انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 70
بازدید دیروز : 361
بازدید هفته : 431
بازدید ماه : 1470
بازدید کل : 123999
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر
سلول هایی که بنیادی هستند

سلول هایی که بنیادی هستند

ممکن این سوال برای ما ایجاد شود که این سلول های بنیادی چیست که به این گستردگی خبر ساز شده و امیدی برای درمان بیماری های لاعلاج زنده کرده است ؟
هر از چندگاهی خبری به گوشمان می رسد که فلان بیماری با استفاده از پیوند سلول های بنیادی درمان شده است، یا با استفاده از سلول های بنیادی دانشمندان توانستند.....
 
سلول های بنیادی از ابتدایی ترین سلول های سازنده بدن هستند که در طول دوره رشد جنینی پرورش یافته و تبدیل به سلول های بالغ و خاصی می شوند که مسئول ساخت انواع بافت های بدن است. در واقع منشاء کل اعضاء و بافت های بدن از جمله سلول های عضله قلب، سلول های عصبی، گلبول های قرمز خون، سلول های سیستم ایمنی، سلول های پوست و دیگر سلول های بافت های مختلف بدن سلول های بنیادی هستند.
 
 بعد از کامل شدن اعضاء بدن، سلول های بنیادی مسئول  ترمیم بافت های آسیب دیده بوده که سلول های جدید را جایگزین سلول های پیر و فرسوده می کنند. در واقع سلول های بنیادی نقش بسیار مهمی در سلامتی و بهبود افراد ایفا می کنند.
این سلول ها با حد اقل دو مشخصه ذیل از سایر سلول ها متمایز می شوند:
خاصیت خودسازی که از ویژگی های مهم آن قدرت تکثیر نامحدود است و دیگری خاصیت پرتوانی که تحت شرایط مناسب این سلول ها قادرند در محیط آزمایشگاهی و یا در موجود زنده انواع مختلفی از سلول ها را بوجود آورند.
 
بنابر این هر سلولی که این دو ویژگی را داشته باشد سلول بنیادی یا stem cell خوانده می شود. این سلول ها در بازسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده بدن موثرند و می توانند در درون بافت های اسیب دیده ای که بخش عمده سلول های آنها از بین رفته است پیوند و جایگزین سلول های آسیب دیده و موجب ترمیم آنها شوند.
براساس ویژگی و منشاء، این سلول ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:
 
1-    سلول های بنیادی جنینی: که این سلول ها در یکی از مراحل جنینی ( مرحله بلاستوسیت) گرفته میشوند و توانایی ساخت همه بافت ها و اندام های بدن یک فرد کامل را دارا هستند.
 
2-    سلول های بنیادی بالغین: که این سلول ها همانطور که از نامشان مشخص است پس از تولد از فرد گرفته میشوند. این سلول ها را می توان از بافت مغز استخوان یک فرد سالم استخراج کرد. مغز استخوان ، خون محیطی، مغز، نخاع، پالپ دندان، عروق خونی، ماهیچه اسکلتی، اپی تلبوم پوست، سیستم گوارشی، قرنیه، کبد و پانکراس از جمله بافت های بزرگسالان هستند که واجد این نوع سلول های بنیادی هستند..
 
3-    سلول های بنیادی خون بند ناف: که در زمان تولد نوزاد در هنگام زایمان از بند ناف استخراج می شود . در گذشته جفت و بند ناف و به طبع خون درون آن که منبع غنی از سلول های بنیادی خونی است به عنوان زباله بیولوژیکی دور انداخته می شد اما در حال حاضر خانواده ها از این فرصت استفاده و این سلول ها را ذخیره می کنند.
 
سلول های بنیادی خون ساز می توانند با جایگزین شدن در مغز استخوان فرد بیمار، تامین کننده سلول های خونی جدید باشند.یکی از ویژگی های مهم این سلول ها، عدم تکامل سلول های خونی از جمله لنفوسیت های آن است که در نتیجه، احتمال رد پیوند با این سلول ها در مقایسه با پیوند های مغز استخوان بسیار کمتر خواهد بود.

درمان بیمار دیستروفی ماکولا با سلول های بنیادی جنینی
پنجمین بیمار؛

درمان بیمار دیستروفی ماکولا با سلول های بنیادی جنینی

پنجمین بیمارمبتلا به دیستروفی ماکولا با سلول های اپیتلیالی رنگدانه دارشبکیه مشتق از سلول های بنیادی جنینی درمان شد.

 

به گزارش انجمن آرپی به نقل از pharmabiz.com ، شرکت بیوتکنولوژی ACT، با استفاده از فن آوری سلولی درعرصه طب ترمیمی ، پنجمین بیمار مبتلا به دیستروفی ماکولا Stargardt ( SMD) را درمان کرد. به این بیمار 100.000 سلول های اپیتلیالی رنگدانه دار شبکیه (RPE) مشتق ازسلول های بنیادی جنینی انسان تزریق شده و با نتایج حاصل از تزریق 50،000 سلول به سه بیمار در گروه اول مورد مطالعه، مقایسه شد. این بیماران با موفقیت تحت عمل پیوند سرپایی قرارگرفتند وهیچ عارضه جانبی را نشان ندادند.
به نظر Gary Rabin ، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت:" ما همچنان در حال پیشرفت مداوم در پژوهشهای بالینی هستیم .ما به دنبال تکمیل درمان بیمارنهایی مبتلا به SMD در آینده ای نزدیک می باشیم. 
در ماه ژوئیه سال گذشته ، فاز I / II این آزمایش برای تعیین ایمنی و تحمل پذیری پیوند سلول های RPE مشتق از hESC  در زیرشبکیه بیماران مبتلا به SMD طی 12 ماه اولیه ، طراحی و آغاز شده است. در مجموع 12 نفر، شامل گروه های سه نفری هر یک با دریافت دوزهای افزایش یافته سلول بررسی شدند. این شرکت به طورهمزمان در حال انجام مطالعه دومی بر روی SMD در اروپا و انحطاط ماکولای خشک وابسته به سن در ایالات متحده آمریکا است.
Robert Lanza ، مدیر ارشد علمی این شرکت گفت: ما با دلگرمی چگونگی پیشرفت این کارآزمایی بالینی را دنبال می کنیم. ما به پیشرفت مداوم دو کارآزمایی دیگر خوشبین هستیم. 

بیماری Stargardt یا دیستروفی ماکولای  Stargardt یک بیماری ژنتیکی است که باعث از دست دادن پیشرونده بینایی معمولا در کودکان بین 10 تا 20 سال می شود. در نهایت از دست دادن گیرنده نوری دراثر تخریب لایه رنگدانه دار شبکیه چشم یا اپیتلیوم رنگدانه دارشبکیه ، منجربه کوری  می شود، این شرکت معتقد است که RPE مشتق از hESC ممکن است قادر به بهبود بیماری باشد


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 68 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است