::::..

یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد استفاده از لنز برای چشم ها بسیار مضر است و استفاده ی بیش از نیم ساعت از لنز در طول روز باعث آسیب رساندن به پرده چشم می شود.

چگونه لنز چشم دختران جوان را کور می کند؟!

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل ازعرش نیوز،لنزهاي  تزئینی و رنگی باعث سوزش و خارش چشم ها می شوند و باعث بروز بیماری انگلی خطرناکی نیز خواهد شد.
 
 گفتنی است،نتایج تحقیقات جدید دانشمندان نشان می دهد آمار بیماری های چشمی رو به افزایش است و در میان اين مراجعات، مراجعه دختران جوان به چشم پزشکی ها از همه پررنگ تر است.
 
بررسی ها نشان می دهد، از شایع ترین عوارض استفاده از لنزها می توان به عفونت چشم ها اشاره کرد و بیش از 70 درصد از استفاده کنندگان از لنز بدون آگاهی از لنز استفاده  می کنند.
 
از دیگر بیماری های شایعی که امروزه گریبانگیر دختران جوان است سوراخ شدن قرنیه چشم است که به دنبال استفاده از لنز به وجود می آید.

 


تنبلی چشم
..::::تنبلي چشم راقبل از 10 سالگي درمان کنید::::..

یک متخصص چشم‌پزشکی گفت: تنبلی چشم در کودکان قابل درمان است و نباید موجب نگرانی خانواده‌ها شود.

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"دکترمحمودرضا پناهی‌بزاز اظهار کرد: تنبلی چشم یعنی دید نامساوی میان دو چشم؛ به

عبارت دیگر زمانی که یکی از چشم‌ها کمتر از دیگری کار می‌کند به اصطلاح آن چشم را تنبل می‌گویند اما باید توجه داشت که تنبلی چشم

خود یک بیماری نیست بلکه مجموعه‌ای از بیماری‌ها هستند که تنبلی چشم را ایجاد می‌کنند.

وی درباره مهم‌ترین علل ایجاد تنبلی چشم توضیح داد: وجود عیب انکساری قابل توجه دید، وجود انحراف چشم

و وجود اختلالی که مانع از ایجاد تشکیلات چشم شود مانند کدورت قرنیه یا آب مروارید مادرزادی، از علل ایجاد تنبلی چشم هستند.

این چشم‌پزشک افزود: اگر این اختلال‌ها در سن کم مورد درمان از طریق عینک یا عمل جراحی قرار نگیرد موجب ایجاد تنبلی چشم شده و

بعد از 10 سالگی دیگر با بستن یک چشم این تنبلی قابل درمان نخواهد بود.

پناهی‌بزاز تنها درمان کنونی برای برای تنبلی چشم را بستن چشم سالم و استفاده از چشم تنبل در طول روز دانست و گفت: ممکن است

این کار در روحیه کودک تاثیر داشته باشد و این وظیفه والدین است که با استفاده از برچسب‌های رنگی یا صرف ساعت‌های بیشتر در خانه،

کودکان را مجاب به استفاده از چشم‌بند کنند.

 

 


..::::نخستین بار،تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی::::..

نخستین بار،تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی
نخستین بار در کشور پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد موفق شدند سلول های بنیادی موثردر درمان ناشنوایی ژنتیکی را از بافت پوست تولید کنند.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از بنیان، دکتر هاشم زاده رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با اجرای این طرح تحقیقاتی افق های جدیدی برای درمان سلولی ناشنوایی ژنتیکی گشوده شده است.
 
مجری طرح تحقیقاتی تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی ژنتیکی گفت: در این طرح سلول های پرتوان القایی به شیوه های مهندسی ژنتیک و بافت، از بافت پوست بیماران ناشنوا تولید شد.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر دکتر الله بخشیان افزود: این سلول ها در زمان پیوند به بافت های آسیب دیده سازگاری بالایی دارند.
 
وی با بیان اینکه علت عمده ناشنوایی در کشور به ویژه استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری ازدواج های فامیلی است گفت: از هر هزار تولد، دو نوزاد به این بیماری مبتلا هستند. دکتر الله بخشیان به همراه گروه تحقیقاتی اش شش ماه برای دستیابی به این موفقیت تلاش کردند.
 
مجری طرح تولید سلول های بنیادی موثر در درمان ناشنوایی ژنتیکی افزود: این طرح تحقیقاتی هم اکنون بر روی نمونه های حیوانی در حال آزمایش است که پس از کسب نتایج مطلوب برای ترمیم بافت های آسیب دیده گوش و درمان قطعی ناشنوایی ژنتیکی استفاده خواهد شد.

 


 

..::::بهترين رنگ براي انتخاب عينک‌ آفتابي، خاکستري است::::..
 
 
 
خبرگزاري آريا-کارشناس بهداشت پرتوهاي دانشگاه علوم پزشکي ياسوج، گفت: رنگ خاکستري تمام طيف نور را به طور يکسان جذب مي‌کند و بهترين رنگ براي انتخاب عينک آفتابي است.

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل از خبرگزاري آريا(از وب دا)؛علي مکارمي افزود: چشم عضوي حساس و مهم در بدن است که در صورت تخريب سلول‌هاي عدسي آن، امکان بهبود وجود ندارد.
وي با بيان اينکه رنگ‌هايي مانند بنفش، صورتي و آبي براي انتخاب عينک آفتابي مناسب نيست، اظهار کرد: اين رنگ‌ها تنها جنبه زيبايي و مد داشته و سلامت چشم را تضمين نمي‌کند.
مکارمي عنوان کرد: در گذشته عينک خوب طلق تيره‌تري داشت و هنوز هم مي‌توان تيرگي عدسي را يکي از مهم‌ترين ملاک‌هاي تشخيص کيفيت عينک آفتابي قرار داد.

 

 



 

..::::پیشگیری از تخریب شبکیه چشم::::..

 

 

یک جراح و متخصص چشم پزشکی، گفت: مصرف غذاهای دریایی به‌ویژه ماهی‌های غنی از اسید چرب امگا 3 در محافظت از عروق شبکیه چشم در برابر تخریب‌های ناشی از افزایش سن بسیار موثر است.

 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"یک جراح و متخصص چشم پزشکی، گفت: مصرف غذاهای دریایی به‌ویژه ماهی‌های غنی از اسید چرب امگا 3 در محافظت از عروق شبکیه چشم در برابر تخریب‌های ناشی از افزایش سن بسیار موثر است.

 دکتر احمد شجاعی افزود: ضایعات دژنراتیو شبکیه و همچنین رشد غیرطبیعی عروق خون‌رسان در سطح شبکیه از ضایعات غیرقابل جبرانی هستند که بویژه در سالمندان به نابینایی یا کم بینی شدید منجر می‌شوند.

وی به تاثیر تغذیه سالم در پیشگیری از بروز ضایعات در شبکیه چشم اشاره کرد و ادامه داد: اثرات تغذیه سالم در پیشگیری از این بیماری ناتوان کننده در سال‌های اخیر مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به اینکه غلظت اسید چرب امگا 3 در شبکیه چشم بالاست، بنابراین مواد مغذی تامین کننده امگا 3 می‌تواند حفظ سلامت چشم را سبب شود.

 این جراح و متخصص چشم پزشکی با استناد به مطالعات انجام شده در این باره، گفت: یافته‌های علمی بیانگر تاثیرات مفید امگا 3 بر سلامت چشم است و تاثیر مصرف مواد غذایی دریایی به‌ویژه مصرف ماهی در سنین بالای 65 سالگی از بروز ضایعات دژنراتیو شبکیه ناشی از افزایش سن که منجر به ضعف بینایی می‌شود، پیشگیری می‌کند.

 وی در ادامه افزود: مطالعات اخیر در زمینه نقش مصرف ماهی‌های غنی از امگا 3 در جلوگیری از ضایعات تحلیل رونده در شبکیه، تاثیرهای مفید امگا 3 در سلامت شبکیه را نشان داده است؛ به طوری که مصرف ماهی‌های غنی از امگا 3 و غذاهای دریایی در افرادی که به دژنراسیون‌های پیشرفته مبتلا شده‌اند به طور معنی‌داری کمتر از افراد دیگر است.

شجاعی افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده استعمال سیگار و افزایش وزن نیز دو عامل خطری هستند که با دژنراسیون وابسته به سن در رابطه بوده و آن را تشدید می‌کنند.

منبع: روزنامه آرمان

 


::::عدسي هاي فتوکرومیک باید متناسب باشرایط چشم فردتجويزشود::::
 

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل ازمحمدرضا زرين در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: همچنين اپتومتريست ها براي تعيين عدسي هاي عينك بايد مشخصه هاي فيزيكي و اپتيكي عدسي مانند ضريب شكست عدسي (ديامتر) و انحناي عدسي (بيس كرو) را متناسب با نوع بيماري فرد انتخاب كنند.

 

وي افزود: به عنوان نمونه اگر فردي يك نمره چشم بالا و مثبت داشته باشد، ضريب شكست عدسي بايد متناسب با اين نمره باشد تا خطاهاي اپتيكي عدسي كاهش يابد و بينايي فرد در حد مطلوبي نگه داشته شود.
زرين در مورد لايه هايي كه روي عدسي ها به كار مي رود، گفت: لايه هايي كه با عنوان لايه هاي آنتي رفلكس روي عدسي ها نصب مي شود بايد در صورت نياز بيمار براي او تجويز و بر روي عدسي عينك نصب شود.
زرين خاطرنشان كرد همچنين در تجويزعدسي هاي فتوكروميك نيز بايد به مواردي همچون ميزان آزاري كه فرد از نور مي بيند، مواقعي از روز كه آزار مي بيند و شغل فرد توجه كرد.
وي ادامه داد: بطور طبيعي مي توان ۸۵ درصد نوري را كه در محيط است و وارد چشم مي شود، در صورتي كه فرد كاهش بينايي نداشته باشد، از طريق اين عدسي ها حذف كرد. بنابراين براي افرادي كه نور، آنها را آزار مي دهد با تعيين فتوكرومي ضعيف، متوسط يا شديد مي توان اين مقدار نور اضافي را با تجويز عدسي هاي فتوكروميك مناسب حذف كرد.
وي اظهار داشت: افرادي كه ساعات طولاني در محيط هاي مسقف كار مي كنند و نور بيرون آنها را آزار مي دهد، مي توانند از عدسي هاي فتوكروميكي كه بطور كامل در محيط هاي مسقف سفيد مي شود و رنگ زمينه ندارد، استفاده كنند.
زرين در مورد رنگ عدسي هاي فتوكروميك نيز گفت: در صورتي كه فرد، بيماري خاص چشمي نداشته باشد و تنها نور او را آزار دهد، دو رنگ خاكستري و قهوه اي براي او مناسب است و در ساير حالات بسته به نوع بيماري، رنگ عدسي تعيين مي شود.
دبير انجمن اپتومتري ايران اظهار داشت: عدسي هاي پولاريزيشن كه نور تجزيه شده را خنثي مي كند نيز براي افرادي كه نور آنها را آزار مي دهد، تجويز مي شود.
زرين گفت: وقتي نور آفتاب به اجسام شفاف يا سطوحي مانند سطح آب و آسفالت مي تابد، تغيير شكل مي دهد و تجزيه (پولاريزه) مي شود؛ اين نور پولاريزه آزار دهنده و براي چشم مضر است. بنابراين افرادي كه اين نورها آنها را آزار مي دهد، مي توانند از اين عدسي ها استفاده كنند.
وي در مورد كودكان نيز اظهار داشت: بهترين نوع عدسي براي عينك كودكان عدسي هاي پلي كربنات است كه به عدسي هاي نشكن معروف است و در برابر ضربه مقاومت بيشتري دارد.
زرين گفت: از آنجايي كه كودكان تحرك و فعاليت فيزيكي بيشتري دارند و ممكن است در حين اين فعاليت و بازي ها به زمين بيفتند و يا ضريه اي به عينك آنها وارد شود، بهتر است براي محافظت از چشم آنها از عدسي هاي پلي كربنات استفاده شود.


 

 
به گزارش انجمن"آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل ازمدیرگروه نابینایان و کم بینایان بنیاد قلم چی یکی از مشکلات نابینایان در کنکور را آشنا نبودن منشی آن ها به اصطلاحات علمی و عدم آگاهی با موضوعات و مباحث علمی عنوان کرد.
 
هانیه خویی در مراسم تجلیل از نخبگان و رتبه های زیر 10کنکور سراسری کشور با بیان اینکه متاسفانه نابینایان در شرایط نابرابری آزمون می دهند افزود: به عنوان مثال برای یکی از نخبگان نابینا به نام سلمان کعب امیر مشکلی این چنینی پیش آمد و منشی در زمان کنکور به دلیل مشکل بودن سوالات عربی از او خواست که به سوالات عربی پاسخ ندهد و او نیز به سوالات پاسخ نداد.
 
وی با بیان اینکه حدود شش سالی است که این گروه فعالیت خود را به طور چشمگیری آغاز کرده و هر ساله موفقیت هایی را از آن خود می کند گفت: نابینایان در گام اول مشکل نابینایی خود را به عنوان یک ویژگی پذیرفتند و پس از آن تلاش برای کاهش فاصله بین سلامت و معلولیت داشتند و ما هم سعی می کنیم این فاصله را کم کنیم.
 
ملیحه فراهانی که یکی از نابینایان مخترع بود، در ابتدا با تشکر از بنیاد قلم چی به دلیل صوتی کردن آزمون ها از اختراع خود در رابطه با نرم افزاری با 87 قابلیت برای افراد نابینا خبر داد و گفت: این نرم افزار قرار است در کشور کانادا وارد مونتاژ شود و تمام نیازمندی های فرد نابینا را برطرف می کند و به واسطه این نرم افزار نابینایان نیز می توانند رانندگی کنند.
 
وی همچنین درباره دیگر اختراعات خود در زمینه تیروکمان، تردمیل و لوازم ورزشی الکتریکی خبر داد و گفت: این پروژه ها در دست انجام است.
 
وی پیشنهاد داد که افراد نابینا از کلاسور ارزیابی صوتی استفاده کنند که بسیار موثر بوده و کارآیی مثبتی دارد.
 
همچنین سلمان کعب امیر(نخبه نابینا) در این مراسم از قلم چی و تمام دست اندرکاران کانون تشکر و تاکید کرد که بدون حمایت کانون با وجود 8 سال دوری از مدرسه نمی توانست موفق شود.
 
وی به این نکته تاکید کرد که بنیاد علمی آموزشی قلم چی به صورت داوطلبانه با من تماس گرفته و پیشنهاد عضویت داد، همچنین خدمات آموزشی رایگانی به ما ارائه داده و کتاب هایی با کیفیت عالی و گویندگان ماهر را تهیه و در اختیار نابینایان قرار داد.
 
همچنین سلیمی آشتیانی، خیر مدرسه ساز در این مراسم گفت: توفیق این را داشتم که به بیش از 40 کشور جهان سفر کنم و سه سفر با روشندلان به مشهد مقدس داشتم که جزو زیباترین سفرهای زندگی من بود، در اینجا با تشکر از اقدامات بنیاد قلم چی درخواست می کنم که هر چه زودتر در یکی از شهرهای کشور یک مدرسه استثنایی تاسیس کند که این اقدامی بسیار مهم و ضروری محسوب می شود.
 
موفقیت بی نظیر 20 نفر از دانش آموزان نابینا و کم بینا در کنکور 92 موجی از امید و نشاط را در بین همگان پدید آورد و بر گسترش عدالت آموزشی دلالت دارد؛آزمون های دو هفته یک بار، کتاب های صوتی، مشاوره و کلیه خدمات ویژه برای دانش آموزان نابینا و کم بینا در بنیاد علمی آموزشی قلم چی، رایگان است.

 

 


..::::مراقبتهای پس از عمل جراحی آب مروارید::::..

آب‌ مروارید (Cataract) یا کدر شدن‌ عدسی‌ چشم‌، به از بین رفتن شفافیت و کدر شدن عدسی چشم انسان گفته می شود و در اصطلاح علمی به آن کاتاراکت می گویند که باعث کاهش بینایی می شود.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"  به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری ؛ اگر تصلب‌ شرایین‌ موجب‌ عدم‌ تغذیه‌ مناسب‌ زجاجیه‌ شود، عدسی‌ چشم‌ نیز منبع‌ تغذیه‌ خود را از دست‌ خواهد داد (این‌ مشکل‌ اغلب‌ در سنین‌ پیری‌ رخ‌ می‌دهد). سپس‌ شفافیت‌ و انعطاف‌ پذیری‌ عدسی‌ کم‌ می‌شود و آب‌ مروارید اتفاق‌ می‌افتد.
آب‌ مروارید ممکن‌ است‌ در یک‌ یا هر دو چشم‌ تشکیل‌ شود. البته‌ در این‌ حالت‌، سرعت‌ رشد آب‌ مروارید در دو چشم‌ ممکن‌ است‌ متفاوت‌ باشد. آب‌ مروارید سرطان‌ نیست‌.
با افزایش سن احتمال این بیماری هم بالا می رود. آب مروارید می تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد.
آب مروارید مادرزادی می تواند ناشی از عفونتهای حین حاملگی مثل سرخجه، برخی بیماریهای مادر مثل دیابت یا مصرف دارو در دوران بارداری باشد.



..::::کاربردی ترین فناوری که چشم ها را ضعیف می کند::::..
 
 
پزشکان در خصوص آسیب‌های جسمی و فیزیکی استفاده زیاد از فناوری‌ها به افراد هشدار می‌دهند.

به گزارش" انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از سرویس علمی جام به نقل از باشگاه خبرنگاران، یکی از فناوری‌های نوین که باعث بیشترین صدمات به استخوان‌ها و بروز گردن درد و کمر درد می‌شود استفاده‌ی بی‌رویه از تلفن همراه است.

 گفتنی است، علاوه بر اثرات بر روی ستون فقرات، تلفن همراه باعث بروز مشکلات بینایی از جمله ضعیف شدن نمره‌ی چشم‌ها، ایجاد قرمزی، گودی زیر چشم‌ها و پف کردن پلک بالایی چشم و همینطور بر هم خوردن تقارن کنونی چشم‌ها برای نگاه به مناظر دور می‌شود.

 بررسی ها نشان می‌دهند سایر فناوری‌ها اثرات مخرب کمتری در خصوص آسیب به چشم به نسبت تلفن همراه دارند.

پزشکان توصیه می‌کنند تا افراد هر از گاهی زاویه‌ی دید خود را عوض کنند و مدام از تلفن همراه خود استفاده نکنند و استفاده از آن را زمان بندی نمایند.

 

 


..::::درمان اختلالات شنوایی با سلول های بنیادی امکان پذیر است::::..

درمان اختلالات شنوایی با سلول های بنیادی امکان پذیر است
با رشد و پیشرفت دانش سلولهای بنیادی در درمان اختلالات و بیماری ها ، می توان به درمان اختلالات شنوایی با این سلول ها نیز بیش از پیش امیدوار بود.

اگر چه در سال‌های اخیر هزاران نفر با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، شنوایی و گفتار خود را با استفاده از انواع الکترودهای کاشت حلزونی به‌دست آورده‌اند اما محدودیت‌های استفاده از وسایل مورد نیاز نظیر قطعه‌ای شبیه به سمعک در پشت گوش، دانشمندان را به سوی استفاده از روش‌های بهتر و کم دردسر‌تر راهنمایی کرده است. از این رو امروزه با رشد و پیشرفت دانش سلولهای بنیادی در درمان اختلالات و بیماری ها ، می توان به درمان اختلالات شنوایی با این سلول ها نیز بیش از پیش امیدوار بود.

مراجعه زودهنگام به آسیب شناس گفتار و زبان جهت جلوگیری و کاهش صدمات زبانی

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از بنیان، اختلالات شنوایی (hearing loss) زمانی رخ می دهد که فرد در عملکرد یک یا هر دو گوش دچار مشکل شود و برای اینگونه افراد از واژه هايی چون ناشنوا يا سخت شنوا نيز استفاده می شود. بررسی ها نشان داده است که شیوع کم شنوایی های ارثی ( 1 نفر از هر 1000 تولد) و نیز شیوع کم شنوایی های اکتسابی بسیار بالاست. اگر فردی پیش از تولد،هنگام تولد یا در سالهای آغاز زندگی و پیش از اینکه صحبت کردن را بیاموزد به اختلالات شنوایی مبتلا شود درتوانایی های زبانی و گفتاری آسیب جدی خواهد دید اما آسیب شنوایی دربزرگسالی و پس از طی مراحل زبان آموزی وکسب زبان بیشتر روی جنبه های کیفی و تلفظی گفتار تاثیر گذار خواهد بود به همین خاطر مراجعه زودهنگام به آسیب شناس گفتار و زبان جهت جلوگیری و کاهش صدمات زبانی ، اجتماعی ،روانی و تحصیلی فرد در آینده بسیار حایز اهمیت است.

 



..::::اثبات نقش کروموزوم Y در بیماریها توسط محققان ایرانی::::..

اثبات نقش کروموزوم Y در بیماریها توسط محققان ایرانی
محققان ایرانی با مشارکت در پروژه جهانی 10 ساله پروتئومیکس در تلاش هستند تا نقش کروموزوم Y را در بروز بیماری‌ها به اثبات برسانند و تاکنون این محققان موفق به تولید آنتی بادی برای بخشی از این پروتئین‌ها یه منظور تشخیص بیماری در مراحل اولیه شدند.
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"بنیان به نقل از مهر، آناليز جامع پروتئين‌ها با هدف بررسي تنوع ژنتيکي، مطالعه تفاوت‌ها و مطالعه پاسخ به تنش‌ها موضوع اصلي علم بين رشته‌اي پروتئوميکس است. پروتئوميکس با بهره گيري از علوم شيمي پروتئين‌ها، بيوانفورماتيک و زيست‌شناسي به شناسايي و مطالعه تغييرات پس از ترجمه و برهمکنش‌های پروتئين‌ها می پردازد. هدف پروتئوميکس، شناسايي پروتئين‌های جديد بر اساس نقش، وظيفه و مطالعه نحوه بيان آنها در سيستم‌های تنظيمي است.
از آنجا كه بسياري خصوصيات فيزيولوژی موجودات زنده به پروتئين‌ها بستگی دارد، بنابراين مطالعه و شناخت پروتئين‌ها می توانند تاثير زیادی در تشخيص و درمان بيماري‌هایی چون سرطان داشته باشد. از این رو از سوی سازمان جهانی پروتئومیکس اقدام به اجرای پروژه جهانی شناسایی پروتئومیکس به منظور بررسی پروتئین کروموزم ها شد که سهم ایران در این پروژه بررسی کروموزوم Y است.
 

 



 

..::::تشخیص افسردگی از روی چشم::::..

 

 

 
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم،دکتر استون میلر متخصص اعصاب در دانشگاه موناش در ملبورن و دستیاران وی نتایج این یافته خود را در مجله پیشرفت‌های آکادمی ملی علوم منتشر کرده‌اند.
 
محققان استرالیایی امیدوارند که با کمک یک پدیده بصری به زودی بتوانند به روشی موثر برای تشخیص زودهنگام اختلال روانی مانیا - افسردگی دست پیدا کنند. دکتر استون میلر متخصص اعصاب در دانشگاه موناش در ملبورن و دستیاران وی نتایج این یافته خود را در مجله پیشرفت‌های آکادمی ملی علوم منتشر کرده‌اند.
میلر می‌گوید: ما می‌دانیم که مانیا افسردگی (افسردگی - شیدایی) یا اختلال دوقطبی یک اختلال روانی به شدت موروثی است، اما دانشمندان جهان در زمینه کشف ژنهایی که در بروز اختلال دو قطبی دخیل هستند با مشکلات زیادی مواجه بوده‌اند.
وی خاطرنشان می‌کند که یکی از مشکلات اصلی در تشخیص مبتلایان به این اختلال این است که تشخیص بیماری ممکن است قابل اطمینان نباشد.
میلر و دستیارانش تلاش کردند تا برای تشخیص مانیا - افسردگی یک نشانگر بیولوژیک پیدا کنند که برای تکمیل تشخیص بالینی قابل استفاده باشد. با این هدف آنها روی یک پدیده بصری که به طور مصنوعی ترغیب می‌شود موسوم به «رقابت دوچشمی» مطالعه کردند. هر روز چشم‌های چشم و راست انسان چیزهایی را می‌بیند که مغز تصاویر ورودی از دو چشم را با هم ترکیب می‌کند تا به ما امکان دهد فواصل را درک کنیم.
میلر می‌گوید؛ در برخی افراد ممکن است هر چشم تصویر متفاوتی را در یک لحظه ببیند که این وضعیت غیرطبیعی است یعنی به جای ترکیب دو تصویر از دو چشم، مغز ابتدا روی یک تصویر یک چشم تمرکز می‌کند و بعد روی تصویر چشم دیگر پرت می‌شود. این پدیده «پرتاب ادراکی» می‌تواند به درک بهتر مانیا - افسردگی و در نهایت تهیه آزمایشی برای تشخیص بیماری کمک کند.


 

 


..::::بهترین زمان براي مصرف چاي سبز و طرز تهیه ي آن::::..

به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم "بهترین زمان برای مصرف چاي سبز یکی‌دو ساعت قبل یا بعد از غذاست؛ زیرا غذا تا بخواهد به مرحله هضم برسد، باید یک سری مراحل را در دستگاه گوارش طی کند؛ به‌ویژه اگر غذای مصرفی چرب باشد، هضم غذا 2 تا 4 ساعت طول خواهد کشید و تا زمانی که به مرحله هضم برسد می‌توان چاي سبز را مصرف کرد اما در هر حال مصرف چاي با غذا چون روی هضم آن تاثیر می‌گذارد، درست نبوده و عادت غذایی مناسبی تلقی نمی‌شود.مواد لازم:
چای سبز=3 قاشق غذاخوری
شکر=2 قاشق غذاخوری(عزیزاني که مشکل بینايي دارند بهتراست به جاي شکر ازعسل طبیعي استفاده کنند)
هل خرد شده=8 قطعه
آب جوش=2 لیوان
نعناع سبز=کمی
طرز تهیه:آب را در قوری ریخته و سپس چای و شکر و هل و نعناع را به آن اضافه می کنیم و روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا 4 بار جوش بیاید.سپس میل کنید.


..::::نقش برخی ژن ها درتکامل جنین::::..

نقش برخی ژن ها درتکامل جنین
محققان برای اولین بار نشان داده اند که چرا مجموعه مولکولی مسوول برای تولید سلول های بنیادی به کار می افتند.

به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم" به نقل ازبنیان از sciencedaily  ، اثر پروتئین های  Sox2 و Oct4  بر روی سلول ها، مشابه پاک کن است. آن ها همه تجارب قبلی  سلول ها را پاک می کنند و آن ها را به سلول های بنیادی موسوم به pluripotent تبدیل می کنند. مشابه سلول های موجود در جنین این سلول ها می توانند به همه انواع بافت ها تبدیل شوند. کاشفان این تکنیک برنامه ریزی مجدد برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال 2012 شدند. گرچه تا کنون دانشمندان دقیقا نمی دانستند چرا این پروتئین ها می توانند سلول را مجددا برنامه ریزی کنند و عملکرد آن ها در جنین چیست.

یک تیم تحقیقاتی در یافته اند که پروتئین Oct 4 در جنین گورخر ماهی که در ابتدا توسط  مادر فراهم می شود،  مسوول روشن کردن ژن های جنین برای اولین بار است. بنا براین تکامل مستقل موجود آغاز می شود. سلول های جنینی جوان می توانند به همه بافت ها و انواع  سلول ها ی بدن تکامل یابند. با کشت های سلول های بنیادی pluripotent  تحقیقات بسیاری دراین زمینه انجام شده است زیرا دانشمندان به استفاده آن ها برای بازسازی اندام های آسیب دیده بدون داشتن منبعی از سلول های جنینی امیدوارند. در مقاله ای که در مجله Science به چاپ رسیده  دانشمندان نشان  داده اند که پروتئین Pou5f1  که بسیار مشابه پروتئین Oct4 در انسان عمل می کند،آغازگر تکامل جنین است و ژن ها را بعد از دوره استراحت  متعاقب لقاح، بیدار می کند. در همه حیوانات  تکامل در ابتدا توسط  پروتئین هایی از مادر که در سلول  تخم حضور دارد، کنترل می شود و  ژن های جنین تا کمی بعد از آن فعال نمی شوند. در گورخر ماهی مثلا این فرایند به محض این که جنین دارای هزار سلول می شود، آغاز می شود. این فعال شدن ژن ها در تخم، سلول های جنین را مجددا برنامه ریزی می کند. این سلول ها که به سرعت تقسیم می شوند هیچ محصول ژنی جدید را تولید نمی کنند، تبدیل به سلول بنیادی می شوند. در سلول هایی به نام سلول های بنیادی مزانشیمی که خون و ماهیچه و... را تولید می کنند،  دانشمندان نشان داده اند چگونه پروتئین Pou5f1  آبشار تولیدات ژنی را راه می اندازند که سلول های استخوانی، خونی و ماهیچه ای را از سلول های جنینی ایجاد می کنند . این شبکه تنظیم کنندگی بسیار مشابه آن چیزی است که در سلول های بنیادی pluripotent وجود دارد.

در سال های اخیر محققان قادر به تولید سلول های بنیادی pluripotent شده اند اما دریافته اند که تبدیل آن ها به انواع سلول های پایدار مشکل است. اگر سلول های بنیادی پایدار نباشند سرطانی خواهند شد. با کشف شبکه تنظیم کننده مذکور دانشمندان می توانند به مطالعه این مساله بپردازند که چگونه انواع سلول های بنیادی می توانند ایجاد شوند و چه چیزآن ها را پایدار می کند. دانشمندان نیاز به دانستن جزئیات فرایند های قابل اعتماد در تشکیل بافت پایدار دارند قبل از این که از آن ها در پزشکی استفاده کنند.



تصاویر شگفت انگیز از سلولها زیر میکروسکوپ

 

..::::سلول درمانی روند بیماری را متوقف می کند::::..

به گزارش انجمن آرپي و اشتارگارت ایران ـ تي یلم،شرکت سینا سل یکی از شرکت هایی است که در زمینه بیوتکنولوژی و سلول درمانی در زمینه بیماری های مختلف فعالیت می کند.برای آشنایی بیشتر با این شرکت و فعالیت هایی که انجام می دهد مصاحبه ای را با دکتر مسعود حسینیان، مدیر عامل شرکت سینا سل انجام شده که در پی می آید.دکتر مسعود حسینیان، مدیر عامل شرکت سینا سل در گفتگو با خبرنگار سایت خبری بنیان، با اشاره به اینکه پروژه های تحقیقاتی این شرکت در زمینه سلول های بنیادی مزانشیم است توضیح داد: سلولهاي بنيادي از لحاظ منشاء به دو دسته عمده سلولهاي بنيادي جنيني و سلولهاي بنيادي بزرگسالان (adult) تقسيم مي شوند. از مهمترين سلولهاي بنيادي بزرگسالان سلولهاي بنيادي مزانشيم است. سلولهاي بنيادي مزانشيم در ترميم بافتهايي با منشاء مزانشيمي مثل استخوان، غضروف، ماهيچه، تاندون و چربي شركت مي كنند.سلول های بنیادی مزانشیم در بافت های مختلف بدن وجود دارند.اما تراکم آن ها در بافت های مختلف، متفاوت است.

 


سرطان ريتنو بلاستوم یکی از سرطان هاي چشمی شایع در نوزادان است که دارای علایم مهمی بوده که باید پدر و مادران به آن توجه داشته باشند.

به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،دکتر علیرضا رجعتی حقی، فوق تخصص شبکیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سرطان ريتنو بلاستوم یکی از سرطان های چشم است که در کودکان و نوزادان شایع است و ممکن است نوزادی که به دنیا می آید دارای این سرطان چشمی باشد.
وی به علایم این سرطان شایع در بچه ها اشاره کرد و گفت: برجستگی کره چشم، عدم بینایی، درد چشم ها، بالا بودن فشار چشم و بی توجهی طفل به نور و حرکت از علایم آن است که باید مادران و پدران آن را جدی بگیرند.

این فوق تخصص افزود: در اکثر موارد بلافاصله پس از تشخیص عمل جراحی صورت می گیرد.

 


..::::بهداشت چشم در طب سنتی::::..

چشم بعد از مغز پیچیده ترین عضو بدن است و حدود ۸۵ درصد از دریافت های ما از طریق چشم است.

به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از سه نسل، چشم تنها قسمتی است که می تواند در هر زمانی چه در شب و چه در روز صددرصد فعال باشد و ماهیچه های آن جزو قوی ترین عضلات بدن است. چشم انسان یکی از عجایب خلقت است و ما هر روز بدون توجه به این امر ساعت ها پشت رایانه می نشینیم و موضوعات مختلف را نگاه می کنیم و صحنه های زیبای طبیعت را می نگریم. اشیای دور و نزدیک را می بینیم و خود را از خطرات احتمالی دوروبرمان حفظ می کنیم. این عضو به دلیل تماس با محرک های بیرونی بیشتر در معرض آسیب قرار دارد و از همین رو باید از آن مراقبت بیشتری شود.
درباره چگونگی مراقبت از چشم یکی از متخصصان طب سنتی دکتر ابوالفضل شیردل با دسته بندی مواردی که باید از آن پرهیز کرد و رعایت نکاتی که به تقویت بینایی کمک می کند، می گوید: اگر می خواهید چشم سالم داشته باشید باید از مواردی که باعث آسیب به چشم می شود، پرهیز کنید.

*
موارد آسیب رسان عبارت است از:

)پرهیز از گریه زیاد، گریه کردن متعادل برای چشم مفید است و سموم زائد را دفع می کند و علاوه بر آن باعث بهبود یافتن خلق و خوی فرد می شود اما باید از گریه زیاد پرهیز کرد.وی می گوید: ترکیب شیمیایی اشک چشم متناسب با حالات مختلفی است که باعث گریه کردن فرد می شود.به عنوان نمونه ترکیب شیمیایی اشک شادی با اشک فرد به علت غم و غصه فرق می کند.

)باید چشم را از هوای خیلی گرم یا خیلی سرد محافظت کرد.

۳))نگاه نکردن به نورهای درخشان و خطوط ریز به خصوص در طولانی مدت در این موارد بهتر است کاربران رایانه و یا افرادی که با خطوط ریز سروکار دارند، در محیط کار از سبزه، پوستر یک منظره استفاده و هر از چندگاه به آن نگاه کنند.

)به پشت خوابیدن برای سلامت چشم ضرر دارد زیرا متخصصان طب سنتی معتقدند خوابیدن به پشت باعث می شود بخارات مواد غذایی بدهضم و دیرهضم معده به چشم ضرر برساند.

۵))نرم و متعادل نگه داشتن طبع و پرهیز از مصرف زیاد خوراکی هایی مانند پیاز

۶))حمام کردن زیاد هم به چشم آسیب می رساند.

۷))حجامت و فصد زیاد بدون نظر پزشک

)بیدار خوابی یا خوابیدن بسیار

)مصرف نمک و سرکه بیش از حد

۱۰))با شکم پر خوابیدن

۱۱))جماع بسیار

(۱۲)در مسیر باد نشستن که ممکن است افراد به صورت مستقیم ساعت ها در مسیر باد بنشینند این کار در طولانی مدت باعث تغییر مزاج چشم می شود.

۱۳))نگاه کردن به برف به ویژه در بیابان و صحرا

(۱۴)نگاه کردن مستقیم به خورشید و اجسام نورانی

موارد تقویت کننده

)سرمه سنگ کشیدن

)باز کردن چشم در آب تمیز

)نگاه به چهره زیبا ( که چهره های زیبا باید از محارم فرد محسوب شوند(

۴))نگاه کردن به آب جاری و سبزه

درفصل سرما باید از لباس تیره و برای چشم از سرمه استفاده کرد به این صورت که به اندازه دوبند انگشت به پهنای یک بند انگشت سرمه کشید و هر از چند گاه به آن نگاه کرد. جالب است بدانید که سربازان غربی از این روش استفاده می کنند و پماد تیره رنگی زیر چشم می کشند. دکتر شیردل با اشاره به این که در فصل سرما استفاده از عینک سبز و آبی توصیه شده است، می افزاید: در مواردی که چشم به علت سرما آسیب دید، چشم را با بخار گندم بخور دهید و تا زمانی که چشم بهبود نیافته است از حضور در هوای سرد بپرهیزید.
دکتر شیردل بهترین سرمه را سرمه سنگ اصفهان می داند که در کوهپایه های آن قرار دارد و عده کمی از کارشناسان با توجه به مشخصات آن قادر به شناسایی این سنگ هستند
                                                                                    نقل شده است که پیامبر(ص) هر چشم را به تعداد فرد می کشیدند/از امام صادق(ع) نقل است که سرمه باعث روییدن مو می شود ریزش اشک را از بین می برد، آب دهان را گوارا می کند و دیده را جلا می بخشد

 


..::::سریع‌ترین موتورسوار نابینا::::..

نابینایان و افرادی که قدرت بینایی پایینی دارند معمولا در زندگی با مشکلاتی روبرو هستند ولی هیچگاه اراده و عزت نفس خود را از دست نمی دهند. این افراد شاید از یک قدرت مهم بهرهمند نباشند اما گاهی از انسان ها نیز کوشاتر می شوند.

یکی از کارهایی که نابینایان از انجام ان محروم هستند رانندگی با موتورسیکلت یا خودرو است زیرا برای رانندگی همیشه نیاز به یک حواس جمع و چشمانی بیناست تا موقعیت اطراف کاملا شناسایی شود اما این نکات نمی توانند برای نابینایان با اراده محدود کننده باشد.

 

به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـتي یلم،“استوارت گان” مردی ۳۹ ساله است که از قدرت بینایی محروم است توانست با علاقه ای که به موتورسیکلت دارد یک رکورد جدید را در قسمت سرعت برای خود به ثبت برساند تا نامش برای سال آینده وارد کتاب رکوردهای گینس شود.

 

 سریع‌ترین موتورسوار نابینا

 

این مرد از کودکی علاقه به رانندگی داشته است و از همان زمان با کمک پدرش توانست بدون آنکه اطرافش را ببیند محیط را تشخیص داده و موتور سواری یا دوچرخه سواری کند. البته در این راه بسیار اذیت هم شده و چندین بار آسیب های وحشتناکی به او وارد شده است.این مرد انگلیسی چند روز پییش با یک موتور سیکلت مسابقه ای توانست پیستی را دور زده و خود را به سرعت ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت برساند. این سرعت باعث شکسته شدن رکورد سرعت شده و نام این مرد وارد کتاب رکوردهای گینس خواهد شد.

 

 سریع‌ترین موتورسوار نابینا


 

..::::روشی تازه برای تولید سلول‌های بنیادین::::..

محققان چیني روشي ساده وبي خطري براي تولیدسلول هاي بنیادي ابداع کردند،براساس این کشف تازه امیدبراي درمان بیماري هابااستفاده ازتولید وتکثیرسلول ها ي بنیادين بیشترشده است.                                                                                                                                                به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم" ازخبرگزاری سینا به نقل از رویترز، این دانشمندان توانستند با این روش و استفاده از سلول‌های فیبروبلاستیک ریه موش‌های بالغ، چند موش را در محیط آزمایشگاهی به دنیا بیاورند که یکی از این موش‌ها بیش از ۱۰۰ روز زنده مانده است. 

«ما هونگجیان» معاون مرکز بیولوژیک وزارت علوم و فناوری چین در این مورد گفت: «این روش نقطه عطفی در علم سلول‌های بنیادین است و چین را قادر می‌کند قدرت مطرح و اول جهان را در این زمینه به دست آورد.» 
همچنین «رودولف جینیش» کار‌شناس آلمانی سلول‌های بنیادی و عضو آکادمی ملی علوم آمریکا که از همکاران این تحقیق بوده است، خاطرنشان کرد: «این روش گشایشی در تحقیقات سلولی ایجاد کرده است و امید استفاده از سلول‌های بنیادین برای بازسازی اعضای بدن و درمان انسان را افزایش داده است.» 
«جورج دالی» پروفسور دانشگاه پزشکی هاروارد نیز در این زمینه گفت: «بیماری‌هایی مثل نارسایی قلبی و پارکینسون را تنها با تعویض بافت‌ها می‌توان درمان کرد و این روش امید‌ها را برای تعویض سلول‌ها افزایش داده است.» 

مطالعه محققان چینی همچنین این نوید را می‌دهد که می‌توان در آینده یک سلول را در بدن بیمار برای درمان وی پرورش داد.                                                                              

 


 

مواد غذایی و سبزیجات بسیاری نیز هستند در تقویت چشم ها بی تاثیر نخواهند بود.

 

 

 

 

اینکه هویج موجب تقویت چشم و بینایی می شود ، تکرارمکررات و امر ثابت شده است اما مواد غذایی و سبزیجات بسیاری نیز هستند در تقویت چشم ها بی تاثیر نخواهند بود.

 

به گزارش" انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"دکتر زارع ، چشم پزشک در گفت و گو با خبرنگار مجله پزشکی مادر از انواع مواد غذایی که موجب تقویت چشم و بینایی می شوند گفت: راه‌های زیادی برای تقویت طبیعی بینایی چشم وجود دارند. برخی از مواد خوراکی که به آنها اشاره خواهیم کرد در تقویت دید چشم موثر هستند.

 

ویتامین A یکی از ویتامینهای بسیار مهم است و در بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن نقش دارد. ویتامین A در رشد و نمو مؤثر است. ویتامین A در کیفیت بینایی مؤثر است. مصرف هویج که دارای ویتامین A  است واقعاً برای تقویت چشم مؤثر است. اما سبزیجات و میوه های دیگری همانند سیب زمینی، کلم، کدو، اسفناج، سیر، فلفل دولمه ای، انبه و طالبی نیز بی تاثیر نخواهد بود. اما مواد غذایی مانند جگر سیاه و جگر مرغ نیز در تقویت چشم بی تاثیر نیستند. چرا که این مواد غذایی و میوه و سبزیجات حاوی مقادیری از ویتامین A هستند.

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: برای تقویت چشم نیاز به ویتامین E  نیزاست، بهترین منبع ویتامین E آجیل و روغن های گیاهی است. تخمه آفتاب گردان، بادام، فندق، بادام زمینی و انبه دارای ویتامین E هستند.

 

زارع یاد آور شد: چای سبز هم به دلیل دارا بودن ویتامین C و E به تقویت چشم کمک می کند و نوشیدن یک فنجان چای سبز در روز، راه مناسبی برای تقویت بینایی است

گوجه فرنگی‌ها سرشار از لیکوپن هستند و لیکوپن آنتی‌اکسیدانی است که برای سلامت چشم نیز بسیار مفید است.

این چشم پزشک از مواد خوراکی که موجب کاهش دید می شوند می گوید: برخی از مواد خوراکی و غذایی موجب کاهش بینایی می‌شود توصیه می‌کنیم که از مصرف بیش از اندازه شکر، پاستا، نان، حبوبات و چربی، آرد تصفیه شده بپرهیزید.

 

 


 
..::::باید و نبایدهای استفاده از کرم دور چشم:::::..
 
مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد، کرم اگر مطابق با پوست نباشد و با آن سازگار نباشد باعث عکس العمل های پوستی و عارضه های پوستی شدید می شود.
  

به "گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران -تي یلم"به نقل از خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ چرک و سیاهی از عارضه های پوستی هستند که بیشتر در نواحی چشم ایجاد می شوند و با دانستن نکاتی ساده می توان آسیب های پوستی را از بین برد.
بررسی ها نشان می دهند کرم های دور چشم تا حدودی کمک می کنند تا مشکلات چشم ها از بین برود و از پوست چشم در مقابل آفتاب محافظت کند.
استفاده از کرم های ضد چروک، از سن 30 سالگی به بعد برای چشم ها ضروری است.
با افزایش سن پوست دور چشم نازک و آسیب پذیرتر می شوند که با استفاده از کرم های دور چشم در شبها و قبل از خواب می توان روند پیری چشم ها را به تاخیر انداخت.
استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی چشم ها و لنزهای رنگی سبب آسیب رساندن و پیر کردن پوست چشم می شود


 

    ..::::ماهی هایی که چشم جعلی می سازند::::..                

یافته های جدید دانشمندان علوم دریایی نشان می دهد، ماهی های زیبای کوچک می توانند برای فرار از دست شکارچیان، نقطه "چشمی" بزرگ تری را در باله عقبی خود رشد و اندازه چشم واقعی خود را کاهش دهند.

به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از خبرگزاری مهر،پژوهشگران مطالعات صخره های مرجانی مرکز ARC استرالیا دریافته اند دوشیزه ماهی های کوچک نه تنها یک لکه چشمی جعلی بزرگ در نزدیکی دم خود رشد می دهند بلکه می توانند اندازه چشم واقعی خود را نیز کاهش دهند. نتیجه این تحقیقات نشان داد ظاهر دوشیزه ماهی به گونه ای به نظر می رسد که گویی در مسیر مخالف حرکت می کند و این ظاهر ماهی های شکارچی را سردرگم و گیج می سازد.

"اونا لانستت" مجری این تحقیقات گفت: این حیله گری ماهی کوچک، یک شاهکار بزرگ و شگفت انگیز است. دوشیزه ماهی های جوان، رنگ زرد کمرنگی دارند و این دایره سیاه رنگ "چشمی" بر روی دم این ماهی بسیار به چشم می آید. اما به تدریج که این ماهی بزرگ می شود این دایره سیاه رنگ نیز رنگ می بازد و از بین می رود. محققان در صخره های مرجانی طبیعی دوشیزه ماهی های جوانی را شناسایی کردند که وجود این لکه های چشمی بزرگ، درصد زنده ماندن آنها را نسبت به ماهی هایی که لکه های طبیعی داشتند پنج برابر می کرد.
این پژوهشگران می گویند یافته های آنها حاکی از عملکرد موفق لکه چشمی است که موجب می شود ماهی های جوان با این حقه، شانس خورده نشدن خود را افزایش دهند.
این پدیده در محیط آزمایشگاه نیز مطالعه شده است. این پژوهشگران می گویند دریافته ایم وقتی دوشیزه ماهی های جوان در مخزن ویژه قرار می گیرند که می توانند بوی ماهی های مهاجم را تشخیص داده و آنها را مشاهده کنند، به طور خودکار شروع به رشد دادن لکه چشمی بزرگ تری بر روی دم خود کردند و مورد حمله مهاجمین قرار نگرفتند. در این حالت چشم واقعی این ماهی ها به نسبت کوچک شد. این در حالی است که رشد این لکه چشمی در این ماهی ها به نسبت دوشیزه ماهی هایی که در معرض ماهی های گیاه خوار قرار داده شده بودند و یا ماهی هایی که کلا جدا از بقیه نگهداری می شدند بسیار بیشتر و قابل توجه تر بود. لانستت اظهار داشت: همه اینها نشان می دهد که حتی یک ماهی بسیار جوان و کوچک چند میلی متری گستره ای از استراتژی های هوشمندانه را برای زنده ماندن در خود تکامل می دهد که می توانند در موقعیت های خطرناک از آنها استفاده کنند.

 

 


..::::نقش حیاتی سیستم کمپلمان در تخریب اولیه ماکولا::::..

تحقیقات جدید، بیان می کند که فعالیت سیستم کمپلمان با ایجاد اختلال در ماتریکس خارج سلولی وساختار ترشح شده از سلول های شبکیه چشم، نقش مهمی در ایجاد رسوب های پایه ای که یکی از مرحله اولیه در تخریب ماکولا می باشد، بازی می کند.
 
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،به نقل از بنیان از medicalxpress ،با مطالعه بر روی موش های ترانس ژنیک (تراریخت) مشخص شد که خاموش کردن سیستم کمپلمان که بخشی از سیستم ایمنی می باشد، بیماری تخریب ماکولا مهار می شود. تخریب ماکولا که به دوصورت بروز می کند، یکی از علل از دست رفتن بینایی است. تخریب ماکولای جوانی یا اولیه شامل چندین اختلال وراثتی است که دربچه ها یا افراد جوان مشاهده می شود و درمقابل تخریب ماکولای وابسته به سن(AMD) در افراد مسن اتفاق می افتد که این شایع ترین دلیل کوری در افراد بالای 65 سال در کشورهای در حال توسعه می باشد. در هر دونوع بیماری تخریب ماکولای وراثتی و وابسته به سن، بینایی مرکزی از بین می رود. مکمل های غذایی می تواند روند پیشرفت این بیماری را کاهش دهند.
طبق مطالعات قبلی تنوع در ژن های کد کننده اجزای سیستم کمپلمان، فاکتور مهمی برای بیماری AMD به شمار می رود. به همین دلیل، جهت درمان این بیماری، داروهایی که فعالیت سیستم کمپلمان را مهار می کنند، مطرح می باشند. اما هنوز مشخص نشده که چگونه تغییر در سیستم کمپلمان، منجر به بیماریAMD می گردد.
"نقش حیاتی سیستم کمپلمان در تخریب اولیه ماکولا"
نتایج جدید، پیشنهاد می کند که فعالیت سیستم کمپلمان با ایجاد اختلال در ماتریکس خارج سلولی وساختار ترشح شده از سلول های شبکیه چشم، نقش مهمی در ایجاد رسوب های پایه ای که یکی از مرحله اولیه در تخریب ماکولا می باشد، بازی می کند. این رسوب های پایه ای، پیش ساز های لکه هایی بر روی شبکیه چشم می باشند. آنها تجمعات پروتئین ها و لیپیدها در خارج از سلول های شبیکه هستند. این پیش سازها، ازعلایم اصلی، پیشرفت بیماری تخریب ماکولا می باشد. این یافته ها مفاهیم مهمی را در استفاده از داروهایی که در جهت درمان تخریب ماکولا بر سیستم کمپلمان اثر دارند، در بر دارد.
محققین از مدل های موشی با تخریب ماکولای وراثتی(Doyne Honeycomb Retinal Dystrophy/Malattia Leventinese (DHRD/ML) ) استفاده کردند. این موش ها با ایجاد جهش p.Arg345Trp در ژن EFEMP1 بوجود آمده اند. این جهش موجب بوجود آمدن پیش سازهای لکه ها در سلول های شبکیه چشم در بیماران DHRD/ML می شود و رسوب های پایه ای در این موش ها فراوان ایجاد می گردد. این رسوب ها بین سلول های اپیتلیال رنگدانه ای شبکیه و غشای پایه آن که غشای Bruch  نامیده می شود و شامل ماتریکس خارج سلولی است، تشکیل می شود. بنابراین رسوب های پایه ای شامل اجزای ماتریکس خارج سلولی هستند که به میزان غیرعادی وجود دارند. این موضوع کاملأ منطقی است، بدلیل آنکه پروتئین EFEMP1 از سلول های شبکیه چشم ترشح شده و برای بلوغ فیبرهای الاستین که بخشی از غشای Bruch است نیاز می باشد.
مطالعات پروتئومیکس پیشنهاد می کند که ماتریکس خارج سلولی تغییر یافته، پاسخ ایمنی محلی را که شامل فعال شدن سیستم کمپلمانت است، تحریک می کند. سیستم کمپلمانت بخشی از سیستم ایمنی ذاتی ما است که به دفع عفونت کمک می کند اما تحت شرایط خاصی موجب آسیب به سلول و بافت می گردد.

 

 


 

..::::چشم ها بيماري هاي بدنتان را افشا مي كند::::..
                                                                                                                                                                                                                     یک فوق تخصص چشم پزشكي و انحراف چشم گفت: چشم آينه بدن و تنها جايي است كه با ديدن آن و علائم موجود در آن مي توان به برخي بيماري ها پي برد.

چشم ها بيماري هاي بدنتان را افشا مي كند

به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم، عرش نیوز،فرامرز انوري فوق تخصص چشم پزشكي و انحراف چشم، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: كلسترول بالا باعث ايجاد سفتي عروق در بدن مي شود به همين علت كساني كه فشار خونشان بالا مي رود دچار بيماري هاي ديگر هم مي شوند.
وي در ادامه گفت: چشم تنها جايي است كه با ديدن آن و علائم موجود در آن مي توانيم به تنگي عروق پي ببريم.
انوري در ادامه اظهار داشت: در اين حالت اگر چشم پزشك نشانه اي از بیماری در بدن فرد مشاهده كرد بيمار را به يك متخصص داخلي معرفي مي كند تا از نظر چربي خون بررسي و بعد توسط متخصيصن قلب  وعروق براي پيشگيري از بيماري هاي قلب معرفي شود .اين فوق تخصص چشم پزشكي با بيان اينكه چشم آينه بدن است، خاطر نشان كرد: با معاينه انتهای چشم، ناحيه مولكول ها و همچنين ناحيه عصب چشم، چشم پزشك مي تواند تا حدود 60 درصد نسبت به وجود برخي بيماري ها مشكوك شود و در ادامه ممكن است با آزمایشهایی اين بيماري تایید شوند.

 


 

..::::فراخوان نام نویسی در همایش سراسری سلول‌های بنیادی و اختلالات بینایی::::..

فراخوان نام نویسی در همایش سراسری سلول‌های بنیادی و اختلالات بینایی
همایش سراسری سلول‌های بنیادی و اختلالات بینایی 11 مهرماه 92 با رویکرد آشنایی با سلولهای بنیادی در درمان بیماری های چشمی برگزار می شود.
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،به نقل از بنیان همایش سراسری سلول‌های بنیادی و اختلالات بینایی ويژه متخصصان چشم‌پزشکی، دکترای علوم تشریح، دکترای فیزیولوژی، دکترای فارماکولوژی، دکترای پرستاری، دکترای بینایی سنجی، پزشکان عمومی، کارشناسان ارشد پرستاری، کارشناسان بینایی سنجی برگزار می شود. 
 
کرمعلی دبیراجرایی این همایش در گفتگو با واحد مرکزی خبر گفت: آشنایی با سلولهای بنیادی،آشنایی با روند مولکولی تکوین طبیعی چشم، آشنایی باروند تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای شبکیه در شرایط آزمایشگاهی و ساخت چشم اولیه در آزمایشگاه، آشنایی با کشت سلول در شرایط آزمایشگاهی و آشنایی با روشهای ارزیابی سلولی ازجمله محورهای این همایش است.
وی افزود: علاقه مندان برای نام نویسی تا نهم مهر فرصت دارند برای نام نویسی در این همایش و کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی  http://www.royaninstitute.org/cmsfa/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=100  مراجعه کنند.
همایش سراسری سلول‌های بنیادی و اختلالات بینایی 11 مهر در پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان برگزار می شود.

 

 


 

..::::درمان نابینایی با سلول‌های بنیادی::::..

به گزارش انجمن تی یلم  به نقل از ایسنا: دانشمندان برای اولین بار موفق شدند سلول‌های حسگر نور درون شبکیه را که از ابتدا در آزمایشگاه پرورش یافته بودند به چشم های موش های نابینا پیوند بزنند.
دانشمندان دانشگاه کالج لندن اعلام کردند که سلول‌های پیوندی با موفقیت بالغ شده و با عصب‌های مسوول انتقال سیگنال‌های بینایی به مغز مرتبط شده‌اند. به باور محققان اگر بتوان این فرآیند را با سلول‌های بنیادی انسانی تکرار کرد، می‌توان بیشتر شکل‌های نابینایی را که از انحطاط این سلول‌های گیرنده نور در اثر پیری یا بیماریهایی مانند دیابت ناشی شده، درمان کرد.یک درمان تجربی سلول بنیادی دیگر که شامل پیوند سلولهای مسوول پشتیبانی و تغذیه گیرنده‌های نوری در چشم بوده، توانسته بینایی مردی را که در اثر انحطاط سلول های شبکیه نابینا شده بود، بازگرداند اما به گفته پرفسور رابین علی، سرپرست پژوهش در کالج لندن، این درمان تنها بر روی افراد دارای تعدادی سلول گیرنده نور سالم عمل کرده در حالی که درمان جدید حتی در مواردی که این سلولها کاملا از بین رفته‌اند نیز کار می‌کند.این محققان با استفاده از یک فرآیند نسبتا جدید که به سلول های بنیادی جنینی اجازه خودسازماندهی به شکل ساختارهای شبکیه مانند در یک ذره سه بعدی ژله‌ای را داده، توانسته‌اند سلولهای گیرنده نور تولید کنند.همچنین در یک دستاورد مهم برای درمان های انسانی، این دانشمندان مرحله بهینه‌ای در رشد سلول‌ها را که حدود 24 روز بوده، برای پیوند آنها در چشم موشها شناسایی کردند. در این مرحله، سلول‌های گیرنده نور هنوز نسبتا نابالغ هستند اما پس از کاشت، راه خود را برای ترمیم بخش‌های چشم پیدا کرده و در آن مناطق به طور کامل بالغ می‌شوند.اگر سلول ها به طور کامل به شکل ساختارهای گیرنده نور بالغ موسوم به بخش های بیرونی رشد کنند، دیگر قادر به پیوند به این شیوه نخواهند بود.به گفته محققان، آنها اکنون یک نقشه راه برای انجام این فرآیند با سلولهای بنیادی جنینی انسان دارند. آنها در حال حاضر پیش‌سازهایی برای سلول‌های گیرنده نور انسانی پرورش داده‌اند. چالش پیش روی این دانشمندان اکنون کارا کردن کافی این فرآیند برای پیوند است.در همین حین، محققان قصد دارند پیوندهای بیشتری انجام داده و قابلیت بینایی موش‌ها پس از این پیوند را نمایش دهند. با وجود رشد سلول‌های پیوندی و اتصال موفق آنها به عصب‌ها، هنوز تعداد کافی از این سلولها برای بازیابی بینایی موش‌ها پیوند داده نشده است.


..::::سلول هاي بنيادي در همه اندام هاي بدن يافت مي شوند::::..

به گزارش انجمن آرپی ایران ـ تی یلم به نقل از روزنامه درپی فردا:نتايج تحقيقات محققان دانشگاه استنفورد آمريكا نشان مي دهد سلول هاي بنيادي نه تنها در خون و مغز استخوان يافت مي شود بلكه مي توان آنها از تمامي اندام هاي بدن تهيه كرد. در سال ۲۰۰۶ آزمايش دانشمندان براي تشخيص سلول هاي بنيادي در اندام هاي بدن بر روي موشها آغاز شد و نتايج به دست آمده از وجود سلول هاي بنيادي در تمامي اندام هاي بدن موش حكايت داشت. سپس آزمايش ها بر روي انسان انجام شد و نتايج مشابهي به دنبال داشت.
دانشمندان مي گويند كه سلول هاي بنيادي گرفته شده از ديگر اندام ها نيز مانند سلول هاي بنيادي بند ناف، قابليت تبديل شدن به سلول را دارند و مي توانند براي ترميم بافت هاي آسيب ديده ناشي از بيماري و يا تصادف مورد استفاده قرار گيرند. از آن جايي كه هميشه استفاده از سلول هاي بنيادي بند ناف به دليل امكان نابودي جنين، بحث برانگيز بوده است، سلول هاي بنيادي به دست آمده از باقي اندام ها مي توانند به جاي آن ها مورد استفاده قرار بگيرند. سلولهاي بنيادي موجب تحولات زيادي در علم پزشكي شده است. اين سلولها اميد درمان را براي بسياري از بيماري ها مانند سرطان، بيماري هاي قلبي، پاركينسون، اسكلروز متعدد ، سكته، هانتينگتون، صدمات نخاعي و بسياري بيماري هاي ديگر افزايش داده است. نتايج اين تحقيق در شماره اخير نشريه Stem Cell Reports به چاپ رسيده است.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
نابینایان از جمله اقشار هر جامعه ای هستند که عزت نفس خودراازدست نمی دهند.

به گزارش انجمن آرپي(تي یلم)به نقل ازافکارنیوز،نابینایان شاید افرادی باشند که توانایی انجام کارهای مختلف از آن ها گرفته شده است ولی...



نحوه یافتن دارو در کشور
 

قبلا بارها از مشکلات نایابی و کمیابی دارو شنیده و دیده بودم و اتفاقا این مسئله آخرهای هفته بود که مجددا سراغم


آمد و برای پیدا کردن یک آمپول به هر دری زدم و سر از اکثر داروخانه‌‌ها درآوردم، اما مأیوس و نومید دست‌خالی از آنان


خارج شدم. به دوستان شاغل در این حوزه پناه بردم که آدرس سامانه پیام کوتاه 201490 را دادند. سامانه‌ای که برای


یافتن داروهای کمیاب راه‌اندازی شده و مکانیزم آن از این قرار است که شما شهر*منطقه *نام دارو را به صورت


انگلیسی و صحیح وارد می‌کنید و سپس پیامکی دریافت می‌کنید که آدرس و تلفن داروخانه یا داروخانه‌هایی که این


دارو، در آن‌ها موجود است را به شما می‌دهد
 

با اندک امیدی که داشتم پیامک را فرستادم و در کمال ناباوری دیدم که این مکانیزم به درستی عمل کرد و با معرفی یک


داروخانه و سپس مراجعه به آن توانستم آمپول را بیابم. ناگفته نماند که قیمت دارو از 4 ماه قبل که آن را 67.000 تومان


گرفته بودم به 140.000 تومان افزایش یافته بود اما علیرغم تمامی این اوصاف، خوشحالم که چنین سیستمی راه


اندازی شده تا اندکی به معضل و بحران دارو کمک کند. نکته جالب اینکه صبح امروز هم یکی از بستگان تماس گرفت و


عنوان کرد که برای شرایط بحرانی بیمارش و یافتن دارویی که مانع از لخته خون می‌شود، بیشتر داروخانه‌های تهران را


زیرپا گذاشته است و از من سراغ کسانی را می‌گرفت که امکان خریداری و ارسال آن را از کشورهای دیگر داشته


باشند. بلافاصله نام دارویش را به این سامانه پیامک زدم و آدرس دو داروخانه را که ارسال شده بود، برایش فرستادم و


پیگیر که شدم با آن‌ها تماس گرفته بود و هر دو داروخانه آن فرص‌ها را داشتند.
 

امید به اینکه با یافتن هر دارو همنوعی بهبود می‌یابد، باعث شد تا موضوع این سامانه را با شما نیز به اشتراک بگذارم.


مطمئن باشید با اوضاع حاد دارویی کشور و مسائلی که در این چند روزه شاهد آن بوده‌ام، خیلی ‌ها نیازمند این شماره


هستند، پس در اشتراک آن با سایرین درنگ نکنید.


به گزارش پیمانه به نقل از ایسنا رسانه‌های «تركیه» از تولد یك بره مرده با سر انسان در یكی از روستاهای این كشور خبر داده و اعلام كردند:

وقوع چنین رویدادی یك واقعه عجیب و در عین حال بی‌سابقه است. درگزارش یكی از روزنامه‌های « تركیه » آمده است كه هفته گذشته یك بره از یك گوسفند در یكی از روستاهای « ایزمیر » به دنیا آمد، اما زنده نماند. نكته جالب در تولد این بره مرده آن است كه این حیوان صورت انسان دارد و باعث شد تا دامپزشكی كه مسوولیت به دنیا آوردن آن را داشته باشد به شدت شوكه شود.


«ارهانالی بول» ـ دامپزشك مسوول ـدر مصاحبه‌ای با رسانه‌های دولتی تركیه، خاطر نشان كرد: من برای زنده نگهداشتن مادر مجبور به عمل شدم. من پیش از این گوساله دو سر و چهار چشم و حتی پنج پا هم دیده بودم، اما تولد این بره با سر انسان بسیار غیر‌قابل باور است.

وی یادآور شد: من احتمال می‌دهم كه به دلیل ازدیاد و انباشت ویتامین A در بدن گوسفند مادر، این بره به چنین وضعی به دنیا آمده باشد.

گفتنی است، سال گذشته نیز در «زیمباوه» چنین بره‌ای به دنیا آمد و حتی چند ساعت نیز زنده ماند، اما به شدت باعث ترس و وحشت مردم روستایی شده بود.

فرماندار استان «ازمیر» نیز اضافه كرد: تولد این بره مرده با سر انسان بسیار دلهره‌آور و ترسناك است. تا به حال چنین چیزی را ندیده بودم، انگار كه سر انسان بر روی بدن  بره‌ای باشد.



بره ای با سر انسان در ترکیه متولد شد!


برگرفته از :سایت حامیان دکتر روحانی


نظر دهید نظر
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است