تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حمایت از بیماران چشمی آرپی و آدرس lpsk1348.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
<-PollItems->
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 21
بازدید هفته : 139
بازدید ماه : 1266
بازدید کل : 166602
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2
Alternative content
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با مشخص شدن نتایج طرح ملی «بار بیماریهای چشمی» که توسط مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام میشود، هر گونه برنامهریزی استراتژیک در کشورمان بر مبنای این طرح است.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر علیرضا لاشیئی اظهار داشت: در سال 82 مرکز تحقیقات چشم دانشگاه فعال شده و طی این مدت مقالات ISI زیادی در مجلات به چاپ رسیده، به طوری که هر سال بیش از 120 مقاله خروجی این مرکز است. وی افزود: در این مرکز روی سه محور تحقیقات بالینی، علوم پایه و تحقیقات اپیدمیولوژیک فعالیت داریم، هم اکنون اطلاعاتی از بار بیماریهای چشمی در کشورمان وجود ندارد، به همین دلیل بررسی بار بیماریهای چشمی در یک طرح ملی به مرکز تحقیقات ما سپرده شد که نزدیک به یک سال است این طرح در حال پیشروی است که امیدواریم تا پایان سال به نتایج خوبی برسیم.
مفیدترین کاری که می توان با"نمک"انجام داد
اگر شما هم به دلیل مشغله های زیاد نمی توانید به وضعیت روحی و روانی خود رسیدگی کنید می توانید با کمک گرفتن از نمک به تمامی درد های خود پایان دهید.
فرصت دیدن دوباره را به کودکان بدهید
تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که با تشخیص به موقع آن والدین میتوانند از نابینایی چشم کودکشان جلوگیری کنند
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از باشگاه خبرنگاران،دکتر محمد آقازاده امیری، چشم پزشک اظهار داشت: کاهش شدت بینایی بدون هیچ گونه عیب پاتولوژی که یک یا هر دو چشم را درگیر کرده تنبلی چشم است.وی افزود: “تنبلی چشم” علل مختلفی از جمله عیوب انکساری، انحراف یک یا هر دو چشم، بیماریهای مادرزادی مانند “آب مروارید” و یا اشکال در شبکه چشم دارد.وی ادامه داد: لرزش چشمها در نوزاد و یا محرومیت از تصویر در “عیوب انکساری” بالا از علل تنبلی چشم است.دکتر امیری ابراز داشت: بهترین سن برای انجام روند بینایی بین ۳ تا ۶ ماهگی نوزاد است که تطابق، تقارن و بعد دید نوزاد است که توسط اپتومتریست بررسی می شود که این دوره دوره حیاتی است، سپس در ۱۸ ماهگی و سپس در ۳ سالگی تنبلی و عیوب انکساری چشم چک میشود. بعد از آن تا ۶ سالگی چشم کودک معاینه میشود که اگر زود مشکلات بینایی تشخیص داده شود موجب درمان به موقع میشود.
سفید پوست ها بیشتر مواظب خود باشند
یک متخصص پوست گفت: نور آفتاب، کم کاری تیروئید، مصرف سیگار و ناراحتیهای فکری از عوامل ایجاد چین و چروک در اطراف چشم است.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر حبیب انصارین متخصص پوست و استاد دانشگاه تهران در خصوص علل ایجاد چین و چروک در اطراف چشم اظهار داشت: عوامل ژنتیکی و محیطی گوناگونی در ایجاد این چین و چروکها نقش دارند.وی تصریح کرد: از عوامل محیطی میتوان به قرار گرفتن در نور آفتاب، کم کاری تیروئید، چاقی یا لاغری شدید، مصرف سیگار، مسائل روانی و درگیریهای ذهنی، نحوه خوابیدن و قرار گرفتن سر بر روی بالش اشاره کرد.
*خشکی چشم و شستشوی مداوم عامل اصلی خشکی پوست
وی با بیان اینکه شستشوی مداوم و خشکی پوست نیز از جمله عوامل ایجاد چین و چروک است گفت: استفاده از کرمهای دور چشم چین و چروکهای اطراف چشم را به طور کامل بر طرف نمیکند و توصیه ما مصرف مرطوب کنندهها و کرمهای دور چشم از سنین 26 تا 30 سالگی به منظور پیشگیری از بروز این عارضه است.وی افزود: افرادی که پوست سفید و چشمهای روشنی دارند بیشتر از دیگران به این عارضه دچار میشوند و بالا رفتن سن یکی از عوامل اجتنابناپذیر و ایجاد این چین و چروکهاست که با مصرف کرمهای دور چشم میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:کاربردهای بالینی بالقوه درمان با سلول های بنیادی مزانشیمی بالغ انسان*
داده های کلینیکی In vitro ، In vivo ، حیوانی و انسانی زمینه گسترده کاربرد سلول های بنیادی مزانشیمی ( MSC ) را نشان می دهد. شواهد محکمی از سودمندی سلولهای بنیادی مزانشیمی درطب ترمیمی، مهندسی بافت و ایمنی درمانی وجود دارد .در حال حاضر، تعداد قابل توجهی از کارآزمایی های بالینی به بررسی استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی دردرمان بیماری های مختلف، از جمله انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی، که درآن حذف اکسیژن باعث مرگ گسترده سلول ها می شود، و دیگربیماری های وابسته به دخالت مستقیم سیستم ایمنی بدن مانند بیماری پیوند علیه میزبان ، بیماری کرون ، و دیابت می پردازند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از خون قاعدگی به سلول های شبه کبدی فعال*
پیوندارتوتوپیک کبد (OLT) تنها درمان موثر اثبات شده برای هر دو بیماری مرحله پایانی و متابولیک کبد است. پیوند هپاتوسیت ( سلول های کبدی) جایگزین نویدبخشی برای OLT است ، اما فقدان کبدهای اهدا یی در دسترس، کاربرد بالینی آن را با مشکل مواجه کرده است . سلولهای شبه هپاتوسیت ( HLCs ) تمایزیافته از بسیاری از سلول های بنیادی چند توان می تواند به ترمیم بافت کبد آسیب دیده کمک کند. با این حال، جمع آوری سلول های تقریبا مناسبی که درحال حاضر برای استفاده در انسان شناخته شده است، دشوار بوده و شامل روش های تهاجمی است.
"دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد موفق به کشف ژن «چشمه جوانی» شدند"
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا، کارشناسان از مدتها پیش متعجب بودند که چرا آسیب های حیوانات جوان سریعتر از بزرگسالان بهبود پیدا میکند.ژن Lin28a به میزان زیادی در جنینها فعال بوده اما با بالا رفتن سن از فعالیت آن کاسته میشود.این ژن در آزمایشات بر روی موشها، سرعت التیام زخمها را افزایش داده و رشد مجدد موهای ریخته شده را تسریع کرد.این ژن همچنین به ترمیم بافتهای آسیبدیده گوش کمک کرد.ژن Lin28a همه این تاثیرات را با افزایش تولید چندین آنزیم متابولیک و بهبود فرآیندهای متابولکی بدن که معمولا در جنینها فعالتر هستند، انجام میدهد.محققان امیدوارند که با بیدار کردن این ژن در بزرگسالی بتوانند سرعت بهبود زخمها را پس از عمل جراحی افزایش دهند.آنها همچنین اظهار کردند که شاید بتوان دارویی با تاثیر مشابه تولید کرد.نتایج این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.
مرواریدی که در چشم جا خوش می کند
قرارگیری در معرض نور آفتاب برای طولانی مدت افراد را مبتلا به آب مروارید میسازد که این بیماری، غالبا در سنین بالا دیده میشود.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر نیکخو متخصص چشم پزشک ظهار داشت: آب مروارید بیماری است که در سنین بالا ایجاد میشود.وی افزود: آب مروارید در اثر عواملی همچون ژنتیک، ضربه، بیماری متابوتیک و نور آفتاب ایجاد میشود که شایعترین علت آن افزایش سن است.دکتر نیکخو بیان کرد: توصیه میشود افراد با خوردن سبزیجات و میوهجات و زدن عینک آفتابی از بروز این بیماری پیشگیری کنند.وی خاطرنشان کرد: از راههای درمان آب مروارید عمل فیکو و یا لیزردرمانی است.
افراد نابینا با این عینک میتوانند ببینند
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از عرش نیوز،این روزها صحبت از عینک های هوشمند از همه جا شنیده می شود. گوگل محصول خود را تحت عنوان گلس عرضه کرده، سایر شرکت ها هم در تدارک طراحی و ساخت محصولات خود هستند. در این میان یکی از سوالات مهمی که پیش می آید، مسئله کاربرد این عینک ها است. حال محققان دانشگاه آکسفورد، یک کاربرد اساسی برای این رده از محصولات تعریف کرده اند. آن ها عینک هوشمندی ساخته اند که به افراد نابینا و کم بینا در دیدن محیط پیرامونشان کمک می کند.
هر چند شاید قرار دادن پسوند هوشمند برای این عینک کمی زیاده روی باشد، ولی به هر حال عینک اَسیستِد ویژن (Assisted Vision)، از نمایشگر OLED و دوربین هایی در دو طرفش بهره می برد تا اطلاعات محیط اطراف را به کاربر منتقل کند. طبق تحقیقات به عمل آمده، حدود 75% افراد نابینا توانایی تشخیص نور را دارند. گفته می شود که عینک مورد بحث این خبر، به بینایی این عده کمک شایانی خواهد کرد.سنسورهای تعبیه شده در این عینک، داده ها را از طریق دو دوربین، یک ژیروسکوپ، قطب نما و جی پی اس دریافت می کنند. این سنسورها به کمک هم قادر هستند حرکت، جهت و موقعیت داشیای روبروی کاربر در قالب مجموعه ای از نورهای گوناگون، بر روی این نمایشگرها نقش می بندند. فناوری OLED به کار رفته در این عینک، به کمک رنگ های مختلف و شدت نور، فاصله شی را تا فرد تعیین می کند. این فناوری همچنین اشیای در حال حرکت و ثابت را از هم متمایز می کند.قیق را تشخیص دهند. داده های جمع آوری شده به پردازنده ای مخصوص ارسال می شود. سپس داده های پردازش شده به نمایشگر OLED داخل عینک منتقل می گردد.در این عینک از یک هدفون و نرم افزار تبدیل نوشتار به گفتار هم استفاده شده. این تجهیزات به استفاده کننده از این عینک این امکان را می دهد که به طور مثال اطلاعات مربوط به جهت ها، شماره های اتوبوس ها و یا علایم موجود در خیابان را به صورت صوتی دریافت کند. این محصول با نام تجاری Assisted Vision اواخر سال 2014 به بازار عرضه خواهد شد.
تجهیز تمامی بیمارستان های تامین اجتماعی پایتخت به سیستم نوبت دهی تلفنی
مدیر کل درمان تامین اجتماعی استان تهران اعلام کرد: تا پایان سال جاری تمامی بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی به سیستم نوبت دهی تلفنی مجهز می شوند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران،علی جمالیان در خصوص راه اندازی سیستم نوبت دهی در بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی گفت: با توجه به این که اکثر مراجعان بیمارستان های تهران را بیماران شهرستانی تشکیل می دهند واین افراد مجبور بودند برای گرفتن نوبت از ساعت های اولیه صبح در جلوی بیمارستان ها جمع شوند بنابراین تصمیم گرفتیم سیستم نوبت دهی تلفنی را راه اندازی کنیم. وی تصریح کرد: علاوه بر بیمارستان هایی که سیستم نوبت دهی تلفنی مجهز بودند 15 بیمارستان و مرکز درمانی دیگر در تهران به سیستم نوبت دهی تلفنی مجهز شدند. مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران در خصوص شماره تماس بیمارستان ها برای گرفتن نوبت به صورت تلفنی خاطرنشان کرد : هر بیمارستان شماره تماس مخصوص به خود را دارد و فرد در صورت تماس و اعلام شماره ملی خود ، نوبت به صورت اتومات برای وی ثبت می شود و بیمه شده بدون معطلی در بیمارستان ویزیت خواهد شد.
خطرات و عواقب استفاده زیاد از مژه مصنوعی
عواقب استفاده از مژه مصنوعیاگرچه استفاده گهگاهی از مژه مصنوعی صدمه زیادی به چشم ها وارد نمی کند، ولی استفاده پشت سر هم و طولانیمدت از این وسیله، مضرات زیادی برای سلامت چشم خواهد داشت. در این مطلب، مهم ترین این مضرات را برایتان می گوییم.
1- رساندن آسیب به مژه طبیعی فرد
نصب مکرر و طولانی مدت مژه مصنوعی و سپس برداشتن آن از روی چشم، به مژه های اصلی فرد آسیب می رساند.
همانطور که می دانید برای نصب مژه مصنوعی، از نوعی چسب مخصوص استفاده می شود که باید به موازات ریشه مژه اصلی بر روی پلک بالایی مالیده شود تا مژه مصنوعی بر روی آن قرار گیرد.اگر فرد دقت نکند، ممکن است مقداری از این چسب بر روی مژه اصلی ریخته شود و در هنگام برداشتن، تعدادی از مژه های اصلی هم کنده شوند.
اگر نصب مژه مصنوعی به طور مکرر انجام گیرد، فرصت جبران و رشد مجدد را به مژه های اصلی فرد نمی دهد و در نتیجه فرد به مرور زمان، به مژه های خود آسیب زده و تعداد آنها کم می شود.
2- التهاب و عفونت چشم
مواد شیمیایی موجود در چسب مژه مصنوعی در برخی افراد ایجاد حساسیت می کند،
پیاز بدون اشک تولید شد!
پیازهای بدون اشک نه تنها از سوختن و اشک ریختن چشم جلوگیری می کند بلکه مانع بروز بیماری های قلبی - عروقی و افزایش وزن نیز می شوند.دانشمندان یک نوع جدید از پیاز تولید کرده اند که خردکردن آن موجب سوختن و اشک ریختن چشم ها نمی شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روزگار نو،«کولین سی ادی» و همکارانش به عنوان محققان این پروژه اشاره کردند که این پیاز دارای ترکیبات شیمیایی منحصر به فردی است که موجب می شود اثر تحریک کننده اشک آن کاهش یابد.این تیم تحقیقاتی یک نسخه از پیازهایی را تولید کرده است که موجب می شود ترکیب سولفور آن شبیه به ترکیبی شود که در سیر وجود داشته باشد، این امر موجب می شود که پیاز بی اشک دانشمندان علیه ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی نیز به کار رود.بسیاری از مردم سیر می خورند و از آن در ترکیبات دارویی خود استفاده می کنند تا از تجمع پلاکت های خونی که موجب شکل گیری لخته های خونی در شریان ها می شود جلوگیری کرده باشند.سیر همچنین دارای تأثیرات کاهش وزن هم محسوب می شود. دانشمندان می خواستند بدانند که آیا پیاز جدید هم تأثیرات مشابهی روی سلامتی دارد یا خیر.دانشمندان در آزمایش های آزمایشگاهی نشان دادند که عصاره پیاز بدون اشک تاحد زیادی از شکل گیری پلاکت های خونی جلوگیری می کند که این میزان در مقایسه با پیاز معمولی و حتی سیر بیشتر است.سایر نتایج نشان داد که پیاز جدید دارای همان خواص ضد تورمی چون پیاز معمولی است. این پیاز همچنین بسیار بیش از پیازها و سیرهای عادی در کاهش وزن موثر است.
آستیگماتیسم چشم ارثی است
یک متخصص چشم در خصوص آستیگمات چشم، گفت: آستیگماتیسم چشم مشکلی است که مربوط به ضعف بینایی چشم بوده و در بیشتر موارد به صورت ارثی است.
دکتر محمدرضا باقرزاده ، اظهار کرد: چشم ارگانی است برای جمع کردن نور و فرستادن آن به مغز که قرنیه و عدسی دو قسمت از قسمتهای اصلی چشم بوده که نور جذب شده را بر روی لکه زرد چشم جمع میکند که اگر در این حالت به قرنیه چشم که به مثابه یک گنبد است آسیب وارد شود، یعنی دچار برآمدگی یا فرورفتگی شود، چشم دچار آستیگمات میشود.وی افزود: آستیگمات میتواند مثبت یا منفی باشد، اگر قدرت قرنیه در آن شعاعهایی که مشکل ایجاد شده زیاد باشد، آستیگمات منفی ایجاد میکند و اگر قدرت قرنیه کم باشد، آستیگمات ایجاد شده مثبت خواهد بود.باقرزاده تصریح کرد: آستیگماتها در دو دسته منظم و غیرمنظم تقسیمبندی میشوند. افرادی که آستیگمات منظم دارند به راحتی میتوان با عینک اصلاح کرد، ولی در افرادی که آستیگمات نامنظم دارند با عینک اصلاح نشده و نیاز به لنز تماسی سخت است که یک تا 2 درصد جوانان به آن دچار میشوند و در موارد کمی نیاز به پیوند قرنیه دارند.این متخصص چشم در خصوص نشانههای این بیماری، عنوان کرد: کاهش دید، تاری دید، سردرد، احساس فشار بر چشم، احتمال دوبینی، انحنادار دیدن خطوط که میتواند در یک یا هر دو چشم به وجود آید. افرادی که به کارهای ظریف مشغول هستند بیشتر به آستیگمات دچار میشوند و بیشتر کسانی که دوربین یا نزدیکبین هستند نیز از این مشکل رنج میبرند.
سنجد خبرنگار هم تنبلی چشم گرفت!
"سنجد خبرنگار شنبه ، 18 آبان به موضوع چشم پزشکی و تنبلی چشم می پردازد"
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سوسن کرامتی، تهیه کننده این برنامه با اعلام این خبرگفت : شنبه 18 آبان سنجد خبرنگار با تهیه گزارش هایی از پایگاه های بینایی سنجی و مراکز چشم پزشکی به موضوع بهداشت چشم و تنبلی چشم خواهد پرداخت.کرامتی گفت: هدف از تهیه این برنامه تشویق والدین و کودکان برای مراجعه به پایگاه های بینایی سنجی است تا ازبهداشت چشم و تنبلی چشم درکودکانشان آگاهی های لازم را بدست بیاورند.لازم به ذکر است، سنجد خبرنگار کاری از گروه کودک و خردسال است که ساعت 16 شنبه ، دوشنبه و چهارشنبه ها به روی آنتن شبکه دو می رود.
آنچه باید در مورد سمعک ها بدانیم
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دکتر گورابی اظهار داشت: تمام افراد که به نوعی مشکل شنوایی دارند، جراحی، دارویی، توانبخشی از راه های درمان این نوع بیماری است.
وی افزود: اگر دو راه اولیه جواب ندهد فرد از درمان توانبخشی استفاده می کند.
وی ادامه داد: اولین قدم در این افراد استفاده از سمعک است که کمک کننده و جایگزین درمان جراحی و دارویی است.
گورابی توصیه کرد: در این گونه بیماران ما چاره ایی جز سمعک برای برگرداندن شنوایی نداریم.
وی در خصوص انواع سعمک عنوان کرد: سه نوع سمعک وجود دارد، داخل گوش، پشت گوش، جیبی نوع جیبی آن، که دیگر قدیمی شده و مورد استفاده نیست.پشت گوش و داخل گوشی از به روزترین سمعک ها و از نوع دیجیتال بوده و با کامپیوتر انجام می شود.
وی در خصوص فواید این نوع سمعک ها اظهار داشت: این نوع سمعک ها علاوه بر ارائه صدای صاف و شفاف به فرد، باقیمانده صدا فرد را هم حفظ کرده و تا حدودی مشکل شنوایی او را حل می کند.
محققین دانشگاه واشینگتن یک واکنش زنجیره ای شناسایی کرده اند که رشد مجدد برخی اکسون های سلول های عصبی آسیب دیده را شروع می کنند، کشفی که ممکن است روزی به درمان آسیب های عصبی منجر به بی حسی یا فلج دایمی کمک کند.
به گزاش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان ،محققین نشان داده اند که سلول های عصبی در مغز و طناب نخاعی یک رابط را در واکنش های زنجیره ای شان از دست می دهند. این رابط، پروتئینی به نام HDAC5 است که ممکن است به توضیح این مطلب که چرا این سلول ها قادر به رشد مجدد و ایجاد شاخه های از دست داده نیستند، کمک کند. تحقیقات جدید پیشنهاد می کند که فعال سازی HDAC5 در سیستم عصبی مرکزی می تواند ترمیم شاخه های سلول های عصبی در منطقه آسیب دیده را روشن کند، یعنی جایی که آسیب موجب ایجاد فلج دایمی می شود.امروزه ما می دانیم که چندین ژن در رشد مجدد شاخه های سلول های عصبی که ما آن ها را آکسون می نامیم، شرکت دارند اما تا کنون ما نمی دانیم که چه چیزی موجب فعال شدن بیان این ژن ها و فرایند ترمیم می شود.آکسون ها شاخه های سلول های عصبی هستند که در انتقال پیام نقش دارند و از دندریت ها بزرگتر و آسیب پذیرتر هستند. در سیستم عصبی محیطی گهگاه سلول ها به صورت طبیعی آکسون های آسیب دیده را ترمیم می کنند. اما در سیستم عصبی مرکزی، سلول های عصبی آسیب دیده مشخصا قادر به جایگزینی آکسون های آسیب دیده نیستند.این محققین به آکسون سلول های عصبی سیستم عصبی محیطی کشت داده شده در ازمایشگاه آسیب وارد کردند. این موجب ایجاد موج کلسیمی در امتداد آکسون و رو به عقب به درون جسم سلولی می شود. این موج اولین مرحله در واکنش های متوالی است که مکانیسم های ترمیم آکسون را فعال می کند.در سلول های عصبی محیطی، مهم ترین مرحله از این واکنش های زنجیره ای آزادسازی پروتئین HDAC5 از هسته است. بعد از ترک هسته، این پروتئین یکی از ژن های دخیل در رشد مجدد آکسونی را فعال می کند. پروتئین HDAC5 به جایگاه آسیب حرکت می کند و به ایجاد میکروتوبول ها کمک می کند. ناک اوت کردن ژن HDAC5 نشان داد که در غیاب این پروتئین هیچ گونه رشد مجدد آکسونی صورت نمی گیرد.محققین هم چنین نشان دادند که می توان رشد آکسونی را با استفاده از مقادیرمختلف داروهایی که آزادسازی HDAC5 از هسته را موجب می شوند، تحریک نمود.
بررسی یافتههای جدید حاکی از آن است که نوزادان نارس 19 برابر بیشتر از نوزادان دیگر در خطر ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه هستند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، در این بررسی آمده است نوزادانی که خیلی پیش از زمان مقرر به دنیا میآیند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به جداشدگی شبکیه در دوران بعدی زندگیشان قرار دارند. محققان در بررسی رابطه بین تولد پیش از موعد و ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه، دریافتند نوزادانی که پیش از هفته سی و دوم به دنیا میآیند بیش از نوزادان دیگر به این عارضه مبتلا میشوند. در این مطالعه اطلاعات مرتبط با بیش از سه میلیون تولد در سوئد که در فاصله سالهای 1972 تا 2008 میلادی اتفاق افتاده بود، مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد نوزادانی که در فاصله سالهای 1973 و 1986 در کمتر از 28 هفتگی به دنیا آمده بودند، 19 برابر بیشتر در معرض ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه بودند که این آمار در نوزادان متولد شده در فاصله سالهای 1987 و 2008، 9 برابر بیشتر بودهاست. به گزارش ایسنا، محققان همچنین دریافتند: تولد نوزادان نارسی که در 32 تا 36 هفتگی به دنیا میآیند با خطر ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه ارتباطی ندارد.
یک متخصص و جراح چشم در خصوص کودکان مبتلا به بیماریهای چشمی گفت: کودکان بیشتر در معرض تنبلی چشم قرار دارند در صورتی که اگر با امکانات و تکنولوژی جدید زودتر برای معاینات چشم خود به چشم پزشک مراجعه کنند کمتر به این بیماری مبتلا میشوند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر محسن جان قربانی با بیان اینکه افراد در گروههای سنی مختلف در معرض مواجه با بیماریهای چشمی مختلفی قرار دارند، اظهار داشت: افراد مسن مبتلا به بیماری دیابت از جمله گروههایی هستند که بیشتر با ناراحتیها و ضایعات چشمی مواجه میشوند.وی در ادامه در خصوص بروز تنبلی چشم در کودکان، اظهار داشت: کودکان مبتلا به تنبلی چشم از دید طبیعی کافی برخوردار نیستند البته تنبلی در یک چشم شایعتر است.دکتر جان قربانی با بیان اینکه ظهور یک سری از بیماریهای چشمی در کودکان ارثی است، خاطرنشان کرد: در صورتی که علت بروز ضایعات چشمی در کودکان ارثی باشد، در این صورت خیلی کم می توان اقدامات پیشگیرانه را برای این دسته از کودکان به کار بست اما در غیر این صورت می توان با مراجعه به موقع و استفاده از عینک آن را اصلاح کرد.وی درمان تنبلی چشم در کودکان را قبل از پنج سالگی تاثیرگذارتر دانست و گفت: در صورت عدم درمان تنبلی چشم این بیماری ادامه می یابد و چشم قابلیت ترمیم خود را از دست می دهد. بنابراین با مراجعه به موقع کودک به متخصصین می توان نسبت به درمان تنبلی چشم اقدام کرد.
وقتی چشم ها از کبد بیمارمی گوید
شاید باور این موضوع کمی سخت باشد که بین بیماری های چشم و کبد ارتباطی وجود داشته باشد، اما بیش از ۲ هزار سال است که طب چینی تمامی بیماری های مربوط به چشم را با بیماری کبد در ارتباط می داند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روزنامه خراسان ؛ تاری دید، نزدیک بینی، خشکی چشم، کوررنگی با کمبود خون در کبد ارتباط دارد. کمبود خون کبدی می تواند به علت کم خونی یا جراحات کبدی به وجود بیاید. این مشکلات مانع از جریان خون رسانی طبیعی در کبد می شود.
درد، احساس سوزش و قرمزی چشم ها با حرارت کبد ارتباط داده شده است. حرارت کبد نیز در اغلب موارد با التهاب کبد مرتبط است. همچنین حرکت های غیرارادی چشم با مشکلات کبدی ارتباط دارد. حرارت بالا در کبد که ممکن است علت آن فشار خون بالا یا استرس عاطفی باشد باعث بروز مشکلات چشمی نیز می شود. یک کبد سالم از بافت نرم و انعطاف پذیری برخوردار است. این نرمی بافت اجازه جریان آزاد خون و انرژی را در تمامی قسمت های بدن و به طور مستقیم به چشم ها می دهد. یک کبد سالم، خون را پاک نگه می دارد و در نتیجه به طور مستقیم قدرت بینایی را بهبود می بخشد. بنابراین، هنگامی که کبد را احیا می کنیم به طور مستقیم قدرت بینایی بهبود می یابد.
تهوع، سرگيجه، اختلالات بينايي، تشنج، شوک انافيلاکتيک، پوکي استخوان و افزايش ابتلا به عفونت از جمله عوارض مصرف خودسرانه دگزامتازون است.
روش جديد محققان براي تشخيص زودهنگام اوتيسم در نوزادي
محققان علوم پزشکی اعلام کردند نشانگری یافته اند که با استفاده از آن می توان اختلال اوتیسم را در دو تا شش ماهگی تشخیص داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگا ت ایران - تی یلم"به نقل از واحد مرکزی خبر،محققان موسسه ملی سلامت روحی روانی آمریکا اعلام کردند تماس چشمی در ماه های اول زندگی کودک ، کلید مهمی برای تشخیص اوتیسم است.این محققان در مقاله ای در شماره اخیر نشریه نیچر اعلام کردند می توان با بررسی میزان خیره شدن نوزاد به دیگران در دو تا شش ماهگی به احتمال ابتلای او به اوتیسم پی برد.دکتر توماس آر اینسل مدیر موسسه ملی سلامت آمریکا می گوید : اوتیسم معمولا تا پیش از دو سالگی تشخیص داده نمی شود ولی مطالعه ما نشان می دهد کودکان مبتلا به اوتیسم در سنین پایین نیز علائم اختلال خود را نشان می دهند.به طور معمول ، کودکان در سنین رشد ، در ساعات نخستین زندگی به صورت انسان ها خیره می شوند و با توجه به چشمان دیگران، مسائل اجتماعی را فرا می گیرند.ولی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم ، علاقه ای به خیره شدن به چشمان دیگران ندارند و در واقع تماس چشمی آنان با دیگران را می توان به عنوان نشانگری برای تشخیص زودهنگام اوتیسم مورد استفاده قرار داد.دکتر وارن جونز و دکتر امی کلین در مرکز اوتیسم مارکوس در آتلانتا و دانشگاه اموری با بررسی گروهی از نوزادان از بدو تولد تا سه سالگی به نتایج جالبی دست یافتند.محققان ، نوزادان را به دو گروه تقیسم کردند و آنانی را که در نسل های قبلی اوتیسم داشتند در گروه پر خطر و دیگران را در گروه کم خطر قرار دادند.محققان دریافتند با استفاده از این نشانگر می توان به تشخیص زودهنگام اوتیسم و آغاز درمان مناسب برای این گروه استفاده کرد.به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، طیف اختلالات اوتیسم به تخریب شدید و جدی قوای تفکر ، احساس ، زبان و توانایی ارتباط با دیگران منجر می شود.این اختلالات معمولا در اوایل دوران کودکی مشخص می شوند و از انواع شدید تا خفیف اوتیسم را که سندروم آسپرگر Asperger نام دارد ، شامل می شوند.
سمینار بازآموزی بیماریهای قرنیه و ملتحمه ۲
کراتوکونوس پنج شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲
ساعت ۸ تا ۱۴
"بیمارستان خاتم الانبیاء"
"سمینار بازآموزی تازه های گلوکوم و تصویربرداری های مرتبط"
پنج شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۲
ساعت ۸ تا ۱۴
"بیمارستان رضوی"
نشانههای کمبود آهن چیست؟
یک متخصص تغذیه گفت: کمبود آهن در دو سال اول زندگی میتواند بر تکامل رشد مغز تاثیر زیادی داشته باشد و لطمات جبران ناپذیری بر روی جنین وارد کند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر احمد درستی اظهار داشت: کم خونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری میشود بطوریکه ضریب هوشی این کودکان ١٠تا ٥ امتیاز کمتر از حد طبیعی برآورد شده است. وی ادامه داد: این کودکان تغییرات رفتاری داشته و ابتلا به بیماریهای عفونی و احساس خستگی و ضعف نیز در آنها بیشتر است.
دکتر درستی در رابطه با علائم فقر آهن اظهار کرد: رنگ پریدگی دائمی زبان ومخاط و داخل پلک، چشم و لبها، کمرنگ شدن خطوط کف دست، احساس ضعف و خستگی، سیاهی رفتن چشمها، بی تفاوتی، سرگیجه، سر درد و بی اشتهایی، حالت تهوع، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دستها و پاها، درموارد شدید تنگی نفس و تپش قلب از نشانه های کمبود آهن در بدن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که نوع غذاهایی که افراد مصرف میکنند در میزان آهن در بدن تاثیر زیادی دارند، عنوان کرد : مصرف غذاهای غیرخانگی مانند انواع ساندویچ های سوسیس وکالباس، پیتزا و تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس، نوشابه، شکلات و پفک، ابتلاء به عفونتها، آلودگیهای انگلی، مصرف کم انواع گوشت، مصرف چای همراه غذا، مصرف ناکافی غذا های حاوی ویتامین C، مصرف نانهای تهیه شده با جوش شیرین از مواد مضری است که باعث کاهش جذب آهن میشود. درستی تصریح کرد: انواع گوشت، حبوبات، غلات دارای سبوس و سبزیجات به مقدار کم را از موادی عنوان کرد که حاوی آهن هستند ولی میوه ها و لبنیات آهن ندارند.
لین کوارمبی، زیستشناسی مولکولی دانشگاه فیزر، و دانشجویانش جهش ژنتیکی را یافتهاند که میتواند موجب رشد بیش از اندازه آنتنهای میکروسکوپی بر روی سلولهای انسان و بروز بیماریها شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زمانی که اندازه آنتنها مناسب نباشد، سیگنالهای دریافتشده توسط آنها به درستی تعبیر نمیشود و نتیجه این امر میتواند مرگبار باشد.
ژن تنظیمکننده CNK2 موجود در تاژکها، طول این مولفه مومانند را کنترل میکند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به طور کلی کار با رایانه به ویژه در طولانی مدت میتواند موجب آسیبهای چشمی و خستگی چشم میشود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا،دکتر علی رضا پیمان ، با اشاره به سندرم بینایی رایانهای اظهار داشت: این بیماری یکی از علل خشکی چشم است اما چندان شایع نیست و نیاز به درمان خاصی ندارد هم چنین ضرر دائمی برای چشم نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه بیماری سندرم بینایی رایانهای بیشتر در افرادی که طولانی مدت از رایانه استفاده میکنند، مشاهده میشود، افزود: تاثیرات این بیماری بر چشم در درازمدت قابل برگشت است و سندرم بینایی رایانهای پس از کاهش فعالیت و یا عدم استفاده از رایانه خود به خود درمان میشود و نیاز به درمان خاصی ندارد.
این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه به طور کلی کار با رایانه به ویژه در طولانی مدت میتواند موجب آسیبهای چشمی شود، افزود: فاصله چشم تا مانیتور حدود 50 تا 60 سانتی متر است و این فاصله کم در طولانی مدت موجب خستگی چشم میشود.
پیمان با بیان اینکه هنگام کار با رایانه بهتر است هر 15 دقیقه برای چند ثانیه چشم خود را ببندیم و به آن استراحت دهیم، اضافه کرد: کار با رایانه به ویژه در شب و زمانی که انرژی زیادی مصرف میشود و مغز را به شدت درگیر میکند موجب میشود فرد کمتر پلک بزند.
وی با اشاره به اینکه افراد در زمانهای کار با رایانه کمتر پلک میزنند، خاطرنشان کرد: پلک زدن نقش مهمی در محافظت سطح چشم دارد و موجب میشود اشک در سطح چشم پخش شود و غدد لبه پلک چربی ترشح کنند.
این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه کمتر پلک زدن موجب میشود غدد پلک کمتر چربی ترشح کنند، ادامه داد: کار طولانی مدت با رایانه کیفیت لایه اشک چشم را کم کرده و سوزش چشم، خستگی زودرس و حساس چشمی را به همراه دارد که همه از علائم خشکی چشم هستند.
پیمان توصیه کرد: افرادی که برای طولانی با کامپیوتر کار میکنند نباید پلک زدن را فراموش کنند، در میان کار به چشمها استراحت کوتاه دهند و هر 45 دقیقه یک بار از کار دست بکشند و البته در موارد حاد خشکی چشم باید از اشک مصنوعی استفاده کرد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان، این تکنیک مورد استفاده قرار گرفته در مرکز تحقیقات سرطان لودویگ می تواند به مطالعه چگونگی دخالت ژن ها در بیماری ها، تطابق فرد دهنده و گیرنده در پیوندها و فهم بهتر الگوهای مهاجرتی انسانی کمک کند.
این تکنیک پزشکان را قادر خواهد ساخت تا خطر ابتلا به بیماری را در افراد مورد ارزیابی قرار دهند و در نتیجه این قابلیت را دارد به صورت بالقوه پزشکی را دگرگون کند.تکنولوژی های توالی یابی کنونی سریع هستند و به سرعت رو به ارزان شدن می روند و در آینده ای نه چندان دور ژنوم هر فردی توالی یابی خواهد شد که برای درمان بسیار مناسب خواهد بود. اما این سناریو با مشکلی مواجه است: به جز کروموزوم های جنسی، هر فردی دارای دو نسخه از هر کروموزوم است که یکی از مادر و دیگری از پدر به ارث می رسد.تکنیک های فعلی قادر به تمایز بین دو نسخه زنی نیستند، بنابراین برای تعیین اینکه یک تغییر ژنتیکی ویژه در DNA، از نسخه پدری بوده یا مادر مناسب نیستند.
تکنیک جدید مورد آزمایش قرار گرفته ترکیبی از بیولوژی مولکولی و روش های بیولوژیکی محاسبه ای است. این روش محققین را قادر می سازد تا سریعا تغییرات ژنتیکی رخ داده در رشته کروموزومی مشابه را شناسایی کنند و از طرف دیگر پزشکان را قادر می سازد تا بهتر بتوانند خطر ابتلا به بیماری را در افراد مورد ارزیابی قرار دهند. به عنوان مثال افرادی با خطر ابتلا به سرطان ، اغلب بیش از یک جهش در DNA دارند. این روش جدید پزشکان را قادر می سازد تا تعیین کنند که دو جهش رخ داده شده روی یک کروموزوم مشابه صورت گرفته اند یا روی دو کروموزوم متفاوت بوده اند.
هم چنین، این تکنیک می تواند تعیین کند که آیا از نظر ژنتیکی فرد دهنده ارگان با فرد گیرنده با هم تطبیق دارند یا خیر. از دیگر کاربردهای این تکنیک جدید این است که می تواند به آنالیز شجره نامه ای و مهاجرت انسانی کمک کند و از طریق آنالیز توالی DNA آن ها اجداد آن ها را شناسایی نماید.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر فاطمه محمد بیگی اظهار داشت: طی 15 سال گذشته، تحقيقات بسياری در حوزه درمان رتینوپاتی دیابتی (Diabetic retinopathy) با سلولهای بنيادی در جهان صورت گرفته است و در ايران اين تحقيقات عمر 5 ساله دارد.
وی خاطر نشان کرد: برای تاثير پیوند اتولوگ سلولهای مزانشیمال بر بهبودی رتينوپاتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک ، از بيمار خواسته می شود كه قند خون خود را به مدت یک ماه کنترل کند. سپس از مغز استخوان بیماران مبتلا سلولهای بنیادی مزانشیمال گرفته وکشت داده می شود.
او ادامه داد: تزریقی با حجم دو میلیون سلول مزانشیمال بر روی بیمار انجام می شود و در فواصل یک هفته ،یک، دو،شش و نه ماه پس از تزريق بيماران از لحاظ قطر فيبرهای عصبی در سر عصب بینایی،جريان خون رتين و شدت بینایی معاينه می شوند . انتظار می رود با جایگزینی این سلول ها و تبدیل آنها به سلول های رتین و تنظیم سیستم ایمنی که نقش مهمی در پیشرفت بهبودی بیماری دیابت دارد،کارکرد چشم در این بیماران بهبود یابد.
محمد بیگی با اشاره به اینکه میلیون ها نفر از افراد دیابتی درسراسر جهان در معرض خطر ازدست دادن بینایی خود هستند، تصریح کرد: رگ های خونی چشم به علت بالا بودن قند خون مسدود شده و قطع جریان خون در شبکیه چشم باعث آسیب رسیدن به سلول های بینایی و اختلال دید می شود و سرانجام در صورت عدم درمان به موقع می تواند منجر به کوری شود که به این بیماری رتينوپاتی گفته می شود.
این فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه ديابت روی بينايی نيز اثر می گذارد و به آب مرواريد و آب سياه منجر می شود ، عنوان کرد: روشهای تشخيصی و درمانی جديدی برای تشخيص زودرس و درمان سريع مشكلات بينايی در افراد مبتلا به دیابت وجود دارد كه می تواند از پيشرفت ضايعات چشمی جلوگيری کند و معاینههای منظم توسط چشمپزشک میتواند این شرایط را در مراحل ابتدایی شناسایی کند.
او اظهار کرد: جراحی با ليزر يا ليزر درمانی و برداشتن زجاجيه می تواند شبکیه آسیب دیده را احیا و از رتینوپاتی دیابتی جلوگیری کند که در نهایت ریسک از دست دادن بینایی را در این بیماران کاهش می دهد.
رنگهایی که "سلامت چشم"را به خطر می اندازد!
"عنبیه"مصنوعی یک پروتز نازک و انعطاف پذیر است که می تواند در رنگهای مختلف وجود داشته باشد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر محمود جباروند متخصص چشم اظهار داشت: عنبیه بخش رنگدانه در چشم بوده و رنگ آن از صفاتی است که به ماهیت ژنی و به دو نوع رنگدانه بستگی دارد. ملانین و ليپوفوشین (برای برخی از انواع رنگ سبز) و در صورت نبودن هیچ گونه رنگدانه که به آن زالی یا آلبینیسم گفته می شود چشم می تواند به رنگ خونی که در آن جاری است دربیاید.وی اظهار داشت: کسانی که چشم سالم دارند و از لحاظ بینایی دچار نقص نیستند توصیه می کنم که هرگز برای زیبایی به این عضو حساس از بدن دست نزنند، اما کسانی که به هر دلیلی ممکن است عنبیه خود را از دست داده اند و دچار نقص شده اند، می توانند برای همگون کردن رنگ چشم ها و جلوگیری از تحریک چشم توسط وارهای اضافی از لنزهای مصنوعی در داخل عنبیه استفاده کنند.
وی یادآور شد: عنبیه مصنوعی یک پروتز نازک، انعطاف پذیر، سازگار با بافت بدن است، ولی تا جایی که می شود نباید برای زیبایی استفاده کرد. وی در ادامه به عوارض استفاده از عنبیه مصنوعی اشاره کرد و گفت: افزایش فشار چشم، التهاب داخلی چشم، چسبندگی زاویه چشمی و نیز بروز آب مروارید از جمله عوارض آن است.
قوی ترین داروی "سرماخوردگی"
پزشکان به افرادي که دچار "گلودرد غير چرکي" هستند مصرف ماده خوراکي را به عنوان يک داروي تسکين دهنده ي "التهاب" توصيه مي کنند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران،پزشکان به افرادي که به دليل "سرماخوردگي" دچار مشکل سرفه مزمن شده اند اما دچار چرک گلو نيستند شکلات را به عنوان يک دارو براي رفع مشکل سرفه مزمن پيشنهاد مي کنند.گفتني است يک عنصر مشتق شده از "کاکائو" به نام "تئوبرومين" مي تواند کمک به کاهش فعاليت "عصب و رگ"، که بخشي از "مغز" است که مسئول ايجاد سرفه است منجر شود.بررسي ها نشان مي دهند اين نتايج با بررسي بر روي 300 نفر که "سرفه" مدام داشته اند به مدت 14 روز بدست آمده است.پزشکان به اين افراد روزي 2 نوبت شکلات داده اند و دريافته اند که بهبودي افراد از سرفه مزمن در حدود 60 درصد بوده است.پژوهشگران همچنين دريافته اند که مصرف شکلات مي تواند باعث افزايش "قدرت بينايي" در افراد شود، زيرا شکلات جريان خون به مغز را بهبود بخشيده و با افزايش جريان خون به "شبکيه ي چشم"، افراد ديد قوي تري نسبت به گذشته بدست مي آورند.
...::::پیاده روی درطبیعت راهکاری برای تقویت سیستم ایمنی::::...
استرس در منزل، محل کار و حتی هنگام رانندگی می تواند باعث بروز ناراحتی های جدی از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی، چاقی مفرط و دیابت شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روزنامه خراسان ؛ به گفته محققان، شیوه زندگی امروز که در مواردی بیش از حد استرس آور است روی وضعیت بدن و ذهن نیز تاثیر می گذارد. بدن ما برای رفع خستگی نیاز به خواب دارد که با وارد شدن استرس، این امر میسر نمی شود و همین امر به بروزمشکلات جدی ذهنی و جسمی منجر می شود. به گفته محققان، یکی از بهترین روش ها برای رهایی از استرس پس از یک روز پرمشغله، پیاده روی است و به ویژه پیاده روی در طبیعت. طی روز میزان هورمون های استرس در خون بالاست و با راه رفتن در طبیعت، این هورمون کاهش پیدا می کند. محققان ژاپنی نیز دریافته اند، راه رفتن در طبیعت در مقابله با سرطان نیز نقش دارد.گیاهان ماده شیمیایی به نام فیتون سیدز ترشح می کنند که این ماده از گیاهان در برابر پوسیدگی وحشرات محافظت می کند، با استنشاق این ماده، سلول های طبیعی در بدن ما انسان ها نیز مقاوم می شود. هنگام پیاده روی درپارک، میزان گلبول های سفید افزایش پیدا می کند، ضربان قلب، فشار خون و میزان هورمون های استرس به نام کورتیزول کاهش می یابد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنو*دردهایی که چشمانتان به شما می گویند*
پرسش 1: پزشکان با معاینه ی چشمتان می فهمند که آیا کلسترول بالا دارید یا نه.
پاسخ: درست
توضیحات: چشم ها فقط پنجره هایی به روح شما نیستند؛ آنها پنجره هایی به سلامت شما هم محسوب می شودند. علاوه بر تشخیص بیماری های چشم، پزشکان می توانند نشانه هایی از کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت و برخی دیگر بیماری های خاص را در چشمان شما ببینند. صدمه دیدن رگ های خونی پشت چشم ها از اولین نشانه ها است. در پایان آزمایشتان نیز پزشک می تواند تصمیم بگیرد که آیا آزمایشات و دیگر اقدام ها برای حفظ چشم ها و سلامت شما لازم است یا نه.
پرسش 2: اگر چشمانتان سوزناک است و تار می بینید ممکن است ...... داشته باشید.
پاسخ: سندروم دید کامپیوتری
توضیحات: چشمان خسته، قرمز، تاری دید و سوزناکی آن همگی نشانه های سندرم دید کامپیوتری اند که این بدان معنی است که چشمتان در حال واکنش به دیدن طولانی مدت صفحه نمایش است. به صورت منظم به چشمانتان استراحت بدهید، از فیلتر های ضد تشعشع استفاده کنید، مکان و وضعیت نمایشگر خود را تغییر دهید و مطمئن شوید نور به اندازه کافی موجود است. برخی قطره های چشم و یا عینک های مخصوص نیز می توانند مفید باشند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت - تی یلم"به نقل از عرش نیوز،معضل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، بخصوص در تهران که ناشی از مصرف غیرقابل کنترل آلودگی هوا و چشم سوخت های فسیلی از سوی خودروها و کارخانجات است، سال هاست همچون گره کوری، باقی مانده است. پدیده ریزگردها نیز که به صورت مقطعی در برخی از شهرهای کشور اتفاق می افتد، از آلودگی های دیگر هواست که به صورت مستمر باعث شیوع بیماری های چشمی می شود.
متاسفانه ادامه چنین مشکلاتی سلامت عمومی مردم را از جهات مختلف به طور مستقیم و غیرمستقیم تهدید کرده است تا جایی که به جرات می توان گفت بسیاری از اعضای بدن، از پوست و مو گرفته تا قلب و عروق، سیستم تنفسی، گوارشی و عصبی، تحت تاثیر آلودگی هوا دچار آسیب می شود.
در این میان، آسیب های چشمی به دلیل آلودگی هوا نیز به خودی خود، داستان تلخی را با عوارض متعددی از جمله آلرژی، عفونت و خشکی چشم، در سنین مختلف به دنبال داشته است.
*چشم همه افراد در معرض خطر آلودگی هوا
...:::: توانایی انسان در مشاهده با چشمان بسته! ::::...
نتایج تحقیقات جدیدی که در مجله علم روانشناختی منتشر شده نشان می دهد که بستن چشم نمی تواند قدرت مغز را کاهش دهد، چرا که وقتی چشمهایمان را ببندیم باز هم می توانیم اعضای بدن خود را ببینیم.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از مهر، وقتی که چشمهای ما به صورت نفوذ ناپذیری بسته باشد و یا حتی هنگامی که در تاریکی مطلق باشیم، ذهن ما هنوز تصور می کند که می تواند حرکت بدنمان را مشاهده کند و از این حرکت احساسات تصویری تولید می کند.
محققان دانشگاه روچستر و ونربیلت نتایج این آزمایش را با بررسی توانایی مغز برای تشخیص سایه های حرکت بدون ورود تصویری واقعی در 129 نفر طی 5 آزمایش مختلف بدست آوردند.
برخی از شرکت کنندگان در این آزمایش تصور می کردند که چشم بدن آنها دارای نقص است و این امر موجب شده که آنها بتوانند سایه دستشان را که در مقابل صورتشان تکان می دهند ببینند، درحالی که این چشم بندها در حقیقت اجازه نمی داد که هیچ نوری از آنها عبور کند.
براساس نتایج این تحقیق حتی در فقدان کامل ورود اطلاعات بصری خارجی نیز مغز تبعات اعمال و کنشها را پیش بینی می کند.
محققان برای اطمینان حاصل کردن از این که شرکت کنندگان به واقع چیزی مشاهده می کنند یا نه، حرکتهای چشم آنها را مشاهده و ثبت کردند. این حرکات معمولا نامنظم هستند و نشان می دهد که فرد از موقعیت دست خود در فضا مطلع است و حرکات چشمش آن را دنبال می کند. بنابراین به نظر می رسد که حرکت چشم شرکت کنندگان از احساس تصویری خالص نشأت گرفته است.
به نظر می رسد که این تأثیر در افراد مبتلا به "حس آمیزی" که یک مشکل روانشناختی است، بیشتر است، ادراک این افراد از حسهای مختلف به هم مربوط است. حس آمیزی شرایطی عصبشناختی است که در آن تحریک یک گذرگاه حسی یا شناختی به تجربه ای خودبخود و بیاختیار در یک گذرگاه حسی یا شناختی دیگر می انجامد.
کوین دیتر، یکی از نویسندگان این مقاله طی بیانیه ای توضیح داد: فرد در معرض رویت حرکت دست خود قرار می گیرد چرا که مغز ما یادگرفته تصویر متحرک مورد انتظار را پیش بینی کند، حتی وقتی که ورودی تصویری واقعی وجود ندارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:*درمان احیا کننده برای بیماری های عصبی با پیوند سلولهای بنیادی سوماتیک*
سلول های بنیادی چند توان، که قادربه تمایزبه انواع مختلف سلول ها هستند، انتظار سلول های اهداکننده را برای پیوند در طب ترمیمی برآورده می کنند . سلول های بنیادی جنینی(ES) و سلول های بنیادی پرتوان القایی دارای پتانسیل تمایز به تقریبا همه نوع سلول هستند. با این حال ، توانایی تکثیر این سلول ها زیاد است و توانایی ایجاد سرطان نیزدر آنها تایید شده است. علاوه براین، در استفاده از سلولهای بنیادی جنینی مشکلات اخلاقی نیز وجود دارد. سلول های بنیادی سوماتیک با توانایی تمایز به گونه های مختلف سلولها به عنوان سلولهای دهنده برای بیماری های عصبی، مانند اسکلروز آمیوتروفیک جانبی ، آسیب طناب نخاعی ، بیماری آلزایمر ، سکته مغزی و بیماری های عصبی مادرزادی استفاده شده اند. سلولهای مزانشیمی مشتق شده از مغز استخوان ، بافت چربی ، بافت پوستی ، خون بند ناف و جفت همانند سلول های بنیادی سوماتیک معمولا برای بیماری های عصبی مقاوم مورد استفاده قرار می گیرند ، در حالی که سلولهای بنیادی / پیش ساز عصبی و سلولهای بنیادی / پیش ساز شبکیه به ترتیب برای چندین بیماری های عصبی مادرزادی و بیماری های تحلیل شبکیه استفاده می شوند. با این حال ، سلول های بنیادی سوماتیک تیمار نشده به ندرت به سلولهای عصبی در بافت عصبی گیرنده تمایز می یابند . بنابراین ، کمک سلول های بنیادی سوماتیک تیمار نشده به بازسازی عصبی ضعیف بوده و آزمایش های تمایزی مختلفی، از جمله افزودن عوامل نوروتروفیک ، انتقال ژن ، انتقال پپتید برای تمایز عصبی سلولهای بنیادی سوماتیک انجام شده است . در اینجا، پیشرفت های اخیر در درمان های احیا کننده با استفاده از سلول های بنیادی سوماتیک مختلف شرح داده می شود.
...::::مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت چشم::::...
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به گزارش WHO در سال 2012 گفت: بر اساس این گزارش، 285 ملیون نفر در جهان دارای اختلال دید بوده اند که 19 ملیون نفر انها را کودکان تشکیل داده و 60 درصد این کودکان عیوب انکساری داشته اند. همچنین 39 ملیون نفر از این تعداد نابینا هستند که در صورت عدم پیشگیری و ارائه درمان های مناسب تا سال 2020 این عدد دو برابر می شود .
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازروابط عمومی بیمارستان فارابی: دکتر بهزاد دماری مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیر گروه مؤلفه های اجتماعی موثر برسلامت در موسسه ملی تحقیقات سلامت، در تعریف این مؤلفه های اجتماعی سلامت گفت: این مؤلفه ها شامل دسته ای از شرایط اجتماعی – اقتصادی و توزیع آن در جمعیت است که تفاوت وضع سلامتی را بین افراد و گروه ها ایجاد می نماید . به عبارت دیگر عوامل خطری هستند که درشرایط زندگی و کار ایجاد می شوند.
*مؤلفه های اجتماعی موثر بر سلامت
مدیر گروه مؤلفه های اجتماعی موثر برسلامت در معرفی این مؤلفه ها افزود:WHO لیست بلندی برای این مؤلفه ها دارد که شامل: وضعیت بیولوژیک و وراثتی،جنسیت، بهداشت شخصی و خود مراقبتی، خدمات نظام سلامت، محیط فیزیکی، شبکه های حمایت اجتماعی، میزان درامد و موقعیت اجتماعی، اشتغال و شرایط محیط کار، تحصیلات، محیط اجتماعی، تکامل دوران کودکی (7- 3 سال اول زندگی) و فرهنگ حاکم می گرددکه غیر از وضعیت بیولوژیک و وراثتی ،جنسیت، بهداشت شخصی و خود مراقبتی، بقیه جزء مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت هستند. وی در ادامه یادآور شد: توزیع درآمد، ثروت و نفوذ و قدرت از مهمترین ریسک فاکتورهای اجتماعی در محیط کار و زندگی هستند که بر سلامت افراد تاثیر میگذارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است از آن جا که مؤلفه های اجتماعی به طور کلی بر سلامت نقش دارند بر سلامت چشم نیز موثرند. وی تصریح کرد بهبود وضعیت سلامت چشم نیازمند مداخلات اجتماعی است و طراحی خوب مداخلات اجتماعی رمز موفقیت ما در ارتقای سلامت بینائی خواهد بود.
*حقایقی در مورد سلامت چشم
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از«نماینده» دانشمندان برای حفاظت از چشم در هنگام کار با رایانه فرمول منحصر به فردی به نام «بیست.بیست.بیست» ارائه داده اند. محققان دانشگاه تگزاس این فرمول را به افرادی که زمان طولانی پشت رایانه سپری می کنند یا کسانی که مایلند بینایی خود را حفظ کنند، توصیه کرده اند.
**افراد باید هر ۲۰ دقیقه یک بار نگاه خود را از صفحه رایانه بگیرند و ۲۰ ثانیه به اشیایی که در فاصله شش متری قرار دارند نگاه کنند. ضمن این که طی این مدت نباید کمتر از ۲۰ بار پلک بزنند. به گفته کارشناسان، این تمرین به جلوگیری از خشک شدن و خستگی چشمها، اجتناب از سر درد و درد گردن کمک می کند**
انجام این تمرین ها به ویژه برای کسانی ضروری است که در محل کارشان سیستم های تهویه ای وجود دارد که هوا را خشک می کنند. پیش از این، روش های مفید دیگری به منظور حفاظت از بینایی هنگام کار با رایانه توصیه شده بود که از جمله آنها می توان نگاه کردن به چپ و راست یا بالا و پایین بدون تکان دادن سر، چرخاندن چشم ها از چپ به راست و راست به چپ، نگاه کردن به نوک بینی و نگاه کردن به مناظر دور دست خارج از محل کار اشاره کرد.
قبل از انجام این تمرینها باید عینک یا لنز را از روی چشم برداشت و بعد از هر تمرین با گذاشتن کف دست روی چشم ها به آنها استراحت داد.
...::::کودکی که "بدون چشم"به دنیا آمد::::...
يک خانواده "ويسکانسين" صاحب يک کودک "ناشنوا" شده اند که اين کودک چشم هم ندارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، اين کودک دچار يک بيماري نادر شنوايي است که تنها 40 نفر در سراسر دنيا به آن مبتلا هستند.
خانواده اين کودک "وضع مالي" مناسبي ندارند و قادر به پرداخت "هزينه هاي پزشکي" کودک خود نيستند از اين رو از "مراکز بهداشتي" کمک مي خواهند تا بتوانند کودک خود را درمان کنند.
...::::ارتقاء کیفیت و سرعت عمل دسترسی بیماران به تجهیزات آنژیوگرافی چشم پزشکی در استان خوزستان::::...
دکتر مهزیار خزاعلی رئیس این مرکز از تجهیز درمانگاه فوق تخصصی چشم پزشکی بیمارستان امام خمینی (ره) به دستگاههای پیشرفته آنژیوگرافی چشم خبر دادند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سلامت نیوز ؛ وی با اشاره به این که تجهیزات مورد نظر از پیشرفته ترین دستگاههای آنژیوگرافی چشم در سطح جهان بوده عنوان نمودند : این تجهیزات با همت مسئولین بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان امام راه اندازی گردید که باعث رضایتمندی بیماران و مراجعه کنندگان به این سرویس درمانی شده است .
وی افزود : تهیه و خریداری این دستگاهها باعث گردیده بیمارانی که در نوبت آنژیوگرافی چشم قرار می گرفتند و جهت آماده سازی بعد از چند روز جواب می گرفتند اکنون با راه اندازی این دستگاهها ، ضمن ارتقاء کیفیت تصاویر آنژیوگرافی چشم باعث سرعت بخشی بیشتر و جلوگیری از سرگردانی و اتلاف وقت بیماران خصوصاً شهرستانی های عزیز که قبلاً می بایست چند روز منتظر جواب و معطلی می شده گردیده و باعث تسریع در تشخیص و درمان بیماران مراجعه کننده به سرویس آنژیوگرافی چشم پزشکی می شود.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی (ره) در پایان با اعلام اینکه این بخش با تعرفه های دولتی به بیماران عرضه می شود که در مقایسه با تنها سرویس خصوصی بسیار پائین تر با کیفیت بالاتر با دستگاهها پیشرفته روز جهان انجام می پذیرد .
لازم بذکر است پذیرش سرویس آنژیوگرافی چشم روز های یکشنبه و سه شنبه صبح با نوبت قبلی امکان پذیر بوده که بعداز ظهرها در کلینیک چشم پزشکی نیز آماده خدمات رسانی به بیماران مراجعه کننده می باشد .
...::::این افراد در تاریکی مطلق هم میبینند::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از عرش نیوز،یک مطالعه علمی شناختی جدید با استفاده از رهگیریکنندههای رایانهیی چشم نشان میدهد دست کم 50 درصد افراد میتوانند حرکات دست خود را حتی در غیاب کامل نور مشاهده کنند.
استاد مغز و علوم شناختی در دانشگاه روچستر و رهبر ارشد این مطالعه، تحقیق جدید نشان میدهد حرکات فرد، سیگنالهای حسی را مخابره میکنند که میتوانند ادراک بصری واقعی را در مغز، حتی در غیاب کامل ورودی نوری، ایجاد کنند.
طی پنج آزمایش جداگانه و با حضور 129 نفر، محققان متوجه توانایی عجیب افراد در مشاهده دست خود در تاریکی شدند که نشان میدهد که مغز اطلاعاتی را از حسهای مختلف برای ایجاد ادراک ترکیب میکند.
علاوه بر آزمایش سوژههای نوعی، تیم علمی همچنین افرادی را مطالعه کرد که ادغامی از حسهایشان را در زندگی روزمره تجربه میکنند.
...::::علت خشکی چشم چیست؟::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران -تی یلم"به نقل از عرش نیوز، در بیماری خشکی چشم، اشک به میزان کافی یا با ترکیب مناسب تولید نمیشود.همچنین ممکن است اشک به دلیل وضعیت غیرطبیعی پلکها یا ترکیب نامناسب به سرعت تبخیر شود.
متخصصان موسسه ملی چشم آمریکا برخی عوامل را در خصوص دلیل بروز خشکی چشم مطرح کردهاند:
- مصرف برخی داروها مانند قرصهای ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی، آنتیهیستامین و داروهای کنترل فشار خون.
- آسیبهای وارد شده به چشم برای مثال قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی.
- بروز اختلالات یا بیماریهایی از قبیل مشکلات مربوط به غده تیروئید، آلرژیها یا اختلال در سیستم ایمنی بدن.
- التهابی که در اثر استفاده از لنزهای تماسی یا پس از عمل جراحی لیزیک به وجود میآید.
- بارداری یا هورمون درمان جایگزین در زنان.
- پلک نزدن به اندازه کافی در زمان نگاه کردن به صفحه مانیتور.
*بر اساس نتایج برخی مطالعات، استعمال دخانیات نیز میتواند یکی دیگر از دلایل خشکی چشم باشد.
...::::دستاورد جالب متخصص بسیجی درباره لیزیک چشم::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازشبکه اطلاع رسانی دانا ، جراحی فتو رفراکتیو ترانکتومی به روش(APT) عین روش جراحی (TS) است و این روش جراحی هیچ مزیتی بر روش (TS ندارد و بیماران هزینه اضافی) پرداخت می کنند.
امروزه اقتصاد با تمامی ابعاد زندگی و حوزه های مختلف کاری آدمی درهم آمیخته است، به گونه ای که می توان گفت علم اقتصاد ریشه هر برنامه ریزی و شیوه کاری و آغازی بر شروع هر فرآیندی است. در سال های اخیر علم اقتصاد در حوزه بهداشت و درمان نیز به شکل ویژه ای در جهان سلامت بروز کرده است و حتی در کشور مانیز حضور خود را به رخ همگان رسانده است، به گونه ای که می توان گفت نسخه پزشک خانواده، به عنوان تنها تسلی بخش و مصلح نظام سلامت در کشور، محصول علم اقتصاد در نظام سلامت می باشد.
رییس مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان گفت : استفاده از پلاکت های خونی که اصطلاحا به آن روش PRP گفته می شود تنها برای درمان برخی ضایعات غیرمزمن بدنی مفید است و متخصصان پژوهشگاه رویان در حال تحقیق بر روی این روش و کاربردهای آن هستند.